Liverpool (zbiorczy) - Strona 34

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Mona_
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mona_ » 30 kwie 2005, 18:22

Przed chwila wlasnie obejrzalam tę bramke i była poprostu FANTASTYCZNA. Cos jak strzal Garcii w meczu z Juve. Ale o ile bramka Stevena mozna sie zachwycac do granic mozliwosci to wynikiem juz niestety nie. Morientes za to, to jedno wielkie nieporozumienie w tym meczu.

Awatar użytkownika
Anka
One I Love

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 30 kwie 2005, 20:31

Szkoda, że tylko remis i kolejny raz niewykorzystanie potknięcia Evertonu, ale cóż... Szczęście nigdy nie sprzyja lepszym. :P Co do bramki Gerrarda - bardzo ładna, jedno z ładniejszych jego trafień (jeżeli nie najlepsze) w tym sezonie. Chłopak ma talent, i nie dziw, iż biją się o niego najlepsze kluby Europy. Liverpool z kolejki na kolejkę traci szansę na zajęcie 4 miejsca, co baaardzo mnie martwi. W przyszłym roku będą musieli wojować tylko PUEFA.

Awatar użytkownika
Liverpool
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Liverpool » 30 kwie 2005, 21:23

nie no bramka po prostu fenomenalna...

A Liverpool znowu głupio stracił punkty, ale to się już chyba w 2 ostatnich kolejkach nie zmieni :? :? :? :?

Awatar użytkownika
Anka
One I Love

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 30 kwie 2005, 21:33

Liverpool pisze:nie no bramka po prostu fenomenalna...

A Liverpool znowu głupio stracił punkty, ale to się już chyba w 2 ostatnich kolejkach nie zmieni :? :? :? :?
Bądź optymistą. :) Benitez lubi zaskakiwać... Choć muszę stwierdzić ze smutkiem, że w ostatnich czasach w dwie strony - raz pozytywnie, a raz negatywnie. Powinien zastanowić się nad tym, iż w europejskich pucharach jego drużyna z teoretycznie lepszą od siebie drużyną wygrywa bądź remisuje z ewidentną przewagą (na przykład Juventus), a kilka dni później przegrywa z ekipą, która jest o wiele od LFC gorsza (Crystal Palace... ).

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2204
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 30 kwie 2005, 21:45

Fakt - bramka fenomenalna, nic tylko się zachwycać.
Szkoda, że Liverpool nie umie wykorzystać prezentu od Evertonu i remisuje :(

Nareszcie mogę z czystym sumieniem powiedzieć, że Morientes się na Ligę Angielską nie nadaje i powinien wrócić do Realu [ew. Monako]... Szkoda, żeby taki dobry piłkarz się marnował...

Awatar użytkownika
RoRo
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoRo » 30 kwie 2005, 22:19

futbolowa pisze:Fakt - bramka fenomenalna, nic tylko się zachwycać.
Szkoda, że Liverpool nie umie wykorzystać prezentu od Evertonu i remisuje :(

Nareszcie mogę z czystym sumieniem powiedzieć, że Morientes się na Ligę Angielską nie nadaje i powinien wrócić do Realu [ew. Monako]... Szkoda, żeby taki dobry piłkarz się marnował...
Do Realu moim zdaniem nei ma juz po co wracac, juz predzej do tego Monaco (tam go wprost kochaja :P). W realu niepwene miejsce ma juz nawet Raul i Owen wiec Moro na 100% nie wroci na santiago bernabeu a ze z Monaco odejdzie niebawem Saviola, wtedy beda mogli sie zakrecic wokol Moro. Chlopak tak ladnie rozpoczal gra w lidze angiielskiej ale ostatnio mu nie idzie. No szkoda ... Monako czeka z otwartymi ramionami :P:P

POZDRO

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 01 maja 2005, 10:24

No to właśnie - do Monako. Tam naprawdę szło mu wyśmienicie i stał się idolem dla wielu ;)
W Realu nigdy nie miał pewnego miejsca w składzie, dlatego masz racje - lepiej niech wróci do Monako...
Jak już mówiłam - szkoda takiego dobrego piłkarza żeby marnował się na Wyspach, bo ewidentnie jest to marnowanie się ;)

Awatar użytkownika
RoRo
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoRo » 01 maja 2005, 10:44

Nie sadze jednak aby Monaco ze wzgledo finansowych bylo stac na zatrudnienie Moro. Splata samefo transferu to jeszczejeszcze ale placa sueprsnajpera moglaby przytloczyc niestabilny finansowo klub. Jezeli nikt sie nei zainteresuje Moro w najblizszym czasie to bedzie on skazany na grzanie ławy w Liverpooluy czego osobiscie bym nie chcial. Fajnie by bylo gdyby przeniosl sie do Ligi Hiszpoanskiej i skarcil Real jak wtedy co jego bramka dala nadzieje na wygrana (Real 4-2 Monaco) Gdyby nie Moro to Monaco by sie porzegnalo a tak w drugim meczu popis Ludo Giulego i awans Monaco :wink:

Awatar użytkownika
wazi
Bundesliga? To co najlepsze.

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wazi » 01 maja 2005, 11:18

Transfer Morientesa to troche nie wypal. Myslano, ze bedzie on strzelal duzo bramek, ale tak sie nie dzieje. Szkoda bo bardzo go lubie. Problem jest tez w tym, ze Liverpool lepiej gra w LM, niz w lidze angielskiej , jak wiemy Morientes nie gra w LM i ma mniej sytuacji do strzelenia bramek. Jesli zostanie w Liverpoolu to bedzie niezly duet Morientes-Cisse. Moze w przyszlym sezonie zacznie duzo strzelac.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 01 maja 2005, 11:20

W sumie racja, ale i tak nie chcę aby Morientes grał w LFC. Nie dlatego, że go nie lubię - wręcz przeciwnie. Jemu po prostu angielski styl gry nie pasuje i czym prędzej powinien wrócić do Hiszpanii. Jak nie do Realu to do jakiejś innej drużyny, na pewno kilka przyjęłoby go z otwartymi ramionami ;)

I też bym się cieszyła jakby znowu utarł nosa Realowi 8) :twisted:

Awatar użytkownika
Anka
One I Love

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 01 maja 2005, 11:41

Szkoda tych pieniędzy, jakie Liverpool zapłacił za niego Realowi... Kolejny raz niewypał z napastnikiem. :( Mam nadzieję, że następnym razem będzie ważniejsze dla działaczy 'The Reds' to, czy piłkarzowi będzie pasował angielski styl, niż jego nazwisko.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 01 maja 2005, 11:59

Dokładnie - pieniądze praktycznie wyrzucone w błoto.
Ale kto mógł się spodziewać, że tak dobry zawodnik nie będzie umiał przystosować się do angielskiego stylu gry?
Ale to jest dowód na to, że lepiej szukać młodych, perspektywistycznych Anglików niż zagranicznych z nazwiskami [bo mnie nadal dobija fakt, iż zdarza się że w wyjściowym składzie np. Arsenalu gra tylko jeden Anglik. To tak jakby w Wiśle grał Frankowski i 10-ciu Nigeryjczyków ;)] :roll:

Awatar użytkownika
Liverpool
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Liverpool » 01 maja 2005, 12:42

"""Rafael Benitez obiecał dobry występ we wtorek przeciwko Chelsea na Anfield. Sfrustrowany Hiszpan, po remisie z Middlesbrough w sobotę, powiedział : "Obiecuję, że we wtorek będzie inny gra, inny typ gry i mam nadzieję zobaczyć znacznie więcej, niż pokazaliśmy w sobotę."""""

Powiem wam że to już mnie zaczyna delikatnie mówiąc wkurza...
On ciągle obiecuje popawe i ciągle grają źle....

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 01 maja 2005, 12:47

Liverpool pisze:On ciągle obiecuje popawe i ciągle grają źle....
Na swoją obronę ma wyeliminowanie Juventusu z Ligi Mistrzów ;)

A ja zauważyłam, że Liverpoolowi idzie lepiej gdy nie gra Gerrard ;)
Na miejscu Beniteza posadziłabym go na ławę w meczu z Chelsea i zabaczyła jakie będą efekty ;)

Mecz na Anfield może być ciężki, zwłaszcza, że Chelsea ma już luz w Premiership i może się na tym pojedynku całkowicie skoncentrować. Liverpool natomiast ciągle walczy o 4 lokatę gwarantującą start w przyszłorocznej LM i może całkowicie... Myślę, że Rafa musi podjąć decyzję 'albo dajemy z siebie wszystko w Champions League, albo w Premiership'. Chociaż wydaje mi się, że już taką decyzję podjął [dowód - wyniki The Reds w LM i Premieship ;)].

Awatar użytkownika
wazi
Bundesliga? To co najlepsze.

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wazi » 01 maja 2005, 13:15

futbolowa pisze:
Liverpool pisze:On ciągle obiecuje popawe i ciągle grają źle....
Na swoją obronę ma wyeliminowanie Juventusu z Ligi Mistrzów ;)

A ja zauważyłam, że Liverpoolowi idzie lepiej gdy nie gra Gerrard ;)
Na miejscu Beniteza posadziłabym go na ławę w meczu z Chelsea i zabaczyła jakie będą efekty ;)
Napewno nie w takim meczu, poniewaz gdyby Liverpool przegral z Chelsea to krytyka spadla by na Beniteza ze nie wystawil Gerrarda, a po za tym Gerrard jest jednym z lepszych zawodnikiem a moze najlepszym w Liverpoolu co udowodnil w ostatnim meczu ligowym zapewniajac cenny pkt pieknym strzalem. Gerrard moze jest w slabszej formie teraz ale i tak stanowi o sile napedowej The reds.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”