Anglia - Transfery (zbiorczy) - Strona 35

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Najlepszym transferem letniego okienka sezonu 2017/2018 w Premier League jest:

Alvaro Morata (Real->Chelsea)
2
6%
Kyle Walker (Tottenham->M.City)
2
6%
Ederson (Benfica->M.City)
0
Brak głosów
Mohamed Salah (Roma->Liverpool)
25
74%
Alex Oxlade-Chamberlain (Arsenal->Liverpool)
0
Brak głosów
Alexandre Lacazette (Lyon->Arsenal)
0
Brak głosów
Sead Kolasinac (Schalke->Arsenal)
1
3%
Romelu Lukaku (Everton->M.United)
0
Brak głosów
Nemanja Matic (Chelsea->M.United)
1
3%
Richarlison (Fluminese->Watford)
3
9%
Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 14 lis 2006, 11:30

Loczek pisze: To z pewnością pomogłoby w uzyskaniu pozwolenia na pracę w Anglii

Higuain nie potrzebuje pozwolenia na prace :wink:
fieldy pisze:Dziwie się strasznie jak wy możecie wygrywać takim składem
A mnie dziwi jak można było przegrać z Arsenalem z tak mocnym składem :roll:
fieldy pisze:Po mału się wam starzeja niektórzy, zwłaszcza w pomocy Giggs, Scholes.

No może Scholes i Ryan sie starzeją ale dalej na swoich pozycjach są jednym z najlpeszych w Premiership :roll: Za to Arsenal młodnieje :)

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 14 lis 2006, 11:35

Martin Pellegrino pisze:Po mału ManU robi się takim angielskim Milanem. Może nie na taką skalę, ale podobieństwa są znaczne. Rozumiem, że klub nie chce się pozbywać zasłużonych zawodników takich jak Scholes, Giggs czy Solskjaer, ale, z całym szacunkiem dla wspomnianych zawodników, nie grają już takiej piłki jak kiedyś
Nie porównuj nad do Milanu. To obraza. Scholes i Giggs powiedzieli, że chcą na Old Trafford zakończyć karierę. Masz coś przeciwko ? Popatrz na swój Inter. Jak u was wygląda średnia wieku ?
Martin Pellegrino pisze:No i do tego należy dodać niezbyt agresywną politykę transferową tzn więcej zawodników odeszło niż zostało sprowadzonych i wcześniej czy później skład będzie trzeba zmienić.
W Interze na przełomie lat zmieniło się dużo. A co grają ? Piach. Więc ... no ja Cię przepraszam, ale dokonywać transferów i grać tak samo, a niedokonywać i być pierwszym w lidze to ogromna różnica.

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 14 lis 2006, 12:04

Loczek pisze:Nie porównuj nad do Milanu. To obraza. Scholes i Giggs powiedzieli, że chcą na Old Trafford zakończyć karierę. Masz coś przeciwko ? Popatrz na swój Inter. Jak u was wygląda średnia wieku ?
Eh... i po co tyle złości? Jeśli chodzi o średnią wieku w Interze to z pewością jest ona niższa niż w ManU, ale nie o to chodzi.

Loczek pisze:W Interze na przełomie lat zmieniło się dużo. A co grają ?
Nie rozumiem Cię. Co wygrał ManU w ostatnich 3 latach? Mogę się mylić, ale wydaje mi się, że nawet FA Cup czy Curling Cup. W lidze oglądaliśmy triumfy Chelsea, a rok temu w LM nie wyszli nawet z grupy. To przy dwóch Pucharach Włoch, dwóch Superpucharach i... (nie chcę tego mówić i nie szczycę się tym, aby było jasne, jednakże faktycznie jest) Mistrzostwo. Więc to faktycznie bieda z nędzą. Aha no i zapomniałem dodać, że 1/4 finału LM to w ostatnich 3 latach minimum Interu.
Ale jak mówiłem, nie o to chodzi. Chodziło mi o to, że brakuje transferów. A wielki klub powinien raz na jakiś czas sprowadzić kogoś spektakularnego. Ostatnim spektakularnym transferem był Beckham, ale on niestety odszedł, a nie przyszedł. Można podpiąć pod to Rooney'a, ale spodziewałem się po nim dużo więcej w tym sezonie.

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 14 lis 2006, 12:08

Martin Pellegrino pisze:Eh... i po co tyle złości?
To nie jest złość. To tylko sugestia.
Martin Pellegrino pisze:Chodziło mi o to, że brakuje transferów
Ale ja to doskonale rozumiem. Brakuje, brakowało i brakować będzie. Przecież Szkot to Szkot :lol:
Martin Pellegrino pisze:Ostatnim spektakularnym transferem był Beckham
Chyba się zagalopowałeś. Ostatnim był Rooney.
Martin Pellegrino pisze:Można podpiąć pod to Rooney'a, ale spodziewałem się po nim dużo więcej w tym sezonie.
trochę trudno, żebyś wymagał od zawodnika trapionego kontuzjami gry a la Ronaldo za czasów Interu.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 14 lis 2006, 19:19

fieldy pisze:Po mału się wam starzeja niektórzy, zwłaszcza w pomocy Giggs, Scholes.
Napinka? :wink: No bo czy jest sens zaglądać im w metryczkę patrząc na grę? Giggs jest wciąż zajebisty. Scholes podobnie, tyle że częściej słabe mecze mu się zdarzają. Ale to wciąż jeden z najlepszych pomocników w Anglii. Myślę, że z 2 lata przynajmniej pograją na dobrym poziomie. A następcy się szkolą albo są już w planach transferowych Fergiego(mam nadzieję).

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 14 lis 2006, 22:35

Loczek pisze:Po ostatnim bardzo kontrowersyjnym transferze Hedmana do Chelsea przez media jak burza przewaliła się wiadomośc o chęci odejścia Szewczenki z Chelsea. Nie dziwi mnie to, gdyż Ukrainiec nie potrafi odnaleźć się w szybkiej lidze angielskiej.

Fakt, ale idzie mu coraz lepiej... Widziales ostatni mecz z Watford? Chociaz brameczki czy jakis tam skrocik? Jak nie to musze Cie powiadomi, ze Sheva ku mojemu zmartwieniu gra coraz lepiej... Opieram sie tu na wspolpracy Shevy z Drogba przy bramkach. Wszystko jest na dobrej drodze ( dla kibocow The Blues bo napewno nie dla kibicow innych Angielskich druzyn)

Loczek pisze:W styczniu do ekipy ma dołączyć Gonzalo Higuain.

:shock: Serio ?! Jak tak to lipa... :cry:

Loczek pisze:Jest synem byłego piłkarza Jorge Higuaina i co ważne- urodził się we Francji (Brest) gdzie grał jego ojciec, dzięki czemu posiada paszport francuski. To z pewnością pomogłoby w uzyskaniu pozwolenia na pracę w Anglii.

Skoro ma paszport Francuski to nie potrzebuje pozwolenia :D

Martin Pellegrino pisze:Po mału ManU robi się takim angielskim Milanem. Może nie na taką skalę, ale podobieństwa są znaczne. Rozumiem, że klub nie chce się pozbywać zasłużonych zawodników takich jak Scholes, Giggs czy Solskjaer, ale, z całym szacunkiem dla wspomnianych zawodników, nie grają już takiej piłki jak kiedyś.

:shock: :shock: :shock: :shock: Wszyscy graja powyzej oczekiwan (takie jest moje odczucie) zwlaszcza Scholes. Poza tym nie jest az taki stary... Solskjaer ma kontujze. Przed kontuzja prezentowal sie bardzo dobrze. Chyba teraz nie zawadza?

Martin Pellegrino pisze:Owszem zdarzają im się dobre i bardzo dobre spotkania, ale ile jeszcze?

Wow, ale problem... Skoro Giggs i Scholes jeszcze graja to MU nie potrzebuje pilkarzy na ich pozyzje. Jak zakoncza kariere, Szkot kupi kogos. Boje sie, ze na lewe skrzydlo przejdzie Ronaldo a na prawe,Ferguson kupi Lennona :roll:

Rossi pisze:Za to Arsenal młodnieje Smile
Tez sie ciesze. Denilson zostal powolany do pierwszej Reprezentacji Brazylii :o Conolly, pilkarz rezerw trenowal z pierwsze Rep. Anglii :o Przypomne, ze ma 19 lat :o
Martin Pellegrino pisze:No i do tego należy dodać niezbyt agresywną politykę transferową tzn więcej zawodników odeszło niż zostało sprowadzonych i wcześniej czy później skład będzie trzeba zmienić.
Martin Pellegrino pisze:Chodziło mi o to, że brakuje transferów. A wielki klub powinien raz na jakiś czas sprowadzić kogoś spektakularnego. Ostatnim spektakularnym transferem był Beckham, ale on niestety odszedł, a nie przyszedł.

:zgon: Kogo obchodza spektakularne transfery? Nie wiedzialem, ze to cechuje wielkie kluby :think: Dodam jeszcze, ze Carrick przybyl do MU tego lata za nie mala kwote :wink:

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 14 lis 2006, 22:55

Spekulacji transferowych ciąg dalszy. Media prześcigają się w wymyślaniu nowego klubu dla Beckhama. Manchester, Arsenal, Liverpool, Chelsea, Porsmouth, mogę tak wymieniać i wymieniać.

Na Madejski Stadium ma trafić Amir Azmy. Piłkarz PAOK Saloniki. Według mnie średnie wzmocnienie, spoglądając na wieeeelkie plany i aspiracje klubu i właściciela.

Ponoć Arsenal i Tottenham zainteresowane są pozyskaniem Leonardo - piłkarza NAC Breda. Nowrich City natomiast pragnie zakupić Dereka Riordana. Ale to nic w porównaniu do wiadomości z ostatniej chwili:

Valencia jest zainteresowana pozyskaniem PEPE REINY !!
Jak wynika z doniesień hiszpańskich mediów klub Valencia CF jest poważnie zainteresowany pozyskaniem golkipera Liverpoolu Jose Manuela Reiny. Obecny bramkarz Santiago Canizares odrzucił bowiem propozycję nowego kontraktu.

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 14 lis 2006, 23:12

Nie no ale z tym starym zespołem to ostro ktos przesadzil, w pierwszym składzie jest tylko 4 graczy po 30 czyli Giggs 32, Scholes 31, VdS 35 i Gary chyba 31. Kazdy zespól musi sie opierac na i młodych i doswiadczonych inaczej nic nie bedzie dzialac. Scholes i Giggs graja zajebiscie wiec ciesze sie ze sa w zespole, Gary tez nigdy nie grał tak dobrze.
Patrz ze Chelsea w tym roku Ballacka i Sheve którzy lat juz troche maja i to własnie dlatego ze brakowało im kogos z takim doswiadczeniem. Roman musial kupic my juz mielismy.

A czas na transfery przjdzie, pewnie cos sie stanie juz w zime, bo skład mimo wszystko jest jeszcze troche za płytki, szczególnie w ataku, bo Rossi do konca sezonu w NU, a Smith cos nie moze wrócic do formy....
ziwie się strasznie jak wy możecie wygrywać takim składem
Widac ze bardzo niedoceniasz poszczególnych zawodników.

Teraz fajan rzecz mi sie przypomniala, czyli jak wyglądała linia pomocy gdy rok temu gralismy z Liverpoolem.

Richardson-O'Shea-Giggs-Fletcher

Wygralismy 1:0 :D

Awatar użytkownika
Meczetinio
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Meczetinio » 21 lis 2006, 17:30

MU potrzebuje kogoś na atak i def pomoc narazie duzo jest spekulacji nawet o Trezeguet"cie ale pewne jest to że Adu jest na testach a on ma 17 lat :D a jest podobno b. dobry ale niestety musimy poczekać jeszcze niespełna 3 miechy do okienka tarnsferowego

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 01 gru 2006, 13:35

No i jest pierwszy zimowy transfer, MU wyporzyczyło na 3 miesiące Larssona, umowa zaczyna sie w 1 stycznia a konczy na koniec marca.

Wg mnie niezły ruch transferowy, Larsson to swietny i doswiadczony napastnik, swietna alternatywa dla Sahy, da to równiez czas dla Smitha aby spokojnie wracał do formy. Rossi pewnie do konca sezonu bedzie na wypozyczeniu.

Teraz czekam na transfer jakiegos pomocnika, jestem niemal pewien ze ktos przyjdzie.

Awatar użytkownika
Dratinho
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dratinho » 01 gru 2006, 14:13

Szczerze mówiac jestem nieco zaskoczony takim obrotem sprawy...
Fajnie, że Henka znów powraca do światowej piłki, szkoda tylko, że nie do swojego byłego klubu. :roll: A może po prostu nie otrzymał żadenej konkretnej oferty od Blagrany...
Z całą pewnościa Larsson przyda sie ManU, potrafi pokierować drużyną w ważnych momentach (final CL) i pewnie ustrzeli kilka bramek :)

Powodzenia Heniu

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 01 gru 2006, 14:16

Dziwne, jeszcze niedawno tak bardzo chciał wrócić do korzeni, pograł tam zaledwie pół roku i co? Znudziło się? Ze strony Manchesteru oczywiście jest to bardzo dobry ruch, ciekawe tylko jak Henka poradzi sobie w angielskich realiach :roll:

Awatar użytkownika
Dratinho
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dratinho » 01 gru 2006, 14:29

RóżA pisze:Dziwne, jeszcze niedawno tak bardzo chciał wrócić do korzeni, pograł tam zaledwie pół roku i co? Znudziło się?
Podobno wrocił do Szwecji, po to by miec wiecej czasu dla rodziny ale, widocznie Henka jest wciąz głodny sukcesów i nowych wyzwań... w sumie to mu sie nie dziwie bo Szwed może jeszcze pograć na najwyższym poziomie, wiec czemu ma sie kisić w średniej lidze...

RóżA pisze:ciekawe tylko jak Henka poradzi sobie w angielskich realiach
Myśle, że poradzi sobie, on potrafi dostosować sie do każdej ligi :wink:
Poza tym grał w już w podobnej lidze w barwach Celticu. :)

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 01 gru 2006, 14:31

RóżA pisze:Dziwne, jeszcze niedawno tak bardzo chciał wrócić do korzeni, pograł tam zaledwie pół roku i co? Znudziło się? Ze strony Manchesteru oczywiście jest to bardzo dobry ruch, ciekawe tylko jak Henka poradzi sobie w angielskich realiach

Szwedzka lig na w tym czasie ma przerwe wiec to wypozyczenie jest korzystne zarówno dla MU, Helsinborgu i samego Henki :)
Ruch bardzo dobry i jestem zadowolony bo napewno szwed potrafi wiele a w obecnej sytuacji napewno przyda sie w MU. Rossi zostanie do końca sezonu w Newcastle...nie wiem czy to bedzie dla niego dobre. Smith i Ole są po kontuzjach wieć na chwile obecna mamy dwóch zdrowych napastników i trzeba sie modliać aby nic złego w grudniu im sie nie przytrafilo.

Witamy Wiatamy panie Larsson 8)

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 01 gru 2006, 14:42

Rossi pisze:Szwedzka lig na w tym czasie ma przerwe wiec to wypozyczenie jest korzystne zarówno dla MU, Helsinborgu i samego Henki

Czyli to wszystko wyjaśnia :wink:
Dratinho pisze:Poza tym grał w już w podobnej lidze w barwach Celticu.

Z tym że to było już trochę dawno. Proszę tylko o nieodbieranie mojej wypowiedzi jako coś z góry zakładającego że Henka się nie przystosuje. :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”