Ekstraklasa w sezonie 2010/2011 - Strona 34

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Re: Ekstraklasa w sezonie 2010/2011

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 26 lut 2011, 15:53

jak tam szanse Ivicy na wystep w derbach? Bo chyba na pucharowym z Ruchem bedzie jeszcze odpoczywac, skoro ma lekki wstrzas. Boryiusk nie zagra w derbach to wychodzi, ze zbawieniem na obecna chwile stal sie transfer Gola, ktory moze liczyc na miejsce w skladzie na Polonie zdaje sie :P

Tragiczny mecz w Bytomiu ale chyba nie ma sie co dziwic, dzisiaj to raczej malo dobrej pilki zobaczymy... Jedynie ostatni mecz moze wystrzelic jakies fajerwerki tudziez Lechia z Ruchem

Jutro napwno ciekawiej bedzie... szkoda, ze nie zobacze

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1551
Kibicuję: WIDZEW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 26 lut 2011, 16:40

Wie ktoś jaki stan murawy w POZnaniu? Zapowiada się jutro ciekawy wyjazd, najpierw manifestacja w Łodzi, a potem inwazja na Wielkopolskę. Kibice powinni się spisać, oby kopacze nie dali dupy. Ciągle nie wiem czego spodziewać się po Widzewie w tej rundzie, odszedł najlepszy piłkarz, przyszło sporo nowych, których gra w naszej lidze jest wielką niewiadomą..zapowiada się pasjonująca walka o utrzymanie :D

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 26 lut 2011, 17:24

Dramat Bartłomieja Grzelaka z Jagiellonii
pao2011-02-26, ostatnia aktualizacja 2011-02-26 15:19

Nowy napastnik Jagiellonii, na którego bardzo liczył trener Michał Probierz, nie pomoże drużynie w obronie pierwszego miejsca w ekstraklasowej tabeli. Bartłomiej Grzelak zerwał w sobotę ścięgno Achillesa i na boisko wróci pewnie za jakieś pół roku.

30-letni piłkarz dołączył do walczącej o mistrzostwo Polski Jagi zimą. Probierz bardzo liczył na niego, że będzie tak skuteczny, jak kiedyś pod wodzą naszego trenera w Widzewie, kiedy w II lidze strzelił 20 goli, wprowadzając łodzian do ekstraklasy. Grzelak za to chciał się odbudować przy boku cenionego przez siebie szkoleniowca, bowiem od czasu gry w Widzewie nie spełniał wysokich, rozbudzonych dobrą postawą w Widzewie, wymagań. W Legii Warszawa zawodził, głównie z powodu częstych problemów zdrowotnych.

Probierz dmuchał i chuchał na swojego nowego napastnika, ale tak jak na każdego innego podopiecznego. Kiedy tylko któryś narzekał na jakiś ból, odpoczywał od gry. Bartłomiej Grzelak zagrał tylko w połowie sparingów. I on, i trener w każdej rozmowie zaprzeczali, by miał jakieś szczególne predyspozycje do łapania kontuzji. Podkreślali, że ostatnie miesiące w Sibirze Nowosybirsk, mimo spadku z ligi rosyjskiej, miał całkiem udane. Grzelak miał być teraz pierwszym napastnikiem Jagi, sadzając na ławce rezerwowych kandydata do tytułu króla strzelców ekstraklasy Tomasza Frankowskiego. Przynajmniej w pierwszym meczu po przerwie zimowej Nie będzie

- Podkręciłem kostkę - mówił z grymasem bólu na twarzy, udając się do lekarza.

Kilkadziesiąt minut później Michał Probierz z kwaśną miną przekazał dużo gorsze wieści - Bartłomiej Grzelak zerwał ścięgno Achillesa lewej nogi. W najbliższych dniach musi poddać się operacji. Do gry może wrócić za kilka miesięcy, trudno określić dokładnie ile, ale wiosną Jagiellonii na pewno nie pomoże.

W białostockim klubie muszą teraz pomyśleć, co począć. Jeden Frankowski, choć jest jednym z najlepszych strzelców w historii ekstraklasy, to trochę mało, tym bardziej, że od środy jagiellończycy będą grać co trzy-cztery dni w Pucharze Polski i lidze. Młodziutki Przemysław Jastrzębski robi stale postępy, ale nie można wymagać od niego, by strzelał gole w ekstraklasie. Inny młodzian - Ermin Seratlić - zrobił zimą furorę w zespole, ale nie kryje, że woli grać na lewej pomocy, a nie w ataku, gdzie sprawdzał go trener. Bartłomiej Pawsłowski to też wciąż nie ten kaliber zawodnika, co Frankowski i Grzelak.
U Probiego Grzelak zagrał chyba tylko kilka meczy, no i strzelił 4 bramki, ale po co to pismakowi sprawdzać, jak lepiej coś napisać i tak nikt nie sprawdzi.

Shlubb
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Shlubb » 26 lut 2011, 17:35

To się nagrał :roll: I co teraz Jaga zrobi?

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 26 lut 2011, 17:41

A co ma zrobic... Nie rozwiaze kontraktu. Wg mnie nie sprowadzi nowego zawodnika, dograja tym co maja chyba, ze ... jest jeszcze mozliwosc sciagniecia Maycona sprowrotem ale chyba termin minal i nie zdecydowali sie co do powrotu wiec trudno aby Piast teraz im go oddal zostajac tak naprawde z niczym.

jest Franek a poza nim ofensywny Kupisz, Seratlic chyba, ze mieli kogos zapisanego jako opcje rezerwowa w razie niepowodzenia sciagneicia Grzelaka a czasu troche maja tylko teraz dany klub bedzie znal sytuacje i wykorzysta popyt na pilkarza :lol: wiec nie sprowadza nikogo

Shlubb
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Shlubb » 26 lut 2011, 17:44

A może Essomba zagra w ataku ? Może znajdą jakiegoś wolnego zawodnika ?

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 26 lut 2011, 19:32

Hm cały dół tabeli zagrał praktycznie idealnie dla Widzewa, więc jak to mają w zwyczaju nasi piłkarze jutro zapowiada się porażka. :D

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 27 lut 2011, 21:01

sbQ pisze:Chyba, że Jaga może spróbuje zapolowac na Sotirovicia ?
Poluje, ale bliżej mu ponoć do Arki.

Lech dzisiaj znów zagrał słabo, ale trzy punkty wywalczył. Głównie dzięki temu, że Widzew mimo tego, że prezentował się lepiej to skuteczność miał koszmarną. Jeden celny strzał, w dodatku z rzutu wolnego i wprost w ręce Kotorowskiego. Bezbramkowy remis byłby sprawiedliwym wynikiem nawet mimo poprzeczki Kriwca w doliczonym czasie. Boisko w Poznaniu z meczu na mecz wygląda coraz gorzej i nie wiem co będzie pod koniec sezonu jeśli porządnie się za nie nie wezmą.

Drugi dzisiejszy mecz przemilczę.

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 250

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 27 lut 2011, 21:51

emdżej pisze:
Drugi dzisiejszy mecz przemilczę.
A mógłbyś mi go momentami skrócić zwłaszcza drugą połowę...Sam oglądałem pierwszą połowę lecz drugim okiem na skoki drużynowe potem już wyjechałem i nie było już jak..Z tego co widziałem to dużo wniej się nie działo m.in przez boisko :shock: Z tego co czytam to widze że normalnie z naszej strony było obrona Częstochowy i Rachwał ukończył mecz bez kartki :D

Mimo wszystko jestem zadowolony z remisu grając na takiej murawie jaka była W-wie :) Ogólnie prawie kolejka remisów więc żadnych strat choć dla Legii na pewno :P

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 27 lut 2011, 22:08

Zgadza się, była obrona Częstochowy w drugiej połowie. Dopiero w ostatnich dziesięciu minutach Górnik śmielej próbował grać na połowie Polonii. Ale te ataki "Czarnych Koszul" też takie trochę niemrawe. Zagrożona bramka była właściwie tylko po dwóch strzałach Bruno. Z ostrego kąta próbował zmieścić piłkę pod poprzeczką, ale Stachowiak wybił nad bramkę. W końcówce strzelał głową i spudłował minimalnie. Gdyby trafił to byłby gol, bo bramkarz nie ruszył. Raz groźnie też urwałby się skrzydłem Gancarczyk, ale Bemben go powalił zapaśniczym ciosem. Dla Górnika najlepszą okazję (właściwie jedyną) miał Sikorski. Powinien wpaść w pole karne, ale za wcześnie zdecydował się na strzał i nie trafił.

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 250

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 27 lut 2011, 22:24

Aha..Czyli udany wywalczony punkcik i gitarka w poprzedniej rundzie brakowało szczęścia bo tych pkt mogłoby być więcej :) Dzięki za wypowiedź :beer: :)

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 28 lut 2011, 14:34

Ja pierdole jeden "strzał" na bramkę przeciwnika przez 90 minut to jakaś komedia. Bramki jeszcze nie widziałem, bo w tym momencie dopiero wchodziłem na stadion, ale ponoć wina Mielcarza, jak nie Mielcarz to Kaniecki, chyba trzeba zacytować Janusza W. "[k****] co on robi, gramy bez bramkarza". Murawa dramat, ale taka sama dla obu zespołów, więc nie ma na co zrzucać winy. Nie mamy napastnika i tyle. Czyżbym w przyszłym sezonie musiał znowu wypowiadać się w temacie I liga? :roll:

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 28 lut 2011, 14:42

Stadion na Euro, a murawa na poziomie pastwiska dla zwierząt w Obornikach Wielkopolskich. Ogólnie rzecz biorąc na takim boisku nie powinno rozgrywać się spotkań. Najbardziej jednak boli fakt, że środki finansowe na "wieczne" wymienianie murawy nie idą z portfeli panów z holdingu Amica, tylko z pieniędzy miasta Poznań czytaj podatników.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 28 lut 2011, 14:52

Ty ale jesteś debil, w Obornikach to cudem znajdziesz pole uprawne, a pastwiska no cóż nie wiem, może jeszcze nie ogarnąłem. Druga sprawa Oborniki Wielkopolskie to stacja kolejowa, może u was w zwyczaju jest posiadanie na stacjach kolejowych pastwisk, ale wierz mi w Obornikach takie rzeczy nie mają miejsca. :wink:

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 28 lut 2011, 14:53

NoName1989 pisze: ponoć wina Mielcarza
Jakiegoś koszmarnego błędu nie popełnił, ale jednak bramka strzelona przy krótkim słupku zawsze obciąża konto bramkarza.

P.S. Sotirović wypożyczony do Jagiellonii do końca sezonu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”