Piłka Ręczna - Strona 35

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.
Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Re: Piłka Ręczna

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 02 cze 2013, 20:48

Ależ finał. Wielkie emocje i Hamburg o włos od zostania frajerami sezonu, na szczęście dowieźli w dogrywce. Świetny mecz w ich wykonaniu, kapitalna twarda defensywa, kreatywnie z przodu, Wenta powinien obejrzeć ten mecz i zobaczyć jak skrzydła powinny pracować z Barceloną, Lindberg i Petersen byli znakomici i mieli ogromny udział w tym zwycięstwie. Lijewski pierwszym Polakiem z wygraną LM choć poza dobrym początkiem potem więcej psuł niż pomagał. Za to wielki mecz Krausa a także Bittera w bramce, szczególnie w końcówce i podczas dogrywki. W Barcelonie dzisiaj bezbarwny Enterrios, Saric w bramce też chyba za długo stał bo nie radził sobie z rzutami graczy z Hamburga, po wejściu Sterbika od razu zrobiło się bardziej nerwowo.

Generalnie bardzo fajne spotkanie i raczej zasłużony zwycięzca. Sytuacja trochę jak z Chelsea rok temu w piłce nożnej. 5 drużyna ligi niemieckiej ogrywa dwóch gigantów typowanych do triumfu. Jednak wyszło to co mówił Lijewski, podobno HSV, które wiedziało, że w Niemczech już nic nie ugra odpuściło ligę i przez ostatnie dwa tygodnie zintensyfikowało treningi pod kątem LM. To zaprocentowało, wczoraj zdemolowali Kiel, dziś byli lepsi od Barcy. Brawa dla nich bo naprawdę przyjemnie się oglądało te dwa mecze w ich wykonaniu. A pomyśleć, że Wiśle zabrakło 2 goli żeby ich wyeliminować.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 20 gru 2013, 16:15

Dzisiaj o 18 tvp2 transmisja półfinału mistrzostw świata w piłce ręcznej kobiet.
Polecam wszystkim, można popatrzeć na fajne maniury i być świadkiem historycznego awansu.
Po meczu z Francja najbardziej w pamięci utkwila mi pani Niedźwiedź.
Będzie ciężko bo prawie cała hala przeciwko nam.
Do boju

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 22 gru 2013, 15:06

Medal już jest. Dania leży i kwiczy, dla nich mecz o brąz to kara - dla naszych, życiowy sukces.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 22 gru 2013, 15:07

Ebi pisze:Medal już jest
:roftl3: :roftl3: :roftl3:

dla mlodych dunek to tez zyciowa szansa

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 22 gru 2013, 15:08

I co tak rozbawiło? uważam, że tak nakręcona Polska już nie przegra. A Dunki, co najwidocznej muszę powtórzyć - gra tutaj za karę.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 22 gru 2013, 15:12

bo pleciesz glupoty... Dania po zloto nie jechala... owszem kazdy jedzie wygrac oficjalnie, oni juz nie maja aktualnie wielkiego teamu a buduja zespolna 2015
W pilce recznej 3 bramki roznicy to nic, gra jest dynamiczna. Gdzie sa czasem duze przestoje w grze, kryzysy gdzie nie zdobywa sie bramek - zreszta miales to na przykladzie meczow Polek gdzie przez 7min jeden z zespolow nie zodbywal. Wsyztsko zmienia sie jak w kalejdoskopie, same slowa slawetne Wenty ze mamy duzo czasu majac kilkadziesiat sekund do konca.
Tylko ignorant powie po 1 polowie, ze mamy medal

Nie twierdze ze nie bedzie, bo sam postawilem ale takie pierdzenie to czysty debilizm

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 22 gru 2013, 15:20

To, że ręczna to dynamiczna gra nie musisz pisac. Oczywista oczywistośc. Ja wskazałem czynniki pozasportowe. Wygląda jak wygląda, jeśli losy meczu się odwrócą to będzie to spora niespodzianka.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 22 gru 2013, 15:30

jakie poza sportowe...GLUPOTY "eksperta", o ktorym pisalem... kara dla dunek... gra w meczu o 3msc, gdzie Dania medal na MS zdobyla chyba ostatni w 95roku naprawde graja za kare. 3 miejsce w grupie to tez kara .... nie chca wygrac bo dla nich brazowy medal to nic... zdobywaja co roku... medale wielkich imprez

Ostatni medal dla mekki pilki recznej... byl prawie 10lat temu na swiatowych imprezach... ale graja za kare o medal, zespolem budowanym na MS u siebie

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 22 gru 2013, 15:47

Zapomniałem o typowo polskim genie frajerstwa, który dopada nas w każdej dyscyplinie :lol:

Ale mi humor popsuły. Skoczkowie czarują, a tutaj Polki przegrały wygrany mecz. Mieć Dunki na widelcu, prowadzić kilkoma bramkami a tymczasem zaczęła się amatorszczyzna. No nic. Historyczna szansa zaprzepaszczona.
Ostatnio zmieniony 22 gru 2013, 15:52 przez Ebi, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 22 gru 2013, 15:52

gen frajestwa to twoja arogancja, butnosc, bezczelnosc w ferowaniu licznych wynikow i opinii... zreszta nie pierwszy raz to pkkazujesz, bo pozniej pokazuje smiesznosc.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 22 gru 2013, 15:53

czeher pisze:gen frajestwa to twoja arogancja, butnosc, bezczelnosc w ferowaniu licznych wynikow... zreszta nie pierwszy raz to pkkazujesz, bo pozniej pokazuje smiesznosc.
Awans Ziobry przewidziałem. Jakieś 50 procent trafień dzisiaj zanotowałem :chill:

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 22 gru 2013, 16:09

i to twoje slynne odwracanie kota ogonem... teraz w to skoczkow wplatac...

to byly 2 wyrownane zepsoly, ktore inaczej radzily sobie z krysysami wlasnymi i rywalek. mecz nie byl wygrany, gdyby mieli przewage 3bramek na 3 min przed koncem to owszem ale nie po 1polowie..

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 22 gru 2013, 16:33

Ebi pisze:Zapomniałem o typowo polskim genie frajerstwa, który dopada nas w każdej dyscyplinie :lol:

Ale mi humor popsuły. Skoczkowie czarują, a tutaj Polki przegrały wygrany mecz. Mieć Dunki na widelcu, prowadzić kilkoma bramkami a tymczasem zaczęła się amatorszczyzna. No nic. Historyczna szansa zaprzepaszczona.
Nic już nie pisałem bo Czesiek mnie uprzedził. Wygląda to Ebi jakby to był Twój pierwszy mecz w ręczną jaki w życiu widziałeś. Polacy odrabiali 10 bramek w połowę, tu 3 bramki przewagi do przerwy a Ty piszesz o zdobytym medalu i sporej niespodziance jak go nie będzie. Przedsmak miałeś już przed przerwą jak Dunki odrobiły 2 gole w minutę.

Wyszedł brak doświadczenia, liczyłem na zaciętą końcówkę ale jak Dunki poczuły krew to już tego nie puściły a nasz zespół się zaciął. Szkoda bo jednak jakikolwiek medal byłby wspominany przez lata a 4 miejsce to jednak 4 miejsce. Sukces tych dziewczyn i tak ogromny ale apetyt rośnie w miarę jedzenia i jednak straszna szkoda bo blachę mogły przywieźć.

krzysiu
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 151

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzysiu » 22 gru 2013, 17:01

Mogły i gdyby grały na takich turniejach w ostatnich latach to pewnie by to dociągnęły. Gorzej ta kadra wygląda pod względem przyszłości , bo byliśmy chyba najstarszą kadrą w tym turnieju - do IO dojedziemy na pewno ,ale co potem to nie wiadomo.
Potrzeba nam więcej zawodniczek w drugiej linii z różnymi typami rzutów, bo z góry rzuca tylko Szwed i Wojtas. Muszą być bardziej urozmaicone te rzuty..

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 08 sty 2014, 18:25

Wenta ściągnięty ze stołka trenerskiego Vive. Teraz będzie menadżerem choć trochę to wygląda, że czekali na Dujszebajewa i jak tylko pojawiła się opcja zatrudnienia go to znaleźli robótkę dla Bogdana. Z jednej strony trochę szkoda, w przeciwieństwie do kadry tu nie wyglądało na to, że współpraca na linii Wenta - zawodnicy się wypalała, wręcz przeciwnie Vive co roku coraz głośniej dobijało się do europejskiej czołówki. Z drugiej strony jak ktoś miał zmienić Wentę to Dujszebajew jest Ligą Mistrzów trenerów. Liczyłem, że weźmie naszą kadrę a tu padło na Vive. Ostatnio jakby ciut słabiej ale jest w stanie dać w Kielcach jeszcze to coś czego brakowało aby wygrywać LM. Jak będzie zobaczymy ale mimo wszystko duży news.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”