Liverpool (zbiorczy) - Strona 331

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Re: Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 16 lip 2011, 14:04

Ja pierdzielę, posty MGiggsa są coraz bardziej żenujące.
Kajo pisze:Czemu Pepe nie gra z chłopakami ?
Reina miał operację przepukliny i przechodzi rehabilitację w Melwood. Kenny zapewnił, że będzie gotowy na mecz z Sunderlandem.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 16 lip 2011, 14:32

Giggs być może przesadza zresztą nie pierwszy raz, ale mi też jakoś się nie widzi żebyście zwojowali ligę Downingiem, Hendersonem czy Carollem...Nadal macie problem jak od wielu lat, mało graczy błyskotliwych którzy mogą zrobić różnicę jak był wcześniej Gerrard z Torresem, to Torresa zastąpił Suarez(chociaż i tak dla mnie to nie ta półka co El Nino u szczytu formy) do tego można by doliczyć Kuyt'a ale jednak to bardziej świetny wyrobnik z przebłyskami, no i podobną opcją może być Caroll. Mało dla mnie zbyt mało i zdziwię się mocno jeśli będziecie się liczyć do końca w walce o majstra(rzecz jasna jeśli już nikogo nie sprowadzicie, bo jeśli ktoś jeszcze przyjdzie to zdanie może ulec zmianie :wink: )

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 16 lip 2011, 14:35

Tak zenujace bo nie podzialam zdania ze Downing to prawdziwy skrzydlowy od czasow Kewella a Adama uwazam za drewniaka.Zenujace gdy wysmiewam ceny ktora sa kosmiczne. Kewell co najlepsza najlepsze lata mial w Leeds kiedy grali w LM, w The Reds poza 1 polowa 1 sezony byl slaby no ale watpie Damianie bys to woogole pamietal.Widze ze w tym temacie lepiej sie nie odzywac bo ktos kto potrafi realnie ocenic wartosc gracza jest wymiewany i mieszany z blotem.
Kewell pilkarsko byl lata swietlne przed Downingiem, nawet bym ich nie umial ze soba porownac.

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 16 lip 2011, 14:39

Kewell nawet I połowy I sezonu nie miał dobrej. Tyle mówi się o tym biednym Downingu, a Young też nie jest wirtuozem. Dla mnie to najbardziej przereklamowany zawodnik na wyspach.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 16 lip 2011, 14:46

Kamil, drużyna musi stanowić przede wszystkim kolektyw. Gracze mogący robić "różnicę" to powinien być tylko dodatek (nie mówię, że nie jest to istotny dodatek, wręcz przeciwnie).
MGiggs pisze:no ale watpie Damianie bys to woogole pamietal
:hahaha:
MGiggs pisze:Widze ze w tym temacie lepiej sie nie odzywac bo ktos kto potrafi realnie ocenic wartosc gracza jest wymiewany i mieszany z blotem.
MGiggs potrafi realnie ocenić wartość gracza, Comolli i Dalglish - nie. Przykre.

No i naucz się wreszcie czytać ze zrozumieniem i wróć do mojej wypowiedzi, w której padło nazwisko Australijczyka.
Marco_Van_Basten pisze:Dla mnie to najbardziej przereklamowany zawodnik na wyspach.
Coś Ty... Przecież on na Wyspach jest niedoceniany. :roll:

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 16 lip 2011, 15:12

Kamil, drużyna musi stanowić przede wszystkim kolektyw. Gracze mogący robić "różnicę" to powinien być tylko dodatek (nie mówię, że nie jest to istotny dodatek, wręcz przeciwnie).
Hmm kolektyw kolektywem, ale jak przychodzi co do czego, zmęczenie koncówka meczu, końcówka sezonu to potrzebny jest typ który zrobi coś magicznego dzięki czemu wygrasz mecz, coś ala meczu United-City z OT z tego sezonu. Wyrównujący gol City, wydają się być na fali, lepiej wyglądają fizycznie i wtedy Rooney robi coś takiego kapitalnego czym zabija mecz i jest po zabawie. Wiesz już o czym mówię? NIe sztuką jest wygrywać jak Ci idzie, sztuką jest wygrywac takie mecze i do tego są potrzebni magiczni gracze, u was żeby liczyć się w grze o majstra jest ich dla mnie stanowczo zbyt mało.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 16 lip 2011, 15:16

Kamil, ja od początku doskonale wiem, o czym mówisz. Wiem też, że takich graczy jest zdecydowanie więcej w United, niż w Liverpoolu.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 16 lip 2011, 15:24

Nie moim zamiarem było ukazywać wyższość United nad LFC w tym momencie, taki przykład tylko. Cieszę się, że rozumiesz o co mi chodzi. Ale do czego zmierzam? Mianowicie do tego, że wg. mnie zdecydowanie większe prawdopodobieństwo zrobienia różnicy w trudnym momencie byłoby ze strony N'Zogbii niż ze strony Downinga. I za 20 mln funtów pewnie by się jeszcze paru skrzydłowych znalazło po których by się tego można było spodziewać bardziej niż po Stewarcie :wink: Który zresztą zbyt Błyskotliwy nie jest, a raczej bazuje tylko na wrzutkach i przygotowaniu fizycznym, tak więc po prostu dziwi mnie taka walka o niego, ale co zobaczymy jak to Dalglish ustawi i wymyśli, bo nie lubię też popadania w skarjności w takich przypadkach, w końcu to nie ja a on jest trenerem drugiego :P największego klubu w historii Anglii i to jemu powierzono misję, żeby go wprowadził ponownie na szczyt, a nie mnie :P

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 16 lip 2011, 15:33

Kamil pisze:I za 20 mln funtów pewnie by się jeszcze paru skrzydłowych znalazło po których by się tego można było spodziewać bardziej niż po Stewarcie
Problem w tym, że brak LFC w europejskich pucharach jest dla niektórych zawodników przeszkodą. Przecież właśnie to zadecydowało o przegranej walce o Younga.

N'Zogbia to fajny zawodnik, ale jeśli Kenny chce Downinga, to znaczy, że Anglik lepiej pasuje do jego koncepcji. Swoją drogą, ciekawe gdzie ostatecznie wyląduje Charles.
Kamil pisze:w końcu to nie ja a on jest trenerem największego klubu w historii Anglii i to jemu powierzono misję, żeby go wprowadził ponownie na szczyt, a nie mnie
Poprawiłem błąd. :P

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 16 lip 2011, 15:36

Jeszcze mi powiedz ze wartosc Carolla to 35 mln funtow bo Kenny tyle zalacil :smile2:
Pierdziele SAF sprowadzal SMitha Djembe i wiedzial ze bedzie dramat ale nigdy nie napisalem ze SAF sie nie zna bo kady popelnia bledy.Ty widzac po postach masz ogromny problem z ocenieniem umiejetnosci danego gracza a teraz zaslaniasz sie wlasnym trenerem.Jak bedziesz opisywal mecze to wklejej opinie Kennego a nie swoje,bo podobno King wie najlepiej.Downing ogladam od jego poczatkow w Middels,Ty jednak od siebie nic nie dodasz bo watpie czy go wtedy ogladal

Young w 177 meczach w Prem zanotowal 53 asysty i strzelil 33 bramki, jest 10 w Histori pod wzgledem asyst choc nie zagral jeszcze 200 spotkan.
Downing w 244 zanotowal 42 asysty i strzelil 26 bramek.Nalezy dodac do Downing jest rok starszy.
Jesli Young jest uznawany za przereklamowanego to chetnie sie dowiem jak nazwiemy Downinga. Young ma jeden z najlepszych stosunkow asyst do gier i tylko pary graczy(wybitych jak Giggs,Henry) ma lepszy. Young jest przereklamowany, ciekawych rzeczy sie tutaj czlowiek dowie. Nie ma nic do Downinga ale jego gra jest oparta tylko na lewej nodze i zejsciu do skrzydla na szybkosci.Fajny zawodnik ale za 10 mln funtow i nie robmy z niego swietniego skrzydlowego bo do tego daleka droga.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 16 lip 2011, 15:49

MGiggs pisze:Jeszcze mi powiedz ze wartosc Carolla to 35 mln funtow bo Kenny tyle zalacil
Tego nie powiem.
MGiggs pisze:Ty widzac po postach masz ogromny problem z ocenieniem umiejetnosci danego gracza a teraz zaslaniasz sie wlasnym trenerem.
Kolego, o czym Ty w ogóle piszesz? Gdzie mam problem z ocenianiem umiejętności, gdzie się zasłaniam własnym trenerem? Wydedukowałeś to na podstawie stwierdzenia, że jeśli Dalglish kupił Downinga, to znaczy, że Anglik bardziej pasuje do jego koncepcji niż N'Zogbia? Gratuluję, naprawdę.
MGiggs pisze:Jesli Young jest uznawany za przereklamowanego to chetnie sie dowiem jak nazwiemy Downinga.
Problem w tym, że z Downinga nikt nie robi wielkiego wirtuoza, tak jak w przypadku Younga. Sam już kiedyś przyznałem, że Young to lepszy piłkarz.
MGiggs pisze:Young jest przereklamowany, ciekawych rzeczy sie tutaj czlowiek dowie.
Ja tak nie uważam. Absurdem jest jednak stwierdzenie, że to niedoceniany piłkarz.

Logan
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Logan » 16 lip 2011, 20:41

Ale się niektórzy uwzięli na Stu Downinga :P A imo jeśli chodzi o angielską specyficzną ligę to jest to dobry, a nawet bardzo dobry zawodnik.

Awatar użytkownika
Xabier17
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Xabier17 » 16 lip 2011, 21:50

MGiggs- wtym sezonie ManU powinno sie przeonać na wlasnej skorze co bd nam dawali skrzydlowi i Carroll... Co do Downinga, najlepszy gracz AV w poprzedni sezonie, ma najlepszą wrzutkę z graczy z PL. Nic zlego o nim nie mozna powiedziec, ale ty jako kibic MUłów masz taką specyfikę więc cóż...

co do tych cen... goal.com podał informację jakoby Man Utd przedstawił oferte za "Latającego Holendra" interowi Mediolan w wysokości 40 mln oiro wiec kto tu przesadza... MGiggs- wiec wyluzuj, kup sb takie gumy jak SAF i bedzie git...

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 16 lip 2011, 22:08

Xabier17, jesteś bezdennie durny. Tak mi przykro, że musisz z tym żyć... :rotfl2:

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 16 lip 2011, 22:15

Nie chce obrażać fanów The Reds ale co Wy macie z tymi Mułami? Gdzie nie wejde na stronke The Reds to wszędzie tylko u mułach.Widze 20 lat posuchy i się w głowach zaczyna przewracać.
Co do merytorycznej częsci. Bale ma lepszą wrzutke,Young ma lepszą wrzutke i jeszcze bym kogoś znalazł co ma lepszą. 40 mln Euro za Wesa to wysoka cena? Oczywiscie ze wysoka ale to krol strzelców Mundialu,wiecemistrz świata,facet który wygrał wszystko z Interem. Jak to się ma do 35 mln funtów za faceta który chyba 15 goli w Prem nie strzelil?

Damian,naprawde mdli mnie Twoje gadka, pokaż gdzie ktoś robi z Younga wirtuoza.Po raz kolejny nie umiesz wypowiedzieć się na temat danego zawodnika a krytyke odbijasz piłeczką że Kenny się zna lepiej.Napewno zna ale każdy popełnia błędy, tylko mnie czysci jak koś ie potrafi argumentować własnego zdania i zasłania się decyzją własnego trenera.
Ja Downinga oglądam od 2004 roku i widziałem mase meczy z nim i z tego opieram swoje zdanie i prosze mo pozwolić je mieć.O Youngu zawsze pisalem dobrze,nawet pisałem tutaj jak miał do Was iść.Tak samo pisałem o Jonsie.Premiership oglądam od lat i mam wyrobione zdanie o wiekszości kopaczach z tej ligi. Tak samo łapałem się za głowe kiedy Benio kupował Keana za 20 mln. Widze jednak że jak Kenny kupi jakiegoś leszcza za 100 mln to i tak by będziesz bił brawa kiedy 2 razy lepszy kopacz był do kupienia za lepszą kase.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”