Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 328

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 09 mar 2008, 20:09

Ja szybko przelotem w dniu urodzin ...

wieczności no i trzy razy więcej pucharów przez najbliższe 100 lat.

a tymczasem do wtorku :!:

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 11 mar 2008, 14:39

Sero pisze: Wszystko zaczęło się po - najlepszych do tej pory - Mistrzostwach Świata France 98. Pierwszy mecz Brazylia na tamtym turnieju grała ze Szkotami.
Tak samo jak u mnie :P
Pamiętam ten dzień jakby to było wczoraj. Początek lata, na dworze upał.
Co do meczu Brazylia chyba wygrała 2-1 po prawdziwych męczarniach. To była jeszcze "stara Brazylia" z kapitanem Dungą.
Sero pisze:Wtedy też po raz pierwszy usłyszałem o Ronaldo. Kolejne mecze utwierdziły mnie jako młodego i świeżego chłopaka, że oglądam geniusza, mistrza po prostu idola.
U mnie było nieco inaczej. Otóz pierwszym meczem w jakim widziałem Ronaldo był finał PUEFA Inter-Lazio, ale wówczas byłem neutralnym widzem, kibicem Interu zostało dopiero pod wpływem MŚ.
Sero pisze:Naturalnie zainteresowałem się jego karierą i klubem. Sezon 98-99 mogłem więc już zacząć jako kibic Interu (choć pewnie od urodzenia nim byłem ;) ). Pierwszy mecz jaki obejrzałem to bodaj spotkanie z Realem Madryt w fazie grupowej Ligi Mistrzów.

To były czasy. Telewizja publiczna transmitowała trzy spotkania grupowe Interu (coś jak Celtic obecnie :lol: )- obydwa z Realem oraz Spartak-Inter. Szczególnie pamiętny jest oczywiście mecz na San Siro z królewskimi gdzie najlepszy mecz w naszych barwach rozegrał Roberto Baggio. W kolejnej fazie gdy rywalizowaliśmy z MU zresztą również były transmisje.

Co do meczów wyróżniłbym jeszcze takie spotkania (poza wymienionymi przez Sero):

PUEFA 2001/02 Valencia -Inter 0-1- gdy na bramce stanąć musiał Farinos po czerwieni Toldo i wykorzystaniu wszystkich zmian prze Cupera

Champions League 2003/04 Arsenal - Inter 0-3 -ostani świetny mecz jaki rozegraliśmy za Cupera

Serie A 2002/03 Lazio - Inter 3 - 3 - przegrywaliśmy w tym meczu 0-3 a jednak zremisowaliśmy, mogliśmy nawet wygrać, ale Crespo trafił w poprzeczkę. Warto dodać, że wówczas trenerem Lazio był Mancini.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 11 mar 2008, 16:07

Maciek (interista) pisze:PUEFA 2001/02 Valencia -Inter 0-1- gdy na bramce stanąć musiał Farinos po czerwieni Toldo i wykorzystaniu wszystkich zmian prze Cupera

Dokładnie :] zresztą warto podkreślić, że mecze z Valencia zawsze były dramaturgiczne. Choćby pamiętny rewanż ćwierćfinału LM 02-03 (o którym zapomniałem :? ) na Mestalla 2-1 przegrywamy ale dzięki 1-0 u siebie awansujemy. A Toldone dusił bodaj Di Biagio :P Co nasz bramkarz wtedy wyprawiał przyprawiało o takie dreszcze, że do dziś je pamiętam. Genialny mecz mimo iż przegrany.

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 11 mar 2008, 16:55

hrabi pisze:Mi sie wydaje ze 2:0, jedna brama to samoboj byl zreszta;d
Samobój był, ale wynik 2-1 :wink:

10. czerwca 1998
Saint - Denis, Stade de France
Brazylia 2:1 Szkocja
Bramki: Cesar Sampaio 4’, Boyd (sam.) 74’ – Collins (k.) 34’

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 12 mar 2008, 0:02

Szczerze mówiąc spodziewałem się tego, że Mancini odejdzie z własnej woli. Jednak myślałem, że najwcześniej zakomunikuje to po zakończeniu sezonu.

Mourinho witaj? Dla mnie prawie pewny, chociaż nie jestem do niego przekonany.

Dziwne trochę uczucie bo Mancini był już tyle czasu w Interze. To nie to samo co kiedyś, kiedy trenerzy byli zmieniani praktycznie co sezon. Od początku byłem jego zwolennikiem i był tylko jeden moment kiedy straciłem cierpliwość. Było to po przegranym dwumeczu z Villarreal, ale po kilku dniach ochłonąłem.

GRAZIE MANCIO :!:

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 12 mar 2008, 0:20

Zico_FCI pisze:Dla mnie prawie pewny
Nie zapominaj o Barcelonie. Posada Ryjka wisi na włosku.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 12 mar 2008, 0:28

Bask pisze:Nie zapominaj o Barcelonie. Posada Ryjka wisi na włosku.

Nie zapomniałem, ale wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują na to że Mou obejmie Inter. Podobno już kontaktował się z Morattim. Poza tym to, że Moratti będzie go chciał jest pewne bo sam o tym mówił.

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 12 mar 2008, 0:31

Zico_FCI pisze:Poza tym to, że Moratti będzie go chciał jest pewne bo sam o tym mówił.
Tylko, że wszystko skupia się raczej na Laporcie, a nie na Morattim. Jak Laporta będzie chciał Mou to dla mnie jest jasne jaką drużynę wybierze Portugalczyk.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 12 mar 2008, 0:41

Bask pisze:Tylko, że wszystko skupia się raczej na Laporcie, a nie na Morattim. Jak Laporta będzie chciał Mou to dla mnie jest jasne jaką drużynę wybierze Portugalczyk.
Dla mnie też jest jasne kogo wybierze. Czyja jasność okaże się jaśniejsza przekonamy się już wkrótce. :wink:

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 12 mar 2008, 0:46

Zico_FCI pisze:Dla mnie też jest jasne kogo wybierze
Jak nie dostanie oferty z Barcelony to już go macie :P
Zico_FCI pisze:Czyja jasność okaże się jaśniejsza przekonamy się już wkrótce
8)

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 12 mar 2008, 0:50

Bask pisze:Jak nie dostanie oferty z Barcelony to już go macie
Nie sądzę abyśmy się o tym dowiedzieli nawet jeśli taka sytuacja będzie miała miejsce. Poza tym Rijkaard raczej sam się nie zwolni w najbliższym czasie, a Barcelona nie wywali go przed końcem sezonu. Moratti pewnie nie będzie zwlekał do końca sezonu z dogadaniem się z Portugalczykiem.

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 12 mar 2008, 0:57

Poza tym Rijkaard raczej sam się nie zwolni w najbliższym czasie, a Barcelona nie wywali go przed końcem sezonu. Moratti pewnie nie będzie zwlekał do końca sezonu z dogadaniem się z Portugalczykiem.
Zgadzam się. Pod tym względem Mou jest zdecydowanie bliżej Interu, ale zobaczymy jak wszystko się jeszcze ułoży :)

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 12 mar 2008, 7:44

Narazie na oficjalnej jeszcze nie ma, ale to pewnie kwestia godzin. Mancini praktycznie od zera zapracował sobie na szacunek, a 4 lata na stołku Interu to nie lada wyczyn :) . Puchary Włoch, Superpuchar, Scudetto zabrakło jedynie sukcesu w Lidze Mistrzów. Szkoda więc trochę będzie się z nim rozstawać.

Mourinho ? Owszem Moratti może zacząć już się z nim kontaktować teraz, ale jeśli Laporta czy Calderon chcą go także to nie sądzę aby przypatrywali się Massimo jak ten proponuje mu kontrakt. Będzie walka.

Forza Inter

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 12 mar 2008, 9:14

Skoro Mancini twierdzi, że decyzję podjął wcześniej (niezależnie od wczorajszego meczu) można zakładać, że Moratti o niej był poinformowany. Zatem raczej zajął się już wcześniej kwestią następcy.

Wywiad z Massimo z niedzieli bodajże:

"Jeśli chodzi o Manciniego, powtarzam to, co powiedziałem już kilkakrotnie: może zostać tak długo, jak chce. (...) Widząc jednak jak radzi sobie Mancini, jestem szczęśliwy, że sprawy tak się ułożyły."

"Jeśli chodzi o przyszłość, chętnie widziałbym w klubie Jose Mourinho. Mowa tu jednak o odległej przyszłości."

No cóż, dopóki Mancini nie przedstawił swojej decyzji publicznie trudno aby i Moratti mówił o tym otwarcie, ale z obecnej perspektywy słowa te wydaja się być zdecydowanie nieprzypadkowe.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”