Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 333

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Re: Reprezentacja Polski (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 11 paź 2009, 16:19

Wilmore pisze:Masz utalentowanego 20 latka na pozycji, na której masz Dudkę, Żewłakowa, Bosackiego, Jodłowca i od biedy nie radzącego sobie w kadrze Głowackiego. Bierzesz go i wrzucasz na głęboką wodę, dając mu szansę od razu, czy wprowadzasz powoli do kadry, ogrywając w meczach towarzyskich i dając mu nabrać obycia w kadrze?
Z twojego opisu nie wydedukowałem o jakiego utalentowanego zawodnika Ci chodzi.
Wilmore pisze:Naprawdę nie widać różnicy w powołaniach dla utalentowanych grajków, których Holender później odstawił na bok nie dając im szansy na grę w poważnych meczach, a dawaniu szansy takim piłkarzom rzucając ich od razu na głęboką wodę?Wprowadza się takich piłkarzy do zespołu powoli, dając im ograć się przy lepszych w meczach towarzyskich. Tak to mądrze wykonywał Leo - jeśli Polczak czy Rzeźniczak mają talent, to byli wprowadzani powoli. Majewski wziął uczących się pływać i wrzucił do morza na sztorm - pokazał, że pojęcie o szkoleniu i wprowadzaniu młodych do zespołu ma równie blade, jak Wy.Gancarczyk akurat wczoraj pokazał, że Brożkowi to może buty czyścić i gra zwyczajnie słabo. Nie wiem, czemu Brożek nie jest w kadrze, to błąd zarówno Leo, jak i Majewskiego.
:lol: To ile wg. Ciebie mieli oni zagrac spotkań towarzyskich 20, 50 czy wiecej, zeby zagrać w spotkaniu o punkty. Polczak sam twierdzi, ze dawał rade z Sheva. Skoro ktos dostaje w przeciagu kilku miesiecy szanse w kolejnych spotkaniach to jasno wychodzi, że jest dobry, bo poprostu ciagle gra.
Nie wiem gdzie ty na świecie widzisz wprowadzanie mlodych zawodnikow do druzyn wg. twoich teorii.
Taki przyklad z kosmosu- w Hiszpanii jest ktos dobry- mlody to nie musi rozegrac 50 spotkan towarzyskich tylko jest rzucany na głeboka wode. W Niemczech chyba takze nie ma takich praktyk. To gdzie sa- w twojej głowie.
Napisz plan tak jak Leo o szkoleniu polskiej mlodziezy, bo widać jestes tak samo madry w opowiadaniu bajek.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 11 paź 2009, 16:36

Dajcie mu spokój. Nie reagujcie na jego wpisy. Temu typowi już nic nie pomoże...

Leeeeeeeeeeeeeeeeeeeeoooooooooooo! :lol:

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 11 paź 2009, 18:00

Taki przyklad z kosmosu- w Hiszpanii jest ktos dobry- mlody to nie musi rozegrac 50 spotkan towarzyskich tylko jest rzucany na głeboka wode. W Niemczech chyba takze nie ma takich praktyk. To gdzie sa- w twojej głowie.
Noż kurna. Marin dla przykładu w Niemczech to taki nasz Zahorski.
Młody utalentowany piłkarz pukający do drzwi kadry w Hiszpanii ma za sobą X razy więcej poważnych meczów, niż Polczak, Zahorski, Pazdan i inne talenty polskiej miary razem wzięte. Stąd on - ten talent hiszpański - może wejść do zespołu od razu, podczas gdy taki Polczak musi mieć sparingi i ogranie w kadrze.
A jeśli chcesz się dalej ośmieszać swoimi wpisami, to zadam Ci pytanie pomocnicze: w ilu meczach Polczak wystąpił, w których miał przy okazji wsparcie doświadczonych piłkarzy?
Zacznij rozróżniać kadrę Polski i Hiszpanii, bo prowadzenie młodych zawodników w obu ze względu na mikry potencjał Polski musi być inne.
Z twojego opisu nie wydedukowałem o jakiego utalentowanego zawodnika Ci chodzi.
Celowo nie napisałem, żebyś tylko dowiódł tego, że przetwarzanie słowa pisanego wychodzi u Ciebie miernie.

Leeeeeoooooo!

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2323
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 11 paź 2009, 19:45

- Z polską piłką gorzej być już nie może. Jesteśmy na dnie. Niestety nie mam na nic wpływu. Rezygnuję, bo nie chcę być figurantem - mówi Futbolnews.pl po przegranym spotkaniu z Czechami członek zarządu PZPN Kazimierz Greń.
Mija blisko rok od czasu, gdy Greń zapewnił wyborczy sukces Grzegorzowi Lacie. Wszedł do zarządu PZPN i liczył, że wraz z prezesem będą realizowali wyborczy program. Jednak, jak sam przyznaje nic z tego nie wyszło. Dlaczego?

- Tak naprawdę nie mam na nic wpływu. Jestem doradcą prezesa, ale co z tego kiedy on mnie nie słucha. Większość osób z zarządu PZPN w tym i ja jesteśmy tylko figurantami, a na Latę wpływ mają zupełnie inni ludzie. Kibice nadal śpiewają popularną piosenkę "j... PZPN". Ja mam już dość tego opluwania mnie i mojej rodziny. Szargania mojego nazwiska. Jeśli jeszcze faktycznie miałbym na coś wpływ, to pokornie przyjąłbym te wyzwiska. Już złożyłem rezygnację z członkostwa w dwóch komisjach. W poniedziałek prezes dostanie też moją rezygnację z bycia jego doradcą. Nie ma sensu nim być tylko z nazwy. Skoro ja mówię jedno, a Lato potem zrobi swoje - kończy Greń.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 11 paź 2009, 20:09

Wilmore pisze:Celowo nie napisałem, żebyś tylko dowiódł tego, że przetwarzanie słowa pisanego wychodzi u Ciebie miernie.
Naprawde bajki opowiadasz, gdzie ty widziałes tego utalentowanego zawodnika. :shock:
Wilmore pisze:Młody utalentowany piłkarz pukający do drzwi kadry w Hiszpanii ma za sobą X razy więcej poważnych meczów, niż Polczak, Zahorski, Pazdan i inne talenty polskiej miary razem wzięte. Stąd on - ten talent hiszpański - może wejść do zespołu od razu, podczas gdy taki Polczak musi mieć sparingi i ogranie w kadrze.A jeśli chcesz się dalej ośmieszać swoimi wpisami, to zadam Ci pytanie pomocnicze: w ilu meczach Polczak wystąpił, w których miał przy okazji wsparcie doświadczonych piłkarzy?
W ilu w 2, a w ilu bral udział treningach obok podstawowych zawodnikow, pewnie kilkudziesieciu. Dla mnie jesli zawodnik jest dobry i dostaje ciagle powolania do kadry to po to zeby grać.
Skad Ci sie wzieło to, ze musi grać w meczach towarzyskich itd. patrzac na Leo Bronowicki debiutowal w meczu o punkty 3 dni pozniej grał z Portugalia. Matusiak debiutował w meczu o punkty, Garguła podobnie, dalej Murawski, Bandrowski, Wojtkowiak podobnie, Lewandowski, Jodłowiec. Ilu zaowndikow było, ze po 1-2 spotkaniach grąło w meczu o punkty. Kilku kolejnych. Dlaczego oni nie potrzebowali treningow, meczow towarzyskich, zeby grać. Pewnie dlatego, że Leo tak zarzadził.
Jednak w momencie kiedy Majewski wstawia zawodnika, ktory rozegrał wiecej spotkan niz Ci w/w i brał udzial w wiekszej liczbie treningow to jest to źle.
Nie żebym cos bronił polczaka, bo to pokraka jakiej reprezentacja dawno nie widziała.
Ostatnia kwestia- ponawiam pytanie ile spotkan towarzyskich powinien rozegrac zawodnik, zeby zagrac w meczu o punkty i dlaczego własnie od teraz tak ma byc.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 176

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 12 paź 2009, 8:26

Wilmore pisze:
Noż kurna. Marin dla przykładu w Niemczech to taki nasz Zahorski.
Niemcy wrzucili na najważniejszy mecz roku - z Rosją - obrońcę HSV Jerome Boatenga (1 mecz w reprezentacji, 21 lat). Taki tam szczegół. Zresztą np. Mesut Oezil (też 21 lat, które skończy w ten czwartek) też już ma czołowe miejsce w kadrze (aż 5 spotkań w repr. A...). Oczywiście za chwilę pewnie ktoś powie - gdzie Boateng czy Oezil w stosunku do naszych "orłów", no ale w sumie gdzie Niemcy a gdzie Polska?

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 12 paź 2009, 11:54

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8655
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 12 paź 2009, 11:57

Duch pisze:PMSz w natarciu :lol:
Dobry skrót, dobry :haha:

Ale na pewno co do jednego ma rację, w I połowie było nieźle, liczba rzutów rożnych robi wrażenie, mieliśmy trochę sytuacji. Teraz w środę Majewski ma drugą okazję, żeby przekonać do siebie kibiców. Ja typuję niespodziankę, czyli ... zwycięstwo Polaków :P

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1528
Kibicuję: WIDZEW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 12 paź 2009, 11:58

do tej wypowiedz najlepszy jest jeden z komentarzy pod artykułem
panie piechniczek: ci w białym to byli Czesi
tak jak myślałem po przegranym meczu kcpzpn będzie bronił Majewskiego, że za mało czasu, że media nie lubią, ze kibice za głośno krzyczą.Po przegranym meczu, ze Słowakami na pewno zrzucą winę na kibiców, że nie wspierali reprezentacji i Doktor dalej będzie prowadził reprezentację.

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 12 paź 2009, 12:59

Antoni Piechniczek: Mecz z Czechami miał dwa oblicza. Zagraliśmy dobrą pierwszą połowę, po sytuacji Błaszczykowskiego powinniśmy strzelić gola. Graliśmy jak równy z równym, wykonywaliśmy więcej rzutów rożnych. Rzadko się trafia, by na wyjeździe już w pierwszej połowie wybijać je aż osiem razy.

Mistrz! :jupi:

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 12 paź 2009, 13:27

http://sport.wp.pl/kat,1912,title,Caste ... caid=18e8d

Da się? Da. Wystarczy tylko chcieć.

Leeeeeeeeeeeeeeooooooooooooo!

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2259
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 12 paź 2009, 14:19

Fishbone pisze:wykonywaliśmy więcej rzutów rożnych. Rzadko się trafia, by na wyjeździe już w pierwszej połowie wybijać je aż osiem razy.
I szybka riposta http://www.weszlo.com/news/3849 :lol: .

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 12 paź 2009, 15:11

http://www.sport.pl/pilka/1,65046,71337 ... olska.html

http://www.sport.pl/pilka/1,65046,71337 ... enska.html

Zasadniczo nie narzekam na swój zasób słownictwa, ale teraz autentycznie jestem w kropce. Brak mi słów na określenie wywiadu z Piechniczkiem. Coś nieprawdopodobnego po prostu. Dorzućmy do tego słowa kapitana Reprezentacji Polski i mamy obraz klęski nie wymagający żadnego słownego komentarza nie mniej jednak trzeba próbować przyjąć to na 'śmieszno' bo drugie wyjście to chyba tylko totalne załamanie.

[k****] mać jak można być jak zyebanym człowiekiem jak Piechniczek? Od dawna nie emocjonuję się za bardzo poczynaniami naszej reprezentacji (nawet mecze oglądam rzadko), ale na głupotę wciąż jestem uczulony a po przeczytaniu słów Antoniego czuję się jakbym wpadł po pociąg.

http://www.zczuba.pl/zczuba/1,90957,713 ... iczku.html
David Lynch

Bohater idzie przez las, na początku widzimy tylko jego stopy, a potem całą sylwetkę. Jest noc, ale między drzewami widać snopy zimnego światła. Kamera w którymś momencie przedstawia punkt widzenia bohatera - widzimy to, co on widzi. Rozgląda się - po lewej stronie zza drzewa wygląda brodaty karzeł, patrząc na nas spode łba. Po prawej dwie lesbijki w szale miłosnych uniesień i strojach ludowych. Nagle trzask za plecami i krzyk! Bohater dysząc z przerażenia odwraca się, a tam osiem rzutów rożnych, każdy bity w inny sposób.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 12 paź 2009, 16:51

Przeciez juz sobotnie studio po spotkaniu pokazało co PZPN mysli o tym spotkaniu. Nawet Szczesny nie wytrzymał. Szkoda troche było, ze Szaranowicz nie pociagnal wątku, bo Maciej kpił z PZPN'u czy samego Engela.
Nie dziwia mnie słowa Pichenicza, nie dziwia mnie słowa Engela, nie zdziwi mnie wybór kolejnego prezesa PZPN. Oni do momentu kiedy nie zostana zastrzeleni beda nadal sie trzymac w zarzadzie...
Na koniec trzeba pamietac co Lato powiedział po spotkaniu z San Marino- nie zwalnia sie trenera po zwyciestwie.

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1528
Kibicuję: WIDZEW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 13 paź 2009, 18:28

Obrazek

to tak do wyliczeń w których Polacy są mistrzami

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”