Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 336

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 21 kwie 2008, 20:04

Maciek (interista) pisze: los Cruza i Crespo mocno niepewny

Jeden z nich powinien zostać, przynajmniej jak na moje oko. Lis pola karnego to zawsze inne rozwiązanie niż Ibra, Balotelli czy nawet Drogba.

The Sun ? nawet oni muszą co nie co wiedzieć ... ;)

Awatar użytkownika
Chuchu
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chuchu » 25 kwie 2008, 20:10

ze wszystkich tych zawodników którymi interesuje sie Inter tylko Hleb sie nadaje reszta to sredniaki z Serie A lub zawodnicy którzy w przyszlosci mogą byc gwiazdami. a Interowi potrzeba zawodników którzy na dzien dzisiejszy mają olbrzymie umiejetnosci. pojawila sie bardzo niedawno informacja o tym, ze dogadali sie z Locatellim. Moim zdaniem Locatelli to nie zawodnik który moze pomoc w zdobyciu Ligi Mistrzów. Jesli juz chcą kupować Włochów to niech kupią Rosinę. Jest to zawodnik znakomity i tani bo nie sądze zeby Torino chcialo za niego wiecej niz ok. 10-12 mln euro.

Awatar użytkownika
'Del Piero'
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 'Del Piero' » 25 kwie 2008, 20:46

Chuchu pisze:Jesli juz chcą kupować Włochów to niech kupią Rosinę. Jest to zawodnik znakomity i tani bo nie sądze zeby Torino chcialo za niego wiecej niz ok. 10-12 mln euro.

Prezydent Torino, Urbano Cairo wypowiedział się dzisiaj w tej sprawie. "The reports about Inter and Rosina? He is not for sale - at any price,"... . Mimo wszystko mam nadzieję, że uda się Interowi wyciągnąć Alessandro z Turynu. Świetny piłkarz, a może być jeszcze większy. Potrzebuje nowych wyzwań, kolejny rok w średniaku nie będzie mu służyć - co widać po tym sezonie. Obniżył loty. W Serie B grał świetnie, pierwszy sezon w Serie A równie dobry - potrafił przebiec z piłką połowę boiska by umieścić ją w bramce. Ten - taki sobie. Musi poczuć smak gry w wielkim klubie, bo za rok może się okazać, że już jest za późno.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 25 kwie 2008, 20:55

Mamy Maicona na prawa obrone, ale pewnie przydałby się jakis Daniel Alves lub Sergio Ramos jako zmiennika dla niego.
Chuchu pisze:nadaje reszta to sredniaki z Serie A lub zawodnicy którzy w przyszlosci mogą byc gwiazdami.
1. Maicon potrzebuje zmiennika. Il Capitano jest juz raczej pomocnikiem, z kazdym rokiem coraz starszym niestety. Warto sciągnać klasycznego prawego defensora, bo takiego brak na ławce. Warto także oszczedzać Zanettiego, bo on daje temu zespołowi wiele równiez poza boiskiem. Dlatego pojawiaja się propozycje Konko, czytałem też o Maggio. Nie sa to sredniacy, sa to solidni ligowcy, którzy przy olbrzymim natęzeniu spotkań moga byc przydatni. Jeden ma 23 drugi bodaj 25 lat, wiec gracze rozwojowi. Działanie klubu słuszne. Tylko jeśli chodzi o Włocha to on jest chyba na wspołwłasności Dorii z Violą i oprócz kasy kosztowało by Inter chyba Fatica. Co najmniej z poł Fatica. A zawodnik ciekawy i cza wywazyć czy gra warta świeczki.
Mancini mówił jescze o Inlerze. Patrzac przez pryzmat formy Stankovica, urazowosci Vieiry, chimeryczności Cesarów, Solarich to Inl(t)er przy nich zagrał turbosezon w Udine. Poczekajmy, zobaczymy czy trener widzi miejsce dla Dacourta, jak potocza się transfery Hleba, definitywne przejście Jimeneza.

Widać, że Inter chce w przyszłym sezonie bazować na kadrze z tego sezonu, więc wydaje sie że Mancini zostanie na stanowisku trenera (choć ostatnio ma częste menstruacje i za dużo myśli) i ewentualnie pouzupełniac luki wartosciowymi zawodnikami. Szczególnie wzmocnić ofensywe i kreatywność drugiej linii. Wole plotki o Inlerze, Rosinie, Hlebie w mediach niz ile to damy za Aguero, Lamparda czy Ronaldinho. Decydenci Nerazzurrich stawiaja na kolektyw i ja w pełni popieram takie działanie. Gwiazdy to raczej wisienki na torcie, bo to zespoł je kreuje a nie odwrotnie.

2. Nie wiem co złego w ściąganiu zawodników "ktorzy w przyszłości moga być gwiazdami". W Twoim poście wyglada to jak zarzut, a chyba proces wzmacniania druzyny powinien być wdrażany długofalowo. Wybacz, ale albo źle zrozumiałem twoja teze albo za duzo fm-ów.

Poczekajmy na konkrety. Za dużo spekulacji, nurzania się w domysłach jak dla mnie. Jeszcze bedzie czas aby krytykowac :P Poki co nie można miec pretensji do decyzji transferowych w ostatnich okienkach. Nie ma powodów do paniki, malkontectwa.

Awatar użytkownika
el Crack
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el Crack » 25 kwie 2008, 20:56

Babel pisze:Mamy Maicona na prawa obrone, ale pewnie przydałby się jakis Daniel Alves lub Sergio Ramos jako zmiennika dla niego.
Wybacz, ale :lol:

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 25 kwie 2008, 21:03

Ale co? Najpierw przeczytaj cały post i go zrozum, a później odpowiadaj.

Edit: następny bystrzacha. :ok:
Ostatnio zmieniony 25 kwie 2008, 21:05 przez Zico_FCI, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 25 kwie 2008, 21:03

Alves albo Ramos jako zmiennik???? :?: :?: :?:

Dobrze, że Inter bazuje na jedenastce z tego sezonu bo tak naprawdę macie bardzo dobrych graczy. Ja tylko się zastanawiam po co Wam ten Ronaldinho-o ile jest to prawda... A kto zapełni lukę w razie gdyby Ibra odszedł?
Ostatnio zmieniony 25 kwie 2008, 21:06 przez Hanni, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Einar
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Einar » 25 kwie 2008, 21:04

Ludzie nie kompromitujcie sie :roll: Czy naprawde tak trudno wychwycić co Babel miał na myśli?

Awatar użytkownika
Chuchu
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chuchu » 25 kwie 2008, 21:06

Babel pisze:2. Nie wiem co złego w ściąganiu zawodników "ktorzy w przyszłości moga być gwiazdami". W Twoim poście wyglada to jak zarzut, a chyba proces wzmacniania druzyny powinien być wdrażany długofalowo. Wybacz, ale albo źle zrozumiałem twoja teze albo za duzo fm-ów.
chodzi mi o to ze Inter chce kupic zawodników którzy w przyszłosci mogą byc wielcy ale jesli mysli o jakims sukcesie w Europie to musi sciągac zawodników którzy pomogą mu juz na dzien dzisiejszy a nie za kilka lat. tych mozna kupic w którejs tam kolejnosci a na pierwszym miejscu skupic sie na zawodnikach wielkiego formatu.

P.S. nie gram w zadnego FM-a :)

a jesli chodzi o Ramosa i Alvesa to nie sądze zeby byli oni lepsi od Maicona
Ostatnio zmieniony 25 kwie 2008, 21:44 przez Chuchu, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
el Crack
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el Crack » 25 kwie 2008, 21:25

Zico_FCI pisze:Ale co? Najpierw przeczytaj cały post i go zrozum, a później odpowiadaj.

Fakt nie przeczytałem całego posta, zwracam honor :wink:

MarcinW
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 390

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 26 kwie 2008, 0:52

jesli mysli o jakims sukcesie w Europie to musi sciągac zawodników którzy pomogą mu juz na dzien dzisiejszy a nie za kilka lat.
Wierutne bzdury.
Inter posiada nie gorszy skład od takiego liverpoolu, wystarczy zmienić trenera, a wówczas na sukcesy nie będzie trzeba długo czekać.
po co Wam ten Ronaldinho-o ile jest to prawda
Piłkarsko niewiele możemy zyskać, natomiast marketingowe niekoniecznie.

Awatar użytkownika
orzeu
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 449

Post Wyświetl pojedynczy post autor: orzeu » 26 kwie 2008, 10:02

Piłkarsko niewiele możemy zyskać, natomiast marketingowe niekoniecznie.
marketingowo niekoniecznie ? nie chcę tego nawet komentować.
piłkarsko niewiele możemy zyskać ? a to co - Jimenez jest lepszy piłkarsko ? Nie jestem fanem sprowadzenia Ronaldinho do Interu (że gwiazdeczka, że prowadzi niesportowy tryb życia, że moim zdaniem nie wkomponował by się w zespół itd.), ale ludzie nie rozśmieszajcie mnie siła marketingowa Ronniego jest przeogromna, a i jeśli chodzi o umiejętności piłkarskie również.

Awatar użytkownika
Chuchu
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chuchu » 26 kwie 2008, 10:14

orzeu pisze:piłkarsko niewiele możemy zyskać ? a to co - Jimenez jest lepszy piłkarsko ?
Jimenez jest na dzien dzisiejszy lepszy pilkarsko. no chyba ze Ronaldinho odzyskałby forme. ale Jimmy jest swietnym pilkarzem. problem w tym ze niewazne jak wysoki poziom prezentuje w wiekszosci meczów zagra Stankovic. takze kupno Ronaldinho tez bedzie bez sensu bo i tak grac bedzie Stankovic. no chyba ze trener sie w Interze zmieni (na co licze)

Awatar użytkownika
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 26 kwie 2008, 10:45

Chuchu pisze:Jimenez jest na dzien dzisiejszy lepszy pilkarsko.
Zgadzam się. Jakby przyszedł R10 oznacza to dla tego pierwszego ławkę, dla Stankovica także. Wątpię, aby Ronnie chciał siedzieć na ławce.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 26 kwie 2008, 11:06

Chuchu pisze: Jimenez jest na dzien dzisiejszy lepszy pilkarsko.
Tylko ze względu na to, że R10 nie gra - ostatnie mecze w Barcelonie miał lepsze od wcześniejszych, widać było wzrost formy. Ronaldinho, jeśli ma formę, jest od Jimeneza o wiele, wiele lepszy. Chilijczyk w tym sezonie po prostu gra w bardzo mocnej ekipie, a R10 odbiło i stracił miejsce w składzie. Kiedy je odzyska i będzie miał z kim rywalizować, to może wrócić wielki Ronaldinho. A wtedy Jimenez nie będzie miał czego szukać w pierwszym składzie.
Zapominacie tylko o jednym - R10 czuje się najlepiej zbiegając nagle z lewego skrzydła, będąc bardziej ofensywnym skrzydłowym, niż rozgrywającym, jak Chilijczyk w Interze. To dwie totalnie różne pozycje, nie sposób przewidzieć, jak się będzie R10 spisywać na pozycji Jimeneza.
I nie ma co przewidywać bo, chcąc nie chcąc, R10 ma wylądować w Milanie. :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”