CM 2001/2002 - Strona 35

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
cinek20059
Junior
Junior
Reputacja: 0

Re: Czy ktoś gra jeszcze w CM 01/02 :) Klasssyka !!!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cinek20059 » 21 sie 2010, 15:07

Daj mu kilka dni wolnego, a jesli dalej bedzie sie to powtarzac to ustaw go na trening fitness, daj hard, a reszte na light i za jakis czas powinno wrocic do normy. Pozniej jak juz dorowna do reszty to wrzuc na trening general i po klopocie.

co do Kukielki, jesli dalej bedziesz wygrywal to powinno im przejsc. Mnie najbardizej denerwuje jak zawodnika jest homesick wtedy nie da nic sie zrobic i trzeba go sprzedac. Mpenza rowniez ma dziwna przypadlosc, gdy wezme jakiegos naopastnika add to shortlist to on wtedy staje sie" zaniepokojony swoija pozycja druzynie i boi sie ze wyleci ze skladu". Dziwne bo ja dodaje ich tylko po to zeby sciagnac za free i sprzedac :]

a ostatnio dostalem takze newsa. Twoja druzyna zostala ukarana 250 tys funtow za zbyt ostra gre. Bylo to po zakonczeniu sezonu. Po raz 1 takie cos mi sie zdarzylo;.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8762
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 21 sie 2010, 15:30

cinek20059 pisze:Twoja druzyna zostala ukarana 250 tys funtow za zbyt ostra gre. Bylo to po zakonczeniu sezonu. Po raz 1 takie cos mi sie zdarzylo;.
Mnie się to 1. raz zdarzyło niedawno, jak prowadziłem Mouscron, za dużo żółtych i czerwonych kartek w sezonie :P
cinek20059 pisze:Mnie najbardizej denerwuje jak zawodnika jest homesick wtedy nie da nic sie zrobic i trzeba go sprzedac.
Czasem przechodzi im, jak grają regularnie w podstawowym składzie, najpierw "content to stay", a później "happy" :wink:

cinek20059
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cinek20059 » 21 sie 2010, 17:00

Czasem przechodzi im, jak grają regularnie w podstawowym składzie, najpierw "content to stay", a później "happy" :wink:
W sumei masz racje. Ja musialem ich sprzedawac bo kazdy zawodnik z homesickiem nie byl u mnie podstawowym wiec nawet nei mieli szansy sie zaaklimatyzowac ;)

Jeszcze jedno mnie zastanawia. Pewnie nie raz mielsicie taka sytuacje ze 3 zmiany w meczu zostaly juz wykorzystane a Wasz zawodnik lapie kontie. Co wtedy robicie? :)

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 21 sie 2010, 19:13

cinek20059 pisze:Co wtedy robicie? :)
Przesuwam go do ataku lub na skrzydło. :P

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1801
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 21 sie 2010, 19:18

cinek20059 pisze:Jeszcze jedno mnie zastanawia. Pewnie nie raz mielsicie taka sytuacje ze 3 zmiany w meczu zostaly juz wykorzystane a Wasz zawodnik lapie kontie. Co wtedy robicie? :)
Zależy od rywala i wyniku meczu, ja zawsze staram się zostawiać ostatnią zmianę na okolice 80 minuty na wypadek takich właśnie wałków, choć zdarzało się kończyć mecz w dziewiątkę bo rywal mordował mi piłkarzy. :lol:

cinek20059
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cinek20059 » 21 sie 2010, 22:35

Ja zazwyczaj przesuwam go na atak. Naciskam go prawym przyciskiem i ustawiam wszystko na easy i zeby najlepiej nic nei robil :) A tak pozatym przydalaby sie opcja zdjecia zawodnika bez zmiany:) choc pewnie to ze gra z kontuzja nie ma na nia juz wplywu( tz na długość)

Ehh zostały juz ostatnie dni grania. Juz niedlugo do pracy a pozniej uczelnia:)

dresiek
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dresiek » 23 sie 2010, 13:27

Panowie wrzuccie mi save'a z duża datą lub z aktualnymi zawodnikami. Ja zawsze dociagam tylko do ok 2011 roku i odechciewa mi sie grac. Wiec nie wiem jak to jest np w 2030 r. :)

z gory dzieki

Awatar użytkownika
JestemHardcorem
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: JestemHardcorem » 23 sie 2010, 23:43

cinek20059 pisze:co tam sie dzieje w innych klubach. Czy jest tak samo jak kiedys u mnie ze w innych klubach typu Barca, Real nei ma juz zadnych zawodników tylko graja "na szaro" ?
Real i Barca mają widocznych po ok 5-7 zawodników, reszta na szaro. Ale np. w takim Villareal czy Sevilla jest juz widocznych okolo 15 zawodników.
cinek20059 pisze:co do tego chinczyka to calkiem sporo bramek nastrzelal, ale dziwi mnie jedno ze Ruch Chorzow go sciagnal ; byl juz taki stary ze odszedl na emeryturke do polskiej ligi czy Ruch to potega w 66 roku??
Ruch dzięki mnie w 2065 roku wygrał Ligę Mistrzów, co dziwne z dośc przeciętnym składem, jednak dobrze zgranym. :P Miałem po tym sukcesie troche grosza, Yeo był wolny, to zaproponowałem mu na maksa kontrakt, przy podpisie dając 7mln, a że Koreańczyk sobie przemyślał sprawe że to będzie dobry zastrzyk gotówki na emeryturze to podpisał ze mną jednoroczny kontrakt ; )

W ogóle na mojej bazie jest taka ciekawa rzecz że w danym kraju bardzo często produkują się telenty na daną pozycję. Np. w Niemczech czy Paragwaju rodzą się bramkarze z idalnymi statystykami, w Australii czy Holandii obrońcy, a w Indiach, Anglii czy Jugosławii napastnicy :P

bk8
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bk8 » 23 sie 2010, 23:56

Pewnie nie raz mielsicie taka sytuacje ze 3 zmiany w meczu zostaly juz wykorzystane a Wasz zawodnik lapie kontie. Co wtedy robicie?
Dziś sprawdziłem jak to wygląda 66 minuta Risp kontuzjowany 3 zmiany wykorzystane.
sprawdzam na jego kondycje 40%
Zostawiam go na boisku nic nie zmieniając żadnych ustawien, a że moja taktyka jest męcząca dla zawodników to powinno mu spaść do końca meczu z 10%
a tu na końcu nadal 40%, morał z tego taki zawodnik prawdopodobnie jest jakby go nie było, siedzi pewno cały czas w tym miejscu gdzie go zniszczyli i czeka na gwizdek.

Pytanie, czy reputacja ligi zwiększa się jak kluby z danego kraju sięgają po międzynarodowe trofea, na przykład po PUEFA, lub LM?
Bo to, że liczba klubów, które startują w europejskich rozgrywkach się może zwiększyć to wiem, ale czy jest to związane z repitacją ligi?
JestemHardcorem napisał(a):
W ogóle na mojej bazie jest taka ciekawa rzecz że w danym kraju bardzo często produkują się telenty na daną pozycję. Np. w Niemczech czy Paragwaju rodzą się bramkarze z idalnymi statystykami, w Australii czy Holandii obrońcy, a w Indiach, Anglii czy Jugosławii napastnicy
A w Polsce?
Ostatnio zmieniony 23 sie 2010, 23:59 przez bk8, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 24 sie 2010, 1:08

bk8 pisze:Bo to, że liczba klubów, które startują w europejskich rozgrywkach się może zwiększyć to wiem, ale czy jest to związane z repitacją ligi?
Reputacja reprezentacji na pewno nie wzrasta, bo mecze sparingowe są rozgrywane ciągle z tymi samymi rywalami. Czyli prowadząc Polskę, nie ma szans zagrać towarzysko z Holandią, Niemcami czy Brazylią.

bk8
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bk8 » 24 sie 2010, 2:48

A jak to jest z ligą?
Zastanawia mnie taka hipotetyczna sytuacja - Polskie zespoły sięgają po LM, PUEFA, wiele dociera po półfinałów, ćwierćfinałów
Liczba zespołów dopuszczonych do europejskich rozgrywek się zwiększa, no ale co z samą ligą? Czy jej reputacja się zwiększa? Czy istnieje taka szansa by powiedzmy 2030, lub w 2060 do polskiej ligi wolały przychodzić gwiazdy niż do hiszpańskiej?

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 24 sie 2010, 11:35

bk8 pisze:Czy istnieje taka szansa by powiedzmy 2030, lub w 2060 do polskiej ligi wolały przychodzić gwiazdy niż do hiszpańskiej?
A grałeś kiedyś polską ligę? Nie dość, że limit na obcokrajowców, to i zarobki marne, mnie się udawało ściągać gwiazdy, ale dopiero na ich emeryturę, za free :)

Obecnie dalej prowadzę Mouscron, 3x zwycięstwo w Lidze Mistrzów (po karnych ze Spartakiem Moskwa), i gram sezon 2013/2014, rozpocząłem nieźle w lidze, bo na 15 spotkań chyba tylko 3-4 bramki stracone. Ale ... nie o tym chciałem, a mianowicie, liga belgijska nie jest jakaś super, poza mną, inne drużyny nie odnoszą spektakularnych sukcesów. Ale jak chce kogoś kupić, to wykładam kasę i kupuję, mam określony budżet, więc nie robię kominów płacowych, ale niektórych zawodników z Interu czy Milanu da się ściągnąć, a tych najlepszych także, gdybym zaoferował im 400 tys. miesięcznie :wink:

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 24 sie 2010, 11:54

dresiek pisze:Panowie wrzuccie mi save'a z duża datą lub z aktualnymi zawodnikami. Ja zawsze dociagam tylko do ok 2011 roku i odechciewa mi sie grac. Wiec nie wiem jak to jest np w 2030 r. :)
Tu znalazłem jakiś update na marzec 2009 :
http://www.centrumfm.org/plik-115,Champ ... .2009.html

Awatar użytkownika
JestemHardcorem
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: JestemHardcorem » 24 sie 2010, 13:03

bk8 pisze:A w Polsce?
W polsce czasem mozna spotkac obronce ze smiesznymi statystykami, który w sezonie ma po 15 nagród zawodnika meczu. I sprawdza sie to i w 3 lidze polskiej i w np. takim Milanie,raz na 10 lat zrodzi sie jakis dobry napastnik. Ja bynajmniej pamietam tylko 2 takich co zrobili światową karierę :P w ogóle skład rep. Polski jest dośc przeciętny ; ) Chociaz nasza rodzimą ligę mam grywalną więc roznie się to układa.
bk8 pisze:Czy istnieje taka szansa by powiedzmy 2030, lub w 2060 do polskiej ligi wolały przychodzić gwiazdy niż do hiszpańskiej?
W polsce własnie jest lipa z iloscia obcokrajowców. W polskiej lidze ciezko o kogos na swiatowym poziomie, a polacy za granica nie chca wracac do naszej ligi chociaz by im proponowano duze pieniadze. Co do gwiazd to nie ma szans by kogos zakontraktowac, chyba ze własnie za free dajac wszystkie wskazniki z pieniedzmi najwyzej. Z drugiej strony mlode telenty z lig poludniopwoamerykańskich chetnie przychodza do polskiej ligi, oczywiscie nie za darmo, bo i im trzeba posmarowac. Tak czy siak piłkarza na poziomie swiatowym w kwiecie wieku w polsce sie nie ujrzy. :P

cinek20059
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cinek20059 » 24 sie 2010, 21:03

Czyli wychodzi na to ze jak zawodnik z kontuzja moze grac dalej i jego sytuacja sie nie pogarsza.

Kiedys grałem WIsłą. Zdobywalem LM wielokrotnie ale pamietam ze nigdy swiatowa czolowka nie chciala ze mna podpisac kontraktu mimo ze dawalem im niezla kase. Poprostu nie chcieli isc na wschod i tyle. Dlatego trzeba bylo szukac gdzie indziej, mniej znanych, ale co nie oznacza ze gorszych:) Jedynie macie racje z liczba druzyn ktore startuja w LM. Grajac lige belgijska Lommel po kilkunastu latach 4 druzyny mialy zapewniony start w LM.

Co do talentow z Polski glownie trafialem na bramkarzy, ktorzy i tak nie byli jacys wspaniali ale czesto kupowlaem ich na lawke lub jako 3 bramkarza

hmm trafilem na cos dziwnego, mam rok 2007. Trafilem na kilku ciekawych zawodnikow. W lidze holenderskiej w 2004 roku pojawil sie Huntelaar, jest tez kilku prawdziwych zawodnikow w lidze angielskiej ale nei pamietam dokaldnie kto bo patrzylem w niedziele. wczesniej chyab nei zwrocilem na to uwagi lub tak nie bylo ze po kilku sezonach pojawiaja sie realni zawodnicy:) jets tez Rooney choc nei patrzylem czy on nei byl przyapdkiem od poczatku

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”