Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 342

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 27 gru 2007, 20:14

Dzisiaj w mojej głowie panuje totalny chaos i chyba tylko ja wiem o co tak naprawdę mi chodzi :P . Fieldy, spójrz na mój ostatni post na poprzedniej stronie. Być może go wcześniej nie widziałeś, w każdym razie ja od początku piszę o zmianie taktyki na 4-4-2 + chwila odpoczynku dla Flaminiego :] .

Awatar użytkownika
joedoe
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: joedoe » 27 gru 2007, 20:46

No wszystko tylko nie Gilberto w aktualnej dyspozycji, to by była tragedia dopiero. Jeśli Flamini gra słabiej niż przed kontuzją to zestawienie Gilberto sprzed roku i tego w aktualnej dyspozycji wygląda beznadziejnie...
W zaistniałej sytuacji myślę, że zmiana wariantu na 4-4-2 jest najlepszym rozwiązaniem. Gra w pomocy nie układa się tak jak powinna, nie ma polotu, przewaga owszem jest ale nic z niej nie wynika. Dochodzimy zazwyczaj na 30 metr od bramki przeciwnika i jest kupa.
W tej sytuacji trzeba dać szansę drugiemu napastnikowi, Bendtner dosyć głośno kołacze do bram pierwszego składu i myślę, że to on powinien dostać to miejsce. Trzeba pamiętać jednak o tym, że ktoś musi dorzucić te piłki w pole karne.
I tu może być problem...

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 28 gru 2007, 18:16

Póki co Song nie dostał powołania na PNA, więc pewnie nie jedzie. Tym lepiej. Bo choć wraca Djourou i jest Senderos, to zawsze jest dodatkowa opcja z Songiem na środku defensywy. W końcu przez 6 tygodni może się wiele wydarzyć, a WKS zapewne daleko zajdzie w turnieju.
Na szczęscie Gallas jedzie do Liverpoolu. Więc Senderos jeszcze grac nie będze. Inna dobra wiadomosć - Eboue nie zagra [nie sadziłem, że kiedyś sie będe cieszyl z tego faktu] może jak sobie odpocznia - zacznie później lepiej grać :think:
Theo jeszcze też nie wraca - ma być gotowy na WHU. Byłoby świetnie.

The Dutch striker, recently back from a long-term knee injury, is also set to miss the New Year's Day clash with West Ham

to o Robinie, jakby ktoś nie wiedział :(
Ponoć jest już dośc dobrze, ale Wenger chce aby Robin był w 100% zdrowy - nie będzie ryzykował i w sumie dobrze.

Arsene dodał też, że jesli Jens [okienko już niedługo będzie otwarte] będzie chciał odejsć - to go puści. Wszystko więc wskazuje na to, że żegnamy się z Jensem już za kilkanascie dni.
Odnośnie powrotu do Borussi Wenger mówi:
"I heard about Dortmund but I have had no contact with anybody."

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 29 gru 2007, 18:06

Adeba na ławce :o
w ataku Eduardo i Nicklas od poczatku. Ciekawe co ten Wenger wykombinował za taktyka na dziś.

Almunia - Kolo, Gallas, Sagna, Clichy - Diaby, Cesc, Flamini, Hleb - Nicklas, Eduardo

Jens - Senderos - Diarra, Rosicky, Adebayor

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 29 gru 2007, 18:06

Zaraz gramy z Evertonem. Jeśli wywieziemy jedno oczko nie będę narzekał. Gospodarze ostatnio grają bardzo dobrze i w tym sezonie strzelili tyle samo bramek co my.

Od początku zagra Eduardo, Bendtner i Diaby. Nie zagrają za to Eboue, Ade i Rosa. Szkoda mi tego ostatniego, ale Diaby mnie nie zawiedzie. On się nadaje na takie mecze. Dużo walki itp. 8)

Awatar użytkownika
joedoe
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: joedoe » 29 gru 2007, 18:10

No i jest
spóźniony ale jest
Prezent od MU w postaci szansy powrotu na fotel, laurkę wypisał sam Cristiano:*
Ja jednak mam złe przeczucia, nie wiem czemu ale strasznie się obawiam Yakubu (coś jakbym widzenie miał :? ). Nie sądziłem, że będę takim pesymistą ale nie widzę tego różowo. Tym bardziej wdzięczny jestem Krysi. Szkoda, że przy takim kryzysie formy przychodzi nam grać na wyjeździe z Evertonem.
Chociaż może?
4-4-2 z Rosą na ławie, Diabym w składzie i atakiem Eduardo- Bendtner
ciekawy pomysl:)

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 29 gru 2007, 18:15

A mi się wydaje, że Arsenal wywiezie 3 pkt. Znają już wynik MU, wiedzą, że wygrana pozwoli im wrócić na fotel lidera, będzie dodatkowa mobilizacja. Poza tym Wenger chyba zauważył, ze coś nie działa i mamy Duńczyka z Eduardo w ataku. Obaj jak dostawali szansę pokazywali się z dobrej strony i dzisiaj z pewnością będą gryźć trawę. Będę mile zaskoczony jak Everton urwie jakieś punkty ale nie pozostaje mi nic innego jak trzymać za nich kciuki.

Awatar użytkownika
joedoe
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: joedoe » 29 gru 2007, 18:18

Wiem, że przegraliście i nie jest Ci z tym jako kibicowi Mu dobrze, ale nie mam czasu (oglądam mecz) i ochoty na napinki
wyluzuj

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 29 gru 2007, 18:27

fieldy , nie wiem czemu usuwasz moje posty to troche nie na miejscu no ale ty tu rządzisz :lol2: Tylko zarwcaj uwage co niektorzy piszą i jak piszą. Wiem nieodpowiedni temat ale skoro potrafisz usuwać posty to chyba przenosci tez :)

joede nie wiesz jak Ronaldo ma na imie czy co. Sam prowokujesz a potem mówisz że nie masz ochoty na napinke :roll:

Zachowuj się odpowiednio to i ja takich rzeczy nie będe pisał

głupie prowokacje [zwłaszcza nie związane z tematem], przeważnie usuwam, nie czuj się jakoś specjalnie wyrózniony // fieldy

Awatar użytkownika
Giggsy King
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Giggsy King » 29 gru 2007, 18:32

sop://broker1.sopcast.com:3912/6274

Link do meczu na polskim canal+ jakby ktoś chciał.

Everton 1:0. :)

Awatar użytkownika
joedoe
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: joedoe » 29 gru 2007, 18:41

joede nie wiesz jak Ronaldo ma na imie czy co. Sam prowokujesz a potem mówisz że nie masz ochoty na napinke
no przeciez "Cristiano" wskazuje na to, że znam jego imie. Ale spoko, przekreciłem raczej z radości jego imie. Także luz, zwróce uwage nastepnym razem, żeby nie było niepotrzebnych spięć, które tylko zaśmiecają.
pozdrawiam

Co do meczu to mile zaskoczony byłem, bo wyglądało to o wiele lepiej niż ostatnio a tu klops :x

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 950

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 29 gru 2007, 18:42

Cahill strzelił Chelsea, Man U i teraz Arsenalowi - niezły z niego kat:)

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 29 gru 2007, 19:02

joedoe pisze:no przeciez "Cristiano" wskazuje na to, że znam jego imie
To już chyba lepiej by było żebyś nie znał. To bym sobie tłumaczył że to wynik niewiedzy :) A tak...

Ale spoko nie mam urazy, i sam przepraszam że mnie poniosło.
Tak nawiasem mówiąc to nie ty pierwszy tak piszesz. Dzwie się że jeszcze nikt wp nie dostał za to :roll:

No i Arsenal przegrywa 1:0 po pierwszej połowie. Meczu nie oglądam bo to nie na moje nerwy, gdyby MU wygrał to bym sobie oblukał :) A tak, 3 punkty w dupe i mi fajne spotkanie "zabrali" :evil:

Metola druga miłosc to chyba Arsenal więc po przerwie pewnie remis :roll: :wink:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 29 gru 2007, 19:03

Fatalne pierwsze 30 minut. Przegralismy w środku pola. Cesc i Flamini sobie nie radzili, więc Everton stwarzał sytuacje, szkoda gola po stałym fragmencie, ostatnio jabysmy lepiej bronili rozne, ale też ta piłka jakos dziwnie się odbiła Nicklasowi od kolana.

Poza tym w takiej ulewie nie powinni grac :D

W II połowie wejdą pewnie Rosicky, Ade i Diarra.
Zobaczymy, czy uda się coś strzelić. Everton dobrze się broni.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 29 gru 2007, 19:04

Zdecydowanie za słabo z przodu. Eduardo do zmiany. Podobnie sprawa ma się z Diaby'm, za którego na boisku widziałbym Rosicky'ego.

Szkoda tej bramki, nie upilnowaliśmy dwóch graczy, a tak być może.

Mam nadzieję że w drugiej połowie będzie lepiej. Znacznie lepiej.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”