Liga Mistrzów (zbiorczy) - Strona 35

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Najlepszy zwycięzca LM w historii?

PSG 2025
2
9%
Real 2016/2017/2018
4
17%
Real 2014
0
Brak głosów
Bayern 2013
6
26%
Bayern 2020
2
9%
Barcelona 2009
0
Brak głosów
Barcelona 2011
0
Brak głosów
Barcelona 2015
3
13%
Juventus 1996
0
Brak głosów
Marsylia 1993
1
4%
Inny
5
22%
Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 14 wrz 2005, 19:47

Manumef pisze:Znając siłę ofensywną Juve wynik będzie strasznie nudny.
Wyobraź sobie tę ciszę, kiedy zostaniesz spytany: "Co wiesz o Juve?".

Awatar użytkownika
Wosek07
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wosek07 » 14 wrz 2005, 19:49

Popieram

Villarreal 1:3 ManU
Sorin - Ruud , Ronaldo , Park

Oto mój typ ale sądze , że Barca wygra 2:3 Ronaldinho będzie szalał

Mimo wszystko MU wygra LM :D

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 14 wrz 2005, 20:04

Wosek07 pisze:Mimo wszystko MU wygra LM Very Happy
chyba jednak nie :wink:

taka ciekawostka - mecz Arsenalu z FC Thun poprowadzi G. Gilewski - ciekawe jak sobie poradzi - może dobrze wypadni i będzie częściej w ważnych meczach sędziował, jak już nie ma Coliny i Friska - to może Gilewski bedzie taką ikoną światowych sędziów :lol:

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 14 wrz 2005, 22:26

fieldy pisze:mecz Arsenalu z FC Thun poprowadzi G. Gilewski
Buehehe. Chyba Fieldy nie będziesz go miło wspominał, bo wywalił a boiska van Persiego :lol2: wynik dość sensacyjny, bo jest 1-1. Nowicjusze pokazują, że nie będzie z nimi łatwo wygrywać.
Bayern też się męczy ze słabeuszem. Prowadzi z Rapidem, ale 1-0 to chyba trochę mało, jak na zespół, który ma wygrać LM. Ale wynik nie jest najważniejsz. Najważniejsze jest zwycięstwo. Gola dla Bawarczyków zdobył oczywiście JP Guerrero.
W meczu Villarealu z MU z boiska wyleciał Ronney. Jakiś romantyk wspominał o 4-1 dla MU :lol:
Sparta niespodziewanie prowadzi z Ajaxem. Jednak niespodzianka to jest tylko na papierze, bo Ajax gra słabo w tym sezonie. Szaleje Udinense. Prowadzi 3-0 z Panathinaikosem. Juve prowadzi z CB 2-0, a Barca z Werderem też 2-0. Nie dokońca słusznie.

Awatar użytkownika
Wojtas0001
Skład C
Skład C
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wojtas0001 » 14 wrz 2005, 23:02

Barcelona grala dzis fatalnie. W pewnych momentach naet gorzej niz Real wczoraj. Wygrala calkowicie niezasluzenie! Werder pokazal sie za to z bardzo dobrej strony. Dla mnie wynik zupelnie niesprawiedliwy, karny zmyslony, a Werder jakby wykozystal swoje okazje to wygralby 4:2, ale to jest wlasnie pilka... :evil:

Handsome Boy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Handsome Boy » 15 wrz 2005, 0:03

Wojtas0001 pisze:Barcelona grala dzis fatalnie. W pewnych momentach naet gorzej niz Real wczoraj. Wygrala calkowicie niezasluzenie! Werder pokazal sie za to z bardzo dobrej strony. Dla mnie wynik zupelnie niesprawiedliwy, karny zmyslony, a Werder jakby wykozystal swoje okazje to wygralby 4:2, ale to jest wlasnie pilka... :evil:
zazdrosc cie zzera! wuierny kibic realu... na kolana!

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 15 wrz 2005, 10:31

Corinthians pisze:Buehehe. Chyba Fieldy nie będziesz go miło wspominał, bo wywalił a boiska van Persiego
Dokładnie. van Persie foulował [kopnął go w twarz] ale oglądałem analizy na sat1 i było dokładnie widać jak van Persie patrzał na piłkę, nie na przeciwnika. Więc nie foulował umyślnie - żółta by wystarczyła, do tego nie uznał gola Freddiego.
Szkoda - jednak nie będzie z niego światowa gwiazda sędziowania.

Dobrze, żeśmy wygrali, Dennis pokazał, ze na niego można liczyć.

Tylko kto za 2 tygodnie pokeci do Amsterdamu :?: :?:
Brakuje nam napastników :cry:

Sparta prowadziła do 92 :/ ale remis cieszy - przynajmniej Arsenal samodzielnie prowadzi :wink:

W bramce Villarreal bronił Viera [miał przejść do Kanonierów w tym okienku ale testów nie przeszedł - szkioda bo jak pokazał, umie zatrzymać Ruuda i resztę]

Juve zagrało dobrze - mieli dużo sytuacji [dobrze że Trezeguet w końcu trafił - bo zasłużył po tylu akcjach. Brawa dla bramkarza Brugge]
szkoda, że sedzia wyrzucił Vieirę [jak to zwykle bywa] za niewinność :?

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 15 wrz 2005, 13:02

Wojtas0001 pisze:Barcelona grala dzis fatalnie. W pewnych momentach naet gorzej niz Real wczoraj. Wygrala calkowicie niezasluzenie! Werder pokazal sie za to z bardzo dobrej strony. Dla mnie wynik zupelnie niesprawiedliwy, karny zmyslony, a Werder jakby wykozystal swoje okazje to wygralby 4:2, ale to jest wlasnie pilka... :evil:
Nie rozśmieszaj kibiców na forum :lol: fatalnie? to co powiesz o Realu, chyba nikt gorzej nie zagrał w pierwszej kolejce niż własnie "królewscy" :roll: Jeśli byś się dobrze przypatrzył to karny został podyktowany słusznie bo Messi był ciągnięty za koszulke. Co z tego, że Werder miał sytuacje skoro ich nie wykorzystał? Barcelona też ich miała dużo więc nie można gadać, że "powinien być inny wynik" bo BLaugrana zagrała mądrze, w przeciwieństwie do Werderu, któregopiłkarze przewracali się o własne nogi :lol: (fakt, że było ślisko, ale Barca jakoś bezproblemowo się utrzymywała na nogach). Tyle ode mnie.

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 15 wrz 2005, 15:42

Faul oczywiście był, ale zanim Messi dopadł do piłki.Był ciągnięty gdy wysuwał się na pozycję.Mecz z przewagą Werderu, choć Barcelona miała zabójcze kontry.Szkoda niektózych akcji Micouda.Valdez mógł też trafić :/.Mecz Arsenal-Thun też był niezły, zwłaszcza gol dla szwajcarów :).Albo akcja w której Ljunberg "wepchnął" bramkarza do bramki :lol:.Szkoda, bo do remisu było blisko, gol Bergkampa był zdobyty z błędu obrony i wielkiego kunsztu mistrza Denisa.To samo się tyczy Rapidu, który nie strzelił karnego, a gol, który stracił był kuriozalny :).Z tych meczy, których skróty widziałem, to spokojne zwycięstwo Juve, które dominowało, ale wygrało tylko 1 bramką.Szkoda straconej bramki przez Spartę, zwycięstwo było blisko.Mecz Udine nie widziałem, ale widać, że dominowali :D.I z tego się ciesze, niech włoska liga będzie najlepsza w Ojropie :!:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 27 wrz 2005, 13:39

Dziś druga kolejka najlepszej ligi świata.
Grupa A
Juventus - Rapid
Juve osłabione [bez Buffona, Zebiny, Vieiry] ale i tak sobie poradzi z Rapidem - oby Adamski nie zawinił przy żadnym golu :lol:
Największa strata obecnie dla Juve to brak Vieiry - za niesłuszną czerwień w poprzedniej kolejce, bo Patrick świetnie się wprowadził do Juve i ostatnio gra kapitalnie i do tego zdobywa gole.
Bayern - Club Brugge
Bayern gra opierwszy mecz w LM na swoim nowym stadionie - na pewno będą chcieli wygrać co zapewne im się uda.
Grupa B
Ajax - Arsenal
O tym meczu pisałem szerzej w temacie Arsenalu - Ajaź dawno nie wygrał z Anglikami,a Anglicy z Ajaxem na wyjeździe. Arsenal ma gigantyczne kłopoty kadrowe - plaga kontuzji i wykluczeń - będzie ciężko o 3 pkt na Amsterdam Arena.
Thun - Sparta
Szwajcarzy pokazali w meczu z Arsenalem, że nie poddają się przed meczem, tylko walczą do samego końca. Sparta pokazała natomiast zagra bez K. Poborsky'ego - chyba go wypożyczyli bo krytykował trenera -zapowiada się ciekawy mecz. Obie drużyny w pierwszej kolejce traciły gole w ostatnich minutach :lol:
Grupa C
Panathinaikos - Bremen

PAo niei jest zupełnie w formie - w lidze remisuje z beniaminkami w LM dostaje baty - a Werder formę ma i strzela gole - moim zdaniem mecz będzie jednostronny i Werder wygra pewnie na wyjeździe
Barcelona - Udinese
Barca już wyszła z dołka a Udine, chyba w takowy wkracza. Myślę, ze bez problemów Eto'o i spółka poradzą sobie z włochami, chyba że Vincenzo znowu błyśnie
Grupa D
Man. United - Benfica

mecz który pokaże TVP1 - niestety :cry: ManU ostatnio ma kłopoty [jak Arsenal - dziwne] Wszyscy mówią, że Benfica natomiast jest w świetnej formie - ale ja myślę, że ManU sobie z nimi poradzi - i wygra minimalnie
Już Alex ich zmobilizuje - po porażce w lidze. mMoże znowu buty będą w szatni latały
Lille - Villarreal
Francuzi wydają się drużyną która powinna łatwo przegrać z Hiszpanmi - jednak nie wolno ich lekceważyć na swoim boisku.. Zwrócił bym uwagę na mlodego napastnika M. Bodmera [swego czasu Arsenal chciał go kupić] Może zabłysnąć już w tym meczu.
Myślę, że mecz będzie wyrównany i stawiam na podział pkt.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 27 wrz 2005, 14:57

Mnie głównie interesują dwa spotkania grupy C. Mam zamiar postawić 50 zł na zwycięstwa Barcy i Werderu co da mi całkiem niezłe pieniądze jak dla mnie. Udinese ostatnio gra nieco słabiej a Barca powoli łapie rytm i nie widzę innej opcji jak pewne 3 pkt. Panathinaikos bardzo słabo ostatnio a Werder wprost przeciwnie i tutaj podobnie jak w pierwszym przypadku byłbym niesamowicie zaskoczony innym wynikiem jak zwycięstwo Werderu. Ewentualnie do kuponu może dołoże Bayern, ale jeszcze się zastanawiam. Też powinni pewnie wygrać, ale coś mi podopowiada, żeby poprzestać na dwóch zdarzeniach :wink:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 27 wrz 2005, 16:06

Niggaz pisze:Mam zamiar postawić 50 zł na zwycięstwa Barcy i Werderu co da mi całkiem niezłe pieniądze jak dla mnie. Udinese ostatnio gra nieco słabiej a Barca powoli łapie rytm
hmmm, Udine w Serie A rzeczywiście cienko przędzie, ale gra w LM to co innrgo [co pokazał choćby Liverpool :arrow: świetny przykład :lol: ]
W pierwszej kolejce [meczz PAO] Udinese pokazało, że umie wykorzystywac sytuacje [zwłaszcza Iquanita, który na 4 sytuacje - strzelił 3 gole]
Ja wiem, że Barca jest zdecydowanym faworytem, jednak nie zapominajmy, że Barca wychodząc z dołka wygrała narazie jeden mecz. Czyli tej formy jeszcze do końca nie ustabilizowała. A jako, że jesteś kibicem Blaugrany - oceniasz szanse Barcy bardziej subiektywnie niz obiektywnie.
Zrobisz jak chcesz - ja tylko przedstawiam ci moje obawy :lol:

Handsome Boy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Handsome Boy » 27 wrz 2005, 16:11

ja ne obstawiam tego meczu, bo ako jak dla mnie za niskie w stosunku do szans. oczywiscie barca jest faworytem i niespodzianka bedzie jak straci jakiekolwiek punkty. nie mozna az tak odrywac formy w lidze od formy w LM, forma to forma. w europie sie gra innaczej niz w ligach. ale najwieksza roznioa jest wlasnie z iga angilska, stad przyklad liverpoolu. z hiszpanska i wloska az tak wielkich roznic nie ma, bo gdzie maja byc? graja tak samo ostro, a jezeli chpodzi o styl, to nie jest to sprawa rozgrywek, tylko druzyn. PAO jest slabe i jak dobrze pojdzie to zostana z jednym wielkim zerem na koniec (i hope so). iaquinta nie zagra...
barca gra na camp nou...

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 27 wrz 2005, 16:19

zawdi pisze:iaquinta nie zagra...
skoro Iaquinta nie zagra to można grać ten mecz - nie wiedziałem o tym :oops:

Aczkolwiek uważam, że mecz PAO z Werderem będzie łatwiej trafić.
Bo to co PAO pokazuje w ostatnich tygodniach to po prosty żenada [chyba nawet są w strefie spadkowej w grecji] Do tego Olisadebe zaczął krytykować zespół - źle się tam dzieje, a bremeńczycy wygrywaja mecz za meczem - i to w łądnym stylu. Klose i Klasnić cały czas świetnie się rozumieją - więc tutaj raczej na pewno Werder wygra

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 27 wrz 2005, 18:27

Dzisiaj rywalizować będą drużyny z grup A, B, C i D. Wg mnie najciekawiej zapowiada się spotkanie Liverpoolu z Chelsea Londyn. Jak juz pisalem stawiam na 2:1 dla Chelsea. Betis Sevilla powinna wygrac z Anderlechtem Bruksela. Nie jestem pewny jaki bede sobie dzisiaj ogladac mecz, ale chyba sobie zobacze Amsterdamie Ajax-Arsenal Londyn, bo juz tak dawno nie ogladalem meczu Ajaxu ze az wstyd mi sie przyznawac.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”