Widzew Łódź (zbiorczy) - Strona 35

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1551
Kibicuję: WIDZEW

Re: Widzew Łódź (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 27 sty 2010, 22:44

No to mamy nowego sponsora technicznego, firmę....Vigo! :D O tej firmie wiem tylko tyle, że jest sponsorem siatkarzy Resovii. Ignaczak w wywiadzie mówił, że sprzęt dobrej jakości. Nawiasem mówiąc, miał ktoś styczność z rzezami tej firmy? W całym tym zamieszaniu cieszy mnie, że z pumą nie została przedłużona umowa, firma ta waliła w ch.. po całości z nami. Beznadziejne wykonanie strojów, wysłane w dodatku kilka dni po rozpoczęciu ligi, piłkarze musieli grać w strojach z ekstraklasy z zaklejonymi znaczkami, żenada to była...Wracając do Vigo to może być ciekawie ze strojami, których krój będzie robiony specjalnie pod Widzew, a nie z gotowego wzoru. No i zawsze plusem jest to, że wspieramy rozwój polskiej firmy ! Mam nadzieję, że nie spartolą szansy jaką otrzymują...

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 27 sty 2010, 23:13

NoName1989 pisze:Nawiasem mówiąc, miał ktoś styczność z rzezami tej firmy?
Zagłębie gra w strojach firmy "Vigo" już drugi sezon. Piłkarze na nie nie narzekają, wyglądają również nie najgorzej. Mam oryginalną "meczówkę", którą dostałem w klubie i bardzo mi odpowiada. Wygodna, lekka, przewiewna, a przy tym wygląda na całkiem solidną.

Przykładowa koszulka bramkarska:
Obrazek

Przykładowa koszulka gracza z pola:
Obrazek

Mamy jeszcze białe i zielone dla graczy z pola, oraz niebieskie i czarne dla bramkarzy. Ale nie ma sensu wklejać każdego rodzaju.

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 27 sty 2010, 23:58

O wielkie dzięki za fatygę ! :beer:
Faktycznie stroję wyglądają przyzwoicie. Mam nadzieję, że nie tylko wyglądają na solidne, ale takie są. A orientujesz jak cenowo się prezentują wyroby tej marki?

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 28 sty 2010, 0:27

Cennik znajdziesz na stronie www.vigosport.pl

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 05 lut 2010, 12:54

Na zgrupowaniu w Turcji mają pojawić się trzej nowi zawodnicy jakiś Albańczyk - prawy obrońca oraz dwóch pomocników rodem z Hiszpanii..hm ciekawe co to za wynalazki, oby jeden z tych Hiszpanów okazał się rozgrywającym z prawdziwego zdarzenia, bo brakuję w drużynie takiego. Podejrzewam właśnie, że jeden jest skrzydłowym, a drugi rozgrywającym lub defensywnym pomocnikiem, na tych pozycjach największe braki.
Kolejny piłkarz z drugiej drużyny Widzewa udaje się na testy. Przez kilka najbliższych dni Wojciech Jarmuż będzie przebywał na testach we Flocie Świnoujście. Jeśli zrobi dobre wrażenie, to zostanie wypożyczony do tego klubu na pół roku. To w praktyce będzie oznaczało pożegnanie z Widzewem, bo jego kontrakt właśnie za pół roku wygasa.
zrób coś dobrego dla klubu, pokaż się z dobrej strony i zostań już tam :pray:

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 08 lut 2010, 22:33

Wychowanek słynnej FC Barcelony będzie podczas zgrupowania w Side testowany w widzewskim zespole. Fernando Arriero Garcia dołączył już do łódzkiego zespołu i razem z nim wyleciał do Turcji. 20-letni środowy pomocnik jest wychowankiem szkółki FC Barcelony, a ostatnio grał w jej rezerwach
Są jacyś kibice Barcy, którzy słyszeli o tym zawodniku, bądź widzieli go w akcji i mogliby go jakoś opisać?
Na zgrupowaniu Widzewa w Side pojawił się już drugi testowany zawodnik. Tym razem to Albańczyk, którego przyjazd zapowiadany był już kilkanaście dni temu. Polizoi Arberi jest prawym obrońcą lub pomocnikiem. 21-letni zawodnik występuje w albańskiej ekstraklasie w klubie FC Bylis Ballsh. Gra również w reprezentacji Albanii do lat 21 (zaliczył 25 występów), której jest kapitanem.

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 14 lut 2010, 14:26

Wojciech Jarmuż prawdopodobnie już zimą odejdzie z Widzewa Łódź. Nie na wypożyczenie, tylko definitywnie. Piłkarz porozumiał się już z Widzewem i rozwiąże kontrakt z łódzkim klubem za porozumieniem stron. Wszystko wskazuje na to, że jego nowym klubem będzie pierwszoligowa Flota Świnoujście, w której był na testach.
w końcu :jupi:

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 26 lut 2010, 11:09

Przed czwartkową prezentacją drużyny Widzewa, kontrakt z łódzkim klubem podpisał Fernando Arriero. Tak jak już kilkanaście dni temu zapowiadaliśmy, Hiszpan związał się z Widzewem umową do końca roku, ale z opcją przedłużenia jej na znacznie dłuższy okres, jeśli w ciągu najbliższych miesięcy pokaże się z dobrej strony. 20-letni środkowy pomocnik dostał w Widzewie duży kredyt zaufania. Od niego tylko zależy, czy szansę wykorzysta.
Niestety Kuki w początkowej fazie rundy rewanżowej nie będzie występował, gdyż już na zgrupowaniu w Turcji przyplątała mu się kontuzja.

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 02 mar 2010, 15:33

Reprezentant Tunezji Souheïl Ben Radhia dołączy do pierwszego zespołu Widzewa Łódź. W ostatnim dniu okna transferowego klub podpisał z zawodnikiem kontrakt na 2,5 roku.

Prawy obrońca przyszedł do Widzewa z Étoile Sportive du Sahel, klubu zajmującego obecnie trzecie miejsce w tunezyjskiej ekstraklasie. Souheïl Ben Radhia występował w kadrze narodowej Tunezji. Grał w ostatnim turnieju Pucharu Narodów Afryki, podczas którego był obserwowany przez Widzew.
No to Broziu doczekał się w końcu konkurenta na prawą obronę, bardzo dobrze, bo czasem za pewnie czuł się w tym pierwszym składzie, gdyż i tak nie miał go kto zastąpić. A tu przyjdą kolejne kopaniny gdzie o kontuzję czy kartkę łatwo i znowu Ugo, albo nie daj Boże Budka, musiałby grać na prawej obronie.
Dwa ciekawe transfery w tym okienku, a Cacek mówił, że nie będzie żadnych.

Derby są nasze ! :twisted:

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 07 mar 2010, 23:45

Na szybko po derbach, bo spać trzeba iść :D
Środek obrony dzisiaj tragedia, dużo błędów, za plecami bardzo niepewny Mielcarz, widać, że cały okres przygotowawczy spędził na rehabilitacji. No ale za to z przodu chłopaki wyręczyli obronę, Sernas, Robak :brawo:. Widać było, że ŁKS nie przepracował właściwie zimy, w drugiej połowie nie mieli już siły, Widzew też się za bardzo nie wysilał, trochę się gubił, ale jest wygrana !
Bramki:
1:0 Kujawa (31)
1:1 Sernas (42)
1:2 Panka (44)
1:3 Broź (82)
1:4 Robak (90)
Składy:
Widzew: Mielcarz, Ukah, Bieniuk, Szymanek, Dudu, Grzelczak, Panka, Kuklis, Ostrowski (68, Broź), Sernas (90, Grzeszczyk), Robak.
ŁKS: Wyparło, Balaz, Adamski, Hajto, Łakomy, Gevorgyan, Świerczewski, Kujawa, Madejski (63, Drumlak), Nawrocie (80, Wolański), Gikiewicz.

Na mecz niestety nie wszedłem musiałem oglądać go w jakiejś knajpie, ale i tak jestem przekurwiście szczęśliwy.
Cała Polska dzisiaj śpiewa Derby Łodzi dla WIDZEWA !!! ;) :beer:
dziękuje, dobranoc.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8736
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 07 mar 2010, 23:48

Oglądałem drugą połowę spotkania i muszę przyznać, że Rodowici grali bardzo dobrze, jedynie brakowało im skuteczności a także tego ostatniego podania. Widzew przez 80% drugiej połowy w ogóle nie atakował. Ciągłe rajdy ŁKS-u, no ale brak odpowiedniego zaplecza, finansowego, organizacyjnego zrobiło swoje, piłkarze ŁKS-u nie mieli siły na 90 minut biegania, i przegrali aż 4-1. Dla mnie szkoda, bo liga będzie chyba mniej ciekawa, jedno miejsce premiowane awansem już zarezerwowane.

Awatar użytkownika
Widzewiak1910
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Widzewiak1910 » 20 mar 2010, 22:06

3:0 i Widzewek ząbki usunął Dolcanowi :-)
Łatwy meczyk,duza przewaga nad reszta stawki-czyli niedługo Extraklasa zawita do Łodzi !! :beer:

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 21 mar 2010, 13:30

Widzewiacy bez wysiłku wygrali z Dolcanem. Myślałem, że Duric w końcu pokaże na co go stać i pokazał, stać go na grę w rezerwach...Za to bardzo dobre wrażenie wywarł na mnie skreślany przez wszystkich Miloseski, który po wejściu ożywił jeszcze bardziej naszą grę, świetnie dośrodkowywał, klepał i strzelił bramkę. Dolcan bez Tataja to nie ta sama drużyna, która sezon wcześniej chciała namieszać w I lidze. Chłopaki powiedzieli, że chcą wygrać wszystkie mecze tej wiosny i mam nadzieje, że im się uda.

Tylko Łódzki Widzew !

Awatar użytkownika
Widzewiak1910
Skład C
Skład C

Widzew zbroi się na pseudokibiców

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Widzewiak1910 » 27 mar 2010, 8:48

Przed sobotnim spotkaniem Widzewa Łódź z Motorem Lublin pojawiają się informację, że wśród kibiców gości na mecz wybierają się chuligani Motoru i Śląska Wrocław. Widzew już podjął działania, by nie doszło do zakłócenia porządku na stadionie. Zwiększona ochrona i ścisłe wytyczne, by od razu neutralizować wszelkie przejawy agresji, mają zapewnić pełne bezpieczeństwo na meczu przy al. Piłsudskiego.

Ochrona będzie w najwyższej gotowości i na stadion nie wejdzie nikt, kto nie będzie spełniał wymogów regulaminu stadionowego. Na pewno na trybuny nie wpuszczone zostaną osoby agresywne, bez ważnego biletu czy pod wpływem alkoholu. Nasza ochrona jest pod tym względem bardzo rygorystyczna, a w związku z docierającymi sygnałami, będzie dodatkowo wzmocniona i na ewentualną agresję odpowie bardzo stanowczo. Przez ostatnie lata walczymy o bezpieczeństwo na naszym stadionie i to z sukcesem. Kibice gości nie mają co liczyć na taryfę ulgową, bo żadnego pobłażania nie będzie. Tylko w tym sezonie nałożyliśmy już ponad 60 zakazów stadionowych, a już kilka grup przyjezdnych, które nie spełniły warunków regulaminu stadionowego, odbiło się od naszych służb ochrony. Będzie to dotyczyć przyjezdnych również na tym meczu, jeśli tylko dadzą ku temu pretekst – komentuje Mateusz Cacek, wiceprezes zarządu KS Widzew Łódź SA.

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 27 mar 2010, 9:41

Kolejny mecz u siebie z Motorem, który jest faworytem do spadku. Chociaż teraz na wiosnę zdobyli już 6 oczek, gdzie przez całą jesień zebrali 10 :D. Trener Baniak wywarł jakąś presję na chłopakach i chyba zaczęli grać, ale mimo to do Łodzi przyjadą raczej z nastawieniem by za dużo nie stracić. Więc trzeba szybko strzelić im bramkę i grać spokojnie.Mam nadzieję, że w pierwszym składzie wybiegnie Ben i Miloseski, który dał dobrą zmianę w meczu z Dolcanem i zasługuje na to by wystąpić od początku. A Ben, no cóż Ugo dzisiaj niedostępny dla Janosika, więc do wyboru jest Broź, albo Ben - Janas Brozia wystawiał ostatnio w pomocy i myślę, że dzisiaj będzie tak samo, a na prawej obronie zagra Ben. 3 punkty zostaną w Łodzi i jedziemy po wszystkie wygrane w rundzie wiosennej!

Ekstraklasa jest już nasza !

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”