Legia Warszawa (L) (zbiorczy) - Strona 34

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8667
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 11 lis 2005, 23:22

a teraz chwila powagi :

http://www.legia.net/news.php?id=19632

az sie łezka w oku kreci

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 15 lis 2005, 14:57

Michal Gottwald piłkarzem Legii

Biuro Prasowe Klubu poinformowało, że dzisiaj KP Legia Warszawa pozyskała nowego zawodnika. Jest nim 24 letni napastnik Michal Gottwald do tej pory występujący w słowackim klubie MSK Zilina. "Michal jest szybkim, silnym i dobrze trzymającym się na nogach napastnikiem. Posiada umiejętność uderzenia piłki zarówno z prawej jak i lewej nogi. Oglądaliśmy jego grę na kasetach wideo, dużo rozmawialiśmy też z Janem Muchą, który go nam polecił. Kilka klubów zabiegało o Michala, ale postaraliśmy się, aby to właśnie z nami podpisał kontrakt. Zawodnik ma świadomość celów o jakie walczymy i wierzę, że będzie ambitnie walczył o wejście do podstawowej jedenastki.
Najprawdopodobniej, jeśli dojdziemy do porozumienia z Ziliną, to pojawi się u nas już w przyszłym tygodniu. Jeżeli natomiast będzie musiał wypełnić kontrakt do końca, wówczas rozpocznie z nami treningi 9 stycznia przyszłego roku" - powiedział menadżer Klubu, Dariusz Wdowczyk.

Po podpisaniu kontraktu Michal Gottwald powiedział: "Do tej pory o Legii wiedziałem niewiele, poza tym że jest to jeden z najlepszych Klubów w waszym kraju. Sporo informacji na temat klubu i panującej w nim bardzo dobrej atmosfery pozyskałem od Jana Muchy, który jest moim dobrym kolegą. Wiem, że w zespole jest kilku zawodników ocierających się o reprezentację Polski, a także sporo młodych i utalentowanych piłkarzy. Pomimo tego, że rywalizacja w Legii jest ponoć duża chcę wywalczyć miejsce w pierwszym składzie"

Kontrakt z nowym piłkarzem Legii, Michalem Gottwaldem obowiązywać będzie do 30.06.2008 roku.

Obrazek Obrazek

LegiaLive.pl

Szczerze mówiąc nigdy o nim nie słyszałem ale może coś z tego będzie :D Jak narazie trzeci strzelec ligi słowackiej.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 15 lis 2005, 15:09

Michal Gottwald
wg serwisu transfermarkt.de jest wart ok. 100tys. euro :)
ciekawe za ile sprowadzili go do Legii :)

w reprezentacji Slowacji rozegral 17meczow :!:
[za transfermarkt.de]

data urodzenia: 29.04.1981
wzrost: 187
waga: 85
pozycja: napastnik
wychowanek: FK Staskov
poprzednie kluby: FK Staskov, Dukla Banská Bystrica, OFI Kréta (GR), Agios Nikolaos (GR), MSK Zilina

zrodlo : http://www.mskzilina.sk/

Obrazek

Wg mnie jest to dobry transfer, bedzie chlopak wystepowac razem z Wlodarczykiem w ataku, Chmiest na odstrzal, a Janczyk na ławke, ale powinien wchodzic w 2.polowie, Klatt narazie kontuzja, nie wiadomo w jakiej formie bedzie gdy wroci :)

Awatar użytkownika
FUDŻIN
Grafomania zaawansowana
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FUDŻIN » 15 lis 2005, 15:20

cloner pisze:ciekawe za ile sprowadzili go do Legii
pewnie nic bo 9 stycznia konczy mu sie kontrakt

Awatar użytkownika
Alkoholiko
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Alkoholiko » 15 lis 2005, 21:45

hm....kicha - kto to wogóle jest? moze i sie nada...ale wydaje mi sie ze bedzie to transfer ala Gierasimovski, Nuhi czy Stanford ;/

Kolo jest zupełnie nie znany...i o dziwo Legia podpisuje kontrakt z kimś kto wogóle nie był wymienianyw prasie: Janota, Tosić, Milijas, Szczęsny, Hirsz, Sobolewski, Pitry, Lachowski, Kaźmierczak, Jeleń, Bąk, Kaczmarek, Kiełb, Wichniarek, Pogosjan, Olisadebe, Radonjić, Gostomski, Chałas, Żewłakow...a o Gottwaldzie ani widu ani słychu, a ty bach - transfer przyklepany!!

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 15 lis 2005, 22:02

Alkoholiko pisze:i o dziwo Legia podpisuje kontrakt z kimś kto wogóle nie był wymienianyw prasie:
Alkoholiko pisze:Wichniarek
Alkoholiko pisze:Olisadebe
Alkoholiko pisze:Żewłakow
Alkoholiko pisze:Kaźmierczak
Alkoholiko pisze:Jeleń
Alkoholiko pisze:Bąk
Tak wydawałoby się nieprawdopodobne, by prasa pominęła kogoś kto ma grać w Legii :lol:. A jednak.

Awatar użytkownika
Ajgor
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ajgor » 15 lis 2005, 22:29

Pewnie i tak się lepiej sprawdzi niż Klatt. Nie oceniam gościa bo nie słyszałem o nim, lae z danych wynika, że może być ciekawy....

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 16 lis 2005, 15:34

Ja wierze, ze Slowak ma szanse, zeby zagrac na poziomie ... Stanka Svitlicy :!:
Dodatkowym atutem Slowaka jest to, ze jest szybkim pilkarzem, cos 'a la' Niedzielan [przynajmniej tak czytalem] ;)
trzeba uwierzyc :)

no i gratulacje dla zarzadu za podpisanie 'cichego' kontraktu :)

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 19 lis 2005, 10:37

Legia Warszawa - Górnik Zabrze 3:2 (3:0)

Legia rozpoczęła niemrawo i powoli, ale rozkręcała sie z minuty na minutę. Wyraźnie podkręciła tempo w końcówce pierwszej częsci i dało to efekty. Najpierw Janczyk wykorzystał sam na sam z Lechem i podopieczni Wdowczyka objęli prowadzenie. Na 2:0 podwyższył Włodarczyk po faulu na nim. Po chwili "Władeczek" wykorzystał podanie w uliczkę Janczyka i podwyższył na 3:0. 3 gole w 5 minut. Nokaut! W 77 minucie gola dla gości zdobył Wiśniewski. 89 minuta Król, już tylko 3:2 i horror. Na szczęście z happy-endem.

Legia - Łukasz Fabiański, Tomasz Kiełbowicz (kpt), Jacek Magiera, Marcin Rosłoń, Wojciech Szala, Bartosz Karwan (ż), Veselin Djokovic (ż), Marcin Burkhardt (67' Jakub Rzeźniczak), Sebastian Szałachowski (67' Tomasz Sokołowski), Dawid Janczyk (73; Dariusz Zjawiński), Piotr Włodarczyk

Górnik - Piotr Lech, Błażej Radler, Artur Prokop, Jacek Wiśniewski, Felipe (76' Daniel Radawiec), Łukasz Juszkiewicz, Krzysztof Bukalski (kpt) (ż), Mariusz Magiera (ż), Marcin Siedlarz (53' Grzegorz Goncerz), Ivaylo Stoymenow (64' Paweł Król), Arkadiusz Aleksander

Bramki: 40' Dawid Janczyk, 43' Piotr Włodarczyk (k), 45' Piotr Włodarczyk, 77' Jacek Wiśniewski, 89' Paweł Król.

źródło : legia.net

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 19 lis 2005, 10:47

cloner pisze:Wyraźnie podkręciła tempo w końcówce pierwszej częsci i dało to efekty.
Nie wiem ale ja nie widzialem zadnego mocnego zrywu, Legia caly czas przewazala jednak pierwsza bramke zdobyla bo karygodnym bledzie doswiadczonego Bukalskiego
Przy karnym mozna dyskutowac, zas trzecia bramka Wlodarczyka byla dla mnie troche zaskoczeniem, gdyz myslalem ze juz spieprzyl sytuacje jak kilka wczesniejszych bardzo dogodnych
Wlodarczyk wg mnie musi popracowac nad skutecznoscia (niby gole strzela) oraz miec lepszy przeglad gry, gdyby w kilku momentach podawal do Janczyka to moglo byc duzo lepiej
Trzeba pochwalic Janczyka - wysmienity wystep, podania znakomite, zazarty a przy tym jeszcze zdobyl gola, nie wiem kto bedzie gral slowak, Klatt czy dwojka z wczorajszego meczu,
Po meczu Wlodar wypowiadal sie na temat kadry, iz chcialby wrocic - w sumie on zaczal marsz do Niemiec ale z taka gra narazie to niech zapomni :!:
Szkoda ze za tydzien nie zagra Karwan, Surma chyba tez czyli Wdowczyk bedzie musial troche poglowkawoc

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 19 lis 2005, 10:48

Ciekaw jestem kiedy Zygo dojdzie do porozumienia z SkLW. Obie strony sa siebie godne ale to cp robi prezes to juz przesada, ile bedczie trwac jescze ten strajk ktory ukazuje tylko slabosci wladz Kp Legii, a sam jej prezes jest starym cwaniakiem ktory ladnie potrafi manipulowac ludzmi

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 19 lis 2005, 10:51

http://www.legia.net/wywiad.php?id=1107

Tutaj mozecie przeczytac wywiad z prezesem KP LEGIA - Piotrem Zygo :!:

milej lektury :)

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 19 lis 2005, 10:51

Bienias pisze:Ciekaw jestem kiedy Zygo dojdzie do porozumienia z SkLW. Obie strony sa siebie godne ale to cp robi prezes to juz przesada, ile bedczie trwac jescze ten strajk ktory ukazuje tylko slabosci wladz Kp Legii, a sam jej prezes jest starym cwaniakiem ktory ladnie potrafi manipulowac ludzmi
Podobno, przynajmniej tak gadali wczoraj w czasie transmisji na nasteopnym meczu w Wa-wie Zyleta ma byc zapelniona
Lecz to tylko chyba dywagacje komentatorow - zobaczymy co czas pokaze

Awatar użytkownika
Ajgor
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ajgor » 19 lis 2005, 12:00

No ale jakoś bez kibiców Legia się lepiej spisuje niż z nimi... zastanawiające :) A tak na poważnie, to przydałoby się to zakończyć, bo co prawda osobiście Legii nie lubię, ale dziwnie wygląda 1000 fanów na meczu lidera tabeli, klubu stołecznego, owianego legendą :)

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 19 lis 2005, 14:43

cloner pisze:http://www.legia.net/wywiad.php?id=1107

Tutaj mozecie przeczytac wywiad z prezesem KP LEGIA - Piotrem Zygo :!:

Tutaj mozecie przeczytac list przewodniczącego Wydziału Dyscypliny PZPN :!:

http://www.legia.com.pl/pl/index.php?view=2&nID=8114

Miałem nie podawać, ale musiałem przebić clonera :mrgreen:.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”