Bayern München - Real Madrid - Strona 35

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Kto awansuje?

Real
62
60%
Bayern
42
40%
tylerdurden
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 88

Re: Bayern München - Real Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tylerdurden » 25 kwie 2012, 17:20

Granero to może być zagrywka Mou, bo niby zawsze zawodnik z konfy wychodził w pierwszym, ale wczoraj akurat tego Mou nie potwierdził, a wcześniej tak robił , kiedy go o to pytano.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 25 kwie 2012, 17:23

Też się nad tym zastanawiałem, ale rozważam drugą opcję, czyli co będzie jeżeli zagra. Za kogo wtedy. Naturalnym wyborem wydaje się Di Maria, bo gra słabo po kontuzji. No, ale tutaj można znaleźć różne rozwiązania.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6303
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 25 kwie 2012, 17:39

Kamil232 pisze:Rudzki
słaby ten blog, nawet strona Obserwatora wydaje sie ciekawsza

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 204

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 25 kwie 2012, 17:46

Ogladajac obecny sezon wyrobilem sobie bardzo wysokie zdanie odnosnie Riberego. Mysle, ze to moze byc aktualnie zawodnik top3 na swiecie i dzisiaj bedzie taki dzien proby dla Francuza.
W takich meczach najwazniejsze sa czesto jaja. Wczoraj pokazali to Anglicy, ciekaw jestem jak Bayern zareaguje zalozmy na dwie szybkie bramki Realu. Z jedne strony latwo sie podlamac w takim momencie, z drugiej wciaz jedna bramka odwraca sytuacje. Uwazam tez, ze Bayern cos musi dzisiaj strzelic, zeby awansowac.
Co do skladu Realu to Mou takie mecze raczej gra swoim zelaznym skladem. Di Maria bez formy, ale w jego miejsce musialby chyba przesunac Ozila, a ten jest bardziej efektywny w pomocy.
Aha gdzie jeszcze moge upatrywac szans Niemcow to slabe glowy kilku zawodnikow Realu, takiego Pepe, Ramosa czy Marcelo latwo podpuscic, nie zebym zachecal to takiej taktyki, ale jakies prowokacje moga zawocowac czerwem.
Dzisiaj, przy calym szacunku dla cudownego meczu Chelsea w dniu wczorajszym, poznamy faworyta w finale Pucheru Europy.

Awatar użytkownika
Kamil_77
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 9

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil_77 » 25 kwie 2012, 17:53

Jest jeszcze możliwość że za Di Marie zagra Benzema a na szpicy Higuain. Szczerze mówiąc, nie za bardzo wierzę w awans Bayernu. Nie mam nic do nich, i szczerze mówiąc nie wiem kogo wolałbym za przeciwnika dla Chelsea w finale, ale wydaje mi się że po prostu Real wyjdzie tak zmobilizowany tym zwycięstwem na CN i wypadnięciem Barcy z LM, że zmiecie, no może nie zmiecie, ale pokaże Bayernowi jak się strzela bramki. Bayern musi strzelić gola, bo nie wierzę że dla Realu nic nie wpadnie. Chociaż biorąc pod uwagę to, że finał jest w Monachium, będę po cichutku za Realem :)
Ostatnio zmieniony 25 kwie 2012, 17:54 przez Kamil_77, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 25 kwie 2012, 17:54

Wczoraj pokazali to Anglicy, ciekaw jestem jak Bayern zareaguje zalozmy na dwie szybkie bramki Realu.
Man United :P Serio mówiąc nie zaskoczy mnie taki obrót sprawy jak z United. Szybkie 2 bramy w plecy, potem nieogarniecie, ale w tym momencie my strzelamy na 1:2. Real na 1:3 i w końcówce meczu strzelamy na zwycięskie 2:3. Szczerze mówiąc, to jest właśnie mój typ na dzisiejszy mecz. 2:3 w plecy. Mam nadzieję, że wygramy, ale jeżeli porażka, to tylko taka.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2439
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 25 kwie 2012, 18:12

Nie podejmę się typowania składu.

Może być taki sam jak w dwóch ostatnich meczach i ani trochę mnie to nie zdziwi. Może zagrać Marcelo, może zagrać wspomniany Granero, żeby opanować piłkę. Granero za Khedirę to jeden z ulubionych wariantów ofensywnych Mou, ale to raczej nie będzie mieć miejsca od pierwszej minuty. W końcu może zagrać Higuain, a nawet Kaka. Ten ostatni nie grał ostatnio praktycznie wcale, ale on w pierwszym składzie zamiast Di Marii ani trochę by mnie nie zaskoczył. Zazwyczaj Mou jest mniej lub bardziej przewidywalny ze składem i możliwe, że dziś będzie tak samo, ale nie wykluczam jakiejś malutkiej niespodzianki w składzie.

Mou potwierdził na konferencji, że Granero zagra. Nie potwierdził tylko, że w pierwszym składzie. :)

Kto by nie zagrał dopuszczam tylko jeden wynik. Taki, który da awans Realowi. Bayern na pewno dupy nie wypnie, ale to jeszcze nie znaczy, że nie można ich ograć dwoma bramkami. Real jest w stanie to zrobić i jak zagra dobry mecz, to to zrobi. Szkoda tylko, że forma wcale nie jest taka, jak by się chciało, bo przy optymalnej formie nie miałbym żadnych wątpliwości. :)

No i zaczynają się pierwsze emocje... Żeby tak nie siedzieć w napięciu idę grać w pokera na bezwartościowe żetony. :lol:

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 25 kwie 2012, 19:54

Składy
Real M.
Casillas; Arbeloa, Pepe, Sergio Ramos, Marcelo; Khedira, Xabi Alonso; Di María, Özil, Cristiano Ronaldo; y Benzema.
ławka : Adán, Coentrao, Albiol, Kaká, Granero, Higuaín y Callejón.

Bayern M.
Neuer; Lahm, Boateng, Badstuber, Alaba; Kroos, Schweinsteiger, Luiz Gustavo; Robben, Ribery; y Gómez.
ławka :Butt, Rafinha, Contento, Pranjic, Tymoschuk, Olic y Müller.

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 25 kwie 2012, 20:03

porównanie jakości ławek rezerwowych :lol:
będę w mega szoku jak Real nie awansuje.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 25 kwie 2012, 20:04

I właśnie jak patrzę na ten skład, to problemem dla mnie jest to, że Marcelo może grać. Tak Mourinho miałby mniejszy wybór, musiałby na Coentrao postawić, który jest defensywniejszą opcją od Marcelo. My zgodnie z planem.

Auf gehts Bayern schiesst ein Tooorr!! Auf gehts Stern des Sudens! Nur noch ein Schritt zum gluck! Das Finale ist in Ihrer Reichweite!

Awatar użytkownika
Kamil_77
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 9

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil_77 » 25 kwie 2012, 20:04

A więc jednak Di Maria dostaje szansę. Mam nadzieję że ją wykorzysta, bo ostatnio nie imponuje formą i Mou musi bardzo mu ufać żeby wystawiać go w tak ważnym meczu.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 25 kwie 2012, 20:07

Dodam coś przed meczem.

Wbrew temu co sie tu uwaza to Real nie jest dzis faworytem. Według mnie to bedzie wyrównane widowisko i nie sposób przewidzieć zwyciezce tego dwumeczu. Zadecyduja detale. Po cichu obstawiam Bayern.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 25 kwie 2012, 20:08

będę w mega szoku jak Real nie awansuje.
Ja tam dzisiaj będę kibicował Dortmundowi. Zasługują na grę w finale. Są w końcu taaacy zajebiści.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 25 kwie 2012, 20:11

Prawda jest taka,ze do awansu potrzebne sa Bayernowi 4 rzeczy:

1) Genialny mecz Robbena i Riberyego.
2) 100% skutecznosc Gomeza.
3) Wdrapanie sie na wyzyny umiejetnosci Badstubera i Boatenga.
4) Troszeczke szczescia tez by sie przydalo ;)

Szanse oceniam 70-30 dla RM,ale kciuki bede oczywiscie sciskal za FCB.

Awatar użytkownika
Biały
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 27

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Biały » 25 kwie 2012, 20:13

Dr.Football1 pisze:1) Genialny mecz Robbena i Riberyego.

Dodałbym jeszcze Neuera.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”