Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 337

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 197

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 26 kwie 2008, 11:29

Babel pisze:(...)wydaje sie że Mancini zostanie na stanowisku trenera(...)
Oj niestety ja mam dokładnie takie samo wrażenie. Sposób prowadzenia drużyny w drugiej częsci sezonu jest dla mnie całkowicie nie do zaakceptowania. Co z tego, że wykonamy dobre transfery jak sztab znowu spieprzy przygotowania i po grudniowej przerwie znowu czeka nas oglądanie męczarni z drużynami pokroju Regginy czy Torino, a ja mam już dosyć widoku jak nasi wysiadają po 45 minutach gry i walczą o przetrwanie w takich meczach, mam też dosyć wystawianie trzech DM w meczu który musimy wysoko wygrać. Trzeba tym problemem się zająć w pierwszej kolejności, bo piłkarzy mamy bardzo dobrych, ja osobiści niewielką lukę widzę tylko jeżeli chodzi o ofensywnych pomocników.

MarcinW
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 390

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 26 kwie 2008, 12:25

marketingowo niekoniecznie ?
Dobrze wiesz o co mi chodziło. Mały błąd w konstrukcji zdania. Naturalnie na transferze R10 można zyskać sporo pieniążków np. ze sprzedaży koszulek.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 27 kwie 2008, 12:56

Maciek (interista) pisze:Oj niestety ja mam dokładnie takie samo wrażenie.
Tylko sprecyzuje. Nie jestem nastawiony jakoś specjalnie antyMancini, bo uważam że Inter powinnien iśc modelem Arsenalu, Man Utd czyli ciagła praca jednego trenera z kadra, mądrze uzupełnianą graczami pasujacymi do konceptu szkoleniowca. Tyle, że ostatnio Mancio zaczyna kombinowac ze zmianami i sa to zmiany zupełnie dziwne, często nietrafione i nieuzasadnione forma tych zawodników. Dodatkowo to zamieszanie po meczach z L'poolem. Niech po prostu zdecyduje się czy chce być trenerem Interu przez długie lata czy nie. I niech się ogarnie i wystawia zawodników tak jak w poprzednim sezonie czyli głownym kryterium jest postawa na boisku.

Dzis gramy z Cagliari u siebie i niewyobrazam sobie straty choćby punktu.

MarcinW
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 27 kwie 2008, 21:26

Inter zmierzając ku kolejnemu zwycięstwu w rozgrywkach Serie A pewnie pokonał Cagliari 2:1. Bramki strzelali Cruz i Materazzi dla Interu oraz Biondini w doliczonym czasie gry dla Cagliari.

Awatar użytkownika
Chuchu
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chuchu » 28 kwie 2008, 15:31

w pierwszej polowie Inter mial lekką przewagą i przypieczętował ją setną bramką Cruza we Włoszech. w drugiej natomiast przewaga Nerazzurich znacznie wzrosła i zasłużone zwyciestwo. gol dla Cagliari fartowny niesamowicie :) dodam jeszcze ze Stankovic juz od dawna gra jak kaleka ale Mancini ciągle stawia na niego. Deki zagra pewnie z Milanem a Jimenez obejrzy mecz z ławki :( i mysle ze zanim Inter ściągnie jakiegos ofensywnego pomocnika - bo interesuje sie wieloma znakomitymi takimi jak Ronaldinho, Nasri, czy Hleb - musi zwolnic Manciniego bo grac i tak bedzie Stanko
Ostatnio zmieniony 29 kwie 2008, 15:01 przez Chuchu, łącznie zmieniany 2 razy.

MarcinW
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 28 kwie 2008, 20:39

Czas zewrzeć szeregi i kibicować Fiorentinie w szlachetnym celu pozbawienia szans na występ w LM czerwono czarnej swołoczy.

Awatar użytkownika
Chuchu
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chuchu » 03 maja 2008, 16:24

Czas na Derby Mediolanu - najwieksze derby w całej Europie, jesli nie na Świecie. jak zwykle nie ma faworyta. mysle jednak ze Inter powinien ten mecz wygrac. Stankovic doznał podobno jakiegos urazu ale mimo to zostal powolany. mam nadzieje jednak ze Mancini sie nie wyglupi i nie wystawi Dejana w pierwszej jedenastce. Mancio wcale nie jest zlym trenerem ale zobaczcie zejak Stankovic mial kontuzje to Inter gromil wszystkich po kolei a jak wrócił i zaczął grać padake a mimo to Mancio caly czas stawial na niego to Inter dopadł kryzys. przypadek?? :roll:

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 03 maja 2008, 16:26

Cambiasso też ostatnio słabiutko, więc trzeba go na ławkę wysłać. Dlaczego tego nie robisz?

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8395

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 03 maja 2008, 23:07

Kolego Chuchu, uważam, że Mancini nie nadaje się do takiego klubu jak Inter. Nie ma on dobrego kontaktu z piłkarzami. Ja jestem zwolennikiem zatrudnienia Mourinho. The Special One jest człowiekiem, za którym piłkarze "pójdą na koniec świata". Ktoś taki potrzebny jest dla tak wielkiego klubu jak Inter. Mancini pokazał, że nie jest profesjonalistą, gdy zapowiedział odejście, a później się głupio tłumaczył. Sukcesy we Włoszech nie bronią Manciniego. Potrzeba dobrych występów w Europie. A tak w ogóle, to jutro chłopcy pokażą Milanowi, kto rządzi w Mediolanie:)

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 04 maja 2008, 11:39

piotrcies pisze:The Special One jest człowiekiem, za którym piłkarze "pójdą na koniec świata".
Tak, ale tylko Ci, których Jose widzi w swojej koncepcji. Zobacz ile "milionów" Mourinho zniszczył w Chelsea. Tacy piłkarze jak Crespo, Kezman, Del Horno czy Shevchenko byli gwiazdami w swoich klubach, a po tych kilku sezonach oglądania Portugalczyka w akcji mogę stwierdzić, że nie dopuści do sytuacji aby ktoś był w klubie większą gwiazdą niż on. Nie jest to jakiś atak na umiejętności Portugalczyka, którego bardzo sobie cenię i chciałbym aby zasiadł na ławce trenerskiej Interu, ale tylko przypomnienie, że nie jest to jakiś bóg tylko trener z jasną zarysowaną koncepcją na futbol, która jednym się podoba a innym nie.

Awatar użytkownika
piotrcies
Reputacja: 8395

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 04 maja 2008, 11:47

Zgadzam się z tym, że trzeba pasować do koncepcji Mourinho. Jednak uważam, że ten człowiek miałby większy wpływ niż Mancini. Interowi jest ktoś taki potrzebny, co zresztą widać. Zespół od tylu lat ma bardzo silną kadrę, a Europy jakoś nie mogą zawojować (no, może poza półfinałem w sezonie 2002/2003 z Milanem, gdy byli blisko awansu). Potrzebny jest ktoś kto ruszy ten zespół. Mourinho, mam nadzieję, jest takim człowiekiem. Pozdrawiam:)

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 197

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 04 maja 2008, 12:16

Prawda jest jednak taka, że Moratti sam nie zwolni Manciniego. Powtarza to niemal w każdym wywiadzie i nie wierzę, aby była to jakaś gra. Istnieje jednak szansa, że sam Roberto dotrzyma słowa danego po rywalizacji z Liverpoolem i będzie to jego ostatni sezon na naszej ławce. Tym bardziej liczę na dzisiejsze zwycięstwo bo wtedy już nikt nie będzie niczego ukrywał :P

Nie jest to więc wszytko takie proste. Ponadto ponoć Mourinho wymaga ściągnięcia Drogba, i tutaj jest poważny problem bo Chelsea chce go oddać tylko w razie pozyskania od nas Balotelliego.

Cambiasso został namaszczony przez Zanettiego i Morattiego na przyszłego kapitana, mam tylko nadzieję, że nie oznacza to, że Javier chce już kończyć karierę.

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 04 maja 2008, 12:47

Maciek (interista) pisze:Prawda jest jednak taka, że Moratti sam nie zwolni Manciniego.
Ja nie byłbym tego taki pewien. Nie wiem ile w tym prawdy, ale mówi się, że Moratti był bliski zwolnienia Mancio po porażce z Juventusem. Wtedy tylko kilku piłkarzy uratowało posadę trenera. Moim zdaniem wszystkie wypowiedzi Morattiego o Mancinim są tylko kurtuazyjne i Panowie po sezonie rozstaną się w przyjaźni.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 04 maja 2008, 13:03

Martin Pellegrino pisze:Nie wiem ile w tym prawdy, ale mówi się, że Moratti był bliski zwolnienia Mancio po porażce z Juventusem. Wtedy tylko kilku piłkarzy uratowało posadę trenera. Moim zdaniem wszystkie wypowiedzi Morattiego o Mancinim są tylko kurtuazyjne i Panowie po sezonie rozstaną się w przyjaźni.
Mowiło sie, a w zasadzie media pisały, ze Ibrahimovic po zmianie mial pretensje najpierw do Manciniego, potem do Figo, a na koncu niewiadomo czy mial pretensje do kogokolwiek. Radzilbym z calego serca zachowywac dystans do medialnych informacji, ktore lubuja sie jak ktos sie kloci, jest skonfliktowany i odchodzi. One z tego zyja.

Poza tym Moratti oddal prezydenture Facchettiemu, co oznaczalo jakby wycofanie sie z zarzadzania klubem od strony sportowej. Po smierci Giacinto powrocil do tej roli, ale peni ja raczej honorowo nizli ma jakis wiekszy wplyw na decyzje sportowe. Mysle, iz Massimo wyleczyl sie juz z podejmowania pod wplywem emocji. O ile w ogole jeszcze to lezy w jego gestii.

Po mojemu to tylko sam Mancini moze ustapic ze stanowiska.

Awatar użytkownika
orzeu
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 449

Post Wyświetl pojedynczy post autor: orzeu » 04 maja 2008, 13:20

mam przeczucie, że właśnie się tak stanie tzn. Mancini zrezygnuje po sezonie, a to, że niby zostaje to mogłabyć zasłona dymna ze strony klubu żeby nie siać zamętu w głowach piłkarzy. moim zdaniem jest 40% że Mancio po sezonie odejdzie. I jeśli odejdzie, to tylko na swoje własne życzenie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”