CM 2001/2002 - Strona 34

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
dresiek
Junior
Junior
Reputacja: 0

Re: Czy ktoś gra jeszcze w CM 01/02 :) Klasssyka !!!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dresiek » 18 sie 2010, 11:03

Panowie, powiedzcie mi jak to jest, że np ktoś kupuje Crespo za 21 mln funtów. Gra bodajze Mouscron. Ja najwiecej grajac polska i zagraniczną drużyną mogłem wydać na jednego zawodnika 9,5 mln funtów. Jak więcej daję to transfer nir dochodzi do skutku. A pieniędzy w kasie mam 30 mln funtów.

O co chodzi?

bk8
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bk8 » 19 sie 2010, 1:34

Który sezon grasz? Bo mi sie wydaję, że nie traktują Cię jeszcze poważnie jako managera. Masz słabą reputację. Mnie wkurza inna rzecz, że polska liga szybko robi się bardzo słaba bo zawodników za granicę puszczają (jak w rzeczywistości), natomiast zagranicznych graczy do Polski trzeba sprowadzać sztuczkami typu kontrakt month to month z part time.

Swoją drogą po pierwszym sezonie ustawiłem sobie niezłą ekipę ze sporym problemem. Nakupowałem sobie obrońców i długo się zastanawiam ustawiając jedenastkę na mecz.

kadra:
bramkarze: Ludwikowski, Załuska
obrońcy: Pawlak, Kukiełka, Nawotczyński, Michalczuk, Milevskiy, Risp, Stasiak, Duda, Bocian, Rząsa
pomocnicy: Kerr, Madej, Nikiforenko, Świętochowski, Morawski
napastnicy: Harasimowicz, Tsigalko, Piątkowski, Brożek

dresiek
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dresiek » 19 sie 2010, 8:36

Gram już sezon 2009/2010.
Reputację mam dobrą, World Class. 4 LM itd, non stop mistrzostwo Polski. Prowadzę też Brazylię którą gniote wszystkich.
Kiedyś jak gralem to to samo było. Nawet po 20 sezonach moglem wydac tylko 9,5 mln funtów.
A zawodników mialem i mam takich. S Gerrard, Kaka, Aimar, Emerson z Romy, Kranjicar, Schevcenko itd., po dwóch sezonach jak mialem S Gerarda to dawali mi za niego 100 mln funtów, ale nie sprzedalem.

bk8
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bk8 » 19 sie 2010, 12:02

Hmmm, to nie wiem, może tą samą drużynę cały czas bierzesz i Twój szef to skąpiec? Czy może reputacja ligi nie nadąża za Twoimi sukcesami? No jakoś nie mam pomysłu co to może być.
Kiedyś pamiętam też sytuacja absurdalna, wygrywam mistrzostwo, puchar uefa, 2 puchary krajowe, za rok podobnie - wygrywam mistrzostwo, LM, 2 puchary krajowe. Sobie myślę, no ok,trybuny pełne, czas poprosić zarząd o rozbudowę stadionu. Prośba wysłana i odrzucona... Na to ja ultimatum, bo przecież nie ruszą kolesia pierwszego w rankingu, który zapewnił im takie sukcesy. Ponadto zwykle po ultimatum też narzekali, że prośby nie wykonają, a z klubu nie wyrzucali. Natomiast tym razem pierwsza prośba, pierwsze ultimatum i pyk, czar prysł wyrzucili mnie.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8772
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 19 sie 2010, 12:29

bk8 pisze:i pyk, czar prysł wyrzucili mnie.
Zdarza się :lol:

Ja gram dalej Excelsior Mouscron. Sezon chyba 2011/2012, wygrałem ostatnio 2x z rzędu LM, teraz drużyna w dołku, odpadłem w 1/4 LM z Rangersami, a i w lidze jeszcze nie zapewniłem sobie majstra, choć do końca rozgrywek chyba 3-4 kolejki. :P
W tej samej karierze prowadziłem równocześnie reprezentację Hiszpanii, awansowałem na mundial, ale tam odpadłem chyba w pierwszej rundzie fazy pucharowej, nie wiem czy to jest 1/8 czy 1/4. I po nieudanej imprezie chyba mnie zwolnili (chyba, bo nie jestem pewien, czy sam nie zrezygnowałem). Chwilę później objąłem reprezentację Portugalii, ale ... to jest prawdziwe dno, żadnego bramkarza, a o dobrych środkowych pomocnikach też można zapomnieć i chyba po 5-6 meczach sam zrezygnowałem. Kilka miesięcy temu zostałem selekcjonerem Brazylii, w Copa America przegrałem w finale z Argentyną (po karnych), teraz gram eliminacje do mundialu, zobaczymy co to będzie :P

dresiek
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dresiek » 19 sie 2010, 13:10

Grałem Jagą, Lechem, Legią, czy Manchesterm, Realem, Barca, Betisem.... i to samo.:)

dresiek
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dresiek » 19 sie 2010, 14:23

Panowie a jak graliscie klasowa druzyna np w seria a czy primera division, to czy jak tsigalko ładował po 40 bramek w sezonie to czy byl nominowany do france footbol :) Fifa najlepszy zawodnik???

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 19 sie 2010, 15:55

dresiek pisze:Panowie a jak graliscie klasowa druzyna np w seria a czy primera division, to czy jak tsigalko ładował po 40 bramek w sezonie to czy byl nominowany do france footbol :) Fifa najlepszy zawodnik???
Nigdy. France Football wybiera w tej grze chyba tylko graczy za sukcesy reprezentacji, a Białoruś potęga nie jest.

Awatar użytkownika
JestemHardcorem
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: JestemHardcorem » 19 sie 2010, 22:35

dresiek pisze:to czy jak tsigalko ładował po 40 bramek w sezonie to czy byl nominowany do france footbol :) Fifa najlepszy zawodnik???
U mnie też nigdy nie zdobył żadnej z tych nagród. W ogóle z nim było jakoś tak dziwnie że choć ładował bramke za bramką w słabszym klubie, żaden wiekszy i bogatszy klub nigdy nie interesował się nim.
W PSG w pewnym sezonie strzelił mi 112 bramek, niby frajda, ale wiarygodność... :P

Pare screenów.
Statystyki managera:
Obrazek
Moja perełka o której wspominałem we wczesniejszych postach, piłkarz przypominający Tsigalke bo z taką samą łatwością strzela bramki :P
Obrazek
Kolejny piłkarz z Azji którego kupiłem do Fiorentiny w wieku 17 lat, po paru latach dośc imponująco skoczyły mu statystyki.
Obrazek
Mój najdrożej sprzedany zawodnik, za czasów prowadzenia Bari, nie wiem czy drożej się da, ale miałem ultimatum 150mln, sprowadziłem go 2 lata wczesniej z 3 ligi Angielskiej z Blackpool za 300tys.
Obrazek

cinek20059
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cinek20059 » 19 sie 2010, 23:14

co do tych 9,5 mln to tez nie wiem o co chodzi:/ bardzo dziwne. Wraz z sukcesami druzynyzawsze wzrasataja fundusze na transfery i na wages...

hmmm co do Tsigalko, Mam go teraz w Interze sezon 2005/2006. Wygląda to tak że statystyki od kiedy go kupiłem w ogole mu nie urosły czyli ma tylko te najwazniejsze finishing itd po 20 a reszte same 5 i 9 :) Ale i tak strzela gole moze nie tak dużo ale srednio 20-25 goli na sezon. W 2003 roku wygrał jakas nagrode chyba był to wlasnie najlepszy zawodnik wd Fify, ale pomimo to zaden klub nigdy sie niego nie zgłosił a jego wartosc to tylko 5 mln funtów. Juz nawet Brozek jest od niego drozszy go kosztuje 7,5.

Jestemhardkorem jeszcze nei widzialem zeby ktos doszedl do tego roku w grze, powiedz co tam sie dzieje w innych klubach. Czy jest tak samo jak kiedys u mnie ze w innych klubach typu Barca, Real nei ma juz zadnych zawodników tylko graja "na szaro" ?

ten Karya calkiem fajny dobrze ze grasz po angielsku bo nie moge patrzec na statystyki po polsku w ogole wszystko jest poodwracanma a tutaj wszystko elegancko widac:)

W takim razie i ja przedstawie moja nowa perelke( choc nei wydaje mi sie zeby w przyszlosci byl gwiazda bo zazwyczaj jesli ktos ma takie statystyki w takim wieku to pozniej juz sie nie rozwija, ale neich narazie pogra:)

DENIS SHEVCHUK

cinek20059
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cinek20059 » 19 sie 2010, 23:31

co do tego chinczyka to calkiem sporo bramek nastrzelal, ale dziwi mnie jedno ze Ruch Chorzow go sciagnal ; byl juz taki stary ze odszedl na emeryturke do polskiej ligi czy Ruch to potega w 66 roku??

a to moj skladzik INTER

A na glebokiej lawce sa:
jakis GK z polski
Anderson, Cufre, Kaladze, West, Schembrii II
Reyad, Hadzimehmedovic, Hersi, Moukoko
Konstantinou, Brozek, Vasilyuk, Samba, Colin Heath

Przed sezonem odeszli Udeze, Nikiforenko, Aghahowa, Duff

Czyli standardowy schemat gry w cma, najpierw znane talenty a pozniej czekamy na nowych pojawiajacych sie w ligach poludniowo amerykanskich zawodnikow:]

Jeszcze jedno: nie wiem czy ktos wspominal o 2 wyzej przeze mnie wymienionych zawodnikach, CHodzi o Udeze i Schembriego. Pierwszy to dobry obronca, dobrze sie rozwija,a drugi to boczny obronca ktory zawsze ma wysokie noty, niedlugo u mnei wskoczy do 1 skladu. Zaleznie od wersji czasami ma calkiem niezle atrybuty a czasami slabe ale i tak gra dobrze

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 20 sie 2010, 10:26

To i ja pochwale się dwoma ciekawymi screenami, które zrobiłem wczoraj podczas gry. Najpierw 8 minut, które wstrząsnęło rywalami (mną zresztą też).
Obrazek

A teraz, jak się kupuje mecze w lidze belgijskiej :haha:
Obrazek

bk8
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bk8 » 20 sie 2010, 22:32

W pierwszej minucie:D i w ostatniej na wszelki wypadek, żeby pokazać że są solidni i polecając się na przyszłość.

Swoją drogą nie mieliście nigdy problemów z kondycją Pawła Brożka?
Facet któryś mecz siedzi na ławce z kondycją 75%, a po meczu nie wchodząc na boisko ma kondycje 59%, co on tam robi? Krzesełkami rzuca czy jak?

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 21 sie 2010, 11:36

bk8 pisze:Facet któryś mecz siedzi na ławce z kondycją 75%
Jak u mnie ktoś ma taki poziom, to na mecz go nie zabieram, staram się, by zawsze mieli 100%, choć nie zawsze się udaje - wiadomo. Natomiast jak ktoś ma zmęczenie (exhausted lub poniżej 50%), to daje mu wolne kilka dni od treningów.

bk8
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bk8 » 21 sie 2010, 13:19

Ja też rzadko, ale posadziłem go na ławie, na wszelki wypadek i skoro cały mecz przesiedział to nic mu nie powinno spaść (innym nie spada).

Inny ciekawy przypadek:
Mariusz Kukiełka -> Unh -> "Thinks the club should be topping the table"
połowa składu -> "Feels the team has more potential than it is showing"
i zawodnicy którzy raczej mnie lubią -> "Will strive to help the club improve it's league position"

zajmuje miejsce pierwsze w lidze: 13 meczów, 11 zwycięstw, 2 porażki
liga mistrzów miejsce pierwsze w grupie (pierwsza faza grupowa): 5 meczów, 4 zwycięstwa, 1 remis
puchary krajowe systematycznie pokonuję przeciwników

czego oni jeszcze chcą?:D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”