Liga Europy (zbiorczy) - Strona 35

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Kto wygra Ligę Europy 2019/2020?

United
0
Brak głosów
Inter
6
35%
Wolverhampton
1
6%
Sevilla
5
29%
Leverkusen
0
Brak głosów
Roma
0
Brak głosów
Getafe
0
Brak głosów
Eintracht
2
12%
Ktoś inny
3
18%
Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 177

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 14 mar 2008, 14:14

To gramy z Getafe - całkiem niezły los, choć szkoda, że pierwszy mecz u siebie :wink:

A w półfinale może będzie ten cały Zenit (o ile przejdzie Leverkusen) :)

PSV - Fiorentina - tak mógłby nawet wyglądać finał :wink:

no i ostatnia, chyba najsłabsza para - Glasgow-Sporting

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 14 mar 2008, 14:16

Dobre losowanie dla Bayernu. Bo cała 3 rywali jest jak najbardziej do przejscia.
Bardziej wyrównane ekipy są w 2 połówce drabinki:

Rangers - Sporting -> stawiam na Portugalczyków.
Viola - PSV -> stawiam na Holendrów.

arturo_
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arturo_ » 14 mar 2008, 14:24

Losowanie dla Bayernu pomyślne, spokojnie można wyeliminowac Hiszpanów, jedyny minus to pierwszy mecz na AA, ale powinnismy wypracować sobie jakąś bezpieczną przewagą aby na rewanż jechać bez zbędnych nerwów.

Właściwie to wszystkie mecze zapowiadają sie ciekawie, poza Bayernem nie ma wyraźnych faworytów w następnych parach, po tym co widziałem w środę nie wiem co myślec o Fiorentinie, która zagrała bardzo dobry u siebie i fatalny w rewanżu mecz z Evertonem, PSV na pewno nie jest bez szans. Jeszcze co do pary Bayer - Zenit to licze, że Rosjanie wreszczie się potkną i ulegną Niemcom (potem mecz o finał Bayern-Bayer 8) ) choć mają mały handicap w postaci pierwszego meczu na wyjeździe ;)

Awatar użytkownika
Einar
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Einar » 14 mar 2008, 15:03

Pary naprawdę ciekawe. Pogrubieni moi faworyci.

Leverkusen - Zenit

Tu para dosyć wyrównana, ja liczę na mistrzów Rosji. Za nimi przemawia atut rewanżu na swoim boisku i IMO nieco lepszy skład i forma od Aptekarzy.

Bayern - Getafe

Faworyt jest oczywisty (w sumie z kim by Bawarczycy nie grali tak by było), chociaż ekipa Laudrupa może się pokusić o niespodziankę. Spodziewam się cieżkiej przeprawy Niemców do półfinału. Chyba że Hiszpanie wykorzystają atut rewanżu u siebie. Bayern naprawdę nie będzie miał łatwo.

Rangers - Sporting

Już pisałem, że Sporting może być czarnym koniem turnieju. W LM po ciężkiej walce uległ Romie i spodziewam się, że ze Szkotami sobie poradzi. Znów niebagatelne znaczenie może mieć rewanż na własnym stadionie, choć trzeba pamiętać, że zarówno z Werderem, jak i z Panathinaikosem Rangersi radzili sobie mimo gry w drugim meczu na wyjeździe.

Fiorentina - PSV

Fiorentina to ciekawy team prowadzony przez świetnego trenera. Są IMO jednymi z głównych kandydatów do końcowego sukcesu (obok Zenitu i Bayernu).

w półfinałach:

Bayern - Zenit
Fiorentina - Sporting

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 14 mar 2008, 15:20

Losowanie [']
Bayern znowu farciarsko niezbyt wymagajacgo rywala, tragedia - kuchennymi drzwiami do 1/2, w sumie analogicnzie do Barcelony w LM

Zenit - w sumie opanuja ten mecz :D

A Viola wylosowala najciezszego rywala, najmocneijzy obecnie team w UEFA, bedzie cholernie ciezko, pewne jest to ze zwyciezca z tej pary bedzie finalista

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 14 mar 2008, 16:12

Einar pisze:W LM po ciężkiej walce uległ Romie
Roma grała taką padakę w Lizbonie że sztuką było nie wygrać tamtego meczu, sztuką jest też to ze w końcu nie zwymiotowałem patrząc na naszą grę :think:
czeher pisze:A Viola wylosowala najciezszego rywala, najmocneijzy obecnie team w UEFA
To Bayern już odpadł czy grają w LM? :glass:

Ja tam będę kibicował Zenitowi, Getafe, Sportingowi i Violce :maruda:

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 14 mar 2008, 16:18

Yukasz pisze:To Bayern już odpadł czy grają w LM?
Bayern to lolki
Dla mnie PSV jest lepsza ekipa, wkoncu grali w LM ( w ostatnich latach tez sie lepiej w Europie prezentuja) :lol: maja zespol a nie Riberiego bez ktorego ani rusz bo dograc nie ma komu

Awatar użytkownika
Einar
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Einar » 14 mar 2008, 16:25

Yukasz pisze:Einar napisał:
W LM po ciężkiej walce uległ Romie

Roma grała taką padakę w Lizbonie że sztuką było nie wygrać tamtego meczu, sztuką jest też to ze w końcu nie zwymiotowałem patrząc na naszą grę

Hm, na pewno masz racje, ale spojrz też na pierwszy mecz tych ekip na Olimpico. Tam Sporting zaprezentował się naprawdę dobrze, a zwycięstwo zapewniliśmy sobie dzięki błyskowi geniuszu Mirko.

W rewanżu faktycznie była masakra z naszej strony, ale zobacz jakie bramki tracili Portugalczycy: najpierw kapitalna bomba Cassettiego, a potem dużo przypadku przy bramce Davida w końcówce. A sami wbili dwa gole.

W każdym razie to naprawdę ciekawa drużyna, podtrzymuje opinie że mogą namieszać, nie mówiąc już o wyeliminowaniu Szkotów.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 14 mar 2008, 19:01

Czeher ciekawa teza.
czeher pisze:Bayern to lolki
Zawsze lepiej niż Viola.
czeher pisze:Dla mnie PSV jest lepsza ekipa, wkoncu grali w LM
to, ze grali w tym roku w Lm to wyznacznik tego, że PSV jest lepsze?
czeher pisze:Riberiego bez ktorego ani rusz bo dograc nie ma komu
nie tak całkiem, najpierw oglądnij mecze, kiedy nie było Francka a potem mów. Bez Francka też gramy dobrze, na pewno nie tak dobrze jak z nim, ale od tego on jest. Mamy dużo dobrych zawodników w składzie, rezerwowych na odpowiednim poziomie. Przypomnij mi kto jest zmiennikiem Kromkampa w PSV, a kto zmiennikiem Lella (obecnie lepszy od Willyego)? Mamy lepszy skład. Skład, który przeszedł przed sezonem wielkie zmiany. Nie jesteśmy jeszcze do końca zgrani, brakuje jeszcze trochę rzeczy aby powiedzieć, ze jesteśmy zgraną ekipą. Ale stoimy na wysokim poziomie i jesteśmy faworytami w UEFA Cup.

Co do losowania to jestem zadowolony, nie wiem czemu czeher uważasz, że dostaniemy się do półfinału kuchennymi drzwiami. Getafe to mocny rywal, który może sprawić niespodziankę, aczkolwiek ja się jej nie spodziewam. Kluczowy będzie pierwszy mecz. Jeśli wygramy do zera to jestem pewien, że w rewanżu nie roztwonimy tej przewagi. Czeher chyba nie doceniasz Getafe. Nie ma łatwych przeciwników w tym etapie. Każdy zespół pokazał, że zasłużenie się znalazł w 1/4.

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 14 mar 2008, 19:05

hehe... Getafe :D szanse 9:1 dla Bayernu... Potem Zenit :roll: i niby ich mamy sie tak obawiac w jakze juz pewnym polfinale :shock: :P nie ma co sie zbytnio rozpisywac... po odpadnieciu Tottenhamu nie widze ekipy jakos porazajaco mocnej :P PSV jeszcze jeszcze ale nie w tym sezonie... chcialem trafic na ACF bo wydaja sie byc najslabsza ekipa w 1/4... szkoda :twisted:

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 177

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 17 mar 2008, 8:08

Akarin pisze:Czeher ciekawa teza. .
Akarin, po co w ogóle się wysilasz i odpowiadasz gościowi, dla którego Tottenham był faworytem nr 1 do zwycięstwa :lol: Jak tak się mają sprawdzać jego typy, to nawet cieszę się, że uważa Bayern za słaby zespół :)
czeher pisze: Bayern to lolki
Spodziewałem się po Tobie więcej, niz wypowiedzi na poziomie pokemona :]

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 03 kwie 2008, 19:45

Pogrebniak!!!! Który to już klub z czołówki został przez niego pogrążony? Najpierw Villareal, potem OM, teraz Bayer. Kto następny? :lol:

Szerze mówiać coś czułem, że Zenit powinnien awansować z tej pary, ale nie spodziewałem się że będą lać Leverkusen na wyjeździe.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 03 kwie 2008, 19:48

No wiesz, dopiero godzina gry pierwszego meczu za nami. Jak śpiewała kiedyś Anita Lipnicka [chyba ona :think:] wszystko się może zdarzyć :] choć 1:3 to już ciężki wynik.

Zenit gra bardzo dobrze. Pierwsza bramka po stracie na własnej połowie i Arshavin ładnie poszedł z tą piłką.
Nawet Kriżanac się pokazał dziś :P

Liczyłem, ze Leverkusen jednak u siebie powalczy.

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 03 kwie 2008, 20:15

fieldy pisze:choć 1:3 to już ciężki wynik.

A 1:4 to raczej sytuacja bez wyjścia :D Bardzo dobra gra Zenitu widać że są w stanie wywalczyć ten Puchar jeśli ich forma w Europie nagle nie spadnie. Co do dwumeczu to wątpię ( jeśli wynik nie ulegnie zmianie ) że Bayer strzeli 4 gole w Rosji a dla drużyny Advokata wielkie gratulacje za wspaniały mecz ( choć sie jeszcze nie skończył :P )

Awatar użytkownika
Einar
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Einar » 03 kwie 2008, 20:53

Ale pogrom :shock: Wprawdzie spodziewałem się awansu Ruskich, ale nie w tak piorunującym stylu :rydzyk: . Dalej podtrzymuje, że są w stanie wygrać ten puchar.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”