Wszystko o Pro Evolution Soccer - Strona 34

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Re: Wszystko o Pro Evolution Soccer

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 18 lis 2011, 0:22

cru masz w nim coś takiego jak switcher :)

Tam wybierasz, albo masz normalną grę, albo classic game. W pierwszej masz aktualne składy, normalne drużyny (z PL chyba Legia, Lech, Wisła, Jaga i Śląsk), a w drugiej same classic. Nie masz tam czegoś takiego, że każdy tam ma po max, ale większość zawodników w classic jest na swiatowym poziomie.

Jutro mogę kilka screenów zrobić :)

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 332

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 18 lis 2011, 1:17

Jakby Ci sie chcialo machnac kilka to byloby git, instalowalbym od razu u siebie, ale mam zaawansowany tryb kariery Getafe FC rok 2015 bodajze, i patch moglby mi go popsuc :) Ale do nastepnej rozgrywki, czemu nie.

Przez chwile uznalem Fife 12 za najlepsza kopana, ale jednak PES6 nie do pobicia - fizyka strzalu + grywalnosc, koniec.

Pawel875
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 29

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 18 lis 2011, 18:47

Już kiedyś o tym pisałem gdzieś, ale dla fanów PES6 naprawdę polecam założyć konto na http://www.evo-web.co.uk/forums/, dobra strona, patchów też kilka jest. :wink:

Bartbuks - jak działa ten switcher? Tego się używa przed włączeniem gry, czy może można jakimś cudem już wymienić składy we włączonej grze?

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 18 lis 2011, 19:10

Pawel875 pisze:Bartbuks - jak działa ten switcher? Tego się używa przed włączeniem gry, czy może można jakimś cudem już wymienić składy we włączonej grze?
Powiem Ci tak - sądziłem, że to będzie działac na zasadzie jakiegoś programiku, który będzie przełączać, a widzę, że to działa tak trochę z dupy... po prostu masz 3 foldery z 3 różnymi bazami - jak chcesz grać w Classic to kopiujesz pliki z tą bazą i podmieniasz w folderze głównym. Jak w inny, to kopiujesz ten co chcesz i zamieniasz. U mnie tak to działa. Niby nic szczególnego, ale przyjemność z gry jest fajna :)

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 08 sty 2012, 23:18

Ma ktoś może jakiś link do patcha do PES 2011. Dobrze byłoby gdyby patch zawierał ligę angielską(stroje) i transfery na 1 września 2011 roku :?: Dobrze byłoby gdyby była Bundesliga, ale nie koniecznie musi być.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2326
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 17 wrz 2012, 14:41

Mój kolega grający w PES 5 ma pytanie - czy jest gdzieś szkółka młodzieży? Inna sprawa, czy tak jak w PES 2010 tak i w PES 5 zawodnicy wraca do obiegu? Chodzi mi o to, że ci, którzy przechodzili na emeryturę nagle stawali się nastolatkami w akademii albo w innym klubie?

Vanilla Ice
Junior
Junior
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Vanilla Ice » 10 paź 2012, 0:03

Zapewne już ktoś grał w PESa 2013? Jak oceniacie? Według mnie niestety drugi rok z rzędu PES przegrywa walkę o jakość gry z konkurencyjną FIFĄ :|

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5295
Kibicuję: Tylko WISŁA

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 16 paź 2012, 16:51

Ej sciagnałem sobie PESa, załadowałem ten wirtualny dysk, zainstalowałem wszystko ok. I mam plik tam na tym dysku "crack". Jak ładuje do ddemona ten dysk to mi wyskakuje powiadomienie z avg ze wykryto zagrozenie plikiem pes2013 w folderze crack. Daje ignoruj, i chce go skopiować do folderu z grą. I tu jest problem. NAjpierw pojawia się że trzeba uprawniena administratora (daje ok), a potem że odmowa dostepu do pliku: "Potrzebujesz uprawnien do wykonania tej akcji. Uzyskaj uprawnienia od Wszyscy w celu wprowadzenia zmian w tym pliku". Ktoś coś poradzi?

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 16 paź 2012, 18:58

Sprobuj wylaczyc antywirusa i wtedy dzialaj.

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5295
Kibicuję: Tylko WISŁA

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 17 paź 2012, 0:36

Musiałem wyłączyć internet, avg, uruchomić jako administrator i zmienić ustwienia zgodności i w końcu dało się skopiować. Problem jest tylko taki, że gra się włącza tylko jeśli avg jest wyłączony, czyli chcąc niechcąc gdy chce grać muszę wyłączyć internet....

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 12 wrz 2013, 21:48

Grając z kompem zauważyłem, że:

- boczni obrońcy często wycofują piłki do środkowych i wtedy łatwo przechwycić i strzelić.
- bramkarze jakoś mnie nie zachwycają, gdyż do zbyt długich prostopadłych raczej nie wychodzą, czekają w "piątce" na obrońcę, aż dobiegnie i rozegra.
- idiotyczne karne. Akcja, strzał, rzucam się do bloku obrońcą, napastnik strzela w trybuny, potem wpadamy na siebie i co? Faul!
- irytuje mnie, gdy np dwóch zawodników zderza się, tracą piłkę, a znajdujący się w sąsiedztwie piłkarze tak jakby nie byli nią zainteresowani...

Gdy napastnik/skrzydłowy dostaje prostopadłą, to nagle obrońca go dojeżdża na dwóch, trzech metrach i klops. Trochę to irytujące, że mając przewagę i będąc czasami na prędkości, nagle wszystko nienaturalnie zostaje zniweczone.

Wydaje mi się, że czasami gole zdobywa się zbyt łatwo. Może to tylko moje odczucia, bo PES towarzyszy mi od 4 części, więc bardzo dużo zostało we krwi.

Np taki oto gol, który zdobyłem w sumie przez głupotę. Straciłem piłkę, chciałem po prostu na pałę ją wrzucić i tyle... (wybaczcie jakość, ale nagrywane mikrofalówką).

BTW, pytanie do tych co grali w demo, które wyciekło niedawno. Nie wydaje się Wam, że tak jakby mielibyśmy do czynie z kompletnie innymi grami?!

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8400

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 12 wrz 2013, 21:51

bartbuks pisze:BTW, pytanie do tych co grali w demo, które wyciekło niedawno. Nie wydaje się Wam, że tak jakby mielibyśmy do czynie z kompletnie innymi grami?!
Mógłbyś doprecyzować? Dopiero dziś pobrałem demo, tamtego nie widziałem. Na czym polegają różnice?

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 12 wrz 2013, 21:54

piotrcies pisze:Mógłbyś doprecyzować? Dopiero dziś pobrałem demo, tamtego nie widziałem. Na czym polegają różnice?
Tak jakby inne boisko, jakby gra wolniejsza (choć podobno w obecnym demo w dzień gra się wolniej niż w nocy), łatwiej klepać wg mnie i dochodzić do strzałów. Wg mnie to zupełnie inny gameplay.

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 12 wrz 2013, 22:00

1 nagroda w konkursie zlotej rękawicy

2 nagroda w konkursie zlotej rękawicy

Pierwsze wnioski po pograniu w demo :

- Przy strzalach i roznych spieciach boiskowych gra strasznie zwalnia i traci tempo
- kazdy wslizg to tak zwane sanie mikolaja :D
- przy wrzutce czy jakimkolwiek innym podaniu brak mozliwosci zmiany zawodnika do ktorego w zalozeniu gra wymysla sobie ze zagralem , np sytuacja pilka leci idealnie na strzal dla goscia naciskam z piec razy a ten nic , bo do wrzutki konsola wybrala kogos zupelnie innego
- bramkarzy nawet nie komentuje rzucaja się jak na babe
- za mala ogolna kontrola nad zawodnikiem czesto dostaja jakby kolek w dupe i nie da sie nim sterowac
- siatki jakos hujowo chodza jak pilka wpadnie do bramki ( bardzo wazne jak siateczki ladnie lataja :P )
- ogolnie strasznie jakos tak w porownaniu do fify denerwuje mnie nie moznosc swodobnego przelaczania zawodnikow( zamiast normalnie analogiem to trzeba jeszcze l1 trzymac i miec 15 palcow) i brak jakiegos po ludzku ogarnietego systemu zwodow

Ps . W pesie mozna symulowac iwyglada to naprawde smiesznie kombinacja l1+l2+l3+r3 jest zabojcza ( parę kartek dostalem )

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 12 wrz 2013, 22:10

myhalek_acm pisze:ogolnie strasznie jakos tak w porownaniu do fify denerwuje mnie nie moznosc swodobnego przelaczania zawodnikow( zamiast normalnie analogiem to trzeba jeszcze l1 trzymac i miec 15 palcow) i brak jakiegos po ludzku ogarnietego systemu zwodow
Nie zauważyłem. Wg mnie w tym temacie wsio w pariadke.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”