Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 333

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 03 kwie 2008, 15:58

Szczerze mówiąc ja też za bardzo nie wierzę w jego tryumfalny powrót, a tamto wkleiłem jako ciekawostkę. Przede wszystkim nie widzę u niego jakiejś znaczącej zwyżki formy. Fakt, strzela bramki, ale jakby tak popatrzeć na cały mecz to naprawdę bardzo daleko mu do starego Imperatora. Pewne jest, że jeśli Inter zmieni po sezonie trenera to Adriano dostanie jeszcze jedną szansę, a czy ją wykorzysta to już tylko od niego zależy. Nie będzie miejsca na płaczę, że mnie Mancini nie lubi itp.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 03 kwie 2008, 16:16

Zico_FCI ja o tym wiem. Adresat mojego postu jest zbiorowy, bo odkad Inter dołuje to na każdej stronie młodsi tifosi, w mojej opinii zupelnie irracjonalnie, pokładaja swoje nadzieje w Adriano. I w to uderzam, nie w Twój link, który jest bardzo wartościowy.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 04 kwie 2008, 13:13

A ja mimo wszystko ciągle wierzę w Adriano tyle tylko, że ta wiara jest podtrzymana na ... sam nie wiem czym. Może jednak ten pobyt w Brazylii dobrze mu zrobi a bramki zdobywane w Copa Libertadores dodadzą zatraconej w Italii pewności siebie. O starego Imperatora będzie ciężko, ale niech przynajmniej nawiąże walkę. Jeśli tym razem się nie uda trzeba będzie sprzedać o ile ktoś będzie w stanie go utrzymać jednak do tego jeszcze odległa droga. Póki co niech dalej strzela za oceanem, Inter zdobędzie Scudetto i wtedy można zacząć zastanawiać się nad kadrą na przyszły sezon.
Chuchu pisze: Ibra/Drogba/Adriano/Balotelli/Suazo
Nie wydaje mi się aby ktokolwiek godził się na rolę piątego napastnika. Balotelli już teraz nim jest, a mimo to jest niezadowolony. Zresztą wszyscy są podobnymi do siebie grajkami i mimo wszystko taki Cruz może się jeszcze przydać.

Awatar użytkownika
Seba8910
Junior
Junior
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Seba8910 » 04 kwie 2008, 14:13

Chuchu pisze:Jakby przyszedl do Interu Drogba to bysmy mieli atak marzeń. Ibra/Drogba/Adriano/Balotelli/Suazo. Ale to by byla rywalizacja

To zależy kto byłby trenerem, Jeśli Mancini to by grał Ibra-Drogba a jeśli np. Mourinho to by patrzył się nie na nazwiska tylko na to który jest w lepszej formie.

Awatar użytkownika
orzeu
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 449

Post Wyświetl pojedynczy post autor: orzeu » 04 kwie 2008, 16:03

nie no widać, że Adriano wziął się za siebie - schudł, zaczął strzelać, a i zapewne odzyskał szybkość. Jednym z głównych powodów jego słabej gry było moim zdaniem właśnie morale, które w jego wypadku było tragiczne w ostatnich miesiącach w Interze. Na pewno pobyt w Brazylii da mu w jakimś stopniu pozytywnego kopa - zobaczymy na ile dobra będzie ta przemiana. Prawda jest taka, że Interowi brakuje lidera z prawdziwego zdarzenia - zobaczymy, może Adriano nim zostanie w nast. sezonie - no, chyba że Mancini zostanie w klubie, bo wtedy to kariera jego i kilku zawodników w Interze się niestety skończy.

Awatar użytkownika
Chuchu
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chuchu » 04 kwie 2008, 19:44

ostatnio zawodnicy dostali 2 dni wolnego i mam nadzieje ze przez ten czas troche odpoczeli bo w kazdym meczu pierwsza polowa wygląda jako tako ale w drugiej to oni juz ledwo sie ruszają po boisku. Mam nadzieje ze Inter zdobedzie 3 pkt. w weekend z Atalantą bo bedą one bardzo wazne. jak zwykle licze na podknięcie Romy.

FORZA INTER!!!!!!!!

fidelus
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fidelus » 08 kwie 2008, 0:19

jest zwyciestwo...zostal pokonany pewien "demon przeszlosci"...kiedy w sezonie bodajze 2002..inter stracil punkty w koncowym etapie rozgrywek w starciu z Atalanta..co odbilo sie na zajeciu tylko 3 miejsca na finiszu..
wygrywamy z przeszloscia..wygramy przyszlosc :P
jestem dziwnie spokojny co do tytulu...

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 08 kwie 2008, 0:32

No ja po tym meczu też trochę przestałem panikować i obgryzać paznokcie. Prawdę mówiąc byłem prawie pewny straty punktów w tym meczu. Na szczęście udało się zdobyć 3 punkty na trudnym terenie i w następnej kolejce jest spora szansa na powiększenie przewagi na Romą. My gramy u siebie z Violą, która cieniutko coś ostatnio przędzie na wyjazdach, więc powinny być 3 punkty. Poza tym e tygodniu grają w UEFA, a zazwyczaj po meczach w pucharach słabo grali w lidze. Roma podmęczona i podłamana ( :P ) wizytą w Manchesterze powinna stracić punkty w Udine.

fidelus
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fidelus » 08 kwie 2008, 0:37

moja kobieca intuicja podpowiada mi niestety wysoki remis bramkowy z meczu z Fiorentina..obym sie mylil...co do Romy..ilekroc mialem nadzieje na strate punktowa rzymian...tylekroc(nie wiem dlaczego ale smieszy mnie to slowo :P )wygrywali..albo Inter tez tracil punkty...bylbym rad gdyby sprawa mistrzostwa rozstrzygnela sie miedzy wygrywajacymi druzynami..a nie tak jak ma to miejsce w lidze hiszpanskiej..

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 13 kwie 2008, 21:27

Gramy dobre zawody z Fiorentina i generalnie cały zespoł Interu zasługuje na pochwały, bo gra z dużym zaangażowanie. Czego brakowało ostatnimi czasy. No może kilka drobnych niefrasobliwości w obronie. Ze strony Violi największe zagrożenie ze strony Mutu, choć w końcówce Pazzini urwał się Maiconowi i Burdisso i gdyby nie niedokładne podanie od kolegi to Julio miałby ciepło.

Bohaterem pierwszej połowy jednak Frey. Szacunek za wyciagnięcie bomby Capitano i dwóch główek Cruza, przyjął tez kopniaka od Mario :P. Mam nadzieje, że druga połowa będzie tak udana w wykonaniu Nerazzurrich ale juz mnie w wykonaniu golkipera gości. 2 punkty to za mao.

Forza

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 13 kwie 2008, 21:33

Wreszcie jesteśmy groźni z wolnych i rożnych. Szkoda, że musi grać 17-latek aby tak się działo. Ogólnie gramy momentami nieźle i gdyby nie Frey w bramce gości prowadzilibyśmy po pierwszej połowie. Mimo wszystko trzeba bardzo uważać na kontry Violi bo para Burdisso-Matrix na stoperze to tykająca bomba zegarowa. :P

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 13 kwie 2008, 21:36

Pierwsza połowa to popis w wykonaniu Freya, który jest prawdziwym supermanem dzisiaj :shock: . Wybronił parę takich piłek :shock: a do tego nie dał się nawet Balotelliemu kiedy ten go skopał :wink:
Inter najgroźnieszy przy rożnych gdzie widać ogromną przewagę fizyczną waszej ekipy.

ogólnie gracie dobrze, jest dobry pressing, macie przewagę w środku, ale dla mnie cały czas za mało gracie skrzydłami bo tam aż się prosi wykożystać obecnośc Jorgensena i Gobbiego, a tymczasem Maxwell i Maicon bardzo pasywni w defensywie i niby na boki schodzi Mario a i Stanko coś dośrodkowuje ale to za mało.

Awatar użytkownika
Chuchu
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chuchu » 13 kwie 2008, 22:06

Inter gra wysmienicie z druzyną która niedawno w dobrym stylu wyeliminowała PSV. Balotelli gra jak profesor pomimo ze ma 17 lat!!!!

Jestem pelen podziwu dla Cambiasso. Nie jest widoczny ale wykonuje naprawde znakomitą robote. A ile on sie nabiega to jest niesamowite

i Stankovic jak dobrze zagrał. byl bardzo zadowolony z siebie jak schodzil. no i slusznie
Ostatnio zmieniony 13 kwie 2008, 22:25 przez Chuchu, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 13 kwie 2008, 22:23

SuperMario nam się rozkręca :]

Gra dobra, z zaangażowaniem czego brakowało w ostatnim czasie. Zdziwiła dziś jednak nieobecność Crespo. Czyżby więc kolejne płacze ?
Brawa dla Freya, nawet z urazem bronił bardzo dobrz jednak przy bramkach był bez szans.
to nas jeszcze Bobo chciał w końcówce postrzelić :P

Forza

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 13 kwie 2008, 22:27

No i tak jak się można było spodziewać Inter ostatecznie wygrywa z Volą, która dziś nie zaprezentowała się dobrze. Może to wynikało z tego że gra się tak jak przeciwnik pozwala, ale ja i tak miałem dużo uczucie niedostu po tym jak mało pokazał w tym meczu Mutu, a przedewszystkim zatrważająco niewidoczni i szybko zmienieni Pazzini i Montolivo.
Jeśli mowa o postawie Interu to w 2 połowie zaczął od momentalnego szturmu i Fiorentina się pogóbiła, przy pierwszej bramce świetnie zaprezentował się Vieira, ktory kapitalnie minął Gobbiego i zdołał podać do Cambiasso. Przy drugiej bramce znów zawalił na całej lini Gobbi bo o ile podanie Cruza do Mario bylo bardzo ładne to gdyby nie to że Gobbi stał dobre 2 metry za plecami reszty obrońców gola by nie było a poprostu wyraźny spalony. Stało się inaczej i Balotelli musiał taką okazaje wykorzystać, pieczętując dobre spotkanie i tylko szkoda że Mancini chyba bojąc się rywala zdjął go w 70 minucie i wprowadził Cesara.

Inter więc odzyskał ze świeżości, pokonał wymagającego rywala i powiększył swoje szanse na scudetto, ktore ostatnio zaczeło dramatycznie maleć

A graczem meczu mimo straconych 2 goli Sebastian Frey 8)

A i jeszcze jedno dlaczego wy tak nienawidzicie Vieiriego :?: W końcu to wasza legenda, a to że teraz gra w innym zespole to chyba większego znaczenia nie ma, a i kompletnie takiego ewentualnego powodu nie rozumiem bo jakoś nigdy mi przez mysl nawet nie przeszło żeby nienawidzić takiego Inzaghiego jako kibic JUVE (analogiczna sytuacja)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”