AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 329

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Przypulg
Junior
Junior
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przypulg » 15 wrz 2007, 20:12

3 punkty odbiły się od poprzeczki :evil: Dobrze, że jest ten jeden punkt , bo byłby blamaż. Atakowaliśmy cały mecz , ale sytuacji bramkowych nie mieliśmy zbyt dużo. Brakowało szybkich bocznych obrońców (oddo,jankul), Kaki co by sam coś wymyslił , a przede wszystkim Pirlo co by z tych rzutów wolnych i rożnych (było ich troche) zagrał idealną piłke. Siena przez cały mecz sie skutecznie broniła i zasłuzyła na ten punkcik.
Dida dał ciała na całej linii przy straconej bramce , Kaładze mógł ja wybic ale nie trafił w piłke - strasznego babola nam strzelili łeee.
A najlepszy na boisku wg. mojego widzimisie był Goorkuf. Powinien grac jak najwiecej. Nawet powinien wychodzic w pierwszym składzie zamiast Seedorfa.
Trudno, gramy dalej.

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 922

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 15 wrz 2007, 20:18

Ta bramka to kuriozum: najpierw Dida robi szkolny błąd (swoją drogą to już druga bramka zapisana na jego koncie w czwartym meczu), pózniej kiks Kaladze, i do tego ewidentny spalony Maccarone. Milan grał słabo, ataki schematyczne, nie przynoszące żadnej korzyści.
Napastnicy; hmmm czy byli jacyś na boisku?

Awatar użytkownika
McSuchy
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: McSuchy » 15 wrz 2007, 20:31

Niestety nie udało się zdobyć kolejnych 3 punktów. Mecz niestety niezbyt widowiskowy, ciągle ten sam scenariusz: podchodzimy pod 25-30 metr i kończą się nam pomysły, piłka do boku, wrzutka i obrońcy wybijają. Widać było brak Pirlo- bez niego nasza gra nie była poukładana, brak było jakieś większej koncepcji tego jak ma ona wyglądać. Sienia zagrała tak jak powinna, broniła się wszystkimi zawodnikami na swojej połowie i czekała na okazję do kontry. Niestety po fatalnym błędzie Didy i kiksie Kaladze jedna z nich przyniosła skutek. Trudno zaś winić napastników za brak goli skoro tak naprawdę nie otrzymywali w ogóle piłek z których mogliby coś zrobić.
Na słowa nagany zasłużył oczywiście Dida- na takim poziomie jakim jest Milan takie babole są niewybaczalne. Podobnie Kaladze który zagrał słabe zawody, brakowało pewności w interwencjach (pomijam tutaj ten nieszczęsny kiks przy straconej bramce). Mam również zastrzeżenia do Seedorfa, zwłaszcza w pierwszej połowie wstrzymywał akcje i tracił sporo piłek po prostych błędach. W drugiej było już lepiej i szkoda zwłaszcza tego strzału w poprzeczkę w ostatnich sekundach meczu.
Jeśli zaś chodzi o pozytywy to z całą pewności muszę zaliczyć do nich występ Gourcuffa, według mnie najpewniejszego zawodnika rossonerich w przekroju całego spotkania. Dobrze trzymał się przy piłce, rzadko ją tracił, potrafił dojść do sytuacji strzeleckich. Mam nadzieję że będzie otrzymywał więcej szans do gry gdyż widać że na to zasługuje. Nieźle zaprezentował się również swoim debiucie w podstawowy składzie Emerson, sporo odbiorów, waleczny- będzie z niego naprawdę sporo pożytku w tym sezonie.
Chłopaczek pisze:Ten mecz tylko utwierdzil w przekonaniu tych ktorzy sa zdania ze Yoann nie jest jeszcze w stanie pociagnac naszej gry.Cholerna racja.Zle nie zagral ale nie zagral rowniez o wiele lepiej niz taki Brocchi.
Wybacz ale ciężko wymagać od Gourcuffa że pociągnie cały zespół, przecież to dopiero jego drugi sezon w barwach Milanu i jeszcze sporo musi się nauczyć. Ja wiem że Kaka potrafił wygryźć ze składu Rui Coste w swoim pierwszym sezonie, ale to akurat jest fenomen. Yoann raczej nie będzie tak wspaniałym zawodnikiem jak on, ma jednak zadatki na bardzo dobrego piłkarza. Sądzę że podobnie myślą działacze Milanu skoro podpisali z nim kontrakt na kolejne pięć sezonów.

Szkoda straconych punktów jednak to dopiero początek sezonu więc nie ma co załamywać rąk. Trzeba skupić się na kolejnym spotkaniach i zrobić wszystko aby tym razem pokazać się ze znacznie lepszej strony.

edit: mała pomyłka słupka z poprzeczką :P

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 682
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 15 wrz 2007, 20:34

Mało brakowało. Szkoda tej poprzeczki. Milan bez swoich gwiazd grał jak dzieci we mgle. Gdyby nie Seedorf czy Gourcuff przegraliby ten mecz. No ale końcówka bardzo emocjonująca. Sędzia troche przesadził z czerwoną kartką.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 15 wrz 2007, 20:51

Nie zrozumicie mnie zle.Nie mam pretensji do Yoanna.
Wiem ze niektorzy milanisci oczekuja od niego wielkich rzeczy ale na razie co pokazal miedzy innymi ten mecz nie pociagnie naszej gry.Dobrze drybluje dochodzi do sytuacji strzeleckich - akurat w tym meczu jego uderzenia pozostawialy wiele do zyczenia - ale zeby wziac na siebie prowadzenia druzyny to jeszcze nie ta klasa.Zagral przyzwoicie a na tle kolegow z linii pomocy ktorzy dzisiaj zaprezentowali sie dosc przecietnie nie odstawal.
Moze nawet Carlo pochwalil go w szatni ja jednak zwrocilem uwage na inny aspekt jego gry i to zaznaczylem.

Awatar użytkownika
McSuchy
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: McSuchy » 15 wrz 2007, 21:04

Chłopaczek pisze:Wiem ze niektorzy milanisci oczekuja od niego wielkich rzeczy ale na razie co pokazal miedzy innymi ten mecz nie pociagnie naszej gry.Dobrze drybluje dochodzi do sytuacji strzeleckich - akurat w tym meczu jego uderzenia pozostawialy wiele do zyczenia - ale zeby wziac na siebie prowadzenia druzyny to jeszcze nie ta klasa. Zagral przyzwoicie a na tle kolegow z linii pomocy ktorzy dzisiaj zaprezentowali sie dosc przecietnie nie odstawal.
Oczywiście zgodzę się z tobą ze to nie ta klasa i pewnie jeszcze sporo czasu upłynie zanim do takiej dojdzie (jeśli oczywiście rozwinie się tak jak się tego oczekuje). Po prostu dla mnie wymaganie od piłkarza na takim etapie rozwoju jak Yoaan , nie ogranym jeszcze w futbolu na najwyższym poziomie, że pociągnie zespół swoją grą jest zwykła głupotą. Nie kieruję tego akurat do ciebie, bo jak sam napisałeś ty tego od niego nie wymagasz ale do osób które mogą tak uważać. Dla mnie francuz zagrał dziś naprawdę dobry mecz i prezentował się lepiej niż pozostali pomocnicy. Fakt jego uderzenia nie były najwyższych lotów, jednak on przynajmniej do sytuacji strzeleckich dochodził, czego nie można powiedzieć o pozostałych środkowych.

Awatar użytkownika
Ewa_
popopopopopopooo \o/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ewa_ » 15 wrz 2007, 21:44

Chlopaczek pisze:Bramka Maccarone niemal mnie rozbawila.Najpierw Dida wypluwa pilke potem kiks Kaladze i na koncu napastnik Sieny ktory notabene byl jak mi sie wydaje w momencie strzalu partnera na spalonym pakuje pilke do naszej bramki.
Obrazek
Dowód, że był spalony w momencie podania piłki do Maccarone :roll:

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 15 wrz 2007, 21:47

Dzieki Ewcia.

Tak tez myslalem bo Moggi mi mignal na trybunach.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 15 wrz 2007, 21:47

Chyba w momencie strzału. :wink:

Jednak na waszym miejscu bym za bardzie nie narzekał po ten jeden punkt to i tak max na co zasłużyliście w tym meczu. Widać, że bez Kaki czy Pirlo to już nie to.

Awatar użytkownika
Ewa_
popopopopopopooo \o/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ewa_ » 15 wrz 2007, 21:53

Może i w momencie strzału ;)
Co do meczu nie będę się wypowiadać, bo nie widziałam. Jak zobaczę to może coś jeszcze skrobnę. Na tę chwilę cieszę się z 1 punktu. Jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma \o/

Btw. mecz z Benficą będzie można zobaczyć na kanale n sport we wtorek jako główny mecz wieczoru :)

Awatar użytkownika
Ajgor
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ajgor » 16 wrz 2007, 9:41

Mówimy że niby jeden punkt w tej sytuacji dobry. Aleto się nie godzi żeby tracić punkty z zespolami pokroju Sieny. Dlaczego? Odsyłam do zeszłorocznej Romy i powodów Jej utraty szans na Scudetto. Własnie takie wyniki się czkawką odbijają pod koniec najbardziej. Co doYoanna to oczwiście nie pociągnie Nas z miejsca do przodu. Kto wie, może to nigdy nie nastąpi, ale jedno jest pewne chęci i możliwości ma. Tylko na spokojnie z Nim a nie tak jak w tym meczu. Trudno się mowi, poszły się 2 punkty... . No ale trudno z tym już nic nie zrobimy. Byle lepiej bo naprawdę takie coś (bo to trudno grą nazwać) to slawy i dobrych perspektyw nie przynosi.
Przypulg pisze:Nawet powinien wychodzic w pierwszym składzie zamiast Seedorfa.
:wink:
FORZA GRANDE MILAN

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 725

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 16 wrz 2007, 11:39

Nawet powinien wychodzic w pierwszym składzie zamiast Seedorfa.
ja bym chcial wreszcie zobaczyc Gourcuffa razem z najsilniejszym skladem czyli z Pirlo Kaka i Seedorfem a nie tylko z rezerwowym.z rezerwowy,m trudno mu bedzie zagrac jakis dobry mecz gdy graja tak slabo pikarze..z kim mial Yoann zagrac z Brocchim Emersonem i Gattuso co nic w ofensywie nie potrafia??niech mu wreszscie Carlo da grac z najlepszymi

PS
i niech wreszcie Carlo Galliani i Berlusconi skoncza gadac pierdoly ze nie ma problemu w lini ofensywnej bo jest i to juz od dawna.w tym sezonie tylko Inzaghi strzelil bramke z napastnikow w oficjalnym meczu.bo Kaka to napastnik tylko w ich oczach a sam Ricky mowi ze jest pomocnikiem.potrzebny jest napstnik ktory strzela i nie wazne jak tylko zeby strzelal bo Gilardino przechodzi sam siebie.niech w styczniu kupia Huntelaara bo sam Kaka wszystkiego nam nie wygra

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 16 wrz 2007, 13:33

Mete nie do końca się z Tobą zgodzę bo wielcy piłkarze jak np. Kaka potrafią sami pociągnąć grę. Gourcuff jest jeszcze młody, nie zagrał wczoraj źle ale oczekiwania niektórych są chyba zbyt duże. Może z Kaką i Pirlo zagra lepiej ale ze słabszymi kolegami z drużyny powinien się wyróżniać zwłaszcza na tle Sieny.

Co do meczu to wynik sprawia że jestem niezadowolony. Zwale to na Ancelottiego. Nie rozumiem dlaczego daje wolne bardzo ważnym zawodnikom gdy nie mamy żadnej przewagi w tabeli a mówiąc nawiasem tracimy do Romy i klubu z Turynu...
Zabrakło nam szczęścia ale to nas nie usprawiedliwia. Bramka padła z ewidentnego spalonego, chyba nikt nie ma wątpliwości. Wcześniej nie potrafiliśmy wykorzystać okazji do strzelenia bramki a były 2. Znów w roli głównej Gilardino który marnuje jedną dobrą i drugą wyśmienitą okazje. Jak dla mnie to gadanie że jeszcze nam pokaże swoją wartość zaczyna być śmieszne. Wracając do straconej bramki to Dida znów pokazał że nie jest już tym Didą sprzed paru lat. Nie miał prawa tej piłki wypluć... a to co zrobił Kaladze to on chyba sam tego nie wie. Szkoda że w 70 minucie nie udało się zremisować gdy Siena wybiła piłkę z lini, może wtedy byśmy wygrali. Seedorf znów pokazuje swoją wartość i potwierdza teorie że z wiekiem gra lepiej.

Forza Milan. Gramy dalej.

robur
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: robur » 18 wrz 2007, 9:56

Dzisiaj w Wyborczej pierwsza część słynnych klubów Europy - książka (a raczej książeczka) o Milanie... cena z gazetą 5.99... dodatkowo jakieś karty kolekcjonerskie Pirlo i Kaka...
Książeczka fajnie wydana, twarda oprawa, dużo zdjęć... w sumie przeszło 100 stron... w porównaniu z niedawną serią Przeglądu Sportowego wypada lepiej, ale w końcu jest droższa... w sumie polecam...

EDIT każdy kolejny tom po 14.99, więc bardzo się cieszę, że Milan był pierwszy...

G21
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: G21 » 18 wrz 2007, 21:37

2-0 do przerwy.

Moglo byc wiecej, choc Benfica tez miala swoje szanse.
Kontrolujemy przebieg gry, choc po drugiej bramce troszke oddalismy inicjatywe, co w sumie jest zrozumiale. Pirlo najlepszy na boisku. Bardzo ladna bramka, asyste tez zaliczyl. Boczna obrona tez mi sie dzis podoba. Kaka slabo. Duzo niedokladnosci u niego (nawet mogl strzelic). Zreszta te niedokladnosci u kazdego dzis wystepuja. Duzo niecelnych podan, wrzutek w trybuny. Ale wygrywamy i to sie liczy 8).

Forza.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”