AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 338

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 03 sty 2008, 20:55

Najciekawszy jest ostatni akapit :roll:
po polsku znaczy to mniej wiecej
Luca Toni ujawnił, że zanim podpisał umowę z Bayernem Monachium, podpisał kontrakt z Milanem! "Wiecie, że dwa lata temu byłem bliski przejścia do Interu i nawet Juventusu Turyn. Z Milanem poszedłem dalej - podpisałem z nimi kontrakt". Jeśli są to prawdziwe słowa włoskiego napastnika, to nasuwa się pytanie co on robi w Bawarii i jak Galliani z zarządem mogli zaprzepaścić taki zakup?

Awatar użytkownika
Ajgor
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ajgor » 03 sty 2008, 22:39

Szczerze mówiąc akurat Toni wg mnie nie jest napsatnikiem jakiego nam trzeba więc jakoś nadmiernie mi nie żal. Chociaż sam fakt martwiący.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 786

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 03 sty 2008, 22:41

Jest idealnym napastnikiem do Waszego 4-5-1 (czy jak woli Ancelotti 4-3-3 :lol: ) co pokazał na Mundialu.

Awatar użytkownika
Ajgor
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ajgor » 03 sty 2008, 22:50

maciek_88 pisze:Jest idealnym napastnikiem do Waszego 4-5-1 (czy jak woli Ancelotti 4-3-3 ) co pokazał na Mundialu.
Ja mam trochę inne zdanie o nim niż idealny napastnik. Każdy może mieć swój osąd.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 03 sty 2008, 23:06

Toni to napastnik który idealnie kończy akcje. Nam potrzeba kogoś jak Szewa, Drogba lub Henry w Arsenalu. Kogoś kto będzie potrafił rozegrać, strzelić w ważnym momencie bramkę z każdej pozycji i asystować. Może nie od razu ale liczę na Pato bo co mi innego pozostaje ?

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 03 sty 2008, 23:09

Ajgor co jak co ale Toni jest najlepszym kandydatem jakiego można wymyślić do gry na szpicy po Treze i Drogbie... Jego jedyna wada to to że szybki nie jest, ale mając za jego plecami przebojowego Kakę i Seedorfa to nie powinno być problemem...
Łukasz_ pisze: Nam potrzeba... Kogoś kto będzie potrafił rozegrać, strzelić w ważnym momencie bramkę z każdej pozycji i asystować
Co jak co ale przy tak kreatywnej i skutecznej formacji pomocy jak Milanu mozna pozwolić sobie na czysto snajperski atak... w szczególności że Milan gra tylko 1, a w paru spotkaniach tracił punkty bo brakowało takiego Toniego właśnie co by poprostu strzelił tego jednego jedynego gola, no chyba że Milan chce znaleźć napastnika i skutecznego i technicznego i kreatywnego, ale kogoś takiego (doskonałeo w każdym z tych elementów nie ma)
Ostatnio zmieniony 03 sty 2008, 23:14 przez (L)oczkerson, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 786

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 03 sty 2008, 23:12

Nie wiem czy Treze na szpicy by sobie poradził. Ale ja mam jeszcze obraz Toniego, który bierze na siebie minimum 2 obrońców i daje miejsce pomocnikom (np Perrocie). Tutaj dając trochę miejsca Kace czy Seedorfowi...

Ale co ja będę się kłócił z kibicami Milanu czego ich zespół potrzebuje najbardziej :P

Awatar użytkownika
Ajgor
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ajgor » 03 sty 2008, 23:15

Z napsatników kończących to jest Pippo i Gila i na tym można poprzestać. Łowcą goli jest ale nie taki typ jest niezbędny niczym tlen w Milanie.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 03 sty 2008, 23:19

Tyle że Inzaghi się kończy, a Gila nie doszedł do poziomu jaki powinien prezentować rasowy snajper w takim zespole jak Milan, on jest dobry, ale nic więcej, więc ja bym w snajpera w Milan ie inwestował, głównie dlatego że w systemie z 1 napastniek bez kogoś naprawdę niesamowicie skutecznego (jak kiedyś Sheva) trudno stworzyć potężny zespół

Awatar użytkownika
Ajgor
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ajgor » 03 sty 2008, 23:22

(L)oczkerson pisze:jak kiedyś Sheva
No właśnie jak Sheva. Z całym szacunkiem dla Toniego ale do dawnego Shevy to mu daleko jest. Zupełnie to inny typ jak piszę.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 03 sty 2008, 23:30

Pisząc jak Sheva, mam na mysi jego skuteczność (za najlepszych czasów nią imponował) i Toni taki poziom w tym elemencie prezentuje od dobrych 3 lat, wiec dla mnie by był dobrym transferem (też ze względu na cenę bo przeciez Bayern kupił go za 12 mln po 2 sezonach gdzie Toni strzelił ponad 50 goli w lidze) a jeśli chodzi oo kreatywność i technikę to ona może zostać przejęta przez formacje pomocy z Kaką, Pirlo, Seedorfem czy na Pato (co jak co ale oni dadzą radę) wiec dla mnie Milan ma czego żałować...
No ale jak kupicie kogoś jak Sheva to będzie to lepszy transfer, tylko kto może nim zostać? Bo ja nie widzę...

Awatar użytkownika
Ajgor
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ajgor » 03 sty 2008, 23:37

(L)oczkerson pisze:tylko kto może nim zostać
Trochę takich jest kwestia ceny :wink:

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 04 sty 2008, 11:50

(L)oczkerson ale skuteczność Szewczenki a skuteczność Toniego to co innego. Szewa w Milanie był napastnikiem kompletnym, nie miał słabych punktów. Zresztą kasa jaką Chelsea zapłaciła to potwierdziła ale na szczęście on nie potwierdza tego tam :smile2: Trzeba wierzyć w Pato zresztą Ancelotti nie boi się powierzyć na nim dużej odpowiedzialności a on szanse będzie miał bo w przeciwieństwie do Gourcuffa nasz atak nie jest tak mocny jak pomoc gdzie Francuz nie ma kogo wygryźć.

Awatar użytkownika
Mates
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mates » 04 sty 2008, 11:51

Ajgor mozesz miec o Tonim nie najlepsze zdanie, ale spojrzmy prawdzie w oczy: na chwile obecna Toni jest lepszy od kazdego naszego snajpera, i fakt ze mial z Nami podpisany kontrakt a mimo to do Nas nie przeszedl nie wystawia najlepszej opinii Naszemu zarzadowi.

W systemie gry preferowanym przez Carlo zawodnik grajacy wysunietego napastnika musi byc niezwykle skuteczny, musi dobrze grac glowa (ze wzgledu na duza ilosc dosrodkowan Naszych bocznych obroncow), musi dobrze grac tylem do bramki i mjusi potrafic rozegrac pilke do wbiegajacych ofensywnych pomonikow. Mistrzostwa Swiata i 2 ostatnie sezony pokazaly ze Toni w tych elementach jest lepszy od Gili i Pippo.

Acha co do Szewy to prosze Was- ustawienie z Szewa (sprzed chocby 2 sezonow) bylo inne niz to ktore dzisiaj gramy. Wychodzi bardziej na to ze to co kiedys gral Szewa teraz ma grac Seedorf oraz bardziej ofensywnie ustawiany Kaka. Ergo Toni nie przychodzil by jako gracz ktory ma grac to co Szewa(czyli taki cofniety napastnik), tylko przychodzilby jako gracz, ktory gralby wysunietego napastnika.

Ajgor pisze:(L)oczkerson napisał:
tylko kto może nim zostać

Trochę takich jest kwestia ceny

Do wyrwania takich napastnikow jest bardzo malo. A jesli dodamy do tego powszechnie znane skapstwo Naszych Bossow to praktycznie dla Nas tacy zawodnicy nie istnieja.

Awatar użytkownika
Ajgor
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ajgor » 04 sty 2008, 14:31

Mates pisze:ustawienie z Szewa (sprzed chocby 2 sezonow) bylo inne niz to ktore dzisiaj gramy
I właśnie oto się rozbija.
Mates pisze:Toni jest lepszy od kazdego naszego snajpera
No owszem jest. Nie napisałem że nie. Napisałem, że nie jest dla nas napastnikiem ideanym. Bo też i uważam że jest wielu lepszych od niego dla naszego zespołu.

Mates pisze:fakt ze mial z Nami podpisany kontrakt a mimo to do Nas nie przeszedl nie wystawia najlepszej opinii Naszemu zarzadowi.
A ztym się zgadzam w 100% co już napisałem.

FORZA GRANDE MILAN

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”