AS Roma (zbiorczy) - Strona 35

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Roma w lidze?

1-2
1
17%
3-4
1
17%
5-6
4
67%
7-8
0
Brak głosów
Poniżej 8
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 18 wrz 2005, 17:19

Od poglądów lewicowych do komunizmu baaaardzo daleka droga...

Mam nadzieję, że Aquilani wyjdzie w pierwszym składzie - z Grekami zagrał naprawdę dobre spotkanie. Oprócz niego chętnie bym widział w pierwszej '11' Cassano, ale szczerze mówiąc wątpię czy tak będzie.

Awatar użytkownika
Diablo_ASR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diablo_ASR » 18 wrz 2005, 17:41

Cassano nie zagra, bo nabawił się jakiegoś urazu. Dlatego nie zagrał z Arisem. Na dzisiaj raczej też się nie wykuruje.

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 816

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 18 wrz 2005, 18:13

Jesli Livorno nie wygra to Juventus bedzie samodzielnum liderem :)
Ja jednak po cichu licze na jakas niespodzinke ze strony Livorno (w tej kolejce jeszcze nie bylo niespodzianki ,wiec moze bedzie :twisted: )

,a jesli juz maja przegrac (co raczej sie stanie :? ) to niech chociaz Palladino strzeli bramke :wink: :twisted:

Forza Lepsi :!: :wink:

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 18 wrz 2005, 22:47

No i drużyny się podzieliły punktami.Remis 0:0 chyba nie zadowala Romy, a za dużo nie widziałem na PpLive.Roma jak i Milan nisko w tabeli.Kolejka raczej w plecy, i mam nadzieję, że obie drużyny się odegrają.Niedługo będe miał linka do skrótu, to będe mógł więcej opowiedzieć o meczu :).

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 19 wrz 2005, 15:12

Co za czarny weekend na światowych boiskach!!! (jak dla mnie oczywiście)

Najpierw Legia remisuje na trudnym terenie 2-2 z Pogonią chociaż prowadziła już 2-0 :(

Romka remisuje z Livorno 0-0 co raczej ciężko kibicowi Giallorossich uznać za sukces :wink:

A na koniec gwóźdź do trumny - Blaugrana po słabym meczu przegrywa z Atletico 2-1 :x

Dobrze, że chociaż zdarzyły się też jakieś pozytywne momenty - Real podtrzymuje passę... porażek :twisted: , Milan traci punkty...

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 19 wrz 2005, 15:42

Teraz mogę powiedzieć trochę więcej o meczu Romy.Otóż pechowy trochę mecz, bo było wiele okazji, nawet padła bramka, ale nieuznana z powodu spalonego (De Rossi).Kontuzją zakończył mecz Mancini, ale mecz z Taddeim mieli świetny.Szkoda, bo w pierwszej połowie Daniele trafił w poprzeczkę :(.Mecz trudny, ale wystarczyło wykorzystać jedną, jedyną sytuację i już byłoby lepiej.Szkoda, bo to 2 mecz bez strzelonego gola, a Cassano jak nie wchodził, tak nie wchodzi.Granie jednym napastnikiem to chyba zły pomysł i mam nadzieję, że Nonda jak i Aero razem stworzą napad.Dobry mecz Curciego, Kuffoura i Aquilaniego.Gorzej troszkę z Montellą, ale mam nadzieję, że to tylko jeden taki mecz :P.

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 21 wrz 2005, 22:37

O proszę.I znowu Roma pokazała, jak się gra ofensywnie w Italii.4:1 do z Parmą to wynik iście dobry, zwłaszcza, że nie mogli ostatnio przez 2 mecze wygrać.2 gole Nondy dobrze rokują dobre nadzieje, ten chopak musi jednak grać od pierwszych minet.Szkoda, że Lucek dalej stosuje taktykę z jednym napadziorem, ale dziś przyniosła ona efekt bramkowy.Po golu dodali Panucci oraz Totti.Dla Parmy gola w 30 minucie zdobył Paolo Cannavaro.

Awatar użytkownika
luk1208
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: luk1208 » 21 wrz 2005, 22:56

normalnie roma mnie szokuje od początku sezonu, myslałem ze bedą grali w kratke a oni prezentują sie solidnie od początku co potwierdza dzisiejsza wygrana nad parmą :!: widac ten Nonda ma jakies pojecie o grze bo brameczki strzela i napewno roma bedzie miał z niego pozytek , tylko jezeli nie bedzie miał kontuzji :!:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 22 wrz 2005, 0:00

Ej widziałe ktoś mecz Romy ?? Napiszcie czy Totti strzelił na 1;0 po długim w okno mierząc czy był tykoszet. Bo aż się zastanawiam czy tak trafił na noge czy na swoje dokładne oko

Bo jak mierzył to czapki z głów przed Francesco 8) :twisted:

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 707

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 22 wrz 2005, 0:03

*_For_zaza_Milan_* pisze:po długim w okno mierząc czy był tykoszet
To chyba był tykoszet

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 22 wrz 2005, 0:32

No własnie chyba czy nie chyba. :lol: Bo nie mogłem sie dopatrzeć rykoszetu ale wydawało mi się że ona zmieniła lot. Jutro na zimno to trzeba przerobić dziś już oczy nie te :wink: :lol: Jak by nie było zaskoczył ich na maxa :)

Swoja drogą gratulacje Roma :!: Bramka Nondy jedna na pusta głową druga juz bardzie techniczna bo dobijał strzał Tottiego tak elegancko. Panucci chyba trzecie bramka w ciągu tygodnia :shock:

Awatar użytkownika
Diablo_ASR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diablo_ASR » 22 wrz 2005, 9:45

*_For_zaza_Milan_* pisze:No własnie chyba czy nie chyba. :lol: Bo nie mogłem sie dopatrzeć rykoszetu ale wydawało mi się że ona zmieniła lot.
To był rykoszet, piłka odbiła się od Cardone. Ale prawdę mówiąc, patrząc na tą bramkę, cholernie ciężko to dostrzec. Po prostu z powtórki nie da się orzec, choć trzeba przyznać, że trajektoria lotu piłki wskazuje jednak na rykoszet. W necie piszą, że to był rykoszet, więc uznajmy, że tak było. Mimo wszystko, fajnie się takie bramki ogląda. Lupatelli odprowadza piłkę wzrokiem myśląć, że poleci obok bramki, a tu klops - rozkłada bezradnie ręce:)
*_For_zaza_Milan_* pisze:Panucci chyba trzecie bramka w ciągu tygodnia :shock:
Trzecia, ale gdyby z główki lepiej przymierzył byłaby czwarta, bo sytuacja była wyborna. Na Stadio Olimpico zasiadł obwieszony złotem, z klatą na wierzchu i nieodłącznym cygarem - Marcelo. Nie miał ciekawej miny, jak Panucci strzelał gola :lol: Jeśli go nie powoła na najbliższy mecz, będzie po prostu idiotą. Panucci jest w życiowej formie, a na prawej obronie niebieskich są kłopoty.. Tak na marginesie, to dałbym też szansę Terlizziemu. Ten gość, to chyba się minął z powołaniem. Powinien być napastnikiem. Czwarty mecz i czwarty gol, już nawet Muntari przy nim odpadł :D
Należy też pochwalić Nondę, dwie bramki. Może nie jakieś rewelacje, ale potrafi się znaleźć w polu karnym. W stylu gry podobny do Montelli, ale ten obecnie bez formy. Dobrze, że ma go kto zastąpić.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 22 wrz 2005, 10:00

Czyli wszystko wskazuje na to ze był rykoszet. Wiesz Diablo jak sie patrzy na ta bramka i na strzela jej to pierwsze co przychodzi do głowy ale przymierzył ... 8) Takze bardzie sądziłem ze czapki z głowe przez Fransceso bo wsadził ja w okno nie ziemsko.

Trzecia, ale gdyby z główki lepiej przymierzył byłaby czwarta, bo sytuacja była wyborna. Na Stadio Olimpico zasiadł obwieszony złotem, z klatą na wierzchu i nieodłącznym cygarem - Marcelo. Nie miał ciekawej miny, jak Panucci strzelał gola Jeśli go nie powoła na najbliższy mecz, będzie po prostu idiotą. Panucci jest w życiowej formie, a na prawej obronie niebieskich są kłopoty..
Jak był Lippi to Panucci bardzie zmotywowany :lol: mogli go atak przestawic jak jest w takiej formie. I dobrze niech gra w końcu to swietny obrońce jest (nie było a jest) Widać wiek nie gra tym bardzie nie z Calcio. Wczoraj Costacurta w wieku 39 lat wszedł w mecz jak młody na fali wznoszacej. A na prawej w Azzurich grają na przemian Bonera i Zaccardo.
Tak na marginesie, to dałbym też szansę Terlizziemu. Ten gość, to chyba się minął z powołaniem. Powinien być napastnikiem. Czwarty mecz i czwarty gol, już nawet Muntari przy nim odpadł
No właśnie to samo wczoraj myslałem nie Muntari (a szkoda wielka) a Terlizzi. I to noga a nie głowa jak popszednio :!: Palermo ma obrone która bedzie rozchwytawana po sezonie. Niech tylko forme utrzymaja - Crosso - Barzagli - Terlizzi - Zaccardo.

Diablo :evil: głosowanie Ci ominałeo na 3 kolejke :p Czekałem czekałem ale okręgi wyborcze zostały zamkniete wczoraj o 19;00 hehe Dzisiaj sie 4 kolejka oceni :)

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 04 paź 2005, 22:23

Roma po porażce z Sieną 2:3, spadła na 12 miejsce w tabeli :/.W sumie nie chce się za bardzo wypowiadać w kwestii tego meczu, bo to była żenada.Przegrać u siebie ze średniakiem, grając od 40 minety z przewagą zawodnika.Niestety to nie jest drużyna na Ligę Mistrzów.Z drugiej strony wyniik nie odzwierciedla tego co się działo na meczu.Mecz był napewno do wygrania, a i piłkarze sami mówili, że nei zasłużyli na przegraną... Drużyna wypadła raczej przeciętnie, szkoda, że Totti jeszcze nie ma tej formy do jakiej chce nas przyzwyczaić.Panucci znalazł się nawet w 11-stce kolejki, ale to marna pociecha...

Puchar UEFA :

AS Roma trafiła do Grupy E w której zmierzy się z:

FC Basel
Crvena Zvezda Belgrad
RC Strasbourg
Tromso IL

Mecze odbędą się :

20 października
Tromso IL-AS Roma

24 listopada
AS Roma-RC Strasbourg

1 grudnia
Crvena Zvezda Belgrad-AS Roma

14 grudnia
AS Roma-FC Basel

Awatar użytkownika
Bobohawk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bobohawk » 05 paź 2005, 0:18

Trzeba przyznać że losowanie odbyło się szczęśliwie dla Romy, nie wyjść z takiej grupy to będzie nie mała sensacja. Strasbourg jest na przedostatnim miejscu w swojej lidze, a na dodatek Roma gra z nimi na własnym boisku. Kolejny przeciwniki FC Basel znów szczęśliwie dla Włochów, że zagrają u siebie chyba z najsilniejszym sposród pozostałych dryżyn. Crvena Zvezda Belgrad nie powinna sprawiać większych problemów, skoro męczyli się ze Sportingiem Braga który do najsilniejszych nie należy. No a z kolei Tromso to duża niewiadoma, w I rundzie wyeliminowali nie bylo kogo, bo Galatasaray więc tutaj wcale nie musi być łatwo, a tym bardziej na wyjeździe.
Ogólnie rzecz biorąc faworyt to oczywiście AS Roma, nie ma innej opcji, a moim zdaniem tabela końcowa będzie wyglądać następująco:

1. AS Roma
2. FC Basel
3. Tromso IL
4.Crvena Zvezda Belgrad.
Lub Basel zajmie 3 miejsce z kolei Tromso 2. Taka jest moja wizja tej grupy 8)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”