Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 329

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Re: Reprezentacja Polski (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 25 wrz 2009, 22:21

Wilmore: jak to jest, że Żewlaków, który czasem siada na ławce rezerwowych w lidze greckiej musi być powołany, a Kowalewski który jest pewniakiem w swojej drużynie, nie powinien się znaleźć w tym gronie?
Za Kowalewskiego w kadrze mógłby się znaleźć Boruc, Kuszczak, Załuska, od biedy Pawełek (ze względu na wiek i to, że to cholernie niedoceniany bramkarz z wielkim pechem). Plus Przyrowski.
A kto za Żewłakowa? Polczak? Bieniuk? Niby jest Głowacki, który równie dobrze może zagrać wielki mecz, jak i wielkie zero.
Na bramce mamy na kogo postawić. Na środku obrony mamy wielkie zero - chyba że się chce zrobić rewolucję z góry na dół, ale to nie na tej pozycji. Super byłoby grać Glikiem, Jodłowcem, Kokoszką... Ale obok nich musi być ktoś doświadczony i solidny.

Tyle że Żewłakow wyleciał za dyscyplinarną przeszłość w kadrze. I dlatego nie został powołany - pod względem sportowym wszystkie atuty ma w ręku.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 25 wrz 2009, 23:06

Jeszcze o jednym zapomniałem - gdzie są ci, którzy szczekali na ulubieńców Leo? Bo ulubieńcy Leo jakimś cudem w tej kadrze nadal są: Roger, Polczak, Smolarek, Piszczek, Wilk, Jodłowiec, Przyrowski. Gdzie teraz są ci szczekacze?
Pazdan, Zahorski, Lisowski, Trałka. Skończ waść wstydu oszczędź :!:

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 26 wrz 2009, 2:42

piwus pisze:Tymczasowy trener - tymczasowe powołania.

Jako kibic jednego z klubów ekstraklasy cieszę się z Głowy. Na tle Dudki, wygląda jak Puziol. Zresztą to nie jest przypadek, że w Wiśle, jak Głowa był zdrowy, to Dudka oglądał jego pozycję na rozgrzewce wzdłuż linii albo na ławce rezerwowych. Chyba trzeba mu życzyć jeszcze paru takich pamiątek po spotkaniach kadry :lol::
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktualnos ... na_glowie/
w sumie ok....ale czemu wysmiewasz powolanie Iwanskiego skoro to jest to jest ta sam kategoria powolania :boruta:

ulynif
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ulynif » 27 wrz 2009, 10:31

Wilmore pisze:Tyle że Żewłakow wyleciał za dyscyplinarną przeszłość w kadrze. I dlatego nie został powołany - pod względem sportowym wszystkie atuty ma w ręku.
To tak pomijając kiks z Irlandią... gdyby sportowo odstawał, to bym zrozumiał takie sankcje, ale skoro się wywiązuje lepiej niż pozostali na tej pozycji, to co kogo obchodzi balowanie? Skoro tak, to inni bardziej balują jeżeli nie są w stanie sportowo mu dorównać. To samo tyczy się Boruca.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2326
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 28 wrz 2009, 12:58

zuonet:
Kiedy Grzegorz Lato pod koniec października ubiegłego roku został wybrany prezesem Polskiego Związku Piłki Nożnej zapowiedział, że jeśli nie zmieni się wizerunek piłkarskiej centrali w ciągu 365 dni, odda stanowisko komuś innemu. Czas rozliczenia zbliża się więc nieubłaganie, ale już teraz wiadomo, co się wydarzy.
- U nas to każdy czepia się byle czego! To jest w naszej polskiej naturze. Tymczasem wszystko idzie dobrze. Związek ma kontrakty na lata, ma sponsorów, pomysły, plany działania. Tylko na dzień dzisiejszy jest problem z reprezentacją. Ale to nie prezes PZPN szkoli zawodników - broni się Grzegorz Lato w wywiadzie przeprowadzonym przez "Futbol News".

Chwilę później prezes PZPN poproszony o wymienienie sukcesów wskazuje na zwycięstwa juniorskiej kadry kobiet.

- Dziewczynki do lat 17 wygrały właśnie dwa mecze w Holandii, źle? Po raz pierwszy w dziejach PZPNB wszystko jest jawne, do wglądu, a nie tajne przez poufne - kontynuuje prezes.

Lato zdradził też, że Stefan Majewski nie będzie selekcjonerem przez dwa mecze, a przez cztery.

- Stefan poprowadzi kadrę w dwóch eliminacyjnych spotkaniach i dwóch barażowych, jakbyśmy zajęli drugie miejsce w grupie. Ale że te baraże są czysto teoretyczne raczej, no to już mamy przygotowanych rywali, w tych właśnie terminach, na gry towarzyskie. Z Rumunią i Chile. Nie wykluczamy jednak, że Majewski zostanie na stałe, aż do Euro 2012 - zdradza były piłkarz.
to mi sukces :lol:

Awatar użytkownika
dominik687
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dominik687 » 28 wrz 2009, 18:13

Wytłumaczcie, mi jakim cudem do reprezentacji powołany jest Dudek, który nie gra w klubie, a jak powiedział Pan Tomaszewski: Żaden trening, meczu nie zastąpi.
Dudek jest powołany zamiast Boruca. Przypomijmy że Boruc, gra w pierwszym składzie, Celticu, klubu który należy do europejskiej elity, która wystepuje w Europejskich Pucharach.
Wyjaśni mi ktoś ?

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 28 wrz 2009, 18:22

Celtic należy do europejskiej elity? Bez przesady. Do europejskiej elity to może należeć Barcelona, Real czy inny Manchester United, ale nie Celtic. Regularne występy w LM to trochę za mało zwłaszcza, że zawdzięczają to bardziej słabej lidze aniżeli swojej sile.

Awatar użytkownika
dominik687
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dominik687 » 28 wrz 2009, 18:23

Źle, mnie zrozumiałeś, chodzi mi o to że Boruc grając w Celticu, może grać naprzeciwko najlepszych.
Tak, Szkocka liga nie jest jakoś bardzo mocna, ale w porównaniu z Polską... no cóz.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 28 wrz 2009, 18:25

Widocznie analityczny umysł Majewskiego do spółki z laptopem podpowiedział mu, że Dudkowi wystarczy wyciąganie piłek z siatki po strzałach Krystyny, Benzyny i Pastora na treningach Realu.

Awatar użytkownika
dominik687
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dominik687 » 28 wrz 2009, 18:27

Fakt :)
Drugą rzeczą która mnie oburzyła jest, brak Kosowskiego :roll:

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 28 wrz 2009, 20:58

Mentor pisze:Do europejskiej elity to może należeć (...) Real czy inny Manchester United
Real tak ale nie MU :angry2: Mentor nie słuchasz Majewskiego :roll: Największym atutem Dudka jest to że od 4 lat trenuje z wielkimi gwiazdami Realu. Kuszczak nie został powołany bo zapewne nie jest/było mu dane trenować z najlepszymi. I nic ma tu że Kuszczak rozegrał kilka razy oficjalnych meczów więcej niż Jurek 'zły Benitez kiedyś nie dał mi odejść z Poolu' Dudek.

W ogóle Majewski powtarza że niezależnie od wyników (czyli niezależnie od ilości zdobytych punktów!) ma szanse zostać selekcjonerem już na stałe. I ja się nie łudzę że będzie inaczej.

A decyzje i ogólnie zachowanie Laty (czyt. drugiego Leppera) szkoda komentować. Ten ćwok jeszcze bardziej niż dotychczas kompromituje i tak skompromitowany już PZPN. Jak wiadomo ryba psuje się od głowy więc nie ma co się łudzić że prędko nastaną lepsze czasy.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 28 wrz 2009, 21:12

Yukasz pisze:W ogóle Majewski powtarza że niezależnie od wyników (czyli niezależnie od ilości zdobytych punktów!) ma szanse zostać selekcjonerem już na stałe. I ja się nie łudzę że będzie inaczej.
No wlasnie wczoraj w wystepie w lidze +esktra zapytany o kandydature Kosowskiego, powiedzial ze wsyztsko jest otwarte i nie wyklucza, iz powola go nastepnym razem..... po chwili dodal jesli beda baraze badz bede jeszcze selekcjonerem... czy cos w desen ale mozna bylo odczuc, ze jest pewny siebie, odnosnie rpzyszlosci... staruchy misterny plan wdrazaja w zycie... dziisaj juz lato powiedzial ze Stafan burczy mucha jest na 4 mecze, neizaleznie od abrazy, bo beda tow, a niewykluczone ze do Euro ...
Yukasz pisze:A decyzje i ogólnie zachowanie Laty (czyt. drugiego Leppera) szkoda komentować. Ten ćwok jeszcze bardziej niż dotychczas kompromituje i tak skompromitowany już PZPN. Jak wiadomo ryba psuje się od głowy więc nie ma co się łudzić że prędko nastaną lepsze czasy.
a czy ja swego czasu, czyli rok temu nie pisalem, iz jeszcze zaplaczemy za Listkiem, i ogolnie trzeba sie z tym rozprawic w inny sposob a nie tylko zmiana na piedestale, ...............a tamta twarz prznajmniej byla reprezentatywna i obyta w swiecie

PS. Yukasz zapraszam do euroligi, co tam sie dzieje, jakas reforma bo widze ze sa eliminacje i 2 ekipy z nich wyjda.... a poza tym w PLK niezly bajzel, 2 polonie, Asseco Prokom Gdynia i drugi zespol Trefl Sopot

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 28 wrz 2009, 21:44

dominik687 pisze:Fakt :)
Drugą rzeczą która mnie oburzyła jest, brak Kosowskiego :roll:
Może Majewski nie zdążył się zorientować, że Kosowski z APOEL'em gra obecnie w lidze mistrzów? Mam pewne przeczucie, że niedługo Olisadebe dostanie powołanie. Jest bramkostrzelny a jak Majewski powołał Dudka, to co mu szkodzi Olisadebe? :)

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 28 wrz 2009, 23:08

Yukasz pisze:Real tak ale nie MU Mentor nie słuchasz Majewskiego Największym atutem Dudka jest to że od 4 lat trenuje z wielkimi gwiazdami Realu. Kuszczak nie został powołany bo zapewne nie jest/było mu dane trenować z najlepszymi. I nic ma tu że Kuszczak rozegrał kilka razy oficjalnych meczów więcej niż Jurek 'zły Benitez kiedyś nie dał mi odejść z Poolu' Dudek.
Kołtoń wczoraj kilka razy pytał sie dalczego Dudek a nie np. Kuszczak, ktory takze trenuje z najlepszymi(min w wymienianym przez stefana ciagle Ronaldo- trenował czesciej niz Dudek) a dodatkowo rozegrał kilkakrotnie wiecej spotkań. Ten oczywiscie ciagle nawracał swoje i na pytanie nie odpowiedział.
Ogolnie postawa Majewskiego jest wkur... powołał to powłał takich a nie innych, ale niech przestanie sie tłumaczyć. Tak jakby nie mogl powiedzieć wprost powołałem tych i to ja wezme za nich odpowiedzialność.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 29 wrz 2009, 10:49

Najlepsza rekomendacja Majewskiego - powołanie do kadry otrzymał Jacek Bąk. :lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”