Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 332

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
4
29%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
43%
Zatrudnienie Mourinho
2
14%
Awatar użytkownika
karchinho
Żenujący nabijacz :/
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: karchinho » 18 lis 2006, 21:20

golll Reyesssss,drugi gol w lidze :lol:

Premo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Premo » 18 lis 2006, 22:25

No i wygraliśmy 3:1. Po raz kolejny strzeliliśmy gola na początku spotkania co ułatwiło mecz. Ogólnie to można być zadowolonym z postawy Królewskich.
Robinho dobrze w tym meczu zastąpił Reyes (gol i asysta). Canna też został zmieniony. Pewnie miał w nogach spotkanie reprezentacyjne. Cieszą 3 pkt i dobra gra Blancos. Poza tym posypało się sporo kartek dla Realu :roll: w tym czerwona dla Gutka :? To zdecydowanie najgorsza wiadomość w tym meczu. W końcu najbliższy mecz w lidze gramy z Valencią bez naszego rozgywającego. Ciekawe jak ustawi zespół Capello.
Nie obraziłbym się gdyby było tak jak makis sugerował przed dzisiejszym meczem... czyli Robinho - Raul - Reyes. Ale to potem, bo wcześniej mecz z Lyonem, który wygrał dzisiaj na wyjezdzie z Sedan po samobójczym trafieniu Abdou.

HALA MADRID!

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 18 lis 2006, 23:07

Mecz ogladalem przez neta, czyli jak wiekszosc meczy. Oczywiscie przy bramce Ramosa i Reyesa mi zacielo :? Teraz musze sobie sciagnac te brameczki. Szczeoglnie interesuje mnie brameczka "Kanoniera" :P Z tego co widzialem zaliczyl udany mecz...
Premo pisze:Reyes (gol i asysta)
Mecz taki troche monotonny :? Ale czego ja mam sie spodziewac, skoro trenerem jest Capello... Tyle, ze teraz sa i wyniki :) Gdzies tak w 88' wylaczylem mecz, nie chcialo mi sie ogladac. Patrze na futbol24 i co ja widze... :shock: 2 czerwone kartki prze Realu... Okazuje sie, ze dostali Ramos i Guti. Dlaczego to nie mam pojecia, licze na wasza pomoc :wink:

Sevilla prowadzi z Valencia, ktora od 18' gra o jednego zawodnika mniej. Prawdopodobnie po tej kolejce Real bedzie na 3 miejscu a liderem bedzie Barca, ktora ma przed soba spacerek z Mallorca :P

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 18 lis 2006, 23:08

Diarra się rozstrzelał :wink: 2 brameczka. Nasi DM są w formie bo Emerson zaliczył też bramke no i asyste choć za to się ich nie rozlicza to jak wiemy świetnie wykonują swą czarna robote mimo tego potrafią otworzyć drogę do bramki lub nawet strzelić gola. Cieszą gole S. Ramosa jak zwykle wykorzystał swą głowę a gra nią wyśmienicie. Reyes gol i o to chodzi godnie zstąpił Robinho. Ciekawe skąd ta zmiana pewnie Fabio zobaczył że Robson się opóścił w treningach albo poprostu dał mu wypocząć przed cięzkim meczem.Gol i asysta Reyesa z pewnością podbudują jego morale i na 100% wystąpi w kolejnych meczach. 11 kartek w tym jedna czerwona dla Gutka...który już w meczu z Lyonem powinien usiąść na ławce a grać powinien Reyes - Robinho- Raul.
Cieszą 3 punkty, Valencia przegrywa z Sevilla po ładnym strzale Escude :wink:
AAAAaaaa bym zapomniał gol Ezequiel'a Garay'a bardzo ładny...Strzelec gola to 20 letni argentyńczyk, środkowy bądź skrzydłowy obrońca. No wolnego uderzył bardzo ladnie.

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 18 lis 2006, 23:09

czerwona kartka dla Gutka, troche na wyrost, podobnie jak trzy żólte za jeden faul Ramosa :roll: Nie wiem co odwaliło sędziemu, ale tak z niczego za podlecieć kolejno do Ramosa, Emersona i Raula i każdemu po żółtej kartce, to coś nie tak
Ogólnie mecz oglądałem od 20 minuty (Legia) i nie powiem, żeby Real grał źle. Aczkolwiek zdecydowanie zbyt dużo chaosu w obronie, za dużo strat w środku pola, ale na Racing wystarczyło. No i boski Iker, który przy golu nie miał szans, ale obronił co najmniej 2 setki, a w innych sytuacjach spisywał się znakomicie. Oj cienko by było w Madrycie bez Casillasa, cienko...

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 18 lis 2006, 23:56

http://sport.gazeta.pl/pilka/1,65082,3743184.html

Chciał chłopak żeby nie było niedomówień i dał sobie popstrykać fotki na Bernabeu. ;)

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 19 lis 2006, 13:47

Toudinho pisze: że Robson się opóścił w treningach albo poprostu dał mu wypocząć przed cięzkim meczem
RAcing z założenie to słaby przeciwnik i grał Reyes za Robinho dlatego że brazylijczyk grał całe 45 minut meczu Brazylii ze SZwajcarają więc przed dwoma ciężkimi meczami chciał mu dać odpocząć.

Bonso pisze:Oj cienko by było w Madrycie bez Casillasa, cienko...
A zaskocze Cie i powiem że na łąwce rezerwowych siedzi nie mniejszy od Casiliasa talent Diego Lopez. Co nie zmiena faktu ze Iker jest wybitny i niezastąpiony w drużynie Realu :P

Nie ma co narzekać cieszy gra Realu zwycięstwo itp itd forma DM, wogóle cieszy dużo rzeczy pora teraz na Lyon (który chyba troszke zaczyna grać słabiej jak na początku sezonu :wink: ) i Valencie, 2 mecze jak dwa będą zwycięstwa to wiemy wtedy że ekipe Capello stać na dużo :P
Tymbardziej że Valencia mały kryzys chyba złapała, plus 9 kontuzji w zespole (Edu po ostatnim meczu wyleciał na 6mies)

Jedyne co mnie wkurza to nasza gra obronna przy stałych fragmentach a przecież Iker idzie po Zamorre :wink:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2416
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 19 lis 2006, 14:03

Ten mecz jakiś wspaniały w naszym wykonaniu nie był, ale istotne jak zwykle trzy punkty.

Jedyne co mnie martwi to czerwona kartka Gutiego :? Wiadomo jak nie gra mózg to różnie to bywa, tym bardziej, że w następnej kolejce szykuje się szlagier na Mestalla z Valencią. Nieważne, że Nietoperze mają teraz problemy, Valencia to Valencia i trzeba na nich uważać :roll:

Trzeba bęzie zastosować to ustawienie bez kreatywnego pomocnika i tu już nie widzę innej opcji niż skrzydła Reyes - Robinho. Poprostu skrzydła muszą tym razem istnieć lepiej niż kiedykolwiek :roll: Raul Gutiego nie zastąpi w wystarczającym stopniu, nie ma co się oszukiwać, nasz kapitan nie jest mózgiem zespołu, ale mimo wszystko jestem optymistą :wink:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 19 lis 2006, 16:02

Gratuluje zwyciestwa ale zmienie temat bo pewnie Was to interesuje. Franco Baldini na wakacjach oficjalnie :wink: Wiemy jak jest - Ale co by było gdyby nie prasa i prasowi skauci. Już zaczeła sie prasowa walka o nowe perełki. Mi. Real, Barca, Milan. Na bank w zimie do europy trafi duet Boca Palacio, Gago i duet River Higuain - Belluschi [skrzydłowy, ostatni bohater meczu derbowego Boca River - on i El Pipita] Barca chcesz najbardzie Rodrigo, Real Gago, a Milan Pipite. Gdyby Higuain grał razem z Gago w Boca [jak obecnie Palacio] to Real miał by "z górki" ale nie ma i to mnie cieszy :P Ponoć istnieje tez opcja pakietów, jak kolwiek to brzmi co do piłkarzy.

Teraz czas na inne perelki. A kto je szybciej wylansuje niż nie prasowi skauci ? radze zapisać nazwiska :P

Juan Pablo Caffa - 22 lata.
Maxi Moralez - nie całe 19 lat, niski szybki :P
Mauro Matias Zarate - 19 lat.
Ilsinho - 20 lat [?]
Sebastian Mila :P

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 19 lis 2006, 16:23

O tych perełkach głośno nie od dziś i szykuje się gorąca zima :P Baldini udał się do Argentyny głównie po Gago, ale także Higuaina, za którego Real zdążył już złożyć oficjalną ofertę. Według tego co usłyszeliśmy od prezydenta River Milan przebił tą propozycję, aczkolwiek kwoty nie ujawnił :roll: Każdy ma swój mały interes. Barca chce duet Boca Palacio - Gago, pomimo że doniesienia odnośnie tego drugiego nieco ucichły jeśli chodzi o kierunek Katalonia :P Wszystko pewnie dlatego, że klub odizolował go od mediów i do czasu mercato młody pomocnik nie będzie odpowiadał na pytania dziennikarzy. Milan tak bardziej oficjalnie spośród nich chce tylko Higuaina, któremu robiono już zdjęcia w koszulce Realu, co miało rozzłościć prezydenta River, po czym udzielił on tej wypowiedzi, o której wspomniałem wcześniej :roll: Ciekawe czy Rossoneri faktycznie pokrzyżują plany Królewskim bo bądź co bądź wciąż się muszą odegrać za temat o Kace, który zresztą niedawno na krótko wrócił :lol: Tylko Belluschi pełni tu nieco mniejszą rolę bo co prawda był łączony z Realem (i chyba nie tylko) z tym, że jako alternatywa dla celu nadrzędnego, a więc Gago :roll: Ktoś napewno się po niego zgłosi bo niemożliwym jest, aby taki talent pozostał długo poza Europą :P

Tych przytoczonych przez Ciebie piłkarzy prawdę powiedziawszy nie znam :roll: Tylko ten Ilsinho czy jak mu tam obił mi się z raz o uszy, ale nawet nie jestem pewien czy to on :roll:
Zaza pisze:Sebastian Mila
Być może będzie głośny transfer i Mila zawojuje Orange Ekstraklasę :lol:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 19 lis 2006, 16:37

RealFan pisze:Tych przytoczonych przez Ciebie piłkarzy prawdę powiedziawszy nie znam

Ja też nie - dla tego trzeba ufać skauta ... prasowym :P Wiesz jak jest, zacznie sie kampanie to i sie pozna tych graczy. Ilsinho to drugi Fernando Alonso, jak dwie krople wody. Prawy obrońca 'skrzydłowy'

Z tych "znanych" w/w najmniej sie mówi o Belluschi a to jest taki piłkarz na którym zależało by nie jednemu z tych klubów, tylko nie wiem ile ma lat. Ale może to tak ma być, prasa i show odnoście Gago czy Higuaina a celem jest Belluschi...

Włosi twierdzą że Real zaproponował River Plate nie całe 10 milionów, oferta Milanu wynosi niby 14 milionów [obie w dolarach], ale temat jest jeden jak ktos chcesz wszystko to z regóły nie ma nic, Wiec jak mówi wróżka mercato te trzy kluby nie tyle sie dogadają co podziela łupem :P

Tylko że w tej walce Milan będzie małym sedzią bo wiadomo trudno by Real i Barca sie dogadali, a jak Real będzie stwarzał problemy Milanowi co do Pipity to Barca znów sie zgłosi po Gago - czeski film nikt nic nie wie.

A tak Barca nie da za Palacio 15 milionów tylko mniej, np. 12 bo nikt tej ofery nie przebije, Real skupi sie na Gago a Milan na Higuainie.

Oczywiscie takich teori spiskowych widziałem już z 99 i z 9 wcielono w życie. Ale gdzieś spisek musi być :P

Temat Kaki wróci, bo Marca czy AS nie był by sobą. Ale jak powiedział jeden z agentów nie pracujący dla klubu - "Real nie stać na Kake, bo każdy piłkarz jest do kupienia, ale za swoje pieniądze" :P Zresztą to jest taki temat jak Dinho w Milanie...

Pozdro

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 19 lis 2006, 16:42

Zaza no tak Milan bedzie łowił w ameryce południowe z powodu nie wiem jak to nazwać kryzys(?!) w każym razie potrzebujecie zakupów i widać ze bedziecie na pewno aktywnii w styczniu.

Tak Real chce Gago - i Fernadno dostanie ponieważ piłkarz uzgodnił warunki kontraku z Realem i chce dla nas grać. Problemem jest kiedy, bo ma kontrakt z Boca Junior do lipiec 2007 wieć idzie do nas za darmo w lecie, ale zarząd (i słusznie ) chce go już. Prawidłowo myśli i Capello i Mijatovic chcąc Gago teraz w styczniu.

A dlaczego zapytasz :?: A, mianowice dlatego ze w ostatnim meczu wygranym 3:1 czerwien dostał nasz jedyny kreatywny pomocnik Guti. I widać jak na dłoni co Real ma słabego nie ma Gutiego nie ma mózgu koncepcija gry Capello upada bo wtedy zostaje mu grać tylko skrzydłąmi Reyes-Robinho :arrow: potrzeba nam zmiennika jak cholera na pozycje Gutiego.

Gonzalo Pipita Higauin wiem że bardziej pograłby sobie w Milanie teraz anieżeli w Realu ale jak widać:
Gonzalo Higuain w programie "Telefoot" na francuskim kanale TF1 wyraził nadzieję, że zostanie pozyskany przez Real Madryt, co w jego opinii jest szansą, która trafia się raz w życiu. – Mógłbym zostać w River Plate, lecz trudno jest odmówić Realowi Madryt. Taka okazja zdarza się tylko raz w życiu – powiedział.

Młody piłkarz, który urodził się w Brest we Francji, kiedy jego ojciec grał w miejscowej drużynie, jeszcze nie zdecydował się w reprezentacji którego kraju chciałby grać – Argentyny czy Francji. Dylemat powstał w momencie kiedy selekcjoner francuskiej kadry, Raymond Domenech, powołał piłkarza na mecz z Grecją. Higuain stwierdził, że nie chce na razie zajmować się tą kwestią, ponieważ chce skoncentrować się na grze w River Plate. W każdym razie francuska federacja nie zwróciła się do FIFA o ukaranie piłkarza za to, że nie zjawił się na zgrupowaniu kadry.

Prawo argentyńskie i francuskie dopuszcza posiadanie przez swoich obywateli podwójnego obywatelstwa, więc nic nie stoi na przeszkodzie, żeby Higuain posiadał paszporty obu państw. To oznacza, że w przypadku, gdyby trafił do Realu Madryt, korzystając z faktu posiadania francuskiego obywatelstwa nie zajmowałby miejsca dla obcokrajowców.
marca.es/realmadryt.com
Zresztą mozna dodać ze prezenotwał sie juz w koszulce Realu. Jedyne co Milan moze osiągnąc to podbić pewnie tylko cene za Pipito.
Powiniście za to rozważyć zakup Antka Cassano który u nas za niedługo pogra chyba tylko w Realu C :wink:

Zaskakująca jest świetna, równa forma Woodgate w anglii na wypozyczneiu gra równo i dobrze :shock: i bez kontuzji poważniejszych :!:

Zaza Belluschi ma 24 lata, i jest takim lepszym Beckhamem(plus moze grać na środku) Real rozwałążał go jako alternartywe dla Gago

Kaka to geniusz, więc nie ma sie co dziwić że, Real marzy o sporwadzeniu go do madrytu 8) wiec AS, Marca zawsze sie beda bawić w spekulacje

Z tych piłakrzy znam Ilsynho, który to juz nowy Cafu :wink: jedank piłkarz ciekawy nad wyraz

Palacio powienen myśle dołączyć do Milanu, Barcelona pewnie tylko pożyczy Luque/Larssona
Ostatnio zmieniony 19 lis 2006, 16:55 przez vakabayashi, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 19 lis 2006, 16:45

Zaza ale Kaka dla Realu to nie to co Dinho dla Milanu. Kaka jak dla mnie bardzo wzmocniłby Real bo na dobrą sprawe nie mają takiego offensywnego pomocnika który potrafi w offensywie niemal wszystko. Natomiast Roni w Milanie to również temat dla gazet [ nierealny do zrealizowania ] ale to byłaby głupota ze strony Milanu sprowadzając go bo naprawde nie wiem po co on nam jak mamy Kake który w obecnej chwili gra lepszą piłka niż Roni który ostatnio przygasa.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 19 lis 2006, 16:55

Zaza - Belluschi urodził się w 1983 roku więc ma 23 lata :wink:

Teorie spiskowe były, są i będą i żeby było ciekawiej niemal każda jest prawdopodobna. Nie wydaje mi się jednak, by tym prawdziwym celem był właśnie Belluschi zamiast Gago czy Higuaina. Real potrzebuje typowego mózgu jako konkurencja dla Gutiego, a gacz River pomimo niejednokrotnych występów na środku to przede wzystkim skrzydłowy o ile się nie mylę :roll: Właśnie dlatego Gago to cel numer 1 bez dwóch zdań. Higuain nie jest niezbędny, ale to część jednego z (moim zdaniem) dwóch planów Calderona. Obserwuję trochę jego ruchy i nie mogę się oprzeć wrażeniu, że tak to wygląda. Ma być kimś w takiej roli jak Marcelo, tylko wcześniej dołączy do pierwszego zespołu. Jako, że dyskusja jest teraz dość ciągła to o nich (przypuszczalnych planach) napiszę potem :wink:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 19 lis 2006, 16:59

Vakabayashi kryzys nie kryzys, to że szukają tam to chyba normalna od lat, także wątpie by to cos zmieniło. Zresztą nie wierze w to ze jakiś 19 z marszu zmieni pewne rzeczy w grze, czy skuteczności - zwłaszcza gdy to jego pierwszy wyjazd - oczywiscie może ale to jest bardzie patrzenie w przyszłość.
vakabayashi pisze:Gonzalo Higuain w programie "Telefoot"
vakabayashi pisze:marca.es

['] - prosze Cie - tak jak Kaki ojciec w Don Balon ? :lol:

A wiesz kto był w koszulce Realu na zdjeciu ?

Założysz sie że bedzie inaczej ? niz napisałeś :] Jesli Barca poważnie mysli o Palacio to bedzie tak jak wyżej napisałem. Bo wtedy Milan i Barca sprawią że jak Real będzie sie stawiał to albo przepłaci albo nic nie zyska. Zreszta na każdym kroku przypomina sie dobre układy na lini Barca - Boca and River.

Zobaczymy jak będzie ale jak chcesz wszystko z regóły nie masz nic :P Poprostu Gago ma być numerem 1 Real, i Królescy nie pozwola sobie na to by zaczynac walke o niego gdy maja wszystko na tapecie. Bo doskonale wiemy że napastników Real ma a i skrzydłowy to nie problem, wiec chyba lepiej złapac wróbla w garśc niż gołębia...

Pozdro :!:

EDIT...

23 lata ma ? RealFan to wciaż młody piłkarz, inaczej [łatwiej] może przechodzic proces aklimatyzacji itd. Ciekawe czy ktos sie poniego zgłosi z tych trzech klubów, a może ktoś inny. Warto na niego zwrócić uwage.

Tak jak napisałeś Real postawił sobie za cel Gago, bo to jest piłkarz im potrzebny na już. I naprawde wątpie w to że będzie próbował popsuć tez plany innym kluba odnośnie Pipity i Palacio. Już nie mówie tylko o Barcelonie i Milanie bo przeciesz Lyon jest na tapecie, Freda też przypisywano gdzie indziej a Lyon go kupił.

Pamietajcie też o tych problemach z paszportami itd, Włosi mają inne prawo niż Hiszpanie ale to szczegół bardzie bo kilku z tych przypisywanych ma paszporty uni.

Ilsinho to taki Cafu jak ja poseł LPR :P kuźwa nawet słowa samego Pendolino nic tu nie dają. Bo ilu juz takich widziano, czas zmienić te mity "nowy Maradona" "nowy Carlos" - "nowy Cafu" wczoraj Alves pokazał co nie co - ale to jest nowe nowy Cafu ale "stary" Alves :] Zreszta sami wiecie że teraz jest wysyk tego typu obrońców. Lata temu Cafu u Carlos byli "nietykalni" :wink:

Zobaczymy jak to będzie.

Aha a Antek przeprosił Fabio tak ? to czemu uważasz że może w zimie zmienic barwy ? sądzisz ze klub mu podziekuje za odpowiednią kase ?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”