Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 332

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Re: Reprezentacja Polski (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 10 paź 2009, 22:38

cloner pisze: W środę Słowacja będzie grać o wszystko, więc mecz zapowiada się niezwykle ciekawie.
Chyba da Słowaków.
Brakuje nam jak cholera rozgrywającego i chyba lepszym ... Co ja pisze na pewno lepszym rozwiązanie byłoby zagranie z Rogerem w podstawie niż z Iwańskim. Za Polczaka mógłby zagrać : Bosacki, Żewłakow ,Dudka i ale odmładzamy skład w końcu. Po pierwszej połowie nie było źle, ale nie oszukujmy się dobrze też nie było. Nie najgorzej zagrali Grosicki , o dziwo Rzeźniczak nie prezentował się najgorzej no i Kowalewski raczej bez błędów. Na teraz najbardziej potrzebujemy stopera i rozgrywającego no i chyba jednak innego trenera bo żadnego sposobu na słabych Czechów nie było a w przerwie parę mądrych sugestii mogło sprawić ,że z Pragi wyjechalibyśmy ze zwycięstwem .

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 10 paź 2009, 23:17

Ja tam widze poztywy- zaczynamy spotaknie z duetem Jeleń- Grosicki, jesli ktoś gra słabo wchodzi za niego Lewandowski czy Janczyk, a trzeba pamietać, że kontuzja wykluczyła Brożka. Za Błaszczykowskiego wchodzi Peszko. To coś co daje nadzieje na jakis rozwój i poprawe gry. Nie ma sytuacji, że jako zmiennicy pojawia sie Zahorski, Trałka, Łobodziński czy Saganowski aka nie łąpie sie do skladu Southampton w Bóg wie ktorej lidze.
Gancarczyk moze nie zagrał wybitnego spotkania, ale raczej nie zagrał słabiej od grajacych na tej pozycji Wawrzyniaka, Golanskiego czy Krzynia.
Co do Maciusia, to tak naprawde ciezko wziasc tak duza odpowiedzialność, kiedy ma sie na boisku Iwańskiego :rotfl: i trzeba go zmienić na Rogera :rotfl: . Dla mnie Roger za duzo juz w kadrze sobie nie pogra. Iwanski mam andzieje, ze podobnie. Czekam na powroty Garguły i Boguskiego i wtedy powinno być lepiej. Musi.
Co do Rzezniczaka to gdyby bardziej asekurowal reszte obroncow, nie zostawiał za soba ogromnej dziury, byłoby naprawde obrze, bo w ofensywie raczej byl zawsze tam gdzie powinien.
Majewski nie prowadzi ta reprezentacje w tych spotkaniach co zostały, nie dopuszczam do siebie mysli, ze zostanie on dalej na tym stanowisku. Choć rzuca sie na dzien dobry, że ustawienie sie sprawdziło. :wink:
Nie wierze, że następca Majewksiego i Leo bedzie pieprzył, ze Polczak czy Pawelec maja talent, umiejętności na maire gry w kadrze. Tylu głupcow poprostu sie nie rodzi.
Sa takze alternatywy na środek. Głowacki, Glik, Zewłakow, Jodłowiec, ktoś tam jeszcze sie pojawi. Takiego wyniku mozna było się spodziewac. Nie spadniemy nizej, a Stefan utrzymał nasza wysoka pozycje w tabeli.
Brawa dla M. Szczęsnego, było śmiesznie na koniec.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2415
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 10 paź 2009, 23:27

Jarzinho pisze:Nie wierze, że następca Majewksiego i Leo bedzie pieprzył, ze Polczak czy Pawelec maja talent, umiejętności na maire gry w kadrze.
W Polsce jest może 6 piłkarzy na miarę gry w kadrze. Powołać trzeba trochę więcej, więc kto to będzie to jeden ciul. I tak będą klęski z każdym przyzwoitym zespołem, bo trenera na poziomie Guusa nie będzie, żeby robić cuda.

Pozytywem dziś było chyba tylko 4-4-2 i to tylko dlatego, że wielu bardzo się za tym ustawieniem stęskniło. Ja tam nie widzę żadnych pozytywów w grze. Obrona się gubi, pomoc nie umię kilka razy podać piłki, rzucamy długie podania bez sensu i liczymy, że napastnicy coś z tego zrobią. Parę okazji było, ale to nie zmienia faktu, że Polska zagrała bardzo słabo i szybko dużo lepiej grać nie zacznie.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 10 paź 2009, 23:27

Myślałem,że po dymisji Kamińskiego i nagrodzie Nobla dla Obamy już mnie nic w tym tygodniu nie ropierd0li,ale "Stefan Majewski utrzymał zespół na piątej lokacie" Jurka Engela przebiło wszystko...

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 11 paź 2009, 0:58

majer13 pisze:Brakuje nam jak cholera rozgrywającego
http://robertblonski.blox.pl/2009/10/Ro ... karze.html

Ehhh o mały włos a wywieźlibyśmy z Czech coś lepszego niż trzy punkty :wink:

Awatar użytkownika
Unista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Unista » 11 paź 2009, 1:38

Dobra 1 połowa? Przecież to był sparing, zero krycia, swobodne bieganie. Wystarczyło troche opanowania Czechów i wygrali. Dramat! Obie reprezentacje nie miały prawa awansować i niech Słoweńcy i Słowacy to wykorzystają bo taka okazja już im się nie trafi!
Słowacja nas rozjedzie w środę. Chyba nikt nie ma wątpliwości, że bojkot jest słuszny. Ja byłem sceptyczny ale jak widze ten zarozumiały beton straszący myślących ludzi odebraniem nam Euro... Przecież pan Atlas ma chyba ludzi za kompletnych debili :shock: a Piechniczek nazywa kibiców "nawiedzonymi". Engel dziś zaczął tłumaczyć, że nie zbuduje się drużyny w 5 dni, to go Szczęsny zesłał na ziemie. :lol: Coza capy są w tym związku - mnie to przerasta. :lol:

To co my wyprawiamy to przechodzi ludzkie pojęcie! Nawet nie chcę myśleć co by było gdyby nie było Euro 2012. Nie dość że staczamy się na klubowe i reprezentacyjne dno (0 klubów na 80 w fazie grupowej, 26 liga w Europie - póki co, 5 miejsce w słabej grupie el) to jeszcze bylibyśmy zupełnie zacofani w infrastrukturze, a tak przynajmniej będą stadiony (pare ale zawsze to coś) i chociażby Orliki, będzie mozna pograć na normalnym boisku. Aktualnie znajdziecie w Europie tylko kilka państw słabszych piłkarsko od nas!

Cieszmy się że od 2016 roku będą 24 zespołowe ME, może się będziemy kwalifikować co jakiś czas przynajmniej tam.

Brawo Polscy kibice! Piękny doping w końcówce kiedy przegrywaliśmy już 0-2, jakbyśmy grali u siebie i prowadzili! Teraz czas już pozostać w domach i Słowakom oddać stadion Śląski, niech świętują awans!

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 11 paź 2009, 3:05

http://michalszadkowski.blox.pl/2009/10 ... lanie.html

Jak tu tego typa nie nazwać [ch**]? Jak Beenhaker dawał patałachów do kadry, zabrał na EURO Zahorskiego, a nie Brożka, Jelenia i Wichniarka :!: (ludzie ja do dziś w to nie mogę uwierzyć. Ciągle mi się wydaje, ze to pierwszy aprillis jak to mawia Boniek :lol: ) to ch** jeden nie pisał nic, że Polskę stać na wysyłanie lepszych graczy.
Jak Beenhaker czy przegrywał, czy grał z pionkami to ciągle grał jednym napastnikiem to też ch** jeden nie wspomniał o tym, że stać nas na grę bardziej przemyślaną taktyką.
skąd się takie chu*** biorą? :roll:

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2884

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 11 paź 2009, 3:51

Kamil232 pisze:skąd się takie chu*** biorą? :roll:
Dokładnie nie wiem, ale wybiórcza ma dobrych skautów. :lol:
-----------------------------------------------------------------------------
Obrazek
:)

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 11 paź 2009, 10:20

Kamil232 pisze:http://michalszadkowski.blox.pl/2009/10 ... lanie.html
Na boisku brakowało drugiego defensywnego pomocnika, który wsparłby Lewandowskiego, i rozgrywającego, ustawionego razem z Iwańskim bliżej napastników. Łatwiej byłoby im zagrać dokładniej i wykorzystać szybkość Jelenia i Grosickiego.
hmmm, wiem jestem troszke w nie najlepszej formie, wiec moze nie trafiam za jego rozumowaniem, on chce grac bez skrzydlowych, w takim niby kwadracie w srodku pola :think: czy nie wiem jak to nazwac bo - 2dm + rozgrywajacy blisko napastnikow razem z Iwanskim
+ okreslenie blizej napastnikow sugeruje ze ma byc wiecej niz 1 :P

----------Jelen-----Grosicki ----------
--------Iwanski----rozgrywajacy------
----------Lewy-----drugi DM---------

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 11 paź 2009, 12:41

Za Leo w tej kadrze były pionki, ale nie miały szans na grę w poważnych meczach. U Majewskiego Polczak wczoraj tylko zagrał 90 minut. Poza cytatem na temat taktyki, który podał czeher, a który jest po prostu głupi, to z resztą artykułu nie sposób się nie zgodzić - czas zatęsknić za Leo.
Skandalem jest natomiast wypowiedź Mariusza Lewandowskiego po meczu:
Mecz ze Słowakami będzie ciężki, nam nie jest łatwo grać co cztery dni, a po porażce - to już w ogóle. Spójrzmy prawdzie w oczy, budujemy nową drużynę. Przed Słowacją jest "smaczek", oni muszą zdobyć punkt, żeby wyprzedzili Słoweńców. Czekamy więc na motywację ze strony Słoweńców. Jeśli chcą byśmy zagrali z jeszcze większym charakterem niż zamierzamy, niech dzwonią do naszej federacji i złożą jakąś ofertę. Może to będzie dodatkowy bodziec dla młodych piłkarzy?
Po takiej wypowiedzi w ogóle nie powinien on więcej założyć koszulki z orłem na piersi.

Leeeeeeoooooo!

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 11 paź 2009, 12:57

Obrazek

Idealne odzwierciedlenie. :wink:

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 11 paź 2009, 13:28

Za Leo w tej kadrze były pionki, ale nie miały szans na grę w poważnych meczach
Rzeczywiście Łobodziński to w mało meczach zagrał. Zahorski zaliczył nawet występ na ME :shock: :shock: :shock:
Zresztą sam fakt ich powoływania był dla nas osłabieniem. Ktoś z pierwszej jedenastki grał słabo, miał słabszy dzień i co potem było słychać "Rozgrzewa się Trałka" normalnie spadałem z krzesła. A ile rezerwowi mogą zmienić w meczu to chyba nie trzeba mówić, choćby wspomnieć finał 99 Ole i Sheringham, Euro 2004 Portugalia zaczęła z Ronaldo i Deco na ławce i po blamażu z Grekami Scolari przemeblował skład i wszedł do finału. A my jak ktoś z pierwszej jedenastki grał słabo, to na ławie i w odwodzie same patałachy których wstyd wpuszczać, a nieźli zawodnicy nie powołani
czas zatęsknić za Leo.
ty jesteś tak głupi czy tylko udajesz? Za czym mam tęsknić, za tymi kłamstwami, bredniami, za tym olewatorstwem(Poczytaj sobie jak pracuję Casetllani), za tymi żenującymi powołaniami, za kompromitacjami w Belfaście, Mariborze? dobrze się czujesz, mam tęskinić za typem który nas sprowadzł na dno? I tylko dlatego, że Stefan po jednym meczu nie umiał nas wydostać z tego dna, mam tęsknić za typem który nas na nie sprowadził? Idź do lekarza bo to już naprawdę jest przerażające co ty wypisujesz.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 11 paź 2009, 14:13

Wilmore pisze:Za Leo w tej kadrze były pionki, ale nie miały szans na grę w poważnych meczach. U Majewskiego Polczak wczoraj tylko zagrał 90 minut. Poza cytatem na temat taktyki, który podał czeher, a który jest po prostu głupi, to z resztą artykułu nie sposób się nie zgodzić - czas zatęsknić za Leo.
Dla mnie lepiej by było abys odpowiedział na pytanie jaki sens było dawanie 4 szans w meczach towarzyskich. Jaki sens było zabieranie go na spotkania pozostale. Dla mnie porazka jest fakt, że wczoraj w ciagu ostatnich 3 lat swoj 2 mecz rozgrywa dopiero Glowacki, a Gancarczyk 3 i oni graja przyzwoicie, bo to najwyzsza skala za wczoraj. Wystep Polczaka był obrazem kalectwa, ale był on także wynikiem tego, ze zarowno jeden idiota z Holandii jak i drugi twierdzili, ze ma umiejetnosci na gre w reprezentacji. Prosta kolei rzeczy, ze w koncu dostał te sowje minuty w psotkaniu o punkty i utwierdził mnie i mysle, ze 90% kibicow w Polsce, ze Leo zabierajac np. na spotkania z Litwa, Ukraina czy na impreze w RPA zawodnikow pokroju Polczaka, Komorowskiego, Trałki itd. robił bład. Nie dlatego, ze ich zabieral, ale dlatego, ze obok tego nie brał do kadry zawodnikow takich jak Glik, Małecki, Głowacki, piotr Brozek, Seweryn Gancarczyk...
Wczooraj zagrało dwoch obroncow, w ktorych Leo widzial talent - Rzezniczak i Polczak, wczoraj było potwierdzenie, ze ich wystepy moze sie nadaja ale na kadre u-23, albo do programu Śmiechu Warte. To, ze Piotr Polczak i Jakub Rzezniczak zagrali w okresie od zwolnienia Janasa do wczoraj wiecej spotkan niz duet Głwoacki - Gancarczyk to jest poprostu przykre, tragiczne i nalezy to zapisac do osiagniec Leo.
Wczoraj tak samo mogli zagrac Trałka, Pazdan, Zahorski, Kokoszka, łobodziński, Pawelec, Lisowski, Madejski, łukasiewicz itp. Skoro maja talent i byli tesotwani i dalej powolywani do kadry to musza dostać szanse w meczu o punkty i pokazać jak ogromnie Holender sie mylil.
Chciałem jeszcze gdzies wcisnac Wawrzyniaka, ale naprawde nie widziałem gdzie.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 11 paź 2009, 15:50

Dla mnie lepiej by było abys odpowiedział na pytanie jaki sens było dawanie 4 szans w meczach towarzyskich.
Masz utalentowanego 20 latka na pozycji, na której masz Dudkę, Żewłakowa, Bosackiego, Jodłowca i od biedy nie radzącego sobie w kadrze Głowackiego. Bierzesz go i wrzucasz na głęboką wodę, dając mu szansę od razu, czy wprowadzasz powoli do kadry, ogrywając w meczach towarzyskich i dając mu nabrać obycia w kadrze?
Naprawdę nie widać różnicy w powołaniach dla utalentowanych grajków, których Holender później odstawił na bok nie dając im szansy na grę w poważnych meczach, a dawaniu szansy takim piłkarzom rzucając ich od razu na głęboką wodę?
Wprowadza się takich piłkarzy do zespołu powoli, dając im ograć się przy lepszych w meczach towarzyskich. Tak to mądrze wykonywał Leo - jeśli Polczak czy Rzeźniczak mają talent, to byli wprowadzani powoli. Majewski wziął uczących się pływać i wrzucił do morza na sztorm - pokazał, że pojęcie o szkoleniu i wprowadzaniu młodych do zespołu ma równie blade, jak Wy.
Gancarczyk akurat wczoraj pokazał, że Brożkowi to może buty czyścić i gra zwyczajnie słabo. Nie wiem, czemu Brożek nie jest w kadrze, to błąd zarówno Leo, jak i Majewskiego.
EoT, dyskusja z kimś, kto o psychice i przełamywaniu barier meczowych u młodych grajków pojęcie ma zerowe mija się z celem.

Leeeeeeooooooo!

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 11 paź 2009, 15:53

Tak, Wilmore, Leo był zajebisty i teraz szkoda, że go zwolnili, chociaż ośmieszył nasz kraj meczami ze Słowenią, Irlandią czy chociażby występem na Euro. W ogóle nie rozumiem Twojego toku rozumowania i co przez te żenujące, prowokacyjne napinki chcesz osiągnąć. A swoje wywody na temat danych użytkowników sobie daruj.

Edit

Przypomniał mi się mecz z Armenią jeszcze

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”