AC Fiorentina (zbiorczy) - Strona 34

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Fiorentina w lidze?

1-4
0
Brak głosów
5
0
Brak głosów
6
0
Brak głosów
7
2
67%
8
0
Brak głosów
9-12
1
33%
Poniżej 12
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 806

Re: AC FIORENTINA (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 03 gru 2012, 11:26

Widzę,że Savic sobie nieźle poczyna w Violi.Wywalczył miejsce w składzie a wczoraj załadował dwie bramki Sampdorii:
http://livetv.ru/pl/showvideo/122611_fi ... sampdoria/

Jakoś szkoda mi go by było gdy odchodził z City,bo zawsze wierzyłem iż będzie z niego kawał obrońcy.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 03 gru 2012, 12:02

Do tej pory grał dobrze, ale nie był pierwszoplanową postacią w defensywie. Zwykle bardziej imponował mi Rodriquez, tyle, że Gonzalo zdarzają się pojedyncze fatalne występy. Tak czy siak Savic zdaje się rozpędzać, Rodriguez gdy błędów nie popełnia jest cholernie przekonujący, bo i jest groźny przy stałych fragmentach i bardzo dobrze podaje. Roncaglia też nie odstaje od pozostałej trójki i trzeba mu oddać, że świetnie pasuje do trzy osobowej obrony. Do tego pewny bramkarz, mocne boki pomocy z Cuadrado i Pasqualem i efekt jest naprawdę bardzo dobry.

Swoją drogą Viola strzela dużo bramek po stałych fragmentach.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 03 gru 2012, 14:51

Kluczowa formacja Violi jest niesamowita pomoc. Aquilani, Borja, Pizarro, Romulo, Oliveira, Mati Fernandez... To jest ogromna sila zespolu prowadzonego przez Aeroplanino. Mnie osobiscie zadziwia lysy Hiszpan, ktory niemal bezbolesnie zaadaptowal sie we Wloszech (co jego rodakom nigdy nie przychodzilo zbyt latwo) i wraz z Hamsikiem prowadzi w klasyfikacji najlepszych asystentow ligi !

Cieszy mnie rowniez fakt, ze Ljajic powoli wraca do lask i niezlej formy. Ostatnie lata byly dla niego stracone, kiepskie wystepy + incydent z Delio Rossim, a nie wolno zapomniec, ze to jest chlopak, o ktorego swego czasu bilo sie pol Europy.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 03 gru 2012, 15:10

To, że pomoc najbardziej odbija swoje piętno na grze Violi to oczywiste, ale nie można przegapić dobrej postawy obrońców. W zasadzie Fiorentina jest jednym z najumiejętniej broniących się zespołów, a zwykle gra bez defensywnego pomocnika.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 29 sty 2013, 21:11

Momo Sissoko wraca do Serie A ! Zostal wypozyczony z opcja wykupu 3,5 miliona euro.

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 986
Kibicuję: Edukacjii Clonera

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 29 sty 2013, 21:13

Haha :D elegancko ostatnio obchodził urodziny (tydzien temu czy coś) i sobie oglądałem kompilki na jego temat! Powodzenia Momo!

Maz
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maz » 18 lut 2013, 10:04

Ależ mecz we Florencji. Gospodarze rozbijają w pył Inter. 4:1 to wynik, z którego podopieczni Stramaccioniego powinni być zadowoleni. Po pierwsze, dlatego że stracić mogli trochę więcej goli. Po drugie - jedna bramka na plus to i tak o wiele więcej, niż wynikałoby z gry. Tymczasem brawa dla Fiorentiny i ich opiekuna. Montella na ten mecz postanowił trochę zmienić rozkład pionków na szachownicy, pomny nauczki z poprzedniej kolejki, kiedy to jego zespół został ograny przez Juventus. Ofiarą zmian został Facundo Roncaglia, który powędrował na ławkę. Montella bowiem zarzucił grę w 3 z tyłu. Zamiast tego cofnął do obrony Pasquala, w środku postawił na Rodrigueza i Savica, zaś z prawej strony na Nenada Tomovica. Juan Cuadrado, który grał w 352 jako prawy "wachadłowy", został przesunięty do przodu i tworzył tercet w pierwszej linii z Joveticem i Ljajicem. Mądry ruch, biorąc pod uwagę, że De Ceglie parokrotnie zrobił z niego wiatrak a przecież w Interze po tej stronie gra Cassano. W środku znakomity tercet Pizarro - Valero - Aquilani.

Jak się oglądało w tym meczu Violę, ręce aż same składały się do oklasków. Świetna kontrola piłki, dużo gry kombinacyjnej, wszystko na szybkości, gra na jeden - dwa kontakty. Czasem się zdawało, że futbolówka niemal parzy stopy graczy w fioletowych trykotach. Do tego świetna gra bez piłki oraz agresja i zdecydowanie w fazie defensywnej.

Właściwie nie ma kogo zganić. Może Momo Sissoko za to, że nie zdążył doskoczyć do Cassano przy stracie gola, lecz wtedy było już pozamiatane. Naprawdę imponują mi hiszpańskie nabytki - Borja Valero i Gonzalo Rodriguez. Przed startem rozgrywek pisałem na innym forum, że dużo będzie zależeć od tego, jak sprawdzą się zakupy z Villarreal. Dziś już można powiedzieć, że to strzały w "10", podobnie jak odrestaurowanie Davida Pizarro i darmowy transfer Roncaglii.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 18 lut 2013, 13:20

Jak się oglądało w tym meczu Violę, ręce aż same składały się do oklasków. Świetna kontrola piłki, dużo gry kombinacyjnej, wszystko na szybkości, gra na jeden - dwa kontakty. Czasem się zdawało, że futbolówka niemal parzy stopy graczy w fioletowych trykotach. Do tego świetna gra bez piłki oraz agresja i zdecydowanie w fazie defensywnej.
Fiorentina to potrafi, najwiekszym bledem rywala moze byc pozwolenie na "rozbujanie sie" pilkarzom Violi. Przeciwko tej druzynie trzeba grac agresywnie, krotko kryc rywali, nie dawac swobody kreatywnemu srodku pola w osobach Borjy czy Aquilaniego. Co prawda meczu nie widzialem, jedynie skrot, ale jak widac na zalaczonym obrazku Inter i Stramaccioni nie odrobili lekcji i zaplacili za to slona cene.

Awatar użytkownika
Sinik1988
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 99

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sinik1988 » 20 lut 2013, 10:19

Panowie znawcy Serie A :P mam taką prośbe i mam nadzieje że ktoś mi pomoże ,na stadione Fiorentiny po zdobytej bramce Fiorki puszczaja taka muzyczke nazwijmy ją sieczka techniawka hehe :P i moja prośba odnosi się do tego czy ktoś zna jej tytuł

Awatar użytkownika
lukas_k
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lukas_k » 21 lut 2013, 20:16

Właśnie też jestem ciekaw jak się nazywa ta piosenka, bo świetna jest ;)

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 986
Kibicuję: Edukacjii Clonera

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 22 lut 2013, 17:45

może o tą chodzi?

to sobie zobaczcie :D

Awatar użytkownika
Sinik1988
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 99

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sinik1988 » 22 lut 2013, 18:59

Nie to nie to ,tama jest już kilka lat puszczana

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 18 kwie 2013, 23:31

http://sport.tvp.pl/10788870/fiorentina ... uja-do-ufo

O Wolskim slow kilka.
- Co ja mogę powiedzieć o Wolskim... We Florencji wszyscy znamy go naprawdę słabo. Trudno mówić cokolwiek o kimś, kogo grę widziało się tylko w internecie. Powiem tylko tyle, że to naprawdę tajemniczy obiekt, trochę jak UFO. Do tego znowu złapał jakąś kontuzję – komentuje otoczkę wokół Polaka jeden z piszących o Fiorentinie dziennikarzy, David Fabbri.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6699

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 18 kwie 2013, 23:42

Wolski znowu jakąś kontuzję złapał? Zapomniałem o chłopaku. Talent ma, przy Montelli może się rozwinąć, szkoda, że taki szklany...

johnay15
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: johnay15 » 28 kwie 2013, 16:57

Dziś Viola 3:0 wygrała z Sampdorią, a Wolski debiutu znów nie zaliczył. Ciekawe jak się dalej potoczy jego sytuacja, oby się chłopak nie zmarnował...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”