Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 325

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 01 mar 2008, 12:26

TS borys IFC pisze: a moze chociaz raz przeczytalbys post do konca?
Przeczytałem. Kolejny argument na potwierdzenie mojej tezy. :lol: Barzagli jest zdolniejszy i już teraz o wiele lepszy od ówczesnego Matrixa, ba - lepszy od obecnego nawet. Nie umniejszam absolutnie klasy Marco, którego niezwykle polubiłem po MŚ, ale Andrea jest zwyczajnie lepszy. Dlatego trudno dziwić się chęci kupienia defensora Palermo przez Inter. :wink:

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 01 mar 2008, 15:31

A może Materazzi nie zmieniał klubów jak rękawiczki bo już w wieku Barzagliego był piłkarzem Interu ?
Andrea owszem jest dobrym zawodnikiem, ale póki co porównywanie go do Materaca jest trochę nie na miejscu. Bo co on osiągnął, co wygrał ? Mistrzostwo świata z ławki ? Zobaczymy zresztą czego Barzagli dokona, a niewykluczone, że może nawet więcej niż Marco. Póki co jednak jak to powiedział Babel jest to pierdolenie o szopenie, a nawet ta niesamowita szybkość nie koryguje klasy Matrixa.

RealFan Diarra na wylocie ? Inter się czai :>

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 01 mar 2008, 17:46

Wilmore pisze:Prezentuje się lepiej szybkościowo i w ustawieniu na boisku, ma lepszą technikę odbioru i spokojniejszą głowę. Jest lepszy od Matrixa, nie ma co tu kryć.
Ile spotkań Palermo widziałeś w tym sezonie? Barzagli wyróżnia się jedynie tym, że za bardzo się nie wyróżnia :P 2 żółte kartki to dla środkowego obrońcy, który ma być niedługo liderem defensywy Azzurich to w zestawieniu z tym, że Palermo straciło w tym sezonie w lidze aż 40 bramek (więcej ma tylko ostatnie Cagliari) nie najlepszy wynik ;) Nie chcę przez to powiedzieć, że środkowy obrońca powinien grać zawsze ostro i niemalże w każdym meczu zbierać kartki, ale jednak trochę agresji powinien przejawiać :P Co do porównania go do Materaca to Masz rację. W tym momencie Andrea ma trochę wyższe notowania u Donadoniego, ale weź pod uwagę fakt, że Marco nie grał bardzo długo, a gdy się już wyleczył to musiał bardzo szybko stać się znów liderem środka defensywy bo coraz to nowi defensorzy wypadają z powodu kontuzji.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2415
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 01 mar 2008, 18:16

Sero - O ile kilka miesiecy temu pisalem Wam, ze ten transfer jest praktycznie niewykonalny (bo byl) to teraz sytuacja sie zmienila. Ale nie o tyle, jak podaja niektore wloskie media, ze popadl w konflikt z klubem, czy jest niezadowolony, bo klub go ukaral za opoznienie w powrocie z PNA (swoja droga dobra scena z bodajrze zgubionym telefonem - prawie jak Calderon przy transferze Jurado :lol: ). To by bylo glupstwo. Zadnego konfliktu nie ma. Sytuacja jest taka, ze pod nieobecnosc Diarry w Madrycie swoja szanse wykorzystal Gago grajac coraz lepsze zawody. Nie zawsze, ale porownujac obecnego Argentynczyka do tego dziecka we mgle sprzed pol roku to postep jest olbrzymi. Ostatnio traci mniej pilek i tylko troche za duzo fauluje. Sam Diara nie radzi sobie z tym, bo gra teraz niewiele, a jak gra to gra gorzej od Gago i kolo sie zamyka bo Schuster nie za czesto gra dwojka pivotow. Zobaczymy jak sytuacja sie rozwinie. Jeszcze niedawno Mahamadou byl postacia u nas niezastapiona, a teraz bedzie mu strasznie ciezko o odzyskanie miejsca w wyjsciowym skladzie. Zwlaszcza, ze forma nie ta. Jest jednak jedna dodatkowa przeszkoda przed Interem przy tym transferze. 15 mln moze nie wystarczyc - co zreszta podkresla agent gracza. Poza Malijczykiem i Gago Real nie ma nikogo na te pozycje (Drenthe nie licze), co oznaczaloby koniecznosc zakupu, a ponadto Real w koncu zaplacil Lyonowi 27 baniek. Stad na dzien dzisiejszy dla Nerazzurich pojawilo sie swiatelko w tunelu (ktore moze rownie dobrze zganac, co sie powiekszyc w zaleznosci od tego ile Diarra bedzie gral i co on sam bedzie sadzil na temat przeprowadzki. Czy bedzie prowadzil nacisk na Real, czy tez nie). Niezaleznie od tego uwazam, ze Moratti bedzie musial sie mocno postarac jesli chce Malijczyka do Mediolanu sprowadzic. Real raczej ponizej 25 mln negocjacji nie zacznie. Nawet jesli pozycja Diarry w walce o wyjsciowa jedenastke do konca sezonu w porownaniu z dniem dzisiejszym niewiele sie zmieni.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 01 mar 2008, 18:56

Martin Pellegrino pisze:2 żółte kartki to dla środkowego obrońcy, który ma być niedługo liderem defensywy Azzurich to w zestawieniu z tym, że Palermo straciło w tym sezonie w lidze aż 40 bramek (więcej ma tylko ostatnie Cagliari) nie najlepszy wynik
:lol: A co ma piernik do wiatraka?
Można wynaleźć dziesiątki zależności między różnymi statystykami z gry środkowych obrońców, ludzie o tym piszą prace doktorskie, ale na litość - ilość żółtych kartek w stosunku do straconych bramek nie jest żadnym wyznacznikiem.
Fakt, gra słabiej Barzagli. Ale to ciągle klasa w Serie A. Czołówka ligi.
Sero pisze:Bo co on osiągnął, co wygrał ? Mistrzostwo świata z ławki ?
Barzagli nie zagrał wiele mniej od Matrixa - dwa pełne mecze przy trzech (Australii nie liczę) meczach Marco na siedem w ogóle to nie jest tak mało. ;)

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 01 mar 2008, 19:18

Wilmore pisze:A co ma piernik do wiatraka?
Ciągle nie odpowiedziałeś ile meczy Palermo widziałeś w tym sezonie ;) Jeśli nie oglądasz litera i mistrza w jednym to wątpię byś oglądał 10. drużynę Serie A. Jak już napisałem, Barzagli niczym się nie wyróżnia w tym sezonie. A co do tego, że
Wilmore pisze:to ciągle klasa w Serie A. Czołówka ligi.
to się mylisz. Bez większego wysiłku mogę wymienić sporo środkowych obrońców grających o wiele lepiej od Andrei.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 01 mar 2008, 19:18

Wilmore pisze:Barzagli nie zagrał wiele mniej od Matrixa - dwa pełne mecze przy trzech (Australii nie liczę) meczach Marco na siedem w ogóle to nie jest tak mało.
Porażajaca jest Twoja wybiórczość. Meczu z Australia w wykonaniu Materazziego nie liczysz, a Barzagli, który chwile poźniej zmienił napastnika by wypełnić luke w obronie liczysz za pełny :rotfl:

Uścislajac Barzagli zagrał jeden pełny mecz. Barzagli zapisał się w protokołach meczowych tylko i wyłącznie "dzięki" czerwie Materaca. To jest fakt, choć w zasadzie ma się to rzeczywistości jak zależność miedzy żołtymi kartkami Andrei a liczby straconych goli przez Palermo.

Materazzi w formie jest na te chwile jest lepszym piłkarzem niż dobrze rokujący Barzagli.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 786

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 01 mar 2008, 19:24

Tylko, że w tej chwili Materazzi jest cieniem piłkarza sprzed sezonu i nie wiadomo czy jeszcze wróci do formy, dzięki której był jednym z najlepszych zawodników ubiegłego sezonu. Tylko że z drugiej strony Barzagli w Palermo wcale nie gra tak rewelacyjnie, ale to może to o czym mówił Zamparini - motywacja. W tej chwili gdy widziałem kilka spotkań Fiorentiny wyższe miejsce w rankingu obrońców od 2 wyżej wymienionych powinien miec chocby Gamberini. O Legro i Chiellinim również mógłbym swoje napisac, ale nie chcę tu wywoływac burzy - moje zdanie o ich dyspozycji w tym sezonie raczej znacie.

EDIT

Martin Pellegrino - z tym że mówimy o obrońcach włoskich, więc Zapata odpada :wink:
Ostatnio zmieniony 01 mar 2008, 19:39 przez maciek_88, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 01 mar 2008, 19:36

maciek_88 pisze:W tej chwili gdy widziałem kilka spotkań Fiorentiny wyższe miejsce w rankingu obrońców od 2 wyżej wymienionych powinien miec chocby Gamberini. O Legro i Chiellinim również mógłbym swoje napisac, ale nie chcę tu wywoływac burzy - moje zdanie o ich dyspozycji w tym sezonie raczej znacie.
Ja także Chielliniego i Leggro stawiam wyżej od Barzagliego. Poza Gamberinim należy także wyróżnić Zapatę czy Domizziego nie wspominając o obrońcach Romy, Interu czy Milanu.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 01 mar 2008, 19:43

O słabej dyspozcji Materazziego juz pisałem i cały czas podkreślam, że pisze o poprzednim sezonie w wykonaniu Marco. Jestem pewny, że gdyby nie kontuzja Samuela, Włoch nie pograłby zbyt wiele w tym sezonie.

Ja osobiście stawiałbym na duet Gamberini - Chiellini jeśli chodzi o podstawowy blok obronny Azzurrich. Ciekawie wypadają w tym sezonie także Ferrari i Domizzi. Nesty nie biore pod uwage, a Legro gra jak dla mnie co najwyżej solidnie, a może to uprzedzenie. Oczywiscie jest jeszcze Canna w Realu.

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 01 mar 2008, 19:56

A co możecie powiedzieć o grze Lino Marzorattiego z Empoli? Chłopak ma 21 lat a gra tam dość często (20 spotkań w tym sezonie). Podobno chłopak obiecujący i w dodatku dobry w FMie :P (a wiadomo, że panowie z SI scouting mają dobrze rozwinięty :D )

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 01 mar 2008, 20:00

Martin Pellegrino pisze:A co możecie powiedzieć o grze Lino Marzorattiego z Empoli? Chłopak ma 21 lat a gra tam dość często (20 spotkań w tym sezonie). Podobno chłopak obiecujący i w dodatku dobry w FMie Razz (a wiadomo, że panowie z SI scouting mają dobrze rozwinięty Very Happy )
A on pasuje do tematu o Interze? Na razie jego 50% karty jest w Empoli, a drugie pół w Milanie, więc niezbyt rzeczowa jest rozmowa o nim tutaj.
Dobry obrońca, ale daleki od rewelacji. Ma formę, gra stale, widać po nim, że z niego może być dobry zmiennik. W Milanie dużo chętniej widziałbym Lino, niż sprowadzanego za darmo z Romy Ferrariego, bo młodzik z Empoli prezentuje niewiele gorszy poziom, a przed Lino jeszcze wiele nauki - na razie jest średnim OP i niezłym OŚ, do Milanu pasuje świetnie jako zapchajdziura. Na więcej w jego wykonaniu trzeba poczekać, ale może być warto.

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 01 mar 2008, 20:13

Wilmore pisze:A on pasuje do tematu o Interze?
Jest rozmowa na temat środkowych obrońców we Włoszech, Marzoratti jest środkowym obrońcą i, o zgrozo, gra we Włoszech :o Jest szansa na to by kiedyś go porównywano do Barzagliego, Materazziego a może do Cannavaro więc chyba warto wspomnieć też i o nim.

PS. Wciąż czekam na odpowiedź na moje pytanie... to trudne o Palermo i oglądaniu meczów ;)

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 01 mar 2008, 20:17

Martin Pellegrino pisze: Ciągle nie odpowiedziałeś ile meczy Palermo widziałeś w tym sezonie Wink
Mam wymieniać? Ok...
Dwa, oba z Milanem, jeden z Romą, Interem, Juventusem, oba z Udinese i w pucharach pierwszy z Mladą. Chyba gdzieś tam jeszcze po drodze ich oglądałem, ale nie pamiętam, z kim i kiedy dokładnie, oglądam tyle meczów, że nie sposób spamiętać wszystkich.
Martin Pellegrino pisze:Jest szansa na to by kiedyś go porównywano do Barzagliego, Materazziego a może do Cannavaro
Nie ma szansy, by kiedyś osiągnął tyle, ile Cannavaro. Może być najwyżej Materazzim kolejnym - wybitnym rzemieślnikiem z przebłyskami, już za stary jest i w za słabym klubie, żeby wzbić się na wyżyny. Będzie z niego raczej drugi zmarnowany Bonera, niż Materazzi, ale obym się mylił, bo póki co jest szansa, by grał w Milanie :wink:

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 01 mar 2008, 20:34

A co możecie powiedzieć o grze Lino Marzorattiego
ogólnie to tak jak napisał Wilmore, czyli dobry i nic ponadto ;) Na poziom Empoli ok ale w Milanie to już go nie widzę ;) Może za pare lat jak się bardziej rozwinie ale raczej poziomu wymienionych przez Ciebie graczy nie osiągnie. Jesli mowa o takich młokosach, to ja już bardziej wolę Criscito z formą, jaką prezentował wcześniej w Genoi czy w młodzieżowej reprezentacji. Z Empoli bardzo mi się podoba Raggi. Ma świetne warunki, jest uniwersalny (prawa strona, środek), perspektywiczny (23 lata) i gra bardzo solidnie. Zainteresowanie Barcelony swego czasu mówi samo za siebie ale oczywiście sam widziałem go kilka razy w akcji i pozostawił bardzo dobre wrażenie.

Ciekawa dyskusja się wywiązała na temat obrońców :P Matrix w poprzednim sezonie był świetny i Barzagliego w takiej formie chyba jeszcze nie widziałem, a jeśli zobacze, to już raczej nie w Palermo. Fakt, że Andrea w dwóch poprzednich sezonach prezentował się lepiej niż teraz, to jednak od Matrixa lepszy nie był. Barzagli ma jednak potenciał chyba większy, niż w jego wieku wykazywał Materazzi. Na korzyść piłkarza Palermo przemawia przede wszystkim wiek, przyszłość i potencjał jaki w nim drzemie. Tylko czekać aż się dalej rozwinie, mam nadzieje w Juve :P i w wieku Materazziego będzie zachwycał cały świat :love: u boku Criscito :P

Babel pisze:Legro gra jak dla mnie co najwyżej solidnie, a może to uprzedzenie.
Na pocieszenie powiem, że ja mam takie samo uprzedzenie, ze względu na poprzednie lata. W tym sezonie Legro gra lepiej niż solidnie, bardzo pozytywnie mnie zaskoczył ale to jednak Legro. Dla mnie zawsze będzie jak bomba zegarowa, podobnie jak Zebina :P Oby Legro jak najdłużej prezentował taką formę, może dostanie konkretną szansę od Donka ale jakoś nie widzę go w kadrze na stałe.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”