Kolejna afera korupcyjna - Strona 34

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Re: Kolejna afera korupcyjna

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 11 lut 2009, 9:59

Kibice Lecha uslysza to co chca uslyszec. predzej Legia dostanie MP za 93 rok niz Reiss sie przyzna.

Z drugiej strony wiem jak dziala sadownictwo w Polsce i na wyroki trzeba bedzie czekac i czekac a na koniec dowiemy sie np. ze nie ma dowodow i wszyscy sa niewinni itp.
Dla mnie cala ta afera z aresztowaniem ukazala tez drugie dno. A mianowicie ze nie ma Kolejorza a jest Kuchenkorz.

edit:
BERGKAMP pisze:Bienias nie mam zamiaru zniżać się do Twojego poziomu. Żegnaj :lol:
......... po czym pisze
BERGKAMP pisze:Edit: Parodiując jeszcze twoją wcześniejszą wypowiedź :Mi wisi co mówi Bienias
...i uniza sie. Niczym Massey autodiss :lol:
Ostatnio zmieniony 11 lut 2009, 18:54 przez Bienias, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
BERGKAMP
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BERGKAMP » 11 lut 2009, 10:08

Bienias nie mam zamiaru zniżać się do Twojego poziomu. Żegnaj :lol:
Edit: Parodiując jeszcze twoją wcześniejszą wypowiedź :Mi wisi co mówi Bienias

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 11 lut 2009, 17:06

BERGKAMP pisze:Pozostaje czekać na rozwój wydarzeń. Nowych rzeczy będzie można się dowiedzieć na spotkaniu Piotra Reissa z kibicami
A co niby ma powiedzieć więcej niż w tym oświadczeniu? Sam napisał że nie może więcej mówić ze względu na toczące się śledztwo i przymus nieujawniania faktów. Więcej się dowiedz jak skończy się rozprawa.

A dziś jakiegoś sędziego złapali 8)

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 12 lut 2009, 18:47

A przed chwilą zdegradowano kolejny nieskazitelny obok Lecha klub, a mianowicie Jagiellonie Białystok.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 12 lut 2009, 18:48

W dniu 12 lutego 2009 r. Wydział Dyscypliny PZPN ukarał klub Jagiellonia Białystok SSA z siedzibą w Białymstoku karą zasadniczą przeniesienia do niższej klasy rozgrywkowej (degradacja o jedną klasę) od następnego sezonu po uprawomocnieniu się orzeczenia – za udowodnienie pięciu czynów przestępstwa sportowego w latach 2004-2005.
Ukaranemu klubowi przysługuje prawo odwołania się od orzeczenia WD PZPN do Związkowego Trybunału Piłkarskiego.
Kolejne w kolejce są Cracovia i Legia, ale ćśśś. :wink:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8636
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 12 lut 2009, 19:01

I brawo!! Oto chodziło!! Niech teraz szczur Probierz szuka nowego pracodawcę :lol:

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 12 lut 2009, 19:54

Wilmore pisze:Kolejne w kolejce są Cracovia i Legia,
tobie to juz chyba sie nie polepszy, chociaz zyj dalej w tym swoim "lordowskim" swiecie

Przyznam, ze zaskoczyla mnie ta sytyacja.. pewnie po uprawomocnieniu sytuacja bedzie wygladac w ten sposob ze z ligoi spdna 2zespoly, z 1aw 3 i nie ebdzie barazy
Ale do tego jeszcze daleko.. WD, TA itp

A Widzew swieta krowa... nic juz nie mozna im zrobic...

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 12 lut 2009, 19:56

czeher pisze:A Widzew swieta krowa... nic juz nie mozna im zrobic...
No niestety, jak się ma Bońka i milionera Cacka, to można sobie na więcej pozwolić.

A co do zatrzymań, to ja czekam teraz na ... Polonię Warszawa, która gra jako stary Groclin oraz na Lecha (stara Amica). :P

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 12 lut 2009, 20:01

Nie ostrze sobie apetytow... Jaga to stara sprawa a i tak pol roku minelo zanim uzupelnili dokumenty, wiec na nowe sprawy czasu nie starczy, wg mnie dobrze bo [k****] mam juz dosc sezonow, w ktorych nie wiadomo kto zagra i kiedy sie zaczne.. a winni i tak sa wszyscy. Zreszta kto zaglada tutaj zna moje stanowisko

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 12 lut 2009, 20:04

Ja nie pisałem o tym, co mi się życzy, ale o tym, co już ruszyło w prokuraturze. Wiadomo, że Legii nic nie zrobią, ale wiadomo też, że z Cracovią już jest na widelcu.
Ale ćśś - zobaczymy na ile mocna jest prokuratura i czy odważy się cokolwiek zrobić Legii. Bo że Cracovię ruszą, to oczywiste.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 12 lut 2009, 20:13

Wilmore pisze:co już ruszyło w prokuraturze
Mozesz mi powiedziec co? Bo jakos o Legii nic nie slyszalem no ale moze ty rowneiz w prokuraturze siedzisz, chyba ze cos mi umknelo bo ostatni miesiac to wariactwo...

A jezeli kogos maja jeszcze zdegradowac to wlasnie z kregu Craxa, LKS .... chociaz watpie

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 12 lut 2009, 20:17

PZPN
Najbardziej skorumpowana organizacja w polsce wydaje jakies wyroki .
A jezeli kogos maja jeszcze zdegradowac to wlasnie z kregu Craxa, LKS .... chociaz watpie
Moim zdaniem trzeba by zaczac od zdegradowania PZPN a do MS i tak juz pewnie nie awansujemy , a i tak trzeba z tym zrobic porzadek bo niby jak to osiagnac z takimi wladzami . Trzeba to zmienic nawet kosztem wykluczenia z Fifa na jakis czas.
Ostatnio zmieniony 12 lut 2009, 20:19 przez myhalek_acm, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 12 lut 2009, 20:18

Wilmore pisze:Ja nie pisałem o tym, co mi się życzy, ale o tym, co już ruszyło w prokuraturze
Nie dość, ze jakis krętacz sportowy, to jeszcze ma kontakty w prokuraturze, no prosze, prosze :lol:

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 12 lut 2009, 20:20

czeher pisze:
Wilmore pisze:co już ruszyło w prokuraturze
Mozesz mi powiedziec co? Bo jakos o Legii nic nie slyszalem no ale moze ty rowneiz w prokuraturze siedzisz, chyba ze cos mi umknelo bo ostatni miesiac to wariactwo...

Jeżeli sądzisz, że o rozpoczęciu śledztwa w sprawie Kuchenkorza wszyscy dowiedzieli się przy okazji złapania Krygiera czy Reissa, to się grubo mylisz - tyle w temacie tego, skąd można wiedzieć o Legii. Mam wiadomości z najpopularniejszego źródła - jedna baba drugiej babie - ale jak dotąd zaskakująco się sprawdzały. Jagiellonia też nie zaskoczyła nikogo, jeśli sądzisz, że mają w Białymstoku tak dobrych prawników, że w pół godziny mieli przygotowane oświadczenie na temat wyroku sądu, to się grubo mylisz. Chwała jednak środowisku, że takie rzeczy nie przechodzą do prasy przedwcześnie i dalej - do czehera.
WD przyjęło świetną taktykę tuszowania każdej sprawy maksymalnie i nagłaśniania jej tuż po wyroku.
Poza tym - Wdowczyka już mieli. Przekręty Legii widzieli wszyscy, którzy nie mieli klapek na oczach. Od wtedy pewnym jest, że prokuratura ma haki na Legię. Jeśli sądzisz, że Wdowiec w prokuraturze był wypytywany tylko o Koronę i tylko o niej mówił, to... Jesteś chyba skłonny uwierzyć nawet w spisek GW i ITI przeciwko Lechowi. :lol:
Teraz najbliżej jest do Cracovii, ale i Legia pewnie zacznie bogu dziękować za mocną pozycję właścicieli niedługo.

Awatar użytkownika
rbortniczuk
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rbortniczuk » 12 lut 2009, 20:26

cloner pisze:I brawo!! Oto chodziło!! Niech teraz szczur Probierz szuka nowego pracodawcę :lol:
o co chodziło? żeby degradować wszystkich przed zakończeniem sezonu, aby nie wiadomo było które drużyny zagrają w następnym sezonie w toku nieustannych odwołań? Degradacja to nie rozwiązanie to głupota, jeśli O to ci chodziło to ....... sam rozumiesz. Nie da się ukarać przy zmianach w klubach wszystkich winnych, najistotniejsi w tym procederze byli ludzie, im należą się słowa potępienia. Zdegradujmy wszystkie kluby co do których jest cień podejrzenia, prokuratura mówi, że ma dowody na 12 przewinień w sprawie Jagiellonii, Jaga przyznaje się do dwóch zarzutów a klub zostaje ukarany za 5. Zacznijmy karać kiedy będzie wiadomo, co, kto. i za ile, przede wszystkim w jaki sposób karać. Na pewno nie w trakcie sezonu. Ciekawy tu jest przypadek Podbeskidzia, są różne taryfikatory???
http://www.jagiellonia.pl/aktualnosci.php?a=5283
http://www.sport.pl/pilka/1,65050,62673 ... cyjne.html

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”