żart?Nowy selekcjoner reprezentacji, Stefan Majewski, w piątek poda nazwiska zawodników powołanych na spotkania eliminacji mistrzostw świata z Czechami i Słowacją. Być może w składzie reprezentacji dojdzie do kilku spektakularnych zmian - czytamy w polskiej prasie.
Największa zmiana ma dotyczyć pozycji bramkarza, gdzie pozycje bramkarza numer jeden może stracić Artur Boruc. Na łamach "Przeglądu Sportowego" Stefan Majewski odpowiada: - Jeszcze nie podjąłem decyzji. Nie wiem czy go powołam.
być może Majewski zdecyduje się na powołanie najbardziej doświadczonego golkipera - Jerzego Dudka z Realu Madryt. Niedawno zresztą bramkarz "Królewskich" deklarował chęć występu na Euro 2012. Jako że dwa najbliższe mecze nie będą dla Majewskiego czasem na eksperymenty, wariant z Dudkiem, mimo że ten jest również rezerwowym, wydaje się całkiem realny.
Ja tez chcę jak najlepiej grac dla kraju, pan mnie weźmie? Czy potrafie? Pan mówił, że wystarczy chcieć... gosciu mnie rozwalil- Wezmę tych, którzy chcą jak najlepiej grać dla kraju. A ja wiem, że mogę im w tym tylko pomóc - stwierdził Stefan Majewski.