AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 325

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 26 sie 2007, 17:38

Ja ogladałem ostatnie 30 minut meczu. Co powiecie na postawę Kaki w końcówce ? Strzelił 2 gole, został bohaterem, etc. jednak IMO za 30 ostatnie minut [nie wiem, jak wcześniej ale pewnie dobrze, skoro strzelał] należy mu się porzadna krytyka. Niecelne podania, fatalne uderzenia i straty w sytuacjach 1 na 1.
Ale ogólnie to pewnie się cieszycie :] wynik się liczy. Zwłaszcza w I meczu, gdzie forma przecież jeszcze optymalna nie jest.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 26 sie 2007, 17:38

Strach już za nami. Pewne 3 punkty. Zwycięstwo cieszy mnie tak samo bardzo jak styl. Nie zagraliśmy źle, można śmiało napisać że od początku do końca panowaliśmy nad tym co dzieje się na płycie boiska.
Bramka Ambro jak dla mnie genialna, chyba nikt nie gra tak świetnie głową w naszej drużynie jak właśnie on. Kaka był tam gdzie być powinien a co do karnego to [*]. Nie zmienia to faktu że pierwszy mecz którego się obawiałem wygraliśmy.

Inter :P

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 922

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 26 sie 2007, 17:49

Cieszy wynik i gra w pierwszej połowie. Nie cieszy postawa Gilardino, to co on dziś marnował to szkoda gadac, nie wiem jak długo będzie grał w pierwszej jedenastce, skoro nie wykorzystuje tyle świetnych sytuacji. Szkoda gadac. Szkoda też, że praktycznie cała druga połowa to był piknik, granie na pół gwizdka i stwarzanie niepotrzebnego zagrożenia pod bramką Didy. To nie jest końcówka sezonu, że piłkarze mogą byc zmęczeni i odpoczywają - to był pierwszy mecz. A spotkanie z Sevilla dopiero za 5 dni, więc motyw z oszczędzaniem się mnie nie przekonuje - bo skoro oszczedzamy to trzeba było ściągnąc Kake juz w przerwie, to samo Pirlo czy Gattuso. A tak gra była na marnym poziomie. Na solarium to piłkarze mogą iśc po meczu. :)

Żeby nie było tak negatywnie, to cieszy pierwsza połowa, cieszy wynik, bo miałem spore obawy o ten mecz.
Forza Milan -> Ronaldo zdrowiej!

Awatar użytkownika
McSuchy
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: McSuchy » 26 sie 2007, 17:53

fieldy napisał:
Co powiecie na postawę Kaki w końcówce ? Strzelił 2 gole, został bohaterem, etc. jednak IMO za 30 ostatnie minut [nie wiem, jak wcześniej ale pewnie dobrze, skoro strzelał] należy mu się porzadna krytyka. Niecelne podania, fatalne uderzenia i straty w sytuacjach 1 na 1.
Powiem tak Kaka nie zagrał w tym meczu niczego wielkiego, widać że jeszcze mu do najwyższej formy sporo brakuje. Jednak mimo tego strzelił 2 gole pokazując że wielkim zawodnikiem jest :D W drugiej połowie cały zespół zagrał słabiej, bardziej asekuracyjnie aby tylko się nie przemęczać. Nie było przecież sensu rwać tempa skoro za 5 dni jeden z najważniejszych meczy w tym sezonie.
Kendo napisał:
Dla mnie karny to sędzia z kapelusza wyciągnął. Zdziwiła mnie jego decyzja po praktycznie stał za Gilardino i widział że Włoch piłki sobie nie wybił.
Nie pisałem że karny był słuszny czy nie, jedynie że większość sędziów by go podyktowała gdyż tak właśnie uważam. Gila zachował się w tej sytuacji tak jak powinien rasowy napastnik widząc że nie ma szans przejąć piłki. Zrobił to tak przekonująco że sędzia podyktował jedenastkę, a jak sam napisałeś stał blisko całej akcji. Fajnie się ocenia pracę sędziego mogąc zobaczyć akcję na powtórkach z kilku kamer, takiej niestety możliwości sędziowie nie mają. Dlatego mnie osobiście decyzja arbitra nie dziwi.

Awatar użytkownika
peyter
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peyter » 26 sie 2007, 18:41

N obalem sie troche rpzed meczem, ale ogladajac Milan kontro;lujacy przebieg i latwo strzelajcy bramki jestesm pewny ze w piatek wygramy. wielkie brawa dla Oddo, który był dzisiaj man of the match. Jankul troche zawiódł, ale może bedzie lepiej. Nesta w formie, a co najważniejsze Inter remis można śmiało powiedzieć, że

wszystko wraca do normalności

Awatar użytkownika
Kendo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kendo » 26 sie 2007, 19:03

fieldy ja Kake oceniam do 60 moze 65 minuty kiedy jeszcze cos sie na boisku dzialo. Potem w glowach Rossonerich juz byl dom i mecz z Sevillą. Jak się strzeliło 2 bramki a drużyna prowadzi ze średniakiem 3:0 to juz sie nawet starac nie chce majac przed oczami wazna potycke z podopiecznymi Juande Ramosa(tak to się pisze?) . Kaka nie blyszczal zbytnio ale swoje zrobil.
McSuchy nie pisz mi o powtórkach bo, że karnego nie było, to widziałem jak Alberto upadał. Pika dostała dziwnej rotacji i trudno sie spodziewać że Gila by mógł tak zagrać. Nie wiem czy każdy sędzia by to poyktował bo taka sytuacja jest raz i nie mi to rozstrzygać. Karny i tak nic nie zmienił i nie miał zbytniego wplywu na przebieg widowiska, lecz trzeba uznać że faulu nie bylo.

Awatar użytkownika
McSuchy
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: McSuchy » 27 sie 2007, 15:50

Nebula RN napisał:
Szkoda też, że praktycznie cała druga połowa to był piknik, granie na pół gwizdka i stwarzanie niepotrzebnego zagrożenia pod bramką Didy. To nie jest końcówka sezonu, że piłkarze mogą byc zmęczeni i odpoczywają - to był pierwszy mecz. A spotkanie z Sevilla dopiero za 5 dni, więc motyw z oszczędzaniem się mnie nie przekonuje - bo skoro oszczedzamy to trzeba było ściągnąc Kake juz w przerwie, to samo Pirlo czy Gattuso. A tak gra była na marnym poziomie. Na solarium to piłkarze mogą iśc po meczu.
Skoro motyw oszczędzania cię nie przekonuje to może wypowiedz pomeczowa Carlo to uczyni:
"W drugiej połowie oglądaliśmy już zupełnie inny mecz, prosiłem piłkarzy o szanowanie piłki i oszczędzanie sił ze względu na panujący upał. Po przerwie graliśmy w dużo wolniejszym tempie."
źródło: acmilan.pl
Carlo zapowiedział że na mecz z Sevillą będą gotowi zarówno Ronaldo jak i Emerson. Bardzo pozytywna wiadomość biorąc po uwagę poprzednie informacje wskazujące że Roni miał wrócić dopiero na 3 kolejkę Serie A. Ciekaw jestem jaki ustawieniem wyjdą rossoneri w meczu o Superpuchar: czy takim jak wczoraj z jednym wysuniętym napastnikiem czy jednak z dwójką z przodu (i czy będzie to para Gila-Ronaldo czy Inzaghi-Ronaldo). Nie sądzę również aby Emerson dostał w tym spotkaniu szansę do gry, a jeżeli już to na samą końcówkę- w końcu przebywa z drużyną od bardzo niedawna i według mnie wypuszczanie go w tak ważnym meczu mogłoby nie przynieść dobrych rezultatów. Zobaczymy jednak co wymyśli nasz trener.

Awatar użytkownika
Kendo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kendo » 27 sie 2007, 16:12

Inzaghi ma obiecaną grę w Superpucharze z tego co wyczytałem gdzieś z włoskiego źródła. Gdyby miał zagrać Gila może by go zdjął z boiska wczoraj. A czy Ronaldo zagra tego nie wi chyba nawet sam Carlo. Powiedział że będzie do dyspozycji ale nie oznacza to że jest w dobrej formie. Ja osobiście preferuje gdy Milan gra jednym napastnikiem. Wtedy ta gra jest bardziej bezpieczna i wyrafinowana, idealna na wazne mecze. Zobaczymy co wymysli Ancelotti ale z Kaka strzelajacym bramki juz na wejsciu gramy 2 napadziorami 8)

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 725

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 30 sie 2007, 18:41

trwa gala UEFA niezwykle narazie udana dla Milanu.Maldini najlepszy obronca Seedorf najlepszy pomocnik a Kaka pewnie bedzie najlepszym napastnikiem.dotego w grupie mamy juz Benfice oraz Celtic(co oznacza mecze w TVP) jeszcze tylko prosze o Schahtar(co bedzie oznaczalo kolejny mecz w TVP)

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 30 sie 2007, 18:45

mete pisze:trwa gala UEFA niezwykle narazie udana dla Milanu.Maldini najlepszy obronca Seedorf najlepszy pomocnik a Kaka pewnie bedzie najlepszym napastnikiem.dotego w grupie mamy juz Benfice oraz Celtic(co oznacza mecze w TVP) jeszcze tylko prosze o Schahtar(co bedzie oznaczalo kolejny mecz w TVP)
Z Celticem transmisja będzie na pewno, ale co Szachtaru to dajcie spokój. To nie jest jakiś atrakcyjny rywal na mecz. Myślisz, że jeśli będzie w tym samym czasie Chelsea - Valencia czy Real - Werder to oni puszczą Milan - Szachtar?

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 30 sie 2007, 18:48

Z Celticem transmisja będzie na pewno, ale co Szachtaru to dajcie spokój. To nie jest jakiś atrakcyjny rywal na mecz. Myślisz, że jeśli będzie w tym samym czasie Chelsea - Valencia czy Real - Werder to oni puszczą Milan - Szachtar?
puszcza ze wzgledu na Lewandowskiego.to jest wlasnie TVP.wkoncu nie mozna co tydzien ogladac polaka w LM

Awatar użytkownika
Mates
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 61

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mates » 30 sie 2007, 19:01

I mete sprawdzilo sie-mamy Schatar. Czyli tak jak mowisz mecze Milanu w TVP :P

Ogolnie to co by nie pisac grupa bardzo slaba, wrecz jedna ze slabszych. Przypomina mi sie ostatania edycja kiedy w grupie tez mielismy slabych rywali i fajnie sie to skonczylo :P :lol: Ja jestem z losowania zadowolony.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 30 sie 2007, 19:05

Jestem bardzo zadowolony, mamy 2 Polaków w grupie co gwarantuje mecz w TVP wraz z Szpakiem i jego " Pepe ". Grupa wcale nie jest taka prosta. Celtic swoje doświadczenie już ma, grało się nam z nimi ciężko i potrafili pokonać MU. Benfica to może nie ten zespół co kiedyś ale również będą walczyć o awans. Szachtar u siebie też jest trudny na własnym boisku, pamiętam umęczone 0:1 3 lata temu jeśli się nie mylę. Liczę na pierwsze miejsce.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 30 sie 2007, 19:22

Ogolnie to co by nie pisac grupa bardzo slaba,
dziwne zeby nie byla slaba jak rywali nam dolosywali Paolo Clarence i Ricky..maja szczesliwe rece

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 30 sie 2007, 19:27

Szkoda że nie ma czeskiej ekipy :/ Do Czech na mecz można by jechać...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”