Reprezentacja Hiszpanii (zbiorczy) - Strona 34

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Re: Reprezentacja Hiszpanii (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 07 mar 2009, 12:45

A ja widziałem mecz gdzie Mexes grał gorzej niż Jacek Wiśniewski, Chivu niż Paul MCSchane, De Rossi niż Cycuś Lewandowski, a Totti niż Rasiak 8)

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 07 mar 2009, 12:48

To, że Rasiak jest lepszy od Messiego to wiem (niedawno podawałem link - wiarygodne źródło bo naukowcy policzyli!), ale od Tottiego też? Wymiata ten nasz Grzesiu. To już jest chyba international level? :lol:

A tak na poważnie to może koniec tego off-topu. Rzadko zwracam uwagę na OT, ale w tym wypadku ta wymiana postów do niczego nie prowadzi.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 05 wrz 2009, 23:17

Aby nieco się "odchamić" po meczu naszych kopaczy, przerzuciłem sobie na mecz Hiszpanii. 20 minut spotkania z Belgią w pełni rekompensuje kopaninę z Chorzowa. Jestem pod wielkim wrażeniem tej drużyny. Od lat grają równo, pięknie i skutecznie. Mit "grają jak nigdy, przegrywają jak zawsze" chyba już całkiem stracił na wartości. Z taką grą za rok mogą urosnąć do miana głównego faworyta Mundialu w RPA.

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 333

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 06 wrz 2009, 0:15

Nie musza urosnac, chyba juz sa - Wlochow nie ma co traktowac powaznie z obecna kadra i obecna dyspozycji, Argentyna nie ma trenera i porzadnej pomocy, Francja Domenecha ciagle nie gra na swoim poziomie. Brazylia? Moze, ale tez nie wydaje mi sie. Najbardziej na miejscu Hiszpanow obawialbym sie chyba trafienia na Anglikow - twardy, fizyczny futbol, do tego ręka Capello, na nich mogą się przejechac, reszta przeciwnikow nie wydaje mi sie aby byli w stanie zagrozic.

Mecz z Belgia rewelacja, az przyjemnie ogladac. Co najlepsze, gdyby nie dobra (sic!) dyspozycja bramkarza, moglo byc jeszcze wyzej. Swietnie Villa i Silva, troche zawiodl Torres, glownie skutecznoscia. Wytlumaczy mi ktos co robi Busquets w pierwszej 11, a Fabregas na lawie? Pomoc Xabi - Xavi - Fabregas raczej spokojnie dalaby rade, z Xabim jako DM, w dzisiejszym meczu Sergio B. chyba najslabsze ogniwo. A inna sprawa to Pique - nie ogladam meczow Barcelony bo jej nie lubie jak wiadomo, ale jesli typ gra od dluzszego czasu tak jak w dzisiejszym meczu - to jakim cudem MU puscilo go do Barcy z pocalowaniem reki i to za grosze? Bardzo dobry mecz z jego strony, wydaje sie ze Hiszpania ma srodek obrony na dlugie lata - Albiol & Pique. Fajnie.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 06 wrz 2009, 0:33

Być może Del Bosque dostał polecenie od Wengera. aby nie przemęczać Fabregasa bez konieczności, dlatego zagrał Busquets, który również potencjał ma spory. Do tego jeszcze Hiszpanie w środę grają z Estonią. Nie powinni mieć większych problemów, ale trzeba ostrożnie szafować siłami gwiazd, bo w przyszły weekend wracają rozgrywki ligowe.
Co do szans drużyn na Mundialu, nie można zapominać o Niemcach. Oni jak na papierze nie prezentują się dobrze, to z reguły turniej mają udany. Nikt nie wie jak, ale przechodzą kolejnych rywali. :lol:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 06 wrz 2009, 0:49

Sfinks dzisiaj wynyslił sobie 4-3-3. Trzech napastników i jeden DM, mimo wszystko to nowość, wiec napewno nei chcial ryzykować. Sergio miał za zadanie tylko zatrzymywanie akcji ofensywnych rywali, a ze nie było ich za duzo to nei było pracy, w ofensywie sie nie udzielał, wiec taki a nie inny widok. Inna sprawa, ze nie wiem dlaczego Sfinks kombinuje z ustawieniem. Raczej nie ma ono szans bytu, chyba, ze w specjalnych sytuacjach. Wróci Iniesta, a Silva bedzie wygladał tak jak choćby dzisiaj to ponownie bedzie ustawienie Xavi+DM + dwojka fałszywych skrzydłowych - David i Andres.
Nie ogladałem poczatku spotkania wiec nie wiem dlaczego tak potoczylo się te spotkanie. Belgowie mimo wszystko maja ogromny potencjal sporo mlodych i utalentowanych zawodników, ale potrzebuja sporo czasu, zeby to wszystko dobrze zaczeło współgrac. Pique w reprezentacji strzela jak szalony :lol: Szybko zadomowił się w pierwszym skladzie, praktycznie od powrotu do Barcy, pierwszy występ i pewne niezagrozone miejsce obok Puyola. Spodziewałem się po Euro, ze Marchena i Carles to bedzie ten duet, ktorego potrzebowała Hiszpania.

Co do szans, ewentualnych szans, pisałem po Euro jesli Sfinks nie przekombinuje i nadal bedzie pracował i wzmacniał druzyne zbudowaną przez Aragonesa nie bedzie mocnych. :)

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 06 wrz 2009, 1:09

Chyba każdy trener świata chciałby mieć takie bogactwo kadrowe jak Del Bosque. Xavi, Iniesta, Xabi Alonso, Fabregas... Żal dupę ściska że którykolwiek z nich miałby usiąść na rezerwie. Szczerze mówiąc aby w pełni wykorzystać potencjał tej reprezentacji trzeba by było zagrać systemem 3-5-2. Druga linia jest kosmiczna.

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 06 wrz 2009, 1:47

Salas11 pisze:aby w pełni wykorzystać potencjał tej reprezentacji trzeba by było zagrać systemem 3-5-2. Druga linia jest kosmiczna.
żeby w pełni wykorzystac wszystkie gwiazdy i ich potencjał , to Hiszpania , powinna grać 1-5-7-4

Awatar użytkownika
jordan20
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jordan20 » 06 wrz 2009, 1:55

352? bron boze przed takim ustawieniem

system to przestarzaly, niezbyt funkcjonalny i w ogole zadna z liczacych sie druzyn klubowych czy reprezentacyjnych go nie stosuje

a to ,ze jest tak duzo swietnych pilkarzy to komfort dla trenera-nie mamy pewnosci ,ze za rok w czerwcu xavi bedzie dalej w dobrej formie i wtedy cesc zajmuje jego miejsce, senna bedzie juz mial bodajze 33 lata i wskakuje xabi itp

hiszpanie wystawiaja za rok 2 jedenastki:

iker - ramos,puyol,pique,capdevila - iniesta,xavi,senna,silva - torres,villa

reina - arbeloa,albiol,marchena,f. navarro - cazorla,cesc,xabi (busquests),riera (pablo henrandez) - guiza (krkic),llorente (ten z bilbao,bo jest tez pilkarz o tym samym nazwisku w villareal)

i kazda ma szanse conajmniej na polfinal ms

z druzyn reprezentacyjnych chyba tylko francja moglaby wystawic 2 rownorzedne ekipy,bo np taka argentyna ma mega atak,ale strasznie defensywna pomoc,brazylia gra najbrzydsza pilke od lat majac dodatkowo najwiekszego buca wsrod trenerow,

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 739

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 06 wrz 2009, 2:46

z druzyn reprezentacyjnych chyba tylko francja moglaby wystawic 2 rownorzedne ekipy,bo np taka argentyna ma mega atak,ale strasznie defensywna pomoc,brazylia gra najbrzydsza pilke od lat majac dodatkowo najwiekszego buca wsrod trenerow,
brazylia nie gra ladnie, dotego dziwnie rozwiazania personalne Dungi lecz wyniki go bronia.wygral copa america, puchar konfederacji i pokonal chyba wszystkich silnych rywali ktorych spotkal na drodze.ta brazylia napewno bedzie mocniejsza od tej z 2006 roku

argentynie Maradony nie daje szans, chyba ze w wielkiej formie beda Messi i Aguero to tak.Maradona nie nadaje sie na trenera i nie rozumie dlaczego zostal wybrany na selekcjonera.przy dobrym trenerze argentyna ma potencjal na mistrza swiata.

jednak dla mnie glownym faworytem bedzie hiszpania.jezeli teraz nie wygraja mistrza to juz chyba nigdy

Awatar użytkownika
rati
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rati » 06 wrz 2009, 11:42

mete pisze:

jednak dla mnie glownym faworytem bedzie hiszpania.jezeli teraz nie wygraja mistrza to juz chyba nigdy
Hiszpania ma potencjalnie młody skład. A w miejsce tych, którzy powoli będą kończyć reprezentacyjną karierę jest paru nowych młodych. Wydaje mi się, że teraz właśnie nadeszły dla nich tłuste lata i trochę potrwają.

Co do wczorajszego spotkania. Nie mogę wyjść z podziwu co do poczynań Davida Villi. Zdecydowanie Man of the match. Obok Xaviego to największy motor tej reprezentacji. Jego wczorajsza współpraca z Silvą była wręcz perfekcyjna.

Nie zgodzę się z cru z Tobą co do poczynań Sergio. Wiem, że nie cierpisz Barcelony i każdego gracza, który w niej gra, ale proszę spojrzyj chodź raz obiektywnie. Busquets wielkich zawodów nie grał, ale swoje robił i to bardzo dobrze.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 06 wrz 2009, 12:01

reina - arbeloa,albiol,marchena,f. navarro - cazorla,cesc,xabi (busquests),riera (pablo henrandez) - guiza (krkic),llorente (ten z bilbao,bo jest tez pilkarz o tym samym nazwisku w villareal)

i kazda ma szanse conajmniej na polfinal ms
Że niby ta drużyna miałaby zajść co najmniej do półfinału ? :rotfl:

Logan
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Logan » 06 wrz 2009, 13:23

Oni już teraz sa faworytami. :)
Bo jak inaczej można traktować ekipę, w której pewnego miejsca w wyjściowym składzie nie mają tacy piłkarze jak Fabregas, Reina, Riera, Silva, Pique czy Alonso?

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 06 wrz 2009, 13:54

Reina ma pewne miejsce na ławce , nigdzie indziej :roll:

Awatar użytkownika
hypo
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: hypo » 07 wrz 2009, 23:07

fakt bycia na lawce pewnie strasznie doluje reine;d jeden z najlepszych bramkarzy swiata pewny moze byc tylko lawki;p pech chcial, ze konkurencja to najlepszy bramkarz swiata;d

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”