AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 327

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Kendo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kendo » 03 wrz 2007, 21:03

Wynik to niestety strata 2 punktow tuym bardziej bolesna że na własnym podwórku. Męką było ogladanie gry Gilardino. Limit cierpliwoscie sie powoli wyczepuje. Dopoki nie wroci Gapcio powinein grac Pippo albo Aubumeyang :P . Wynik sadze ze sprawiedliwy, sytuacje z obu stron, obie stny mogly prze3chylic szale zwyciestwa na swa korzysc. Tyle w temacie. Widac bylo zmeczenie po piatku ale Pirlo czarowal dalej i to njie najbardziej cieszy.
Przypulg pisze:Super Pipa
Szkoda że SuperPipa to obecnie najlepszy napastnik w Milanie i powinienes to szanować . Super Pipa to możesz sobie w domu mówić.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 03 wrz 2007, 21:46

Pierwszy mecz na San Siro i pierwsze male rozczarowanie w tym sezonie bo nie zdobylismy kompletu punktow.
Nie sadze zeby bylo to spowodowane jakims zmeczeniem po Superpucharze po prostu Viola to na tyle dobra druzyna ze trzeba dac z siebie wiecej niz dal dzisiaj Milan zeby ja pokonac.
Remis wydaje sie wynikiem sprawiedliwym.Przewazalismy przez wieksza czesc meczu atoli niewiele z tego wynikalo bo pilkarze rywali dobrze sie bronili albo w kluczowych momentach brakowalo zdecydowania.
Po stracie bramki (takie bledy w polu karnym nie powinny sie przytrafiac - chyba Ambrosini zmascil) nasi ambitnie natarli na rywala i nadziali sie na pare groznych kontr.Jedna z nich niemal skonczyla sie dla nas bardzo nieprzyjemnie.
Gila powinien wziac sie w garsc inaczej moze to byc jego ostatni sezon w barwach Milanu.

Trzeba ten remis przyjac na klate i isc dalej.Najwazniejsze zeby Inter nam nie odskoczyl.Do czasu gdy mamy z nimi kontakt albo jeszcze lepiej sa za naszymi plecami to jest dobrze.

Forza Rossoneri.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 03 wrz 2007, 22:18

Mecz stał na niezłym poziomie i w sumie remis jest wynikiem sprawiedliwym. O ile takie coś istnieje i jest zmierzalne. Nie musze chyba dodawać, że z punktu widzenia Interisty rezultat najlepszy z możliwych.

Co sie zrzuciło w oczy to na pewno zmiany Milanu, a konkretnie brak zawodników ofensywnych do dyspozycji Carlo. Kiedy wraca Ronaldo? W sytuacji gdy trzeba atakować wpuszcza Emresona za Ambrosiniego czy Cafu za Oddo. Dobry był tez kiks Pippo przed bramką i próba przewrotki Vieriego (a la Mentor).

p.s Vieri wrak zawodnika sprzed kilku sezonów. Kończ waść...

Przypulg
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przypulg » 03 wrz 2007, 22:27

Zawsze bede pisał Super Pipa bo jest to moja ulubiona Pipa która mi dała wiele radości w życiu.
Mam nadzieje że Gila mimo ciągłej krytyki która płynie ze stony kibiców udowodni swoja wartość i zostanie z nami na długie lata.
Mam nadzieje ze za 2 tygodnie Kaka juz załapie forme i bedzie strzelał bramki nie z karnych, bo narazie nie jest to ten Kaka z poprzedniego sezonu, ale nie ma sie co martwic - jak trza bedzie pociągnąc zespół to go poprawadzi do zwycięstw .
A jak dojdzie Ronaldo do pierwszego składu to mam nadzieje ze bedziemy grac 2 napadziorami.

Awatar użytkownika
McSuchy
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: McSuchy » 03 wrz 2007, 23:25

Niestety nie udało nam się odnieść pierwszego ligowego zwycięstwa w roli gospodarza. Trzeba powiedzieć że zagraliśmy średnie spotkanie, gorsze od dwóch poprzednich. Od początku wiele było niedokładności w grze, głupich strat i niecelnych podań. Fiorentina zagrała zaś dobre spotkanie i pokazała że w tym sezonie mierzy wysoko, awans do LM to dla nich absolutne minimum. Widać że jest to zespół solidny, bardzo dobrze poukładany i zgrany- gratulację dla nich za dzisiejszy mecz.

Ciężko kogoś szczególnie wyróżnić, mnie osobiście najbardziej podobał się na boisku Pirlo, grał najpewniej i rzadko zdarzało mu się tracić piłkę. Słabo zaprezentował się Gila, Kaka (mimo strzelonej bramki) i Seedeorf (za dużo niepotrzebnych dryblingów i wstrzymywania akcji, podobnie jak to mu się zdarzało w poprzednich meczach). Dobrze jak zawsze Gattuso, nieźle Ambrosini obaj walecznie do końca. Obrona zagrała poprawnie choć nie ustrzegła się błędów po których mogliśmy stracić kolejnego gola. Najbardziej szkoda tej niewykorzystanej okazji Inzaghiego kiedy to nie trafił w piłkę na pustą bramkę. Taki on już jest, zmarnuje setkę a strzeli z jakiejś niedorzecznej sytuacji :P Podsumowując spotkanie niezbyt rewelacyjne w naszym wykonaniu, ale to przecież dopiero 2 kolejka więc będzie jeszcze mnóstwo okazji żeby się poprawić. Czekam niecierpliwie, jak chyba każdy kibic rossonerich, na powrót Ronaldo, miejmy nadzieję powrót w wielkim stylu.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 04 wrz 2007, 10:07

Nie powiem, czuje niedosyt. Pierwszy mecz na własnym terenie i pierwsza strata punktów. Graliśmy w piątek z Sevillą a wczoraj z solidną i mocną Fiorentiną ale schodząc do szatni z prowadzeniem 1:0 powinniśmy ten mecz wygrać.
Szkoda tych 2 punktów bo zrównaliśmy się z Interem. Nie mieliśmy tyle szczęścia co klub z Turynu ale damy radę. Wierze że w tym sezonie liga będzie naszym głównym celem.
Poraz kolejny zawodzi Gila... ja mu dobrze życzę ale gadanie że jeszcze nam udowodni swoją wartość jest już irytujące.

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 920

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 04 wrz 2007, 10:53

Ronaldo miał zagrac w meczu towarzyskim z Dynamem Kijów, jednak nie będzie go nawet na ławce, zostaje w Mediolanie. Szkoda, mieli razem z Pato zagrac.

Awatar użytkownika
TouReQ
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: TouReQ » 04 wrz 2007, 17:20

Mnie dane bylo ogladac tylko 1 polowe (potem przesiadlem sie na eurosport ogladac Radwanska), ale gdy pilkarze schodzili do szatni bylem optymista. Prowadzenie co prawda 1 bramka co prawda strzelona z karnego, ale Milan raczej kontrolowal przebieg spotkania. Myslalem, ze uda sie dowiezc 3 pkt do konca. Ba, nawet podwyzszyc. Choc kilka groznych akcji Vcioli bylo (m.in. strzal z glowki bodajze Pazziniego w 1polowie)

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 04 wrz 2007, 19:28

Jeżeli chodzi o Ronaldo to potrzebna jest cierpliwość. Milan to nie Real. Mamy MilanLab i odpowiednich specjalistów od takich przypadków jak Ronaldo. Potrafią zdiagnozować i wyleczyć do końca a to jest ważne bo w Realu łapał kontuzje za kontuzją. Niech sobie teraz spokojnie chudnie a jak będzie gotowy w 100% to pokaże na co go stać. Oczywiście gdy zacznie grać ryzyko kontuzji zawsze jest bo nie da się przewidzieć tego czy dostanie ostro po nogach czy nie...

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 04 wrz 2007, 19:41

Dawno sie nie odzywalem wiec cos naskrobie :P

Co do meczu z Fiorentina nie jestem ani zadowolony ani niezadowolony tak jak powiedzial Galliani lepiej byc SuperMistrzami Europy i zremisowac z fiorentina niz wygrac z nia i tymi Mistrzami juz nie byc.
Tak pozatym to dopiero 2 kolejak wygranymi Juventusu nie ma co sie przejmowac bo grali anrazie ze slabeuszami wiec silni przeciwnicy pokaza na co ich stac.Co do sparingu z Dynamem licze na wystep Pato i moze Gapcia ale jesli nie jest w pelni zdrowy to nic na sile.Miejmy jednak nadzieje ze na Siene zdazy sie wykurwac :wink:

A wiec Forza Milan Campioni di Europa Siamo Noi

Awatar użytkownika
McSuchy
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: McSuchy » 07 wrz 2007, 9:37

Widzę że cisza w temacie aż wiatr huczy po kątach więc wypadałoby coś napisać :]

Milan zremisował w towarzyskim meczu z Dynamo Kijów 2-2. Sam wynik przyjąłem jako sporą niespodziankę patrząc na skład który został oddelegowany na to spotkanie. W samym meczu jedynie Nesta i Gilardinio reprezentowali podstawową jedenastkę, szansę dostali zmiennicy a także spora grupa graczy z primavery. Przy takim zestawieniu wynik remisowy oceniam jako naprawdę bardzo dobry. Niestety nie dane było mi obejrzeć samego meczu nad czym bardzo ubolewam. Cieszą jednak dwa trafienia naszych napastników: Pato dla którego był to pierwszy mecz w barwach rossnerich i Gila który wreszcie przełamał swoją strzelecką niemoc. Z opinii od osób które mecz miały przyjemność obejrzeć wynikało że nasz młody nabytek z Brazylii zagrał naprawdę dobre spotkanie, co cieszy i zarazem smuci że dopiero od stycznia będzie mógł występować w oficjalnych spotkaniach.

Z innej beczki potwierdziły się informacje że Ronaldo ma być już w pełni sił na następne spotkanie ligowe. Mam nadzieję że wszystko przebiegnie bez jakichkolwiek komplikacji i nareszcie dane nam będzie podziwiać odmienionego Ronaldo. Warto dodać że sam Emerson w swojej wypowiedzi stwierdził że brazylijski napastnik w niczym nie przypomina tego z Realu Madryt i aż rwie się do gry. Pozostaje cierpliwie czekać aż udowodni to na boisku :]

Awatar użytkownika
Mates
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mates » 07 wrz 2007, 10:04

McSuchy pisze:Sam wynik przyjąłem jako sporą niespodziankę patrząc na skład który został oddelegowany na to spotkanie. W samym meczu jedynie Nesta i Gilardinio reprezentowali podstawową jedenastkę, szansę dostali zmiennicy a także spora grupa graczy z primavery

Mam podobne odczucia. Patrzac na sklad jaki wybiegl, a moze przde wszystkim patrzac na zmiennikow jacy weszli na murawe to wynik 2-2 mozna uznac za pewien sukces.
Pato zaliczyl chyba najlepszy z ozliwych debiutow-zagral bardzo dobrze, zdobyl bramke. Od stycznia moze byc duzym wzmocnienim ataku.
Jako ciekawostke mozna podac ze w tym meczu zagral Davide Ancelotti, syn naszego Carletto. Oby talentem i umiejetnosciemi dorownal ojcu a bedziemy miec z niego duzo pozytku.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 11 wrz 2007, 21:47

Pato w Milanello, miły spokojny filmik :D

Awatar użytkownika
McSuchy
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: McSuchy » 12 wrz 2007, 9:43

Łukasz pisze:Pato w Milanello, miły spokojny filmik
Zgadzam się, jego obejrzenie jakoś tak pozytywnie nastawiło mnie do nadchodzącego dnia :]

Warto napisać że ESM (grupa łącząca europejskie magazyny sportowe) wybrała Carlo Ancelottiego najlepszym trenerem sezonu 2006/2007. Ciesze się że nasz szkoleniowiec został doceniony, zasłużył na to jak mało kto. Według mnie to jeden z najlepszych obecnie trenerów na świecie i mimo że nie mówi się o nim tyle co o Benitezie, Mourinho czy Fergusonie to jednak właśnie on wyprowadził Milan na czoło najbardziej utytułowanych klubów w europejskich pucharach. Pamiętam jak swego czasu nawet część kibiców rossonerich zarzucała mu że jedyne co potrafił to stworzyć "romb" którym grała nasza drużyna, a poza tym to taktyk z niego średni i jego czas dobiega końca(choćby po słabej pierwszej części poprzedniego sezonu). Carlo udowodnił jednak że i taktyk z niego przedni (był problem z napastnikami? to przestawił zespół na 4-5-1 i wygrał nim LM :D) i z zespołu potrafi wykrzesać jeszcze bardzo wiele. Mam nadzieję że zostanie z nami jak najdłużej a sukcesów będzie jeszcze więcej niż dotychczas :]

Następna rzecz to ciekawe zestawienie jakie opublikowała ostatnie "La Gazzetta dello Sport" dotyczące pensji jakie płaca swoim zawodnikom poszczególne kluby Serie A. I co się okazuje? Że Milan jest pierwszy na tej liście zaraz przed Interem i Juventusem. A przecież tyle było narzekań że Silvio skąpi kasy, że nie ma pieniędzy na spektakularne transfery itp. Jak widać jednak nasz zarząd pieniędzy wcale nie szczędzi na klub, bo przecież pensje zawodników to tylko część wydatków jakie musi ponosić co sezon. Przykład zaś choćby Pato pokazuje że gdy nasi działacze do spółki z trenerem uważają że warto wyłożyć duże pieniądze na jakiegoś grajka to nie wahają się tego uczynić.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1301

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 12 wrz 2007, 10:38

No Pato fajnie że strzelił tą bramke w Kijowie co napewno doda mu pewnośći na trenigach bo podobno jak to Carlo mówił Pato jest bardzo nie śmiały :roll: .
Jednak troche złe wieście płyną z tą kontuzją Ronaldo.Milan chciał go leczyć w Mediolanie a Ronaldo podobno stawiał warunki że Rio De Janeiro i nie ma tematu.Jeżeli to prawda to troche dziwne bo MilanLab próbuje go doprowadzić do pełnej sprawności fizycznej a że nie do końca wykryli dobrze kontuzje to wiadomo że popełnia się błędy.Mam jakieś złe przeczucia że mogą być duże problemy z Ronaldo bo jeżeli to prawda to jeszcze przez miesiąc nie zobaczymy R99 na boisku a bardzo by nam sie właśnie teraz przydał przy słabej formie Gilardino oraz przy zaawansowanym wiekowo Inzaghim który nie może grać co 3 dni...
Jednak mimo wszystko wierze w niego i mam nadzieje że dojdzie do pełnej dyspozycji i pokaże w tym sezonie klase.

Edit:
Ronaldo dzisiaj wraca do Mediolanu ...Podobno przekonali go Łysy i Silvio..Jeden z lekarzy w Brazyli powiedział że R99 bedzie za 2-3 tygodnie zdrów..oby się sprawdziło

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”