Polska - Transfery i plotki transferowe (zbiorczy) - Strona 34

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
Tomasz.
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomasz. » 20 gru 2006, 19:22

http://rapidshare.com/files/7430443/Kto ... z.wmv.html

Grze(L)ak trzeci od prawej.
Czyż nie wygląda pięknie ?
Pasuje do niego idealnie ten trykocik. Całował już herb Ełksy, Widzewa, czas na Legie. Co następne? Może Wisła? :)

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 20 gru 2006, 20:29

Tomasz. pisze:http://rapidshare.com/files/7430443/Kto ... z.wmv.html
To ten filmik? :lol: :lol: :lol:
Ok, to przyjmijmy, że kibice Widzewa już udowodnili, że na Łazienkowskiej trzeba gnoić Grzelaka. Zresztą każdy może teraz ściągnąć i wyrobić sobie zdanie o Grzelaku :lol:
Tomasz. pisze:Pasuje do niego idealnie ten trykocik. Całował już herb Ełksy, Widzewa, czas na Legie. Co następne? Może Wisła? :)
Czyli rozumiem, że na Widzewie nie przeszkadzało jak najpierw (a może w czasie pobytu w Widzewie?) całował herb ŁKS-u?
Człowieku przestań już mącić, bo chciałbyś, żeby wyglądało to poważnie a jest tylko średnio śmiesznie.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 20 gru 2006, 20:39

No i to mi chodziło parę stron wczesniej. Skoro Kaczorowski był tępiony, to Grzelakowi tez się należy i nie rozumiem pewnego podejścia. Skoro została za niego wywalona kasa i ma potencjał, to się broni przed zarzutami sprzedania się itp.?
deltinho pisze: Rozumiem, że to się odnosi między innymi do mnie.
Nie rozumiem czemu wziąłeś to personalnie, skoro nawet nie pisałem nic o forumowiczach, nie uważam, żebyś był odpowiedzialny za kibiców Legii :lol:.

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 20 gru 2006, 20:46

piwus pisze:No i to mi chodziło parę stron wczesniej. Skoro Kaczorowski był tępiony, to Grzelakowi tez się należy i nie rozumiem pewnego podejścia. Skoro została za niego wywalona kasa i ma potencjał, to się broni przed zarzutami sprzedania się itp.?
Grzelak za co? Za ten filmik? :lol: Ok, puszczę go na kilku forach. Mam nadzieje, że kibice ustosunkują się do Waszych sugestii pozytywnie. Ja już go znienawidziłem po tym nagraniu :wink:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 20 gru 2006, 22:41

Ogladam sobie ten temat i patrze 2-3 strony to temat "Grzelak w Legii" moze warto załozyc naowy temat, albo zaczac pisac w teamce Legia, bo np. mozna fotke Grzelaka w "L" dac w temacie Legii.

Dla mnie nie wazne gdzie bedzie grał i czy ładnie wyglada :wink: Napewno styl w jakim ten transfer został sfinalizowny pozostawia wiele do zyczenia. Z pewnoscia ładnie nie potraktował Zagłebia i chluby mu to nie przynosi, jednak wybrał tam gdzie dano najwiecej i trzeba to uszanowac. Co do Kaczorowskiego on nigdy tak naprawde nie mial na pinku u kibicow LEgii, bardziej wywoływał smiech, poszedł do Legii i wyciagnal z nich troiche kasy za nic teraz to robi w Karakowie, czyli gratulowac. Jaki inny pilkarz potrafi wyciagac kase za nie :P

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 21 gru 2006, 8:22

Jarzinho pisze:Jaki inny pilkarz potrafi wyciagac kase za nie
Kuźba ? Svitlica ? Dawidowski ? przez pewien czas Włodarczyk nawet rezerwach nie grał a kontrakt ma jeden z najwyższych w zespole.

W ogóle porównanie sytuacji Kaczorowskiego do tej Grzelaka to śmiech na sali. Nie wiem dlaczego niektórzy bardzo by chcieli aby Grzelak był potraktowany tak samo jak Kaczor. Właściwie to jednak wiem.

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 21 gru 2006, 15:54

Zapowiada sie kolejny po transferze Grzelaka hit transferowy, napastnik Odry Wodzisław Marcin Chmiest ma wrócić do GKS-u BOT-u Bełchatów. Napastnik grał tam w latach 2002-2005, kiedy zespół był w drugiej lidze. Zdobył dla zespołu łącznie 24 bramki. Chmiestem interesuja sie równiez inne kluby inne klube z naszej ligi np. Arka Gdynia. Wszystko wskazuje na to, że Chmiest może podpisać kontrakt z nowym klubem już pod koniec tygodnia. Nie zdradzę jednak, co to za klub - mówi menedżer Odry Edward Socha.

Awatar użytkownika
Tomasz.
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomasz. » 21 gru 2006, 17:18

Czyli rozumiem, że na Widzewie nie przeszkadzało jak najpierw (a może w czasie pobytu w Widzewie?) całował herb ŁKS-u?
Człowieku przestań już mącić, bo chciałbyś, żeby wyglądało to poważnie a jest tylko średnio śmiesznie.
Nie budziło to takich kontrowersji, bo kiedy Grzelak przychodził do ŁKS był mało znanym zawodnikiem. I nie przeszedł prosto z ŁKS do Widzewa, wiec niewielu kibiców o tym wspomina. Natomiast z Widzewa do Legii przeszedł bezpośrdnio. I już zaczyna gre pod publiczke jaka to Legia jest wspaniała i w ogóle.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8756
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 21 gru 2006, 17:28

Widzewiak - Ty mi lepiej powiedz co tam u Probierza slychac :wink: Czy chce jakiegos pilkarza z Bytomia sprowadzic ? Ponoc byliscie Broniewiczem zainteresowani, a tu zonk. Nasz obronca odchodzi do innego klubu [Polonia W-wa].

Awatar użytkownika
Tomasz.
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomasz. » 21 gru 2006, 17:49

Nie Broniewiczem, Mężykiem ale sprowadziliśmy Aleksandra więc prawdopodobnie więcej napastników nam nie potrzeba. :)

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8756
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 21 gru 2006, 18:32

Tomasz. pisze:Nie Broniewiczem, Mężykiem ale sprowadziliśmy Aleksandra więc prawdopodobnie więcej napastników nam nie potrzeba. :)
Aha, to dobrze. Oby Sosnowiec nie mial za duzo pieniedzy i Mezyk ma zostac w Bytomiu 8)
Ale szkoda, ze Broniewiczem nie byliscie zainteresowani, az dziwne, ze Probierz nie chcial sprowadzic najlepszego srodkowego obronce w 2.lidze.

pozdro

Awatar użytkownika
Tomasz.
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomasz. » 21 gru 2006, 19:15

Dobry ten Broniewicz? Przydałby sie, bo obronę mamy słabiutką...

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 21 gru 2006, 20:19

franz pisze:Zapowiada sie kolejny po transferze Grzelaka hit transferowy, napastnik Odry Wodzisław Marcin Chmiest ma wrócić do GKS-u BOT-u Bełchatów. Napastnik grał tam w latach 2002-2005, kiedy zespół był w drugiej lidze. Zdobył dla zespołu łącznie 24 bramki. Chmiestem interesuja sie równiez inne kluby inne klube z naszej ligi np. Arka Gdynia. Wszystko wskazuje na to, że Chmiest może podpisać kontrakt z nowym klubem już pod koniec tygodnia. Nie zdradzę jednak, co to za klub - mówi menedżer Odry Edward Socha.
No to jak ten transfer wypali to Stawowy mocno się wkurwi.

Na szczycie 2 ligi trwa walka o napastnika Zawiszy - Vuka Sotirovica. Piłkarza kusi Jagiellonia Białystok. Bogusław Baniak za cel numer jeden postawił sobie zatrzymanie go w klubie. Oprócz tego bydgoski zespół poszukuje środkowego pomocnika i lewoskrzydłowego. Trwają rozmowy z Drumlakiem i Trałką. W roli lewego pomocnika trener Baniak najchętniej widziałby....Pawła Kaczorowskiego z Wisły Kraków :shock: Jednak prawdopodobnie Kaczorowski ma za wysokie wymagania finansowe i nic z tego nie wyjdzie
Najważniejsze sprawy na dzień dzisiejszy to zatrzymanie Sotirovica i podpisanie umowy z Trałką, jeśli młodemu Polakowi uda rozwiązać się umowę z Pogonią.

Nie klnij.

Nie cudzołóż, nie kradnij :wink:
Ostatnio zmieniony 21 gru 2006, 22:54 przez Cris7, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 21 gru 2006, 21:02

Z Chmiestem to ciekawa sprawa, bo jak odchodził, to negatywnie wyrażał się o klubie i kibicach. Z jednej strony po powrocie mógłby psuć atmosferę po powrocie, z drugiej trener nie musiałby płakać, kiedy brakuje jednego z napastnika, jak było to w ubiegłej rundzie, kiedy zamknięto Mariusza U.
Ricardo wzmocni Arkę Gdynia

"Gazeta" już wczoraj pisała, że klub z Gdyni szykuje niespodziankę. Jeszcze nigdy w drużynie z Trójmiasta nie grał bowiem piłkarz z Argentyny. Wczoraj potwierdziły się nasze informacje - w Gdyni pojawił się Wisniewski. Piłkarz negocjował warunki umowy z klubem, pojechał z trenerem Piotrem Wrześniakiem do lekarza, przeszedł testy na stadionie lekkoatletycznym w Sopocie. - Umowę podpiszemy dopiero w piątek, bo trzeba ją przetłumaczyć na język hiszpański - mówi członek zarządu Arki Grzegorz Gąsiorowski.

Wisniewski to Argentyńczyk z polskim paszportem. Jego dziadek był Polakiem, kiedy wyjechał do Argentyny, ożenił się z Włoszką. Piłkarz nie mówi po polsku, ale nie ukrywa radości, że w końcu udało mu się przyjechać do kraju, skąd pochodzi jego dziadek.

Wisniewski ma 25 lat, może grać jako pomocnik lub napastnik. - Nie widziałem go nigdy na żywo, nie byłem w Argentynie czy Wenezueli, gdzie grał ten zawodnik, ale dzięki kasetom wideo zdążyłem mu się dokładnie przyjrzeć. Ma trzy poważne atuty: jest znakomicie wyszkolony technicznie, szybki i lewonożny. Właśnie takiego gracza szukałem - zaznacza trener Arki Wojciech Stawowy. Wisniewski grał ostatnio w lidze wenezuelskiej, wcześniej w II lidze argentyńskiej. - W Arce będzie grał jako cofnięty napastnik lub lewy skrzydłowy. Na pewno nie zagra w środku pomocy, gdzie jest już ciasno - zaznacza szkoleniowiec Arki.

Menedżerem piłkarza jest Jarosław Kołakowski, który proponuje Arce także innych graczy. - Nie będzie to jednak Marcin Chmiest. Jego temat w przypadku Arki jest już raczej zamknięty - mówi "Gazecie" Kołakowski. Niewykluczone jednak, że jeszcze przed świętami Arka podpisze umowę z kolejnym piłkarzem. - Jesteśmy bliscy porozumienia z jednym graczem, ale może on nas sporo kosztować i muszę przeanalizować sytuację budżetową - zaznacza Gąsiorowski.
Po co oni kupują jak ich zdegradują :think:?

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 22 gru 2006, 16:26

Tomasz Kłos uzgodnił kontrakt z drużyną beniaminka Orange Ekstraklasy, Łódzkim Klubem Sportowym.

Umowa z łódzkim klubem ma obowiązywać przez półtora roku. Kłos grał już w Łódzkim Klubie Sportowym w latach 1995-1998. Po wywalczeniu mistrzostwa Polski z tą drużyną przeniósł się do francuskiego AJ Auxerre.
Później grał w niemieckich zespołach 1.FC Kaiserslautern i 1.FC Köln.
Grał w Wiśle Krakówm z tym zespołem wychowanek Boruty Zgierz dwukrotnie zdobył mistrzostwo Polski. Kłos w reprezentacji Polski zagrał w 67 spotkaniach i strzelił 6 bramek.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”