Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 337

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
35%
2
5
25%
3
1
5%
4
3
15%
Poniżej 4
4
20%
Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 18 gru 2009, 13:27

Gramy z Ajaxem. Czyli mecz z historią. Tak sobie myślałem, że to by był fajny rywal. :P

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 18 gru 2009, 13:41

Chcialem Ajax i mam Ajax :P
W 1/8 zagramy ewentualnie z Szachtarem/Fulham wiec bedzie kolejny hicior z Szachtarem pewnie.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 18 gru 2009, 14:00

arek_ahig pisze:Chcialem Ajax i mam Ajax :P
Nie chciałem Juve i mam Juve :lol:
Oczywiście już mówi się, że to rewanż za finał Ligi Mistrzów z 1996 roku. Tym razem jednak nie spodziewam się takich emocji oczywiście. Wydaje mi się, że Juventus to za wysokie progi dla "The Joden". Sporo będzie zależeć, na którym biegunie sinusoidy będzie akurat forma Luisa Suareza. Liczę na dobry mecz i zdrową rywalizację na forum z fanami Juve :)

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 18 gru 2009, 14:09

Juventus gorzej grac juz nie moze, takze licze na pewny awans. Pozniej Szachtar, obronca tytulu wiec moze byc ciezko, ale z calym szacunkie dla przeciwnika, taki zespol jak Juve nie moze sie obawiac rywali pokroju Ukraincow.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 18 gru 2009, 14:25

Mam nadzieje, że zobaczę Davidsa na trybunach. Swoją drogą fajnie, bo będę mógł zobaczyć ile ten Suarez umie w pojedynku z dobrym zespołem (w reprezentacji jak go oglądałem z najmocniejszymi był kiepski a Eredivisie nie oglądam)
Swoją droga, nie doszło do żadnego sensacyjnego duetu w 1/16 czy 1/8 (może z wyjątkiem JUVE-Szachtar, bądź co bądź obrońca trofeum), więc w 1/4 może być już naprawdę fajnie. Gdyby tak awansowały: PSV,Villareal, Atletico, OM, Roma, Liverpool, Werder i JUVE do zajebistych pojedynków dojść by wręcz musiało :mrgreen:
Swoją drogą zaczynam widzieć pozytywy tego 3 miejsca. Lepiej sobie trochę pograć z naprawdę fajnymi zespołami, niż odpaść z Chelsea lub United w pierwszej rundzie :P

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 18 gru 2009, 14:33

(L)oczkerson pisze:Swoją drogą fajnie, bo będę mógł zobaczyć ile ten Suarez umie w pojedynku z dobrym zespołem (w reprezentacji jak go oglądałem z najmocniejszymi był kiepski a Eredivisie nie oglądam)
Suareza wystarczy przypilnować, albo chociaż lekko przycisnąć i może pokazać swoje umiejętności marnowania dogodnych sytuacji. Nie zdziwię się też jak w spotkaniach z Juve trochę sobie ponurkuje, bo bardzo lubi to robić.
Ciekawe czy trener odważy się w tym dwumeczu na typowe dla Ajaksu ustawienie z trzema napastnikami.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6686

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 18 gru 2009, 22:48

Ajax to rywal w sam raz pod Ciro. Nie na tyle dobry, byśmy sobie z nimi nie poradzili, ale o takiej renomie że w razie zwycięstwa można będzie powiedzieć "wygraliśmy z Ajaxem". Jak dla mnie to dobre losowanie, ważne że nie był to Liverpool...

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 20 gru 2009, 13:03

Dzisiaj mecz z Catanią. Pomimo że niektóre mecze Serie A odwołują to tego spotkania raczej dojdzie, zresztą chcę żeby ten mecz został rozegrany bo kończyć rok w tak fatalnym stylu Juve po prostu nie może. Ze składem raczej nie będzie niespodzianki, jedynie brakuje Buffona ale Manninger jest dobrym bramkarzem i wiem, że sobie poradzi. Catania jest najsłabszą drużyną w tym sezonie, gramy u siebie - teoretycznie najłatwiejszy mecz w tym sezonie...

Taka ciekawostka:
juvepoland.com pisze:Jorge Andres Barrios Martinez (Catania): Z pięcioma golami na koncie jest najlepszym strzelcem Sycylijczyków w tym sezonie. Gola strzela średnio co 140 minut. Po raz ostatni trafił w starciu ze Sieną. Od tamtej pory pozostaje bez trafienia od... 132 minut. Jeśli kimkolwiek Catania będzie w stanie postraszyć gospodarzy, to właśnie Urugwajczykiem.

Bójmy się 8 minuty...

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 20 gru 2009, 13:26

Dzisiaj mecz z Catanią. Pomimo że niektóre mecze Serie A odwołują to tego spotkania raczej dojdzie, zresztą chcę żeby ten mecz został rozegrany bo kończyć rok w tak fatalnym stylu Juve po prostu nie może.
Dokładnie. Catanię to najlepszy rywal by się odbić i nie mieć czarnych myśli przez najbliższe 3 tygodnie.
Ze składem raczej nie będzie niespodzianki, jedynie brakuje Buffona ale Manninger jest dobrym bramkarzem i wiem, że sobie poradzi
No ze składem tak wesoło nie jest.
Nie ma też Chielliniego, Sissoko, Camo i pauzuje Poulsen. Do tego Iaquinta pewnie jeszcze nie zdąży. Szkoda bo on z niesamowicie regularnym Treze to może być wreszcie taki atak o jaki mi chodzi.
Najbardziej martwi mnie długi uraz Camoranesiego bo uderza to w Giovinco. Giovinco, który jak gra zawsze gra naprawdę dobrze, a bez Camo nie ma szans na system taktyczny z miejscem dla Seby w 11.
Swoją drogą ciekawe kto zagra obok Marchisio i Melo. Do dyspozycji jest Tiago, De Ceglie i Salihamidzic.

W zasadzie to najbardziej obawiam się warunków.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 20 gru 2009, 13:33

No ze składem tak wesoło nie jest.
Nie ma też Chielliniego, Sissoko, Camo i pauzuje Poulsen. Do tego Iaquinta pewnie jeszcze nie zdąży. Szkoda bo on z niesamowicie regularnym Treze to może być wreszcie taki atak o jaki mi chodzi.
Chiellini, Sissoko nie grają już chyba ze dwa tygodnie, Camor w sumie też ostatnio grał mało więc w porównaniu z meczu z Bari brakuje tylko Buffona i Poulsena który jak jest potrzebny to pauzuje za żółte kartki... Więc jak dla mnie skład bez niespodzianek.
Najbardziej martwi mnie długi uraz Camoranesiego bo uderza to w Giovinco. Giovinco, który jak gra zawsze gra naprawdę dobrze, a bez Camo nie ma szans na system taktyczny z miejscem dla Seby w 11.
Ostatnio sporo myślałem nad ustawieniem 4-3-2-1 z Sebą i Diego za Trezegutem, który jest na dzień dzisiejszy naszą jedyną sensowną opcją w ataku. Do takiego systemu jednak potrzebujemy ofensywnych bocznych obrońców których nie mamy, ale może na Catanię by to wypaliło :think:

Co do trzeciego do pomocy, powinien być to Tiago ale nie zdziwię się jak zagra De Ceglie o którym Ferrara mówił na konferencji potrafi grać w pomocy. Salihamidzic raczej w końcówce. Jest jeszcze Marrone, który swoje minuty już zaliczył.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 20 gru 2009, 16:57

Melo dzisiejszą postawą udowodnił wszystkim wątpiącym w rozsądek osób przyznających Bidone d'Oro, że naprawdę ta nagroda należała mu się jak nikomu innemu we włoskiej lidze. :wink:

Awatar użytkownika
Grand
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Grand » 20 gru 2009, 17:00

Koszmaru ciag dalszy :!: :roll: Nawet nie wiem co napisac... moze wogóle nie bede pisał. :oops:

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 20 gru 2009, 17:09

Wilmore dzisiaj to ja widziałem z 10 kandydatów do tej nagrody.
Oceniać Melo będę gdy JUVE będzie grał dobrze. Na razie widzieliśmy totalną beznadzieje przerwaną świetną asystą Diego. Więcej o meczu pisać mi się nie chce, bo albo każdy widział jak grali, albo z łatwością może się domyślić jak to wyglądało. Bardziej chciałem się odnieść do słów ekspertów (Moggi np.), którzy twierdzą, że JUVE gra tak źle, bo został kupiony nie kreatywny defensywny pomocnik a destruktor. Rację pewnie mają, ale jakim KUWA cudem JUVE gra beznadziejnie w każdym elemencie? Czy ten Felipe Melo roztacza aż tak gigantyczną beznadziejność, że wszyscy grają jak w szkole podstawowej. Że Treze nie umie trafić z najprostych sytuacji, że cała defensywa podała chyba kilkanaście razy pod nogi rywala, że przy kontrze Catanii na naszej połowie był tylko Marchisio a Legro, Canna, Caceres i Grosso presingiem odpierali piłkę? Tak można dalej, ale sensu w tym większego nie ma. Czepiać malych szczegółów technicznych można się gdy drużyna gra dobrze, a nie działa jakiś jeden mały element.W pomyśle Ferrary nic, naprawdę nic nie działa. I nie widzę powodu by pozostał w JUVE. Podobnie jak nie widzę powodu by aktualny zarząd dalej sprawował władzę, jeśli nie ma w nim porządnego dyrektora technicznego, mającego pojęcie o taktyce itp.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1315

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 20 gru 2009, 17:15

Zamiast Juve nadrabiać punkty do Milanu to w spotkaniu z Catanią po raz kolejny daje popis swojej gry :lol:
Gdzie jest te Juve o którym w lecie mówili kibice, zawodnicy i zarząd które miało walczyć i zdobyć scudetto :?:

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 20 gru 2009, 17:18

gilardino11 pisze: Gdzie jest te Juve o którym w lecie mówili kibice, zawodnicy i zarząd które miało walczyć i zdobyć scudetto :?:
Zdajesz sobie sprawę z tego, że stajesz się monotematyczny? Jak widzę, że jesteś autorem posta, to wiem czego mogę oczekiwac w odniesieniu do Juventusu.
Na podsumowania przyjdzie czas pod koniec sezonu a w przypadku Ciro - do końca jego pracy.

Coś pozytywnego o meczu:

.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”