Gry... - Strona 328

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.

Na czym najchętniej grasz?

PS4
24
34%
XBOX One
6
8%
PC
35
49%
komórka
1
1%
tablet
0
Brak głosów
na starszej generacji konsol
4
6%
na innej platformie
1
1%
Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6231
Kibicuję: 4rsenal

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 06 wrz 2019, 18:02

Delpiero14 pisze:
06 wrz 2019, 17:20
gdzie nawet najłatwiejszy przeciwnik może nas zgnoic jeśli będziemy nieuważni
To powinien być standard w każdej grze :mrgreen:

Awatar użytkownika
Kesz
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 359

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kesz » 06 wrz 2019, 19:31

Od kilku dni gram sobie w Children of Morta. Jest to gra tych samych co stworzyli Frostpunka - czyli polska produkcja

Children of Morta to można powiedzieć taki hack and slash gdzie wcielamy się w jednego z kilku bohaterów jacy są członkami rodziny Bergsonów, rodziny która jednocześnie od pokoleń pełni rolę strażników. Świat gry zostaje splugawiony i Bergsonowie zaczynają swoją powinność by go uratować. Całość wbrew pozorom ma bardzo fajnie przedstawioną historię, relacje między bohaterami, różne zdarzenia które rozwijają te relacje i pogłębiają.

Całość rozgrywki, to eksploracja różnych podziemi i te z kolei odbywają się nieco w stylu Binding of Isaac, gdzie polują na nas stwory które eliminujemy wykazując się zręcznością i odpowiednią strategią, postacie stylem rozgrywki się znacząco od siebie różnią, mamy do wyboru m.in Łuczniczkę jaka może strzelać z łuku i gdy stoi oraz gdy się porusza, typowego rycerza z mieczem i tarczą, ninje jaki sztyletami i swoją szybkością oraz zwinnością eliminuje wrogów, czarodziejkę jaka z kolei może atakować tylko gdy stoi w miejscu, osiłka jaki atakuje ogromnym młotem czy mistrza sztuk walki. W większości przypadków każda z postaci wymaga innej strategii do przeżycia podczas naszych rajdów.

W trakcie przemieszczania podziemi natrafiamy na losowe zadania, wydarzenia za które jesteśmy nagradzani lub odblokowujemy różne elementy jakie pozwolą nam rozwijać bohaterów i ich relacje. W grze też podobnie jak w Isaacu mamy złote pokoje w których zdobywamy różne relikty jakie nas wzmacniają, możemy otrzymać jakieś pety które nadają różne efekty, możemy zyskać runy jakie nadają nowe właściwości naszym umiejętnością, możemy zdobywać buffy jakie są tymczasowe lub trwałe na czas rajdu. Warto tu zaznaczyć, że każdy rajd dowolną postacią jest niezależny. Wszystko co w nim zdobędziemy jeśli chodzi o wzmocnienia postaci, utracimy po śmierci lub przejściu rajdu, Zachowujemy jedynie progres gry oraz doświadczenie. Każda z postaci tu posiada drzewka umiejętności jakie rozwijamy.

Właśnie aspekt nagradzania w grze z kolei przypomina inną grę czyli Darkest Dungeon, wszelkie znajdźki zw. z zadaniami zatrzymujemy, doświadczenie, złoto a także wszelkie bonusy jakie znajdziemy podczas gry są dokumentowane w odpowiednim miejscu dzięki czemu przechodząc kolejny rajd spokojnie możemy zapoznać się z konkretnymi efektami danych rzeczy nim je zbierzemy.
Gry nie da się przejść jedną postacią, musimy rotować bohaterami, bo Ci zwyczajnie się męczą i nabywają negatywne efekty jakie z czasem znikają.

Gra posiada specyficzną pikselową grafikę przez co może być dla nie których odpychająca. Jednak, to nie ma wpływu na niesamowitą grywalność tytułu, ten kto spróbuje powinien wciągnąć się jak odkurzacz, interesująca i klimatyczna historia, wciągający gameplay gwarantują doprawdy świetną zabawę. Polecam.

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 09 wrz 2019, 15:05

Ale to będzie gra, nie mogę się doczekać

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 09 wrz 2019, 15:28

piotrcies pisze:
05 wrz 2019, 17:03
Co pobierałem? Gry z PS+? Raz czy dwa się zdarzyło, ale naprawdę nie korzystałem z tego abonamentu, on mi głównie służył do gry online, a tak też nie grałem od jakiegoś czasu :P

Teraz mam rok opłacony z góry, za rok się nie odnowi, tyle dobrze;)
A wiesz, że te wszystkie gry miałbyś za każdym razem, kiedy byś się zdecydował włączyć subskrypcję? :-P

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8384

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 09 wrz 2019, 15:29

Delpiero14 pisze:
09 wrz 2019, 15:05
Ale to będzie gra, nie mogę się doczekać
aż nawet ja sobie chyba kupię :)
czarny samael pisze:
09 wrz 2019, 15:28
A wiesz, że te wszystkie gry miałbyś za każdym razem, kiedy byś się zdecydował włączyć subskrypcję?
wiem, korzystałem z PS+ przecież xD

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 09 wrz 2019, 20:06

piotrcies pisze:
09 wrz 2019, 15:29
wiem, korzystałem z PS+ przecież xD
Zacząłem myśleć, że myślałeś że możesz korzystać tylko do końca subskrypcji, a ja tak się skończy, to to co miałeś już nie będzie mogło być przywrócone :-P

Awatar użytkownika
piotrcies

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 09 wrz 2019, 20:07

Nie, nie, wielokrotnie kupowałem abonament na PS, po prostu ostatnio nie używałem często konsoli, więc trochę płacenie za darmo. A roczną kupowałem, bo dorzucali Netfliksa w promocji;p

Awatar użytkownika
Kesz
Kapitan
Kapitan

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kesz » 23 wrz 2019, 22:35

Jak ktoś nie odebrał, to w sumie polecam. Na Epic Store za darmo 6 gier z Batmanem

https://www.epicgames.com/store/pl/bund ... collection

https://www.epicgames.com/store/pl/bund ... an-trilogy

Oferta bodaj się kończy za 3 dni. Więc brać póki dają. Łącznie gry za ponad 400 zł do odebrania za free.

Awatar użytkownika
Vol'jin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1126
Kibicuję: Ac Milan

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Vol'jin » 24 wrz 2019, 21:20

te cinematici Blizzardo to mistrzostwo świata

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4353
Kibicuję: AC Milan

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 24 wrz 2019, 21:33

Kesz pisze:
23 wrz 2019, 22:35
Jak ktoś nie odebrał, to w sumie polecam. Na Epic Store za darmo 6 gier z Batmanem

https://www.epicgames.com/store/pl/bund ... collection

https://www.epicgames.com/store/pl/bund ... an-trilogy

Oferta bodaj się kończy za 3 dni. Więc brać póki dają. Łącznie gry za ponad 400 zł do odebrania za free.
Czemu takich akcji na PS4 nie ma :(

Awatar użytkownika
Kesz
Kapitan
Kapitan

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kesz » 29 wrz 2019, 9:41

Pierwszy raz od lat kupiłem fifę i szczerze, jestem rozczarowany zmianami w mechanice. W 19-stkę grałem na pirackiej wersji, tam czułeś strzały, fajnie funkcjonowały prostopadłe podania, przekombinowane obecnie rzuty wolne i karne, dośrodkowania w pole karne właściwie nie wiele dają i wszyscy szukają innych rozwiązań niż wrzucanie piłki. Fatalnie działa też kwestia strzelania z pierwszej piłki, tutaj jest po prostu tragedia. FIFA 20 chwali się fizyką zwarć o piłkę i owszem, dochodzi do kuriozalnych sytuacji przebitek gdzie mimo odbioru piłki przeciwnikowi ta odbija się od niego i tak czy siak wychodzi on z akcją za obrońcę.

Całość rozgrywki w obecnej Fifie skupia się na rajdach jednym zawodnikiem jaki wyciągnie 2-3 obrońców, wystawi piłkę i gol. Strzelanie w tej grze jest strasznie słabe, po prostu walisz na bramkę i modlisz się, by poszła tak jak chciałeś, chociaż na ogół zawodnik napierdziela w bramkarza, obojętnie jak się nagimnastykujesz na padzie.

W FIFA 19 grało mi się znacznie lepiej i lepiej czułem, zawodników, grę. W FIFA 20 jest to loteria, może mając najlepszych możliwych piłkarzy, to oni grają perfekcyjnie i zrobią to czego oczekujesz, jednak jak tak gram, to wszyscy mają podobne problemy i unikają pewnych sposobów gry. Co gorsza gra nie wynagradza składnych akcji, umiejętnego rozgrywania. Tutaj bardziej istotne jest wypuszczenie szybkiego skrzydłowego lub napastnika długim podaniem, jaki wyróżnia się szybkością, sam przeleci 70% boiska a pod bramką zaczyna się loteria gdzie albo wejdzie strzał, albo nie. Zauważyłem, że ludzie po prostu najchętniej by weszli z piłką do bramki, próba rozegrania w polu karnym równa się z cudem a nawet jak coś rozklepiesz, to animacje zawodników są tak wolne przy strzale i co gorsza, na ogół przyjmują piłkę, że wyciągnięcie jej obrońcą nie jest niczym trudnym. Gorzej jak zaczyna działać ta durna mechanika fizyki w zwarciach, gdzie mamy kolejną ruletkę, bo nie wiesz gdzie piłka się odbije.

Na moje, starano się oddać jakiś realizm, ale wyszło słabo. Póki co obecna FIFA 20 pod względem mechaniki rozgrywki mnie rozczarowuje, jest irytująca, bo często dochodzi do kuriozalnych sytuacji bez twojego udziału. Pewnie większość problemów minie po dłuższym ograniu, gdzie lepiej zaczniesz czuć strzały czy podania, ale nie zmienia to faktu, że mechanika jest uciążliwa i często prowokuje dziwne sytuacje po których możesz stracić gola lub go nie strzelić.

Ja i tak mam jakąś satysfakcje, że w FUT udaje mi się pokonać przeciwników naszpikowanymi gwiazdami, gdzie ja biegam jakimiś anonimami z ligi francuskiej gdzie najbardziej znany z nich jest Lengelet.

Mam wrażenie, że twórcy nieco przekombinowali.

Awatar użytkownika
Kojiro
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 251

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kojiro » 02 paź 2019, 11:26

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6231
Kibicuję: 4rsenal

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 04 paź 2019, 18:13

Redebededempszyn 2 na PC w przyszłym miesiącu :jupi: Idę zaraz kupić jakiś kapelusz i od listopada wreszcie będę kowbojem

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 04 paź 2019, 19:23

Ja w końcu gram w The last of us, miałem to na ps3, ale jakoś mnie nie wciągnęło. Teraz było do ściągnięcia z PS+ i chyba do niej dojrzałem ;)

Awatar użytkownika
piotrcies

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 04 paź 2019, 19:24

Kurde, a ja nie mam ani PS+, ani 240 zł, które mi pobrali na subskrypcję miesiąc temu :think:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”