Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 337

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Danielinho90
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Danielinho90 » 18 paź 2007, 21:00

Maro juve pisze:Trzeba trochę poczekać z wystawianiem Croucha - tak do czterdziestki.

Kto wie czy nie bedzie gral nawet do czterdziestki zwlaszcza ze go tak oszczedzaja to zdrowie powinno mu dopisac.
Crouch nie strzelił w tym sezonie ani jednego gola. Czyli wg Twojej miary jest słaby, stary i już umiera.
Nie wiem czy wiesz, ale Eduardo to nie jest taki słaby gracz jak Ty myślisz. W poprzednim (?) sezonie strzelił ponad 30 (34 chyba dokładnie) bramek w lidze chorwackiej. Przeszedł do Arsenalu i tutaj dopiero będzie musiał pokazać pełnie umiejętności.
Co do Croucha, to nie wiem, ale może wiesz, że na zaufanie pracuję się dobrymi występami i bramkami. Dlatego jak Crouch nie ma odpowiednio dużo zaufania to tylko i wyłącznie z własnej winy.

A Crouch strzelał bramki w premier league,champioship i lidze mistrzow ktore sa znafcznie lepsze od ligi chorwackiej.tam Eduardo gral w Dinamie ktore bylo zdecydowanie najlepszym zespolem i wygrywalo bez probelmu totez Eduardo nie mial probelmow ze strzelaniem bramek slabeuszom.

Awatar użytkownika
African
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: African » 18 paź 2007, 21:27

A Crouch gra w bardzo dobrym Liverpoolu i jakoś nie potrafi strzelać w ogóle bramek, nawet słabeuszom ligi.

Awatar użytkownika
Danielinho90
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Danielinho90 » 18 paź 2007, 21:30

African pisze:A Crouch gra w bardzo dobrym Liverpoolu i jakoś nie potrafi strzelać w ogóle bramek, nawet słabeuszom ligi.

Tyle razy juz to pisalem ale widze ze trzeba kolejny raz bo nawet skumac nie potrafisz.Crouch gra za mało w przeciwienstwie do chorwata.A o wiarze w niego juz pisałem to chyba pamietasz??

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 18 paź 2007, 21:33

fieldy pisze::zgon: według pierwszych prognoz Robin będzie wykluczony z gry przez najbliższy miesiąc :shock:
Wirus FIFA zbiera zniwa. Spore oslabienie dla was, chociaz teraz nowi gracze beda mieli czas i okazje by pokazac, ze sa cos warci. Czy pokaza? Zobaczymy. Dobrze, ze nikt z Barcelony nie doznal kontuzji w miedzynarodowych zmaganiach :?

Awatar użytkownika
African
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: African » 18 paź 2007, 21:35

A Eduardo gra dużo ? albo jest kontuzjowany, albo walczy o miejsce w składzie z rywalami z ataku. Nie jest to gwiazda pokroju Drogby czy Owena, która od razu wskakuje do pierwszego składu, ale musi pierw sobie te miejsce wywalczyć. Więc nie dziw się, że na początku swojej kariery w Arsenalu, ba, w wielkiej i poważnej piłce Chorwat nie ma już 10 bramek na koncie, 10 asyst i 10 wywalczonych karnych oraz nominacji do nagrody za najlepszego zawodnika świata :nein:

Powiedz mi jeszcze, czemu Anglik gra mało ? przecież czytając Twoje posty można dojść do wniosku, że jest genialnym zawodnikiem :roll:

Awatar użytkownika
Danielinho90
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Danielinho90 » 18 paź 2007, 21:37

African pisze:Powiedz mi jeszcze, czemu Anglik gra mało ? przecież czytając Twoje posty można dojść do wniosku, że jest genialnym zawodnikiem Rolling Eyes

Dlatego ze duzo osob go nie docenia i uwaza podobnie jak wy.On jest baaardzo wysoki io to jest jego atutem a taka prawda ze wy sie z niego za to wysmiewacie.Benitez tez ma prawo sie mylic ale mam nadzieje ze wreszcie przejrzy na oczy.

Awatar użytkownika
African
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: African » 18 paź 2007, 21:41

Kto tutaj się śmiał z wzrostu Anglika ? na pewno nie ja, ja do niego nic nie mam.

Ale popatrz. Taki Jan Koller mimo swojego wzrostu potrafił strzelać mnóstwo bramek i grać na bardzo wysokim poziomie. Praktycznie w każdym klubie w jakim grał był graczem podstawowym, dodatkowo strzelał/strzela gole z wielu pozycji, a nie tylko z głowy. Tutaj nie wzrost jest powodem, dla którego Anglik siedzi na ławce, ale ogólna klasa Petera. Trzeba sobie jasno powiedzieć, że jest zawodnikiem gorszym od Torresa czy Kuyta.

Koniec OT, bo to nie temat o Liverpoolu i jego napastnikach :witam:

właśnie - koniec o Liverpoolu - ma osobny temat. Kolejne OT bedę karane / fieldy

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 18 paź 2007, 23:27

Danielinho90 pisze:Krąży taka opinia jakoby Peter grał bardzo dobrze głową, co jak się okazuje jest bzdurą, bo Anglik mimo wysokiego wzrostu nie należy do "asów" w walce w powietrzu, natomiast jego technika, jak na taką ilość centymetrów jest na solidnym poziomie.
Widzisz, Peter mimo swego wzrostu nie gra dobrze głową, a to powinno być jego atutem. Eduardo jest niski, a potrafi się świetnie znaleźć w polu karnym i strzelić bramkę właśnie głową. Technika Croucha jest na solidnym poziomie, a Eduardo na wysokim. :] Chorwat jest przebojowy, lubię takie żyletki. 8)
fieldy pisze:Zemdlał według pierwszych prognoz Robin będzie wykluczony z gry przez najbliższy miesiąc Shocked
Widzę w tym trochę plusów. Swoją szansę dostanie Eduardo i Bendtner. W zależności z kim będziemy grać. Z drugiej strony gramy z Liverpoolem i Manchesterem. Na te mecze przydałby się nam właśnie Robin. :?

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 18 paź 2007, 23:30

Maro juve pisze:Fantastyczni gracze, absolutnie się uzupełniający - szczególnie Ade z Robinem. W tym momencie chyba obok Barcy najbardziej powalający atak
zajrzyj jeszcze do Monachium. Jak tam się uzupełniają Luca Toni show :mike: i Miro Klose :wink: \o/

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 19 paź 2007, 22:53

Van Persie :olaboga: . A najgorsze w tym jest to, że kontuzji dostał podczas meczu swojej reprezentacji... i jak tu nie oczekiwać odszkodowań od federacji :roll: ?

Nie mniej jednak zbliżający się mecz z Boltonem wygrać po prostu trzeba. Nie tylko ze względu na naszą świetną formę, ale przede wszystkim dlatego, że Bolton prezentuje się do tej pory miernie :] . Ponadto zagrożony jest ponoć występ Anelki, co niezwykle ułatwi nam zadanie. Trzeba utrzymać lidera :P !

PS.
Cóż to za twór zrobił taki burdel w temacie :/ ?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 19 paź 2007, 22:58

Robin ma odpoczywać od 4 do 6 tygodni. Czyli na ManU pewnie też nie wróci.

Kontuzje odniósł także Senderos - ale wraca Gallas, wiec sie wyrównuje.
Podobno na ławce mają zacząć Rosicky i Gilberto. Ten drugi z powodu długiego lotu z reprezentacji, niby - ale tak naprawde i tak Flamini by zagrał.
Jensa podobno nawet na łąwce ma ni być - poki co to onet chyba tylko podał. Na oficjalnej chyba o tym nie było, albo po prostu nie pamiętam,

Jakiś czas temu pisałem, ze Cesc został wybrany graczem września, dziś się okazało, że trenerem wrzesnia wybrany został Wenger. Przypominają sie czasu Henry'ego i Wengera :D Już wiadomo kto zajął miejsce Francuza w druzynie :D

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 19 paź 2007, 23:06

RóżA pisze:Van Persie
:(

Jak tylko przeczytałem o jego kontuzji, której nabawił się podczas spotkania reprezentracji Holandii to od razy wypowiedziałem wulgarne określenie osoby uprawiającej nierząd w celach zarobkowych (na literkę K a ostanie A) szkoda gościa tym bardziej, że to dośc ważna postać dla Arsenalu w tym sezonie i na dodatek tak kontuzja to nie tydzien ale nawet 6 tygodni :?

Wiecie co mnie najbardziej w kwestii Arsenalu cieszy w tym sezonie? Otóz to, że "eksperci" wypowiadali się "Arsenal jest słaby w tym sezonie zdobędzie 5 miejsce nie wystartuje w LM w przyszłym sezonie" co niektórzy forumowicze podzielali ta opinie chciałbym teraz zobaczyć ich miny :lol: (Tottencham gdzie jest czyz by 17? :lol: )

Z Boltonem oczywiście wygramy bo inaczej być nie może!

Arsenal \o/

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 19 paź 2007, 23:15

Akurat kontuzja Senderosa mnie najmniej martwi. To co Szwajcar wyprawiał w ostatnich spotkaniach wołało czasem o pomstę do nieba. I w końcu się doczekał :lol: . Momentami chciałem nawet, żeby to Sagna został przesunięty na środek...

Sytuacja z Gilberto naprawdę wygląda bardzo dziwnie. Rozumiem, że Flamini znajduje się chyba w życiowej formie, ale przecież Gilberto jeżeli już gra, to gra bardzo solidnie. Chociaż z drugiej strony cieszę, że mamy takie a nie inne problemy :P .

Awatar użytkownika
African
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: African » 19 paź 2007, 23:18

Szkoda Robina, bardzo szkoda, bo w ostatnich meczach prezentował się coraz lepiej no i bramki zaczął już regularnie strzelać. Strata tak ważnego zawodnika na 6 tygodni może być bardzo odczuwalna, zwłaszcza, w meczach z takimi rywalami jak Liverpool czy Manchester. No ale cóż, trzeba będzie to jakoś przeboleć (nie ma ludzi niezastąpionych).
Teraz szansę pewnie dostaną Eduardo i Brendtner, co mnie bardzo cieszy. Mało razy widziałem Chorwata w akcji, a słyszałem o nim bardzo dużo dobrego, więc w najbliższych tygodniach będę miał okazję bardziej się mu przyjrzeć (jeśli oczywiście zdrowie dopisze).

Mecz z Boltonem Arsenal musi wygrać i innej opcji po prostu nie ma. Bolton w tym sezonie spisuje się tak fatalnie, że nawet bez van Persiego Kanonierzy dają radę. Liczę na jakiś wysoki wynik (może powtórka z Derby :P), choć będzie trzeba uważać na Anelkę (chyba, że jest kontuzjowany, bo nie wiem?).
Tak czy siak spodziewam się 4:0, po dwóch bramkach Adebayora i Fabregasa.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 20 paź 2007, 6:14

Ja tam się nie spodziewam łatwego meczu z Boltonem, szczególnie pod względem fizycznym. :? Z nimi nam się zawsze trudno grało. Obecnie są w strefie spadkowej. Jeżeli chcą pozostać w lidze, to muszą zacząć zbierać punkty.
RóżA pisze:To co Szwajcar wyprawiał w ostatnich spotkaniach wołało czasem o pomstę do nieba.
Sunderlandowi bramkę strzelił. :o

Niemniej jednak chcąc walczyć o mistrzostwo musimy wygrywać mecze z ogórkami, szczególnie u siebie. Interesują mnie tylko 3 punkty. Rozmiar kary nie gra roli. Możemy nawet wygrać 1:0, po bramce Almunii w 93'. :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”