Liga Europy (zbiorczy) - Strona 34

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Kto wygra Ligę Europy 2019/2020?

United
0
Brak głosów
Inter
6
35%
Wolverhampton
1
6%
Sevilla
5
29%
Leverkusen
0
Brak głosów
Roma
0
Brak głosów
Getafe
0
Brak głosów
Eintracht
2
12%
Ktoś inny
3
18%
Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 177

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 13 mar 2008, 8:47

czeher pisze:Wywalili faworytow, najpierw Zolte Lodeczki a potem OM teraz czas na .... Bayern :twisted:
Marzyciel z Ciebie niezły :] Choć fakt, że Zenit wczoraj zaskoczył.
Ale to było jedyne zaskoczenie, jak dla mnie. A Anglicy niech się wreszcie nauczą strzelać karne :smile2:
Ebi pisze:Zmieńcie ankietę na ćwerćfinały, proszę...
Przyłączam się do tej prośby :wink:
Akarin pisze:Powiem tak, mamy co chcieliśmy.
Żeśmy się nie popisali :P Ale jak już miała być jakaś porażka, to dobrze, że w tak nic nie znaczącym meczu :]
Akarin pisze:Willy i jego dosrodkowania - o tym można ksiażkę napisać.
Nie przypominaj mi tego wątku, bo od razu głowa mnie rozboli :roll: Rozumiem, że po kontuzji można nie być w pełni formy, ale żeby zapomnieć jak się celnie flankuje? :?
Akarin pisze:Byle nie do Rusków.
Czyżby chodziło Ci o stadion? :> Powiem tak - wszystko mi jedno z kim, jesli tylko pierwszy mecz będzie na wyjeździe :)

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 13 mar 2008, 12:44

Nie wiem dlaczego wszyscy uważają, że Everton odpadł niezasłużenie. Nauczcie się wreszcie, że w takim przypadku bierze sie pod uwagę OBA mecze, a nie tylko rewnaż.

Co do karnych to w sumie kto by nie awanswał dalej to i tak silne ekipy (PSV i Viola to ten sam poziom co Totteham i Everton). W meczu w Eindhoven byłem za Holendrami, ale bez przesady. Po meczu jednak było mi szalenie szkoda tych załamanych i płaczących piłkarzy Tottehamu :wink: chyba im zależało na wygraniu tego pucharu.

Ćwerćfinały zapowiadają się bardzo ciekawie. Raz, że cięzko wskazywać fawrytów a dwa, że ten puchar pocieszenia jest w tym roku wyjątkowo silnie obsaadzony.

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 3
Kibicuję: Everton
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 13 mar 2008, 17:21

Ebi pisze:Nie wiem dlaczego wszyscy uważają, że Everton odpadł niezasłużenie. Nauczcie się wreszcie, że w takim przypadku bierze sie pod uwagę OBA mecze, a nie tylko rewnaż.
Tak robię, ale to trochę żal patrzeć, że odpada się po tak dobrym meczu. Everton moim zdaniem lepiej zagrał na Goodison, niż Fiora we Florencji. Było blisko, ale przecież nikt tez nie mówi, że Włosi awansowali cudem, po oszustwie, nikt nie sugerował, że sędzia jest kupiony, tylko po prostu Everton swoim występem na Goodison pokazał, że jest dobrym zespołem i żal patrzeć, że po tak dobrym meczu się odpada. To boli, łatwiej byłoby mi chyba przyjąć porażkę, jakby i w Liverpoolu nas Viola zdeklasowała. Przynajmniej bym nie odczuwał takiego żalu, a tak to czuję straszny niedosyt i uważam, że szczęście jest za każdym innym, byle nie za Moyesem i spółką.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 13 mar 2008, 18:41

fieldy pisze:Viola wygrała, choć nie zasłużyła.
Widziales pierwszy mecz, bo wydaje mi sie ze teraz za bardzo optujesz stwierdzeniu - jestes tak dobry jak twoj ostatni mecz - tylko tu akurat dwumecz
Poza tym kto to pisze (Arsenal swego czasu w LM w finale wystapil :O

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 13 mar 2008, 18:50

Nie, nie widziałem pierwszego meczu. Czytałem za to, że Viola była tam o klase lepszym zespołem.

Wczoraj Everton wyrgał w meczu 2:0. Powinno być z 5:0
Oczywiście zgadza się - Everton mógł stzrelić te bramki, nikt im nie bronił, ale troche sedzia im przeszkodził, a raczej pomógł Fiorentinie.
Jak ogladałeś mecz to pewnie widziałes 2 ręce w polu karnym.

Najpierw w 47, czy 48 minucie po rzucie rożnym. Piłka trafiła w kolano jednego z obrońców Violi i następnie w ręke Jorgensena. Ręka była zapewne przypadkowa. Bo piłka się dość szybko "poruszała" ale on stał na lini bramkowej i jakby nie ta ręka, to piłka znalazła by się w siatce.

2 ręka była później, nie pamiętam minuty - trafiła w łokieć ... chyba Ujfalusiego, choć nie jestem pewien do końca, czy to był on.

2 rece w polu karnym i 0 karnych. Do tego mnóstwo sytuacji, przewaga przez cały mecz. Podczas gdy obrońcy Violi przy za każdym razem jak juniorzy wybijali piłkę na aut, bo nie mogli jej normalnie wyprowadzić.
Później przewaga Evertonu w dogrywce. I odpadnięcie po karnych.

W dalszym ciągu uważam, że nie zasłużyli na odpadniecie.

A co ta aluzja do Arsenalu oznacza ? że niby nie zasłużyli na gre w finale wtedy ? Jasniej bys napisał.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 13 mar 2008, 19:12

fieldy pisze:A co ta aluzja do Arsenalu oznacza ? że niby nie zasłużyli na gre w finale wtedy ? Jasniej bys napisał.
Chodziło pewnie o rewanż z Villarreal. Wtedy Arsenal zasłużył na stracenie większej ilości bramek.

Arsenal wtedy bił rekordy jeśli chodzi o "0 z tyłu" karny był z dupy, a poza tym sam Romek był winny tego, ze go nie zamienił na bramkę :P ZŁP miała 4 celne strzały na bramkę. Aż tak dużo ? // fieldy

Trochę inaczej to pamiętam. Hiszpanie dość mocno was cisnęli przez cały mecz. Rekord "0 z tyłu" nie ma tu nic do rzeczy.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 13 mar 2008, 21:44

Tak sobie oglądam mecz Werderu z Rangersami i w sumie stwierdzam, że to mecz bez histori. Werder bezustannie atakuje, ale przypomina to walenie głową w mur, zaś Rangers umiejętnie się bronią i w sumie będę zdziwiony jeśli Niemcom uda się odrobić straty.

EDYTA

Przebłysk geniuszu Diego i 1:0. Zrobił się teraz porywający mecz bo i Szkoci się obudzili.
Ostatnio zmieniony 13 mar 2008, 21:50 przez Ebi, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 13 mar 2008, 21:47

Diego wspaniała akcja, i piękny gol. Dobre zawody gra dziś Diego jak i cały Werder oby awansowali.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 13 mar 2008, 22:16

Toudinho pisze:Diego wspaniała akcja, i piękny gol. Dobre zawody gra dziś Diego jak i cały Werder oby awansowali.
Dzisiaj jako kibic bezstronny miałem nadzieję na dogrywkę i emocje w karnych (uwielbiam karne). Niestety Werder mimo ponad 20 rzutów rożnych (!) oraz klkunastu strzałów wygrał tylko 1:0. Na uwagę zasługuje postawa bramkarza Szkotów oraz niewykorzystana sytuacja Sanogoo.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 13 mar 2008, 22:26

Werder ich zmiażdżył, ale co z tego, skoro nie strzelili na 2:0. Sanogo zmarnował akcje meczu. Mógł zostać bohaterem. A tak teraz będą wszyscy pamiętać, ze zrąbał setkę.
Szkoda, że Werder nie awansował. Należało im się. W pierwszym meczu też zagrali dość dobrze. Tylko Wiese dwa razy zawalił i trzeba było odrabiać.
Rangers w kolejnej rundzie będą mieli bardzo ciężko. Jak dla mnie to jeden ze słabszych zespołów. Samą defensywą awansu do półfinału nie wywalczą.

Awatar użytkownika
Einar
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Einar » 13 mar 2008, 22:31

Awansu Rangersów sie wprawdzie spodziewałem, ale takiej gry Werderu jak piszecie (bo meczu nie widziałem) już nie. Zaskok spory, no ale to Szkoci grają dalej. A Sanogo to po prostu słaby napastnik... Nie wiem co tam zmarnował, ale w sumie sie mozna bylo spodziewac :lol: W drugim meczu na razie bez bramek i chyba skończy sie dzis jak mowilem i jak mozna było sie spodziewac - awans Szkotów i Portugalczyków.

EDIT

I tak sie stalo. Sporting pokonał Bolton 1-0.

Awatar użytkownika
Danielinho90
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Danielinho90 » 13 mar 2008, 23:09

Einar pisze:A Sanogo to po prostu słaby napastnik... Nie wiem co tam zmarnował, ale w sumie sie mozna bylo spodziewac
teraz slaby, poprostu nie ma formy. Gdy ma forme potrafi strzelac bramki i jest to na pewno ciekawy zawodnik na ktorego transferze Werder nie stracil.
W Werderze jest ostatnio zla atmosfera wiec nie ma sie co dziwic ze tak nawala ich gra. Jestem ciekaw co bedzie po sezonie gdy odejdzie Borowski i mozliwe Diego.

Awatar użytkownika
MeToYou
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 35

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MeToYou » 14 mar 2008, 0:53

Danielinho90 pisze:Jestem ciekaw co będzie po sezonie gdy odejdzie Borowski i możliwe Diego.
No przeciez nie wyprzedaz w Tesco :roll:
Dostana tyle kasy za nich ze spokojnie załatają dziury i dalej będą sie kręcić w czołówce Bundesligi. A za rok zaiste znów zobaczymy ich przynajmniej w pucharze UEFA

Swoja droga szkoda ze Werder odpadł, nie zasługiwali na porażkę, tak jak ktoś juz wyżej wspomniał, załatwił ich Wiese. Jego żałosny występ w pierwszym meczu zaprzepascił ich szanse na awans... Szczególnie 1 wpuszczona bramka :roll: Chociaż wszyscy już o tym zaczeli zapominać ;) Bo jest nowy kozioł ofiarny = Sanogo. Trudno się w sumie dziwić, napastnik w którym pokłada sie tak duże nadzieje nie powinien sobie na coś takiego pozwalać.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 14 mar 2008, 6:51

No to przed nami losowanie :P Nie chcialbym jedynie aby Violka wpadla na Zenit bo wtedy jak trzymac kciuki za Zenit :lol:
Najlepiej Bayern, trzeba pokazac gdzie ich meijsce :D Poza tym mozna ponapinac sie z Akarinem, ajak nie to fajna para bylaby PSV - Bayern, Violka - obojetnie i tak wygra z jakimis Leverkami czy Getafami ....
Zenit - Sporting :spoko:

Awatar użytkownika
Danielinho90
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Danielinho90 » 14 mar 2008, 8:13

MeToYou pisze:No przeciez nie wyprzedaz w Tesco Rolling Eyes
Dostana tyle kasy za nich ze spokojnie załatają dziury i dalej będą sie kręcić w czołówce Bundesligi.

A kwas bo wcale nie dostana kasy za Borowskiego :lol: Ten przejdzie do Bayernu za darmo :P Za Diego owszem na pewno dostana troche grosza ale watpie aby Werder po odejsciu Diego gral tak dobrze jak teraz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”