Juventus Turyn (zbiorczy) - Strona 35

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.

Czy Juventus będzie mistrzem Włoch w sezonie 2005/2006?

Tak
117
64%
Nie
65
36%
Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 17 maja 2005, 21:29

ACMichał pisze: Chyba nie zawiele wiesz o firmie TAMOIL , na twoim miejscu nie chwaliłbym się tą umową bo to raczej powód do wstydu a nie chwały. Tamoil to firma nalezaca do Kadafiego (libijski dyktator wspierający terroryzm islamski) który o dziwo posiada udziały rownież w koncernie FIAT ( to on uratował Agnellich przed bankructwem ). Mozna wiec powiedzieć że pośrednio wspiera wlasna spólkę lub dla zwolenników teorii spiskowej pierze brudne pieniądze. Nawet Nike kierując się embargiem USA nie chciał zamieszczać reklam tego koncernu na koszulkach. A pieniadze podobno nie smierdzą.
Co nie zmienia faktu, ze tamoil to najlepszy sponsor jakiego Juve moglo dostac.

Awatar użytkownika
infernus
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Juventus mistrzem

Post Wyświetl pojedynczy post autor: infernus » 18 maja 2005, 9:28

Juventus ma nowego zawodnika - jest nim pomocnik Lorenzo Spagnoli. Kto to jest? To długa historia.
Wszystko zaczęło się od reality show Campioni - Il Sogno (Mistrzowie - Marzenie), dzięki któremu widzowie mogli przez cały sezon śledzić losy drużyny Cervia (liga Eccellenza, wywalczony awans do CND), prowadzonej przez trenera Ciccio Grazianiego, mistrza świata z 1982 roku.
Główną nagrodą dla trzech najlepszych zawodników zespołu był obóz treningowy przed nowym sezonem z Juventusem, Interem i Milanem. Widzowie poprzez głosowanie (którym ustalane były także wyjściowe jedenastki w trakcie sezonu) wyłonili pięciu zawodników, spośród których trzej giganci włoskiego futbolu mieli wybrać sobie po jednym.
Ponad godzinę temu zakończył się finał programu (w ramach którego miał miejsce mecz z drużyną gwiazd, w składzie m.in. bracia Baresi, Schillaci, Rizzitelli, Vierchowood, Bergomi, Leonardo, Bordon, Evani oraz zawodnicy Messiny Di Napoli i Zoro). Podczas programu Spagnoli otrzymał od przedstawiciela Juve Alessio Secco strój Bianconerich.
Inter, który wybierał jako pierwszy (kolejność ustalona została w drodze losowania), zdecydował się na obrońcę Christiana Ariettę, natomiast jako ostatni w kolejności do Milanu powędrował Fabio Boriello, również obrońca.

James Sultana

Obrazek

Paolo Montero opuści po sezonie Juventus. Kontrakt zawodnika wygasa właśnie w tym roku i nic nie wskazuje na to, aby klub chciał go przedłużać.
"Myślę, że mój czas we Włoszech dobiegł końca. Nie grałem w tym roku i nie jestem z tego powodu zadowolony. Nie miałem żadnych problemów z trenerem, to zawodnicy zupełnie uczciwie zapracowali sobie na miejsce w składzie.
Mam nadzieję, że odejdę z jeszcze jednym tytułem, chociaż nie nazwałbym się mistrzem, bo nie grałem wystarczająco dużo."
33-letni obrońca jest zainteresowany przenosinami do Hiszpanii.
"Zawsze podobał mi się hiszpański styl gry. Liczę na grę w tym kraju. Czuję się dobrze i uważam, że mogę grać jeszcze przez kilka lat. Moim marzeniem, co zawsze powtarzałem, jest wrócić do Penarolu, ale jeszcze nie teraz."

www.planetfootball.com

Obrazek

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 18 maja 2005, 17:08

ACMichał pisze:
śmiejesz się z naszego koncernu fiata... wiesz Lakier tu dobrze napisał. wiesz co z tamtąd dostajemy?? "ani euro centa" a już na pewno nie na transfery :p mamy tylko wspólnego właściciela... wiesz dlaczego nie dostajemy?? Pandziki i Punciaki- to nie nasz sponsor!! mamy innego: pare tygodni temu podpisaliśmy umowe z Tamoil wartą 110 mln euro (na 5 lat)... a kolejne 130 jesli ją przedłużymy po 5 latach na następne... to najdroższa umowa sponsorska w historii futbolu, a ta obowiązująca jeszcze teraz (do końca roku) w momencie podpisywania również była najwyższa (ale ta nowa ją przebiła ) nadal masz ochotę pośmiać się z naszych sponsorów/inwestorów/działaczy?? SUPER!! ja też sobie chętnie poprawie humor zwłaszcza po dzisiejszym ranku no i po co nam teraz wydawać 50 mln na transfery skoro 4 latka temu wydaliśmy od groma kaski na to?? nie potrzebujemy teraz transferów za gruuuube miliony, jeszcze za wcześnie i też się z tego ciesze :p stadion powstanie i też drogi jak cholera więc nie dziw się, że klub liczy kaske jak może i każdy grosz oszczędza, bo to chyba źle nie świadczo o nim... przynajmniej w moich oczach :p
Chyba nie zawiele wiesz o firmie TAMOIL , na twoim miejscu nie chwaliłbym się tą umową bo to raczej powód do wstydu a nie chwały. Tamoil to firma nalezaca do Kadafiego (libijski dyktator wspierający terroryzm islamski) który o dziwo posiada udziały rownież w koncernie FIAT ( to on uratował Agnellich przed bankructwem ). Mozna wiec powiedzieć że pośrednio wspiera wlasna spólkę lub dla zwolenników teorii spiskowej pierze brudne pieniądze. Nawet Nike kierując się embargiem USA nie chciał zamieszczać reklam tego koncernu na koszulkach. A pieniadze podobno nie smierdzą.
haha wiem kim jest Kadafi... jego syn nawet chyba kiedyś grał w serie a :lol: :roll: (grzał ławe w Perugii chyba, bo tam ponoć Kadafi też inwestował, no i po zakupie udziałów w Juve synek zasiadł w zarządzie ale niewiele znaczył ;) ) a Nike nie 'nie chciała' tylko nie mogła umieszczać loga Tamoil na koszulkach (tylko w USA), bo USA nałożyło sankcje ale nie na Juve, a na wszystkie zdaje się libijskie spółki Kadafiego, więc nikt tam nie potępia Juve :p ani tej umowy... :roll: i jeszcze nigdy nie słyszałem, żeby ktoś nas za nią potępiał... wręcz przeciwnie- wielu jej zazdrości. a Kadafi, to ponoć wielki fan Juve :roll: ;)

sugerujesz, że Juve/Fiat jest pralnią brudnych pieniędzy i wspiera terroryzm?? hahaha terrorystami, to nas jeszcze nikt nie nazywał....... :roll:

libijska firma LAFICO (też należąca do Kadafiego) ma 7,5% udziałów w Juve (Kadafi chciał zakupić większościowe udziały ale działacze nie zgodzili się na to)... czy to znaczy, że mam się wstydzić, że jestem fanem Juve?? heh..... nie sądze :lol: to są grupy działające całkowicie legalnie w wielu krajach i płacą całkiem spore pieniądze. Tamoil szczególnie upatrzyła sobie rynek włoski (od lat 60.), Tamoil Italia Group (siedziba w Mediolanie :p), bo także pod taką nazwą działa we Włoszech (m.in. stacje paliwowe- ponad 2000, ma też 'sztame' chyba z jakąś holenderską grupą paliwową, znajduje się na liście 500 najważniejszych przedsiębiorstw w Europie, kontroluje 7,5% włoskiego rynku paliwowego, ma też udziały w Niemczech oraz Szwajcarii i ciągle się rozwija), od wielu lat działa także na rzecz rozwoju sportu ze włoszech (m.in. piłka nożna, tenis, a nawet łowienie ryb :lol: ), organizuje turnieje, wydażenie kulturowe (fotografia, muzea, koncerty) i nawet posiada własną drużynke amatorską :p z tego co wiem 'uratowała' też jakiś grecki klub ale żeby wspierała terroryzm lub prała brudną kasę, to jeszcze nie słyszałem :lol: (a Ty słyszałeś/czytałeś słowa krytyki pod adresem Juve w jakiejś gazecie/TV za tą umowę??) i tym bardziej się nie wstydze, że sponsoruje Juventus!! pozdro!!

szkoda Montero, wiele zrobił dla Juve ale widać, że mamy lepszych, a on nie chce grzać ławy... i nie dziwie się. życzę powodzenia w Hiszpanii. niech i tam troche kartek nazbiera ;)

Juve wybiera się na tournee do Japonii (30maja- 7czerwca). rozegra dwa mecze pokazowe, za które dostanie 2 mln euro (po milionie za każdy). na pilka.pl jest, że 3 mecze, a na seriea.p, że 2 :?
a Capello podobno uparł się na Samuela i C. Zanettiego (którego Inter nie potrzebuje- mają Verona)... :roll:

Infernus, nie słyszałem o tym programie... wiadomo coś więcej o tym Spagnolim?? zresztą zaraz poszukam :D pozdrawiam :)

Mikusinski
Grafomańskie harakiri
Lokalizacja: Tam gdzie siarkowy leży gród, tam Mielec znalazł grób.....
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mikusinski » 18 maja 2005, 17:50

Montero chciałby jeszcze gdzieś zagrać, nie tylko grzać ławę w Juve, to jeszcze przecież jest dobry obrońca. Paulo dużo zrobił dla juve, był wierny Bianconerim.

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 18 maja 2005, 18:50

maestro_ pisze: Infernus, nie słyszałem o tym programie... wiadomo coś więcej o tym Spagnolim?? zresztą zaraz poszukam :D pozdrawiam :)
Jest to swojego rodzaju Reality Show, które polega na tym, że włosi mają 'w opiece' drużynę z 6 ligi...zespół był z Cervii....zespół ten wywalczył awans do Serie D, a widzowie wybrali pięciu najlepszych piłkarzy, którzy w nagrodę mieli szansę wziąć udział w przedsezonowych obozach przygotowawczych Milanu, Juventusu i Interu.
Ostateczną decyzję podjąć mieli przedstawiciele wspomnianych klubów. W imieniu Milanu wyboru dokonał Ariedo Braida, który wskazał na Fabio Borriello, którego brat Marco jest wypożyczony z ACM do Regginy. Fabio ma 21 lat i jest obrońcą. Juventus wybrał 24-letniego Lorenzo Spagnoliego.

Program ten to "Campioni"...Widzowie wybierali zawodników którzy będą grali w meczu, ale dokładniej jak to wyglądało to Ci nie powiem, bo nie widziałem tego na oczy :roll:

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 18 maja 2005, 19:42

Bogi pisze:
maestro_ pisze: Infernus, nie słyszałem o tym programie... wiadomo coś więcej o tym Spagnolim?? zresztą zaraz poszukam :D pozdrawiam :)
Jest to swojego rodzaju Reality Show, które polega na tym, że włosi mają 'w opiece' drużynę z 6 ligi...zespół był z Cervii....zespół ten wywalczył awans do Serie D, a widzowie wybrali pięciu najlepszych piłkarzy, którzy w nagrodę mieli szansę wziąć udział w przedsezonowych obozach przygotowawczych Milanu, Juventusu i Interu.
Ostateczną decyzję podjąć mieli przedstawiciele wspomnianych klubów. W imieniu Milanu wyboru dokonał Ariedo Braida, który wskazał na Fabio Borriello, którego brat Marco jest wypożyczony z ACM do Regginy. Fabio ma 21 lat i jest obrońcą. Juventus wybrał 24-letniego Lorenzo Spagnoliego.

Program ten to "Campioni"...Widzowie wybierali zawodników którzy będą grali w meczu, ale dokładniej jak to wyglądało to Ci nie powiem, bo nie widziałem tego na oczy :roll:
Bogi dzięki wielkie :D poszukałem troche, poczytałem i już wiem o co chodzi :D w sumie to dobry pomysł. szansa na wypromowanie i może jaki talencik z niego :p

Awatar użytkownika
infernus
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Juventus mistrzem

Post Wyświetl pojedynczy post autor: infernus » 19 maja 2005, 18:15

Oliver Kapo chce odejść... i nie dziwie sie bo grzał ławe cały sezon (zagrał 1 mecz). Ma przejść do Monaco, do Newcastle albo do Betisu... Mysle że chyba najlepiej by mu było w Monaco. Przyszedł z Auxerre w koncu.

Z kolei Capello jest zainteresowany Walterem Samuelem. Pracował z nim w Romie zanim Samuel przeszedł do Realu. Mysle ze transfer byłby udany bo to niezły obrońca i ma chyba z tego co wiem 24 lata.

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 19 maja 2005, 18:56

Walter Samuel ma 27 lat :D w Romie grał świetnie ale w Hiszpanii mu nie szło... zależy ile by kosztował. Real chce w zamian kogoś z trójki: Buffon, Emerson, Zlatan... o innej opcji nie chcą słyszeć. ja osobiście wolałbym Bonere... tańszy i młodszy no i bez wymianek ;). grają już u nas byli zawodnicy Parmy i świetnie sobie radzą, szybko i łatwo się aklimatyzują ;) no i czy dla Samuela będzie miejsce w pierwszej 11?? nie wiem czy zadowoli się "rotacją", a już na zakończenie kariery Thurama na pewno nie będzie czekał :lol: może Juve da za niego Emersona... zobaczymy, wymienia się wiele nazwisk ale okaże się dopiero latem...

a Kapo, to żadna nowość, że chce odejść ;) hehe pewnie chłopak zraził się do Juventusu ;) może gdyby dostał więcej czasu, to pokazałby na co go stać. miał też pare kontuzji... dla niego ten sezon był raczej stracony :roll: też myśle, że dobrze byłoby mu w Monaco. gdyby Deshamps się uparł, to myśle, że by go kupił, w końcu 'stary znajomy' :D

no ale przecież pojawiła się lepsza informacja..... :lol: podobno sam Moggi będzie obserwował mecz Trabzonspor - Samsunspor... obserwowany ma być Szymkowiak :roll: a turecka prasa pisze, że będzie kosztował 10-12 mln :lol: ale Szymek powiedział: "(...)cena to już jakiś zupełny kosmos. Na pewno nie jestem tyle wart" heh podzielam tą opinię :p jest dobry ale nie jest wart 10mln... Tranbzospor powinien się cieszyć jak Juve zapłaci 4mln... co sądzicie o Szymkowiaku?? tzn czy on by sobie u nas poradził??

Awatar użytkownika
infernus
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Juventus mistrzem

Post Wyświetl pojedynczy post autor: infernus » 19 maja 2005, 19:30

No byłby rzucony na głęboką wode... Mysle że to by dobrze mu zrobiło... Juventus by z niego wycisoł wszysko co najlepsze... ale za kogo on by własciwie tam miał przyjsc? Za emersona ? Tzn chodzi mi o pozycje na boisku.

Awatar użytkownika
BartekTS
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BartekTS » 19 maja 2005, 19:40

Moim zdaniem Szymek niepasuje do Juventusu.Bezprzesadu jesli Davids sobie nieradzi w Interze Mediolan a jest piłkarzem duzo lepszym to myślicie że Szymkowiak da rade w Juve?Nigdy w życiu może dał by rade w Palermo czy Udinese ale niew tak światowym klubie ja Stara Dama.Moim zdaniem jesli chce przejśc to Galatasaray jest świetnym klubem.A jesli chodzi o wzmocnienia Juve to mój skład na przyszły sezon wygląda tak:

Buffon(niepodważalna pozycja)

Thuram(Bonera) PAOLO Bonera(Thuram) Zambrotta

Emerson
Bodmer(Rosicky)(D.Pizzaro)
Camoranesi

Nedved(Malouda)

Zlatan Iaquinta(Di Vaio) (ALEX) (Gillardino jak sie uda)

Jeśli chodzi o wzmocniena to niestety bedzie ich chyba mało:(
Prezydent Juventusu powiedział że Nie ma money i trzeba oszczedzac niestety.Jak patrze jak rzuca pieniązkami Moratti to rozpusta.
Juventus w tym mercato moze pozyska Fiore bądź jakiegos dobrego zawodnika który wzmocnik środek pomocy i oczywiscie Napad Zlatan jest niedo ruszenia ale może Cassano ale co wtedy z wielkim Alexem.Ława?? wtedy wielki Alex moze zagra na wysunietym pomocniku :twisted:

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Kontakt:

Re: Juventus mistrzem

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 19 maja 2005, 20:58

infernus pisze:No byłby rzucony na głęboką wode... Mysle że to by dobrze mu zrobiło... Juventus by z niego wycisoł wszysko co najlepsze... ale za kogo on by własciwie tam miał przyjsc? Za emersona ? Tzn chodzi mi o pozycje na boisku.
albo skończyłby jak Kapo... on też we Francji grał ładnie. ten transfer troche ryzykowny jak na moje oko. no i nie sądze, żeby od razu grał w pierwszym składzie, a nawet kolka tygodni siedzenia na rezerwie może już go 'zepsuć'. pamiętacie choćby Karwana?? :? a Szymkowiak, to chyba ofensywny pomocnik. więc jak coś to na pozycji Nedveda będzie grał, a nie Emersona. tzn pewnie będzie zastępcą dla Nedveda. a więc do systemu 'diamentowego' nam raczej nie pasuje :p no chyba, że będą grali w linii- z Nedvedem po lewej a środek Emerson i Szymek- ale ja myśle, że ten transfer nie przejdzie i to bardziej w Polsce się podniecają, że Juve się interesuje Szymkowiakiem

Bartek12 skąd wytrzasnąłeś w Juve takich zawodników jak Bodmer, Pizzaro, Jaquinta, Di Vaio (dopiero co go sprzedaliśmy). o Jaquincie się mówiło ale też nie sądze... z pomocników myśle, że przyjdzie Edu (za darmo :lol:) i też chciałbym Rosickiego ale drogi. było głośno ale ucichło :?

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 19 maja 2005, 21:41

bartek12 pisze:
Buffon(niepodważalna pozycja)

Thuram(Bonera) PAOLO Bonera(Thuram) Zambrotta

Emerson
Bodmer(Rosicky)(D.Pizzaro)
Camoranesi

Nedved(Malouda)

Zlatan Iaquinta(Di Vaio) (ALEX) (Gillardino jak sie uda)

Eee, co to jest??

Po pierwsze, obroncow to Juve kupi, ale na lawke, czyli wyjsciowy sklad obrony sie nie zmieni...

Bodmer?? :roll: Nedved bedzie gral na lewej pomocy. Di Vaio nie przejdzie do nas, bo po co? Tym bardziej ten napstnik z Udine.

Awatar użytkownika
infernus
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Juventus mistrzem

Post Wyświetl pojedynczy post autor: infernus » 19 maja 2005, 22:27

A ja myśle tak... Przyjdzie Evra, Gilardino albo Cassano bo obaj to raczej nie, Edu i Heitinga

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 19 maja 2005, 22:36

infernus pisze:A ja myśle tak... Przyjdzie Evra, Gilardino albo Cassano bo obaj to raczej nie, Edu i Heitinga
Evra i Heitinga nie przejda.

Stawiam na Alberto, Antonio, Giorgio, Kovac, i ten gosc z Lazio :P (ma trudne nazwisko :D :D )

Odejda: Blasi, Montero, Zala, Treze/Mutu.

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 19 maja 2005, 22:39

Lakier pisze:
infernus pisze:A ja myśle tak... Przyjdzie Evra, Gilardino albo Cassano bo obaj to raczej nie, Edu i Heitinga
Evra i Heitinga nie przejda.

Stawiam na Alberto, Antonio, Giorgio, Kovac, i ten gosc z Lazio :P (ma trudne nazwisko :D :D )

Odejda: Blasi, Montero, Zala, Treze/Mutu.
Giannichedda ?

Wątpie aby za jednych zamachem Juve kupiło dwóch bądź co bądź drogich napadziorów...Jeśli już na kogoś wydadzą kasę, to tylko na 1, bo obecne kluby łatwo i tanio ich nie puszczą...Natomiast czemu według Ciebie ma odejść Mutu ? Albo zapytam inaczej...Na * on tam ?

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”