Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 333

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
4
29%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
43%
Zatrudnienie Mourinho
2
14%
Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 19 lis 2006, 17:57

Zaza ja ten program w tele foot widzialem na własne oczy i Gonazlo tak mówił 8) ale może nie doceniam potęgi nadinterpretacji :lol:

Nie wklejaj tu takich zdjęć z prezentacji Dinho w Milanie bo będzie ze kibice Realu już widzą Ronaldihno w Milanie a Kake w Realu :D

Oczywiście żartuje :wink: Dziennikarze piszą pisali i bedą pisać, co z tego jest prawda sie okaze, wiesz ja zreszta nie tylko ja bo wielu kibiców Realu z tego forum ma zasade ze nie mówi o transferach jako dokonanych o ile nie zobaczą danego piłkarza podczas prezetnacji na SB

Co nie znaczy ze Franco Baldini nie miesza w argentynie, będąc na urlopie :P

Ok, Belluschi jest Milanu wystarczy po niega sięgnąć , Real tylko o niego sie postara jak nie kupi Gago

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 19 lis 2006, 18:19

Vakabayashi ale ta fotka jest tak wiarygodna jak ta z Pipita :wink: tylko sek w tym że oba transfery są tak prawdopodobne jak wiec co. Choc co warto zauważyć znów są nowe teorie co do Dinho - Mamy kuźwa s/f mercato - Lampard, Kaka, Dinho - dali by sobie luzu.

Co do Belluschiego to ja nie wiem czy Milan sie o niego stara, ale widziałem go w akcji i co jakiś czas idzie przeczytać że pokaże sie w europie. Dla tego uważam że to ciekawy piłkarz i może miec łatwiej z aklimatyzacją. Klub sobie znajdzie to pewne.

Pozdro !

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2416
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 19 lis 2006, 18:36

Zaza - Z tego co mi wiadomo to Belluschi pojawił się jako ewentualna alternatywa dla Gago właśnie, tylko trudno przypuszczać czy to fakt, czy plotunia. Tematu jego transferu do któregoś z czołowych klubów nie widziałem już dość dawno, mimo że ponoć ciągle rozgrywa on bardzo dobre mecze w lidze argentyńskiej. Całkiem niedawno był szlagier pomiędzy Boca, a River i większość pewnie śledziła wówczas Gago, Palacio czy Higuaina pomijając Fernando Belluschiego, a może to i błąd :roll: Szkoda, że nie widziałem tego spotkania bo bardzo chętnie przyjrzałbym się tej czwórce w dłuższym wymiarze czasowym. Trochę głupio byłoby kształtować swoje opinie na podstawie tego co napisze prasa bo ona czasami coś wyolbrzymia :P Oglądałeś może tamto spotkanie bo z tego co pamiętam miałeś na to ochotę :?: Smaczku temu zawodnikowi dodaje to, iż ponoć posiada on włoski paszport :twisted:

Powrócę może do mojej myśli na temat Calderona. Obserwując rozkład zainteresowań Realu na rynku transferowym zauważyłem pewną prawidłowość, czyli "Plan na dziś" i "Plan na jutro" :roll:

Prosta sprawa. Mamy Capello przez trzy lata po czym ma on rzekomo zakończyć karierę trenerską. Ten "Plan na dziś" to gracze na ten właśnie okres kiedy pracować będzie Fabio. Są to transfery całkowicie z nim skonsultowane i większość to piłkarze doświadczeni mający coś zmienić od zaraz. Przecież kiedy mowa o zakupach w ostatnim czasie Włoch nie zabiera oficjalnego stanowiska, nie wypowiedział się szczególnie o Marcelo kiedy ten został już oficjalnie zaprezentowany.

Jak przychodził Capello od razu było wiadomo czego chce. Była mowa głównie o grczach "po przejściach". Stąd transfery Cannavaro, Emersona, van Nistelrooya no o młodszy Diarra czyli trzon :] Nie było tajemnicą, że na tej czwórce graczy Fabio naprawdę zależy bo oni pasują do jego filozofii, a przecież była też mowa o innych jak chociażby Ayala. To jest to co ma świadczyć o sile Realu teraz, wykonane w taki sposób by kolejny szkoleniowiec mógł tworzyć niemal własną grupę.

Odejdzie Capello to nie będzie już Cannavaro, Emersona, van Nistelrooya przynajmniej na to wskazują ich kontrakty :P Tu się pojawia "Plan na jutro" Calderona. On już teraz jest wcielany w życie, ale jego prawdziwe efekty poznamy za parę lat. Zespół na najbliższy czas jest stworzony iu wielu wzmocnień nie potrzebuje. Jest luka w środku pomocy na rozegraniu to staramy się o Gago, który jest młody. To wszystko po to aby za jakiś czas mógł być tą postacią wiodącą, kiedy Guti nie będzie w stanie już tyle pociągnąć :]

Calderon zresztą zapowiado sprawadzanie teraz kilku młodych graczy "na przyszłość" już podczas najbliższego mercato. Cel nadrzędny co oczywiste to Gago, a potem są inne koncepcje. Mamy już Ramosa, Robinho, Marcelo, Casillasa, Cicinho (jeśli zostanie), Reyesa (jak go wykupimy), Diarrę czy nawet Diogo, Cassano (pewnie odejdzie).To jest grupa w stosunkowo młodym wieku mająca coś wnieść już teraz, ale przede wszystkim "jutro" :P Do tego niech dojdzie wspominany ciągle Gago, czy piłkarze o których też głośno jak Higuain, Alexis, Belluschi... Oczywiście oni wszyscy nie przyjdą, ale tworzy nam się niemalże nowy skład na okres "po Capello" :] Ten cały "Plan na jutro" ma na celu uwzględnienie graczy perspektywicznych, którzy już są i dokupienie innych talentów światowej piłki może nie tyle odrazu do pierwszego zespołu co do rezerw bądź na wypożyczenie.

Możnaby więc rzec, że Calderon kontynuuje to co rozpoczął pod koniec swej kadencji Perez, czyli chęć stworzenie drużyny perspektywicznej. Teraz działa tak jak chce Capello, ale równocześnie już tworzy nowy trzon po to aby następca Włocha nie musiał wszystkiego tworzyć od nowa :]

Awatar użytkownika
Valencianista
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Valencianista » 19 lis 2006, 22:15

Może ja coś od siebie wrzucę na temat:
RealFan pisze:Całkiem niedawno był szlagier pomiędzy Boca, a River i większość pewnie śledziła wówczas Gago, Palacio czy Higuaina pomijając Fernando Belluschiego

Oglądałem ten mecz z myślą o w/w trójce ale to co grał Belluschi to czysta magia.Dwie asysty no i stały fragment po którym padły bramki dla River to jego zasługa.W moim odczuciu był to gracz meczu.Piłkarz zadziorny,dobrze dryblujący no a podania to masakra :shock:
wrzucałem kiedyś linka do torrenta z meczu River Plate - Boca Juniors w dziale football videos & ...
Fenomenalny piłkarz i dziwię,że jeszcze nie jest na listach wielkich europejskiej piłki.

znalazłem adres tego torrenta ale nie wiem czy wciąż działa:
http://tr.searching.com/view.php?id=619761

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 19 lis 2006, 23:42

Valencianista z Belluschiego piłkarz jest ponad przeciętny na pewno jeden w wielu talentów z argentyny.

Oglądalem kilka jego akcji z Youtube, i mimo że nie jest to w zaden sposób miarodajne to porwał mnie swoją grą i masz racje czysta magia :!:

Valencianista pisze:i dziwię,że jeszcze nie jest na listach wielkich europejskiej piłki

Jest, jest Real MAdryt sie nim interesuje/interesował. Mówi sie o zaintersoanie z włoch i hiszpanskich drużyn

Zaza pisze:Lampard, Kaka, Dinho - dali by sobie luzu
Lampardem zainteresowanie, mnie irytuje nie sądze by ruszył sie z anglii, zresztą anglik poza wyspami brytyjskimi to już nie ten sam piłkarz

Pozd :!:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 20 lis 2006, 0:32

Przepraszam że tak Ci odpisze ale sam wiesz.
RealFan pisze:Całkiem niedawno był szlagier pomiędzy Boca, a River i większość pewnie śledziła wówczas Gago, Palacio czy Higuaina pomijając Fernando Belluschiego, a może to i błąd

Ja ten mecz widziałem na żywo, ale przyznam sie że moje oczy były skierowane na trio, a jakoś Belluschi mi nie wpadł w oko. Dopiero na drugi dzień koleś mi "nakaz" obserwacje tego gościa bo była powtórka mecz, a on sie śmiał że mi jego występ nie wpadł w oko, on go widział w roli bohatera, i coś w tym było - to fakt - było jak Valencianista pisze ale jeden mecz to i tak za mało na oceny. Tylko gdyby ten mecz był jednym wystrzałem nie pisało by sie o nim tyle itd.

Coś w tym z "planem na dziś" i "planem na jutro" ale nigdy nie wiesz co będzie jutro. :P A tak na poważnie, gwarancji nie ma żadnej nigdy że 18 letni chłopie potwierdzi swoje umiejetnosci, Ty pisząc to napisałes w ciemno bez żadnego oceny umiejetnosci czy tez nawet aklimatyzacji, sam wiesz ze na papierze to wszystko ładnie wygląda, Choć coś w tym jest co piszesz, co najlepiej pokazują obecne nazwiska w Realu. To fakt.

vakabayashi pisze:Lampardem zainteresowanie, mnie irytuje

Ale mówimy o Frank'u na Camp Nou ? Tak samo powinno Cie to irytować jak zainteresowanie Milanu - Dinho, czy Realu - Kaką :P To są na dzień dzisiejszy ploty a'la s/f mercato. Jeszcze brakuje np. Terry na Old Trafford :P

jack-sub
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jack-sub » 20 lis 2006, 16:22

1,1 mld za prawa telewizyjne :shock:
Nie chce mi się wierzyć, że jakakolwiek telewizja jest w stanie tyle zapłacić...
Rozumiem, że jest to umowa kilkuletnia, ale pieniądze są olbrzymie.
Co sądzicie na temat owej transakcji?

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 20 lis 2006, 16:35

Jack-sub w ratach, określona kasa co sezon. Zależy od warunków umowy.

Ale wiecie o tym że gdyby nie degradacja Juve to oni mieli by najlepszy kontrakt ? Ogółem Włoskie kluby straciły z max 40% kasy przez afera ale nie w tym rzecz. Berlusconi kupił prawa od Juve [nie tylko Juve] a potem je sprzedał inne stacji w Italli :P

I była by taka sytuacja że Real dostał by 100 złoty za 5 lat a Juve 70 za 3 :P czyli nalpiej na tym by wyszli :] Choc jaka to różnia dla fanów :P astronomicne sumy - Oczywiście to tylko głupi przykład z tym 100 złoty bo nie bede walił zer jak głupi, bo taka kasa to inny świat :P

Ostatnio Sevilla poszła drogą Fiorentiny z poprzedniego sezonu, czyli zażądała swoje i nie sprzedała praw za mniej. Sevilla wygrała ta walke i po kilku kolejkach ustąpiła jak dostała swoje, dla tego mi. moglismy ich oglądac po raz pierwszy w meczu z Valencia - na Viole wtedy sie troche wypieli i nie zaproponowano im wiecej - co najwyraźniej chcieli wywalczyć bracia Della Valle. Choć nie tylko to bo przeciesz też była wojna o to jak negocjować prawa czy razem jako liga czy osobno.

Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze - Kasa i jeszcze raz kasa :twisted:

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 20 lis 2006, 16:36

Zaza pisze:Ale mówimy o Frank'u na Camp Nou ? Tak samo powinno Cie to irytować jak zainteresowanie Milanu - Dinho, czy Realu - Kaką To są na dzień dzisiejszy ploty a'la s/f mercato. Jeszcze brakuje np. Terry na Old Trafford
Tak. Myśle że sie zgodzisz że sa takie plotki które irytują bo bazuja na nie wiadomo czym :? Ostatni mój hit Roberto Carlos za Adriano :D

jack-sub pisze:Nie chce mi się wierzyć, że jakakolwiek telewizja jest w stanie tyle zapłacić...
Musisz uwierzyć :wink: Uwierz mi że da rade, np. prawo do Nhl Nba kosztują nie mniej gdy sie policzy je w stosunku kilkuletnim.

jack-sub pisze:ale pieniądze są olbrzymie
Ale i zakup za takie pieniądze praw, przysniesie olbrzymie zyski. Pomyśl ze masz w ręku prawa do wszystkich meczów Barcelony Realu M. i Chelsea przez 8 lat myśle ze sprzedając je siedziałbyś teraz obok Billa Gatesa :D

jack-sub pisze:Co sądzicie na temat owej transakcji?

Dopływ gotówki zawsze cieszy. Ale jak wynika z zapowiedzi nie beddzie to jedynie kupowanie kolejnych ( a są w pierwszej 11 jacyś?) galacticos, era Pereza odeszła chociażby przez to że to Capello decyduje o wzmocnieniach Mijatovic ich szuka a Calderon sie przygląda.

Pomyłką jest myślenie żę to wszystko na sekcje piłkarska. Real Madryt Calderona planuje otworzenie sekcji futsala oraz inne inwestycje, np. w drużyne piłkarzy ręcznych ( o ile sie nie myle) plus modernizacje Santiago Bernabeu Real Madryt to też coś wiecej anieżeli klub piłkarski 8)

Tyle w temacie kasa :roll:

Cassano sobie przebywa we włoszech i szuka klubu :!:
Badlini negocjuje w argentynie Gago i Gonzalo H. transfery.
A kadra na Lyon jest bez Beckhama, Ronadlo oraz Cassano za to dołączył Javi Garcia.

No i w jedynastce kolejki La Liga serwisu Goal.com za ostatnią serie spotkań znalezli sie Diarra i Emerson tu link (in english):
http://goal.com/en/Articolo.aspx?ContenutoId=172603

jack-sub
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jack-sub » 20 lis 2006, 17:00

Teraz tylko brakuje sukcesów...

Zaza - w takim razie na jaką kwotę dokładnie Juve podpisało kontrakt (ile za rok, na ile sezonów)

Premo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Premo » 20 lis 2006, 17:05

vakabayashi pisze:Cassano sobie przebywa we włoszech i szuka klubu :!:
Ciekawe jak to wygląda:
Dzień dobry, Antek jestem, ten niegrzeczny chłopiec. Klubu szukam, chcecie mnie? :lol:
vakabayashi pisze:lini negocjuje w argentynie Gago i Gonzalo H. transfery.A kadra na Lyon jest bez Beckhama, Ronadlo oraz Cassano za to dołączył Javi Garcia.
Słyszałem, ze na razie nie osiągnięta porozumienia z River. Z Boca nie wiem. Co do tej kadry to dobrze, że nie ma Becksa. Jak dla mnie lekkim nieporozumieniem jest powołanie dla Javiego, który nie jest w dobrej formie(zupełnie nie ta niż na początku sezonu), chociaż ostatnie wyniki Castilli tego nie mówią. Mam nadzieję, że jeszcze w tym sezonie w pierwszej drużynie zadebiutuje Juan Mata.

vakabayashi pisze:No i w jedynastce kolejki La Liga serwisu Goal.com za ostatnią serie spotkań znalezli sie Diarra i Emerson tu link (in english):http://goal.com/en/Articolo.aspx?ContenutoId=172603
I prawidłowo :jupi:
Ostatnio zmieniony 20 lis 2006, 17:05 przez Premo, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2416
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 20 lis 2006, 17:05

Zaza - Wiesz, z planem "na dziś" i "na jutro" napisałem to co widzę. Gwarancji nie ma żadnej, ale wyraźnie rysuje się droga jaką Real chce podążać. Od kilku ładnych miesięcy mówi się o projekcie "Nowy Real Madryt" i to jest nic innego jak ten "plan na jutro" :] Niby pewności brak, ale konkretny pomysł jest i to powinno cieszyć. Biorąc takiego 18 latka, który ma już za sobą występy w reprezentacji można spokojnie zakładać, iż będzie on dobrą inwestycją. Bądź co bądź tacy piłkarze jak Marcelo, Gago, Higuain, Belluschi, Guardado, Boka, Huntelaar, Nani i wielu innych naprawdę mają talent do tego co robią i z dużą dozą prawdopodobieństwa można stwierdzić, że jednak się sprawdzą :] Ten cały "plan na jutro" niesie ze sobą pewne ryzyko, ale jest ono stosunkowo niewielkie i warto podążać tą drogą :wink:

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 20 lis 2006, 18:41

Cieszę się, że Higuain nie przejdzie do Realu. Wg mnie zrobiono wokół niego zbyt dużo szumu, bo wcale takiego ogromnego talentu nie ma, a media zrobiły z niego drugiego Maradone. Owszem - jest zawodnikiem utalentowanym, ale nigdy nie będzie jakąś megagwiazdą. Bo oprócz talentu nie ma takich cech charatkeru. O tym jak zjechaną psychikę ma ten chłopak można było się przekonać podczas tego szumu związanego z jego transferem. Co dzień mówił co innego. Zaczęło się od tego, jak dziennikarze wypytywali się go, czy chce grać dla Francji czy dla Argentyny. Najpierw mówił, że zagra dla Francji za namową ojca, potem powiedział, że zagra dla albiceletestes, bo taka jest jego wola. Teraz nikt go nie chce we Francji, ani w Argentynie. Wiadomo jak traktują futbol w Argentynie - jak religię. A jeśli jakiś piłkarz fąsa się i mówi 'może tak, może nie' kibice mówią mu 'wypierdalaj'. Jaki będzie z niego reprezentant Argentyny, skoro raz czuje się Argentyńczykiem a raz Francuzem? On ma czuć w swoim duchu, że chce grać w białoniebieskiej koszulce, a nie zastanawiać się.
Kiedy Calderon powiedział, że go sprowadzi dopiero się zaczęło. Najpierw mówił, że chce zostać w River i grać w Copa Libertadores, a potem zauważył jaką kasę daje mu Real i od razu zaczął zakładać koszulki Realu (co za zachowanie!!! Przecież niektórzy piłkarze życie by oddali dla swojego klubu w Argentynie, a on swoim tak pomiata). Higuain to po prostu dzieciak. Na jego treningi w Realu będzie przyjeżdżał tatuś, żeby go pocieszyć, jak go ktoś obrazi. Zupełnie jak Sebastiana Milę.
Higuain sam nie wie czego chce. Dochodzi do sytuacji, że wszyscy będą mieć go w dupie: Argentyna, Francja, Real, River i Milan.

Wydanie kilku milionów na Pipitę to strata kasy. Ja u niego dostrzegam tylko dobry balans ciałem i umiejętność znalezienia się w polu karnym. Ma niedokładne dośrodkowania, słabą technikę, słaby drybling i często tylko przeszkadza w akcjach. Przychodzą mu momenty załamania, w których nie wie co ze sobą zrobić. Nie wiem jak można go stawiać w jednym szeregu z największymi wychowankami River.

Znacznie lepszym tarnsferem byłby transfer Gago czy Belluschiego, którzy są w pełni ukształtowani piłkarsko i umysłowo. W lidze argentyńskiej wyczyniają już takie cuda, że aż żal, że tam jeszcze siedzą.

Lepszą alternatywą dla Higuaina byłby Palacio. Mimo, że jest dużo starszy, będzie go można bez problemu sprowadzić w lato (a może nawet w zimę). Palacio ma dużo więcej chech napastnika niż Pipita.

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 20 lis 2006, 18:51

Lepszą alternatywą dla Higuaina byłby Palacio. Mimo, że jest dużo starszy, będzie go można bez problemu sprowadzić w lato (a może nawet w zimę). Palacio ma dużo więcej chech napastnika niż Pipita.
Wydaje mi się że Palacio jest już praktycznie zaklepany przez Barcę.

Co do samego Higuaina to potrzebujemy napastnika który miałby zastąpić Cassano i Ronaldo których dni w Realu są już praktycznie policzone. Pepity nigdy nie widziałem w występie na żywo więc nie jestem w stanie się wypowiadać na jego temat, ale szczerze mówiąc jak dochodzi do tego że mamy płacić 15 mln za zupełnie niesprawdzonego 18latka to jestem za tym żeby dołożyć "troszkę" do tej kasy i spróbować ściągnąć Huntelaara w lecie...
Ostatnio zmieniony 21 lis 2006, 21:43 przez brylancik, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 20 lis 2006, 21:13

Jack-sub dokładnie trzeba by znaleśc info ale to jest pewka bo mój koleś cos porównywał czy co i znalazł takie info, Poprostu Juve dostało mi 15% mniej ale na 3 lata a Real na 5.

RealFan masz racje że sa już podstawy, bardzie odpowiednie ruchy w tym kierunku - i w tym kierunku pewnie bedzie to szło nadal, ale tylko prosze Cie nie pisz o "przyszłości" widząc jeden mecz Marcelo z Walią [?] co strzelił bramke, tak samo Gago, Higuain, Belluschi, Guardado itd, jak dobrze wiesz że może tylko Fernando zasilić Real. To tak jak jak bym pisał o moich dzieciach które beda grały w Milanie :] beda jego przyszłoscą :P Zaden 19 latek nie zmieni w obecnij piłce odlicza drużyny czy tez nie bedzie jej ciągną sam, masz przykład Messiego który miał takie wsparcie że poprostu było mu łatwiej jak na szpicy Sami Eto'o po drugiej stronie Dinho itd. Miał wszystko co trzeba by sie nadal rozwijać [+ talent oczywscie] Realu jeden czy drugi też bedzie miał podstawy ale gwarancji żadnej. Bo by było dobrze musi byc "dialog", wyniki itd, Barca w 100% wykorzstała sytuacje i talent Leo.

Ja należe do tych którzy sa sceptycznie nastawiony do kolejnych 18 letnich "Bogów fotballu" bo poprostu za dużo już ich było. A tak jak piszesz Corinthians Palacio może być nawet lepszy rozwiązaniem bo to ukształtowany piłkarz a nie dziecko.

Jeśli chodzi o Higuaina to z moich informacji wynika że Milan zaproponował 14 milionów euro i jest optymistą. A Real się nie wtrąci bo wtedy cena za Gago bedzie wynysiła 20 a nie 14 czy 15 :] Jest też inna opcja że Higuain zostanie kupiony w zimie ale zasili Milan po sezonie [wtedy już nie za 14 a chyba 8]

Ale co ma być to będzie, ważne by działącze wyciągneli wnioski itd. I zrobili co uważają, nawet jak po sezonie przyjdzie to luz, bo wątpie by odrazu pokazał co potrafi - w tym wieku potrzeba mu czasu i zaufanie, tym bardzie że to pierwszy wyjazd z ojczyzny [?] Prawde mówiąc wole brazylijczyków jak już. A jeśli naprawde Cafu i Serginho odejdą w zimie to tylko dla tego by zwonić miejsca non UE, po sezonie Dida też prawdopodobnie odejdzie, a jesli przyjdzie Amelia to może kolejnego gracza non UE w pole pozystać, i co wazne nie bedzie z 9 brazylijczyków a znów max 4.

Pozdro !

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”