Bayern München - Real Madrid - Strona 34

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Kto awansuje?

Real
62
60%
Bayern
42
40%
Awatar użytkownika
darek123
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Re: Bayern München - Real Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: darek123 » 18 kwie 2012, 15:08

Jak Real wyrównał pomyślałem, że tym golem awansowali i zdania nie zmieniam nawet po golu Gomeza. Każdy wie jak dobrze Real gra u siebie. 1:0 dla nich to żaden problem.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 18 kwie 2012, 15:19

Przekopałem się przez te wszystkie posty i tak się zastanawiam czy my jesteśmy na forum piłkarskim czy na forum sędziowskim dla amatorów. Nie jestem fanem Webba ale wczoraj nieźle wykonywał swoją robotę. Nie ustrzegł się kilku błędów ale pokażcie takiego, który mecz na takim poziomie sędziował bezbłędnie. Nikt z piłkarzy czy działaczy obu stron nie ma do niego pretensji o to, że wypaczył wynik meczu, przekręcił którąś ze stron czy pozbawił Bayern bądź Real szans na wygraną i jest to normalne bo wczoraj mieliśmy wyrównane spotkanie, w którym spotkały się dwie potęgi i decydowały szczegóły, na szczęście boiskowe w wykonaniu piłkarzy a nie sędziowskie. Nawet oczywiste czerwo dla Marcelo miało miejsce w takim czasie i miejscu, że trudno formułować tu zarzut, że odegrało jakąkolwiek rolę dla końcowego wyniku.

To już naprawdę jest męczące, że nawet po dobrym spotkaniu w wykonaniu arbitra bo za takie uznaję wczorajsze na palcach jednej ręki można policzyć posty dotyczące samego spotkania, za to jest licytacja która decyzja Webba była gorsza, która była słuszna i oczywiście koniecznie muszą się pojawić nawiązania i prztyczki w stronę Barcelony i w drugą stronę, które zdominowały całą dyskusję a także wskazywanie palcami z obu stron niczym w przedszkolu "to wy zaczęliście, to wasza wina, my tylko bla bla...". Sprawiacie w większości wrażenie inteligentnych ludzi, naprawdę nie stać was na nic więcej tylko ciągłe kopanie się w tym gównie w postaci oskarżania komu bardziej sprzyjają sędziowie i dlaczego Barcelonie albo dlaczego nie albo kto bardziej nurkuje? Naprawdę "dyskutując" na te tematy niemal wszędzie gdzie jest tylko ku temu okazja albo jakiś punkt zapalny i znając nawzajem swoją twórczość nie widzicie, że nie zdołacie przekonać drugiej strony, że to do niczego nie prowadzi i nikt nikogo tutaj nie przekona do swojej racji, za to będzie znowu 10 stron napinania się, które prowadzą donikąd?

Jasne ja wiem, że sędziowanie to część piłki nożnej i są mecze kiedy faktycznie nie da się tego tematu uniknąć bo błędy mimo wszystko były tak kardynalne, że nie można obok nich przejść obok. No ale wczorajszy mecz taki nie był, zarówno kibice Realu, Bayernu jak i innych drużyn widzieli, że wszystko rozstrzygnęło się na boisku podczas sportowej walki a tu jak w 80% postów w ostatnim czasie cały czas dyskusja o sędziowaniu i cały świat vs Barcelona. Spokojnie, Barcelona gra dopiero dzisiaj, kibice z obu stron będą mogli sobie zapewne zdrowo poużywać. Tyle ode mnie. Nie próbuję tu wywołać następnej dyskusji tylko pokazuje jak to wygląda z mojej, postronnej perspektywy.

Wreszcie o meczu. Real zaskoczył mnie in minus ale nadal jest wg mnie zdecydowanym faworytem do finału. I nie, nie dlatego, że Platini sobie wymarzył taki finał tylko dlatego, że rewanż gra u siebie a przy odpowiednim wejściu w mecz jest w stanie z nawiązką odrobić straty. Wczoraj to o czym nieliczni tu wspominali, w pewnym momencie Królewscy za głęboko się cofnęli a obrona z Ramosem we wczorajszej formie to nie jest ich najmocniejsza strona. Bodaj RealFan pisał, że ta drużyna po prostu musi atakować kiedy rywal jest napoczęty. Wczoraj tego nie było, włączyła się kalkulacja a do tego dążenie Bawarczyków do wygranej i skończyło się gorszym wynikiem dla Realu niż mogli wywieźć ale fajnym w perspektywie rewanżu bo dopiero 3:0 na Bernabeu pozwoli Realowi nieco odetchnąć na co Bayern nie pozwoli łatwo dlatego też zapowiada się naprawdę niezłe widowisko.

Real zapewne od początku spróbuje zaatakować i przejąć kontrolę nad meczem co w pewnym momencie mu się nie udawało w Bawarii. Zobaczymy jak zareaguje na to ekipa Juupa. Ważne czy Bayern da sobie szybko strzelić bramkę co pozwoli Realowi na uspokojenie gry i błyskawiczne kontry w czym są doskonali i czym są w stanie zabić Bawarczyków. Generalnie wiem czego spodziewać się po Realu (może nie licząc obrony :wink: ). Zastanawia mnie za to na co będzie stać Bayern. Mają zawodników i atuty, którymi mogą Real skrzywdzić ale wątpię aby Mourinho na to pozwolił. W każdym razie jestem ciekawy jak to będzie wyglądało i liczę na mecz godny półfinału.

Dodatkowy smaczek to Gran Derbi po drodze, które Real będą kosztowały z pewnością sporo zdrowia. Ciekawy okres przed Królewskimi, mogą w przeciągu kilku dni zbliżyć się znacząco do dubletu ale mogą również znacznie sobie utrudnić sprawę i zanotować sezon z niczym co byłoby klęską. W rewanżu jestem za Bayernem, obu drużyn nie darzę jakąś specjalną sympatią ale chciałbym zobaczyć jak Bawarczycy w finale LM zaprezentowaliby się na swoim stadionie najprawdopodobniej na tle Barcelony.

Bawią mnie docinki w kierunku Gomeza, nie jest to taki zawodnik jak Messi czy Ronaldo ale ma swoją rolę i zadania w taktyce Bayernu i wywiązuje się z nich znakomicie. Został sprowadzony za wielką kasę po to by strzelać bramki i robi to czego się od niego oczekuje. Trenerzy Chelsea pewnie nie zastanawialiby się gdyby mieli w tym sezonie do wyboru Torresa biegającego, szukającego i próbującego stwarzać okazje ale zablokowanego jeśli chodzi o strzelanie bramek czy Gomeza, który dałby im 40 goli. Śmiesznie też brzmią docinki o drewnie w kierunku Gomeza ze strony kibiców Królewskich, jakoś nie przypominam sobie żeby podobnie w Madrycie kibice jeszcze niedawno wyśmiewali Ruuda, którego osobiście wyżej cenię od Mario ale nie da się zaprzeczyć, że także był rasowym sępem pola karnego i egzekutorem jak Niemiec a nie graczem pokroju np. Ronaldo.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 677
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 18 kwie 2012, 20:13

Moje pięć groszy jest takie: kto strzelił wczoraj gole dla bayernu? otóż byli to zawodnicy, którzy spokojnie sobie odpoczywali w ostatniej kolejce... w innych ligach takie rzeczy nie mają miejsca. Nie ujmuję to zwycięstwa tego zespołu, ale nie podoba mi się, że Bayern tak bardzo odpuścił sobie ligę (przed meczem z Realem odpoczywało 5 zawodników z podstawowego składu). Podoba mi się spokój Mou, który wie że oliwa sprawiedliwa na wierzch wypływa. Nie przepadam za Realem, ale oni przynajmniej wszystkie mecze starają się grać na maksa, a nie kalkulują które im się bardziej opłacają. Brawa dla Webba, za ducha meczu. Nikt chyba nie sądzi, że sędziowanie było złe. Trudno się do czegoś przyczepić.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 18 kwie 2012, 20:27

BaSSu pisze:Moje pięć groszy jest takie: kto strzelił wczoraj gole dla bayernu? otóż byli to zawodnicy, którzy spokojnie sobie odpoczywali w ostatniej kolejce... w innych ligach takie rzeczy nie mają miejsca. Nie ujmuję to zwycięstwa tego zespołu, ale nie podoba mi się, że Bayern tak bardzo odpuścił sobie ligę (przed meczem z Realem odpoczywało 5 zawodników z podstawowego składu).
:?: :?:

A po co mieli grać? Bayern przegrał tytuł z Borussią meczem w Dortmundzie. BVB przed meczem Bayernu z Mainz wygrała z Schalke czyli teoretycznie jedynym przeciwnikiem, który mógł jej odebrać punkty i dać Bayernowi matematyczne szanse na tytuł. Skoro padł taki a nie inny wynik to po co Juup świadomy, że szanse na mistrzostwo były już tylko iluzoryczne miał forsować swoje gwiazdy mając w perspektywie mecz z Realem?

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 487

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 18 kwie 2012, 20:30

BaSSu pisze:Moje pięć groszy jest takie: kto strzelił wczoraj gole dla bayernu? otóż byli to zawodnicy, którzy spokojnie sobie odpoczywali w ostatniej kolejce... w innych ligach takie rzeczy nie mają miejsca. Nie ujmuję to zwycięstwa tego zespołu, ale nie podoba mi się, że Bayern tak bardzo odpuścił sobie ligę (przed meczem z Realem odpoczywało 5 zawodników z podstawowego składu). Podoba mi się spokój Mou, który wie że oliwa sprawiedliwa na wierzch wypływa. Nie przepadam za Realem, ale oni przynajmniej wszystkie mecze starają się grać na maksa, a nie kalkulują które im się bardziej opłacają.
A masz chociaż jakieś pojęcie o piłce :?:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2402
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 18 kwie 2012, 20:36

Morrow - Ruud umiejętnościami technicznymi Gomeza przewyższał znacznie. Nie wiem, czy ktoś tutaj nie szanuje Gomeza. Raczej wszyscy go szanują, bo statystyki go bronią. Wiesz, to takie najskuteczniejsze i najefektywniejsze drewno świata. :lol:

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 18 kwie 2012, 20:40

Mirek15 pisze:
BaSSu pisze:Moje pięć groszy jest takie: kto strzelił wczoraj gole dla bayernu? otóż byli to zawodnicy, którzy spokojnie sobie odpoczywali w ostatniej kolejce... w innych ligach takie rzeczy nie mają miejsca. Nie ujmuję to zwycięstwa tego zespołu, ale nie podoba mi się, że Bayern tak bardzo odpuścił sobie ligę (przed meczem z Realem odpoczywało 5 zawodników z podstawowego składu). Podoba mi się spokój Mou, który wie że oliwa sprawiedliwa na wierzch wypływa. Nie przepadam za Realem, ale oni przynajmniej wszystkie mecze starają się grać na maksa, a nie kalkulują które im się bardziej opłacają.
A masz chociaż jakieś pojęcie o piłce :?:
A ty chociaż masz coś ciekawego do powiedzenia na ten temat? :roll:

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 487

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 18 kwie 2012, 20:47

Arwin pisze:A ty chociaż masz coś ciekawego do powiedzenia na ten temat? :roll:
O co ci chodzi :?:

Już napisałem wczoraj. Postaraj się o pozycję moderatora jak Ci się tak bardzo podoba.

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 18 kwie 2012, 20:53

Mirek15 pisze:
Arwin pisze:A ty chociaż masz coś ciekawego do powiedzenia na ten temat? :roll:
O co ci chodzi :?:

Już napisałem wczoraj. Postaraj się o pozycję moderatora jak Ci się tak bardzo podoba.

Nie żebym się spinał, ale chyba każdym na tym forum na prawo do swojej opinii, a ostatnimi czasy zauważyłem, że jeżeli ktoś się z tobą nie zgadza, to nie zna się na piłce :wink: Nie wczuwam się w żadnego moderatora, ale to jest forum i miło by było gdybyś obchodził się z opinią innych osób.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 19 kwie 2012, 9:23

Właśnie czytałem newsa, że Ronaldo dostanie od niemieckiego radia prawdziwe bawarskie buty jak rekompensatę za to, że z szatni Realu na stadionie Bayernu skradziono mu buty tak samo jako jak Benzemie i Ozilowi... ale wiocha a Niemcy mówią, że to Polacy cały czas kradną...

Awatar użytkownika
Falbor
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Falbor » 19 kwie 2012, 9:48

KajoFC pisze:ale wiocha a Niemcy mówią, że to Polacy cały czas kradną...
Skąd wiesz, że to Polacy nie podkradli mu tych sandałków :twisted:

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 19 kwie 2012, 12:14

No przeciez Kaczy byl na meczu :lol: :pijemy:

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8354

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 19 kwie 2012, 12:17

Jeśli w czasie meczu w Warszawie podczas EURO ukradliby Cristiano buty z szatni, pewnie dostałby prawdziwe polskie sandały w zestawie ze skarpetami :lol:

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 19 kwie 2012, 16:40

Nie jeśli coś takiego zdarzyłoby się w Polsce, to zakompleksione Polactwo od razu by pisało, jaki wstyyyyyyyd, co o nas powiedzą za granicą? to takie typowe Polskie, to tylko możliwe w Polsce, jaka wiocha, spierdalam z tego kraju albo najlepsze z bloga Rudzkiego "Człowiek może wyjść z Polski, ale Polska z człowieka nigdy. Smutne."

O własnie niejaki Rudzki by w tym przodował, bo już nie pierwszy raz coś takiego na swoim blogu czy fejsie wrzuca jak wczoraj http://www.facebook.com/pages/Przemys%C ... 1930315369. Znalazł jednego fana z Polski na meczu i już samobiczowanie, i uogólnianie kultura po Polsku . Nic nie wspominając o tym, że Angielscy fani Chelsea zachowywali się jak bydło. Zresztą nie tylko fani Chelsea ale i innych największych zespołów jak United, Liverpoolu itd gdzie również się szydzi z tych tragedii wobec wrogiego obozu. Ciekawy jestem czy tam w Anglii też się tak biczują, jakie to typowe Angielskie, co o nas pomyślą w innych krajach? To samo w NIemczech, jaki wstyd teraz Polacy będą się z nas śmiać. Wątpie to właśnie chyba tylko w Polsce bardzo się ludzi liczą z głosem z zachodu, co oni tam o nas pomyślą :lol:

Niestety takich ludzi z kompleksami jest mnóstwo i potem jeden czy drugi artykuł w zachodniej w prasie wpływa na wyniki wyborów, no bo o tym na zachodzie źle mówią to wstyyyyyyyyd jak on nas będzie reprezentował. A Rudzki jak widać ma podobne kompleksy, bo kiedyś pisał jak mu było wsttd jak na jakimś tam lotnisku po lądowaniu wszyscy POlacy klaskali pilotowi i jaką czuł z tego powodu żenadę. Pewnie jakbym śledził częsciej jego blog to bym znalazł więce takich kwiatków. Ja bym miał dla niego propozycje jak tak mu wstyd niech wraca do Anglii do przenoszenia torb, a nie zarabia na tym, że współrodacy za których się wstydzi kupują gazety czy oglądają tv a on na tym zarabia.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 25 kwie 2012, 16:50

Dobra, dzisiaj rewanż.
Granero za kogo najprawdopodobniej zagra? Di Marie? Podejrzewam trójkę w środku. U nas standard, czyli to samo co w Monachium, jedyna zmiana możliwa to Schweini na ławce, ale wg mnie nie ma takiej opcji, bo Muller jest w takiej formie, że i do pustej z metra miałby problemy, żeby trafić.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”