Seriale - Strona 35

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Re: Serialomania - co po Loście i PB?

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 02 sie 2011, 12:40

Kaczormistrz pisze:jaki poleciłbyś mi serial taki zagadkowy i interesujacych w podobie do Losta? Wiem ze nie jestem na czasie
The Wire, jeżeli nie oglądałeś. Co prawda z Lostem ma to tyle wspólnego, co polska piłka z grą na wysokim poziomie, ale wciągniesz się na bank. Ogólnie rozdrap sobie produkcje HBO, tam powinieneś znaleźć dla siebie coś ciekawego. Do wyboru, do koloru.

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 02 sie 2011, 14:00

Przy The Wire na wciągnięcie się potrzeba ze 2-3 odcinki, na początku, przynajmniej mi wydawał się trochę zbyt zagmatwany i nie jasny, ale to chyba jest numer 1 na mojej serialowej liście. Zgadzam się, że wszystko z HBO jest dobre, "Gra o Tron" też zdecydowanie warta obejrzenia.

Z lekkich przygodowych seriali polecam Firefly, taki s-f z lekkim dodatkiem westernu, świetny klimat, bardzo dobrze się ogląda.

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 02 sie 2011, 14:38

ja tez potrzebowalem paru odcinków by wcignac sie w The Wire ale jak juz wciaglo to moglem tylko siedziec i ogladac wiec potwierdzam to co pisza forumowicze.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 02 sie 2011, 16:26

Carnivale też jest dobry, bo szczerze mówiąc nie lubię takiej tematyki, ale wciągnął mnie. Minus jest taki, że skończono go kręcić w połowie, więc pozostaje niesmak. Żaden z wątków się nie wyjaśnił i tak naprawdę człowiek wkurza się, że nie dowie się niczego...

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2457

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 02 sie 2011, 16:48

The Shadow Line sprawdźcie a sie nie zawiedziecie;)
7 odcinków tylko.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2889

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 02 sie 2011, 17:03

bartbuks pisze:Carnivale też jest dobry, bo szczerze mówiąc nie lubię takiej tematyki, ale wciągnął mnie. Minus jest taki, że skończono go kręcić w połowie, więc pozostaje niesmak. Żaden z wątków się nie wyjaśnił i tak naprawdę człowiek wkurza się, że nie dowie się niczego...
Z tym serialem zawsze mi się brud kojarzył. Wiesz na pewno ocb. :wink:

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 02 sie 2011, 17:23

Rezus pisze:Z tym serialem zawsze mi się brud kojarzył. Wiesz na pewno ocb.
:rotfl: No pewnie. Wiesz, z drugiej strony makijażystki nie miały skomplikowanej roboty.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 05 sie 2011, 1:42

Jestem na drugim odcinku drugiego sezonu 'Breaking Bad' - musze powiedziec,ze jak na razie serial ekstraklasa. Mam nadzieje,ze kolejne odcinki oraz sezony beda trzymaly podobny poziom.

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 197

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 06 sie 2011, 19:43

Gra o Tron pozostawia pewne roczarowanie. Nie to, ze jest zla, ale oczekiwalem czegos bardziej dopracowanego po HBO. Wydaje mi sie, ze maja potezne ograniczenia finansowe bo tylko tak mozna wyjasnic ubogosc w jaki pokazno Krolewska Przystan.
Dobor aktorow niby w miare sensowny, ale jednak brakuje kogos kto pociagnalby ten serial jak np Buscemi w Boardwalking Empire.
Do tego mieli problemy ze zmiana kompozytora i to niestety tez slychac.

W kazdym razie do ksiazki sie nie umywa.

Teraz zabieram sie za Babilon5. Ponoc obok Battlestara czy Fireflay jeden z lepszych serial s-f. Mam nadzieje sie nie zawiesc.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2889

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 08 sie 2011, 22:54

Twórca Beavisa i Buttheada w wywiadzie:
Do they watch any music videos, or is just programming off of MTV?
It's almost 50-50, I think. Or close to it. They are still watching some videos. Those turned out to be harder to clear than we thought. We also have them watching a couple of YouTube videos, but they're watching them on the TV though – which is something people are starting to do now anyway.
Coś mi się nie chce wierzyć, że będzie to pół na pół jeśli chodzi o teledyski ale zobaczymy.

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8396

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 20 sie 2011, 1:02

Kurde, dzięki Doktorkowi wkręciłem się w Breaking Bad i muszę przyznać, że serial miazga, zdecydowanie jeden z ciekawszych, jakie widziałem.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 29 sie 2011, 19:56

Wyszło coś nowego ? Ja dalej siedzę przy Entourage (ahhh wkońcu Ari Gold :P), Breaking Bad, True Blood, skończyłem kilka dni temu 1 sezon Boardwalk Empire.

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 29 sie 2011, 20:13

Nowe Breaking Bad strasznie mnie rozczarowuje, tak samo zresztą jak True Blood, nie często mi się zdarza przewijać serial w trakcie oglądania, ale w tych dwóch przypadkach to chleb powszedni. Za to nowe Entourage trzyma poziom poprzedników, strasznie szkoda, że tylko 8 odcinków i ostatni sezon :/
Podoba mi się za to czwarty sezon Damages, pomimo zmiany stacji, serial trzyma świetny poziom.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2457

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 29 sie 2011, 20:21

Kajo The Shadow Line oglądałeś? 7 odcinków, brytyjski kryminał, z zakończeniem takim jaki lubię nie będę zdradzał bo spoilery. Polecam, warto. Także brytyjski Sherlock warto obejrzeć 3 odcinki tylko 1 sezon a 2 kręcą ale trzeba jeszcze na to poczekac
. A 6 września 4 sezon Sons of Anarchy

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 29 sie 2011, 20:25

John Travolta pisze:Nowe Breaking Bad strasznie mnie rozczarowuje, tak samo zresztą jak True Blood, nie często mi się zdarza przewijać serial w trakcie oglądania, ale w tych dwóch przypadkach to chleb powszedni. Za to nowe Entourage trzyma poziom poprzedników, strasznie szkoda, że tylko 8 odcinków i ostatni sezon :/
Podoba mi się za to czwarty sezon Damages, pomimo zmiany stacji, serial trzyma świetny poziom.
Myślałem, że to ja tylko tak to zauważyłem oglądam bo oglądam bo nie ma nic lepszego na razie, ale BB zdarza mi się dość często przewijać... :?

Nie oglądałem Damages ale jak polecasz to zaraz sobie ściągnę i obejrze kilka odcinków. Słyszałeś coś może o Leverage ??

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”