Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 341

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 17 maja 2008, 10:34

Chuchu pisze:Tez dziwie sie czasem jak kibice Romy piszą o Chivu. mówią ze "poleciał na kase" a tym czasem Real i Barcelona proponowały mu sporo wyzsze zarobki, jednak Rumun poszedł do Interu.
Poszedl do Interu, bo Barca nie chciala placic kokosow jego agentom, a Inter chcial.

Materazziemu w Barcelonie mowie nie, zreszta nie wiem jak mocno trzeba dostac z byka, bo takie cos wymyslic.

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 203

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 18 maja 2008, 10:17

mistyk pisze:Poszedl do Interu, bo Barca nie chciala placic kokosow jego agentom, a Inter chcial.
Czyli Chivu wyrasta na prawdziwego altruistę skoro przekłada zarobki agenta nad swoje własne :)

W składzie jest już Ibra. Traktowałbym go jednak wyłącznie jako broń ostateczną. Piłkarz tak długo będący poza grą, nawet jeżeli nazywa się Ibrahimovic wielkim wzmocnieniem nie jest.
Wyjściowy atak to zapewne Mario z Cruzem, bardzo liczę na rehabilitację tego drugiego dzisiaj. Ostatni miał bardzo pozytywną serię strzelecką przerwaną dopiero ubiegłotygodniowym pojedynkiem z Sieną.

Bardziej niż z powrotu Ibry cieszyłby mnie powrót Chivu, przydałby się jakiś pewny defensor w składzie za Maxwella lub Burdisso.
Pewną niewiadomą pozostaje linia pomocy: pewniacy to dla mnie Zanetti, Vieira i Jimenez (Cambiasso kontuzjowany), tym czwarty zapewne będzie Dejan.

Za 7h będziemy wszystko wiedzieć :wink:

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8405

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 18 maja 2008, 10:23

No, to szykujemy się do ostatecznej batalii :wink:
Przynajmniej emocji nam nie braknie do końca. Ibra wraca, przynajmniej ostatni mecz w sezonie może zaliczyć. Nie spodziewam się po nim cudów, ale gdyby wszedł z ławki i tak ja RvN w meczu z Barcą po chwili strzelił gola...
Czekam na mecz, zaciskam kciuki!
Io sono Interista! :wink:

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 18 maja 2008, 10:39

Fakt Ibra to raczej straszak aniżeli wielkie wzmocnienie Interu. Ale co zrobisz. Nic nie zrobisz. Julio Cruz gra tak jak gra, ale czasem potrafi strzelić. Trzeba liczyć na Mario, że jak w każdym meczu ostatnio miał udziały przy bramkach. Pewnie cos tam strzelimy dziś, ale najwazniejsza bedzie postawa defensywy i obecność Chivu przy niepewnym Materacu, Burdisso i Maxwellu to byłby duzy pozytyw. Jak zagraja na zero to bede wielbił każdego defensora z osobna i defensywe jako całość. Moje marzenie na dziś wielbić Burdisso i reszte. Pomoc przy kontuzji Cuchu to raczej do przewidzenia i lepiej żeby Mancini nie zaskakiwał.

Trzeba przyznac mimo iz psychologia powinna byc po stronie graczy Romy, bo to w sumie oni nie maja nic do stracenia. Dodatkowo wrócili do gry z dalekiej podróży gdy juz na tytuł nie liczyli, lecz matematyka daje Interowi większe szanse. Zacznijmy od tego, że jesli Roma nie wygra na Sycylii to liczydła mozna odłożyc do szuflady. A jesli wygraja to wcale nie musza być mistrzami, gdyż musza liczyć na potknięcie Nerazzurrich. W skrócie: 1) potknięcie Interu, wygrana Romy - mistrz Roma 2) Strata punktów Romy - miszcz Inter 3) Obie druzyny nie wygrywaja - Inter Campione d'Italia :P. Całe szczescie Catania także broni się przed spadkiem, więc Roma spacerku miec nie bedzie.

Ja mam nadzieje, że już po 45 minutach Inter nie da powodów Romie aby w ogole zaczeła myślec o scudetto, a Parmie podstw do myslenia o utrzymaniu. Forza Inter!
Ostatnio zmieniony 18 maja 2008, 12:04 przez Babel, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 18 maja 2008, 10:46

trzeba wierzyć w naszą defensywę :wink:
Ja liczę na Mario. Tacy młodzi są nieobliczalni i zawsze groźni. Balotelli wyczuł swoją szansę i stara się ją wykorzystać, a że gra przy tym dobrze, to tylko lepiej dla nas.

Awatar użytkownika
mAstA87
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mAstA87 » 18 maja 2008, 12:08

śnił mi sie proroczy sen
1:4 dla Interu 8)

i...

Austria 2:2 Polska i remis Niemców z Chorwacja :lol:

Awatar użytkownika
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 18 maja 2008, 14:40

mAstA87 pisze:śnił mi sie proroczy sen
1:4 dla Interu 8)

i...

Austria 2:2 Polska i remis Niemców z Chorwacja :lol:
no to połóż się i śpij dalej.

Niedługo mecz. Mam nadzieję, że dzisiaj skończą się wszystkie problemy i mistrzostwo trafi tam, gdzie jego miejsce :)

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 18 maja 2008, 14:43

Składy na mecz:

Parma: 99 Pavarini; 33 Coly, 28 Paci, 24 Couto, 7 Castellini; 4 Morrone, 55 Parravicini, 21 Cigarini; 83 Reginaldo, 20 Budan; 18 Gasbarroni.
Subs: 5 Bucci, 2 Zenoni, 6 Antonelli, 22 Moretti, 15 Martinez, 32 Corradi, 9 Lucarelli.
Coach: Andrea Manzo.

Inter: 12 Julio Cesar; 13 Maicon, 24 Rivas, 23 Materazzi, 6 Maxwell; 4 Zanetti, 14 Vieira, 5 Stankovic, 31 Cesar; 9 Cruz, 45 Balotelli.
Subs: 1 Toldo, 16 Burdisso, 11 Jimenez, 30 Pelé, 8 Ibrahimovic, 18 Crespo, 29 Suazo.
Coach: Roberto Mancini.

Cesar :o. Jak przegladałem przypuszczalne składy wg la gazzetta to umieszczenie tam Cesara uznałem jako żart. W tej chwili moge napisac tylko: niech zagra mecz zycia. Oby nie został zapamiętany jako drugi wandermejdowski pomysł taktyczny Manciniego.

Awatar użytkownika
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 18 maja 2008, 15:00

Jimenez na ławce... Oby Mancio wiedział, co robi...

El-Polacco
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: El-Polacco » 18 maja 2008, 15:50

Stanko dno Cesar dno Cruz prawie dno...ech szaro widze naszego Mistrza

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 18 maja 2008, 15:55

Na razie poza fragmentami tragedia. Jak coś się jakos przypadkowo nie wtrurla to mistrzostwo bedziemy ogladac w TV. Jak Roma odbiera.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 18 maja 2008, 15:59

W porównaniu do reszty Waszych zawodników to Cesar jest akurat w miarę aktywny.

Najgorzej gra Maxwell wg mnie.

Swoją drogą ładnie tam Gasbarroni wozi. Tak się zastanawiam dlaczego nie dano mu większej szansy w Turynie, bo w każdym sezonie na wypożyczeniu grał na poziomie. Ogólnie cała pomoc w Parmie daje radę, najsłabiej w pomocy gra ten, o którego będzie największa walka w okienku transferowym jeżeli Parma spadnie - Cigarini.

A to co robi Couto, to jest poniżej krytyki. W każdym meczu Parmy, który widziałem w tym sezonie musiał w meczu przynajmniej 2 razy wywalic komuś z łokcia w twarz, teraz trzyma normę. Ale Vieira nie pozostaje dłużny w ynteligencji...

PubuśBubuś
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PubuśBubuś » 18 maja 2008, 16:00

Jak na razie, to nie wygląda dla was za dobrze. Zostało 45min, a Parma pokazuje, że meczu bez walki nie odda (choć to można było przewidzieć, widząc ich sytuację w tabeli). Dziwią mnie łatwe straty, ale to prawdopodobnie spowodowane jest warunkami pogodowymi.

El-Polacco
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: El-Polacco » 18 maja 2008, 16:02

Cesar dobrze ?? No hello :) Jimi i Ibra wtedy mozemy cos zdzialac... FoRzA INTER!!!!

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 18 maja 2008, 16:06

Ja nie mówię, że dobrze ale w porownaniu z innymi... Z 2 fajne piłki dorzucił gdzie wystarczyło tylko zmienic kierunek. A taki Stankovic - zero, Zanetti też kiepściutko jak na niego. Bardzo widac brak Estebana.

EDIT

Gratuluję Scudetto.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”