Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 342

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
4
29%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
43%
Zatrudnienie Mourinho
2
14%
Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 29 lis 2006, 23:32

rkoeman pisze: ale przeciez juve spadlo do drugiej ligi za ukladanie spotkan i mistrzostwo wygral inter...

Tak. Za sezon 04/05, a nie za 05/06, widzisz chyba roznice.
w ulozonych meczach to kazdy moze grac. teraz liga gra fair i fabio jest wozony w kazdym meczu
Ta jasne, masz wiedze o tej aferze marna, skoro twierdzisz, ze ostatni sezon byl marny.

rkoeman pisze:henry gral na mudnialu lepiej niz zidane. o ile mozna w ogole posilkowac sie tak marnyn turniejem po sezonie klubowym.

Wiem, ze gral lepiej, ale gral gorzej od Fabio.

Fabio Cannavaro w sezonie 05/06 (nie ustawianym) rozegral 38 swietnych spotkan w barwach Juventusu w serie A, nie mial wachan formy, potem na mundialu poprowadzil reprezentacje Wloch do mistrzostwa swiata, no ale oczywiscien nie zasluzyl na Zlota Pilke.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 30 lis 2006, 0:28

i dlatego mistrzostwo za sezon 05/06 nie przypadlo juventusowi - nie mogli braz udzialu w tych rozgwykach jako ze nie powinni grac w pierwszej lidze. grali wiec towarzysko? czy tez moze spisek zlych mediolanczykow spowodowal ze juve nie ma w pierwszej lidze :( przeciez kazdy widzial jak wygladaly mecz juve w minionym sezonie (gole w w dziewnie przedluzonym czasie gry, karne ktorych nie byo, gole ze spalonego...) i co robili sedziowie. nie prosc mnie bym wierzyl w uczciwosc klubu ktory takie rzeczy robil. to ze prokukator skazal klub za wczesniejszy sezon nie zmienia faktu ze latka oszukanczego klubu bedzie przypiera na zawsze

wybacz kibicu juve ale wasza argumentacja juz jakis czas temu przestala byc zabawna. tylko wy nie widzicie nic zlego w tym co sie dzialo.

wiec prosze cie bardzo ale daruj sobie pisanie ze nie wiem nic o tej aferze bo wiem tyle ile inni. bez dorabiania teori jak na forum juve

wyluzju sie i pogodz z tym ze klub ten oszukiwal i teraz ponosi za to zasluzona kare. a pilkarze ktorzy grali nie beda oceniani za ten okres.

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 30 lis 2006, 1:02

rkoeman pisze:henry przez caly sezon praktycznie sam ciagnal arsenal do finalu LM i zagral w finale mundialu i nie zostanie wyrozniony. nie wiem co ma zrobic by w koncu wygrac co mu sie nalezy
rkoeman Henry musi nie przegrać żadnego z tych finałów i złota piłka plus Fifa best player dla niego jak złoto

rkoeman pisze:ale zidane'a?

No Zidane, całkowicie przypadkiem dla mnie sie znalazł i pasuje jak kula do płotu, na pewno munidialu cudownego nie miał aż tak żeby dostać sie tu

rkoeman pisze:jeszcze fabio moge zrozumiec
Nagroda dla Fabio dyskusyjną jest ale francuzi jak to francuzi lubią sie wyróżniać i robić wszystko na swoją modłe (np. Big MAC a Royal with chease pozd dla fanów Pulp) więc i Złotą przyznali tak a nie inaczej.

To był dziwny i cięzko rok, ale nawet starsze babcie czy osoby nie mające pojęcia o piłce nożnej oglądały finały mistrzostw świata a tam Fabio grał cudnie drygował defensywą aż miło i na końcu wznosił puchar więc w znacznym stopniu się mu ta nagroda należy.

rkoeman pisze:z tym ze klub ten oszukiwal i teraz ponosi za to zasluzona kare. a pilkarze ktorzy grali nie beda oceniani za ten okres
No nie do końca nie będa oceniani, bo jednak grali tak dobrze mimo korupcji ze biła sie o nich cała europa (m.in i Barca i Real M.) więc mimo ze oszukiwali to jednak w piłke też umieli kopać. Nie można powiedzieć ze cała swoją kariere np. Zambrotta zbudował na korupcji Juve.

rkoeman pisze:ze klub ten oszukiwal i teraz ponosi za to zasluzona kare
Dokładnie.

Ronadlo schudł o 3 kg i ma mieć 3 mecze na udowdnienie swojej wartości. O ile Athletic i Dinamo to mecze z gatunku tych (chyba) łatwiejszych to z Sevilla bym postawił jednak na Ruuda 8)

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 30 lis 2006, 7:31

Myślałem, ze temat o Zlotej piłce i nagrodzie Fifa juz istneije, ale skoro nawet Niggaz sie wtracił, to moze go zamknieto.

Jedno pewne obecnosc Zidana w 3 bo w 50 moze bym go widział, kładzie cien na ten plebiscyt. Skandal. Kazdy, nawet kibic Realu wie, ze Zidane grał marnie w tym roku. Zidane zagral genialne MS :P niezły zart. radze poogladac jeszcze raz faze grupowa. Zagral tam bajecznie, zreszta tak sam obyło w 98. No cóż.

Cannavaro
Lakier pisze:rozegral 38 swietnych spotkan w barwach Juventusu w serie A, nie mial wachan formy, potem na mundialu poprowadzil reprezentacje Wloch do mistrzostwa swiata, no ale oczywiscien nie zasluzyl na Zlota Pilke.
Zajebiste poczucie humoru, wrecz podobne do Lucka. Szczegolnie mecz 29 pazdziernika był wyśmienity. Jednak nadal pozostaje 37 meczy, z których Bog wie i oczywiscie drugi po nim Lucek ile z nich było kupionych.
Jak mozna oceniac postawe zaowdnikó w meczach, ktore był kupione, w których sedzia gwizdach pod jedna z ekip...Dwa mistrozstwa Włoch... Ciekawe...

jack-sub
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jack-sub » 30 lis 2006, 11:33

Jednak nadal pozostaje 37 meczy, z których Bog wie i oczywiscie drugi po nim Lucek ile z nich było kupionych.
Zajrzyj do archiwum serwisu. Znajdź newsa dotyczącego calciopoli i sprawdź, ile meczów kupiło Juve, jakie to były mecze. Wszystko jest napisane.

a może zaczniecie pisac na dany temat ? //fieldy

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 30 lis 2006, 15:31

Ponoć Fernando Gago w styczniu będzie nowym madridistas. W Madrycie zjawił się agent młodego kopacza, Marcelo Lombilla. Perzentacja Gago moze odbędzie się jeszcze w tym roku, przed 10 grudnia wtedy to Boca rozegra ostatni mecz. Ponoć Gago odrzucił 3 oferty wielkich europejskich klubów. W tym Milanu i Chelsea. Oficjalna strona jeszcze tego nie potwierdza, ale raczej ten transfer zostanie zfinalizowany.

Z jeszcze ciekawszych informacji to to, że Rafa Benitez chce Paco Pavóna :P . Pavón obiżył strasznie loty, zdarzały mu się dobre występy, nie przebija się do pierwszego skladu, wygryza go Meija wiec czas odejść. W dodatku Paco ma już swoje lata (26) wiec niech wyjdzie z cienia wiecznego rezerwowego. Płakać nie będe za nim.

Zdjątko z przed 10 laty :wink:
Obrazek

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 30 lis 2006, 15:53

Toudinho pisze:Pavón obiżył strasznie loty, zdarzały mu się dobre występy, nie przebija się do pierwszego skladu, wygryza go Meija wiec czas odejść. W dodatku Paco ma już swoje lata (26) wiec niech wyjdzie z cienia wiecznego rezerwowego. Płakać nie będe za nim.
Ja też płakał nie będe. A co do odejscia Pavona to raczej przesądzowne w Lipcu koniec kontraktu nie ma widoków na przedłużenia więc zapewne koniec kariery w Madrycie.

Zresztą Pavon jest znany tyllko z hasła polityki Pereza "zidanes y pavones" no i z bycia dość "przeciętnym" :D obrońcą :wink:

Toudinho pisze:Ponoć Fernando Gago w styczniu będzie nowym madridistas

Narazie wg. prasy która dla wielu jest nieobkiektywna tzn "Marca" uzgodnił Gago kontrakt z nami do 2012 roku. Zaś Real złożył Boca oferte nie do odrzucienia. ZA transferem przemiawia też wola zadonika przyjscia do Madrytu. Tak piszą hiszpanie.

jack-sub
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jack-sub » 30 lis 2006, 16:05

Fajnie, że Real interesuje się młodzieżą. ale nie jestem zwolennikiem wydania 20 mln na zawodnika, który z europejską piłką ma kontakt jedynie za pomocą telewizora. Liczę, że Calderon jednak sięgnie po rozum do głowy i albo zniweluje cenę do takiej, którą można przełknąć, albo skorzysta z alternatywy, jak na przykład prawo pierwokupu i sprowadzi zawodnika w lato.
Poza tym marzy my się Alonso :)

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2415
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 30 lis 2006, 17:18

Na ten moment poważne obniżenie ceny za Gago jest mało prawdopodobne. Pamiętajmy, że pomimo woli samego zawodnika nadal obowiązuje go kontrakt z obecnym klubem i co więcej to Real chce kupić, a nie Boca sprzedać :P Dlatego też to Real musi dążyć do tego aby sprowadzić Fernando na Bernabeu w styczniu, a jedyną do tego drogą jest odpowiednio duża sumka. Ciekawe jak wygląda ta "oferta nie do odrzucenia" :roll:

jack-sub - Pierwokup jest zwykle dobrym rozwiązaniem, jeśli nie chcemy czegoś zmienić "od zaraz". Może inaczej, jeśli chcemy mieć tego czy tamtego zawodnika za jakiś czas w roli bardziej uzupełnienia składu. Wtedy mamy niejako ustaloną sumę transferu, ale pozostaje w obecnym klubie bo tam będzie grał. To niemal równoznaczne z kupnem i zaraz po tym wypożyczeniem. Gago ma pełnić trochę inną rolę...ma być głównym rezerwowym, a może nawet powalczy o pierwszy skład :think:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 30 lis 2006, 17:52

Wiecie dokładnie kiedy sie kończy sezon w Argentynie ? Boca idzie po mistrza, ma chyba 4 punkty przewagi nad obcenym klubem Verona - Estudiantes. Ale co mnie dziwi brak reakcji ze strony Marcy itd na wystepy Rodrigo Palacio, bo to on ostatnio zbiera lepsze recenzje niż Gago. Ostatnio w lidze u siebie Boca wygrało 4;1 a Palacio strzelił 2 + asysta. Bramki widziałem i nie jakieś wybitne ale też nie przypadkiem :wink: To tez dziwne ze Hiszpanska prasa nie wali tytułów ala "w pakiecie" itd.

Bo jesli dobrze licze to juz w następnej kolejce Boca może swietować tytuł. Bra wyjazd z Belgrand [stastysyki - 1 mecze = 1 Boca - br. 2:3] A to już chyba by całkowiscie pozwoliło Gago zmienic barwy ?

"Oferta nie do odrzucenia" - kilka dni temu prezydent Boca powiedział że 25 milionów i nie ma gadania - to chyba była by oferta nie do odrzucenia... tylko gdzie tu sens ? Jesli na tym ma polega nowe polityka Real to i tak to błedzienie. No bo ja rozumiem - młody ma paiery zapowiada sie itd - ale nie zagrał ani jednego mecz w europie. 25 milionów, to az strach mysleć ilu takich by Arsen Wenger sprowadził :roll: Trudno powiedzieć o takie operacji [o Gago] inwestycja w młodzież. Bo on na starcie ma na sobie etykietke "przybyłem za 25 milionów"

Nie chce mi sie wierzyć w to ze Real da za niego takie pieniądze. Chyba sami sie zgodzicie że to tak naprawde bardzie ryzyko ze strony Real niż Boca czy samego Gago. Druga sprawa to Pipita który tez nadal jest łaczony z Real, i tam suma jest 15 milionów i nie ma gadanie. Czyli sądzicie że Real zainwestuje w młodych 40 milionów euro ? za dwóch graczy którzy nawet nie zagrali w europie ba nie wiadomo czy byli kiedy kolwiek :wink:

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 30 lis 2006, 19:19

Zaza pisze:Czyli sądzicie że Real zainwestuje w młodych 40 milionów euro
Ile to było chyba 27 mln euro poszło na samego Ramosa ale ok on grał w europie.Zaza Gago przyjdzie za około 19mln euro :arrow: Ok to jest duża kwota, to racja nie współmierna do jego "ogrania" w europie.

No ale cóż poradzić, zgłasza sie Real MAdryt i klub skąd chcą kupić nasi gracza wariuje idzie wartość takiego piłkarza o 30%

Realna cena wg mnie za Gago to przedział 11-14 mln. Ale Real desperacko go chce więc ok pożyjemy i zoabaczymy czy bedzie wart tych pieniędzy

Hiaguin - tu Real nie da wiecej jak 10mln wg mnie też za duzo bo tak narpawde cena jego to okolo 6-8 mln góra.

Rynek piłkarski tez tak jest podbity ze Ci mlodzi piłkarze czesto bez wykształcenia osiągają zawrotne pieniądze: np. Reo Coker z West Hamu Arsenal go chce powyżej 10mln, Obi Mikel 12mln euro, Adu 14 mln euro

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 30 lis 2006, 21:08

a wystarczy zrobic to w sposob normalny - nie oglaszac wszem kogo sie chce, w ciszy pojechac i zaczac rozmowy z klubem a dopiero pozniej mowic prasie...

jakze wtedy cena spada

chelsea tez ma w dupie normalne negocjacje i stad tak cena za dzieciaka z ligi norweskiej. nie mowiac o swp ktorego kupili za smiesznie wielka kase...

real ma swietna szkolke pilkarzy - nie wiem po kiegy grzyba placic wielka kase za dzieciaka ktory nie wiadomo jak sie sprawdzi w europie. nie jest w niczym lepszy od de la reda i innych.

jako kibic barcelony wiem jak nerwowo zachowywal sie gasp - nie wychodzilo z uznanymi graczemi to byly proby z mlodymi. bez zachowania zlotego srodka

nie wiem czy gago sie sprawdzi czy nie - widzialem go ze 3 razy na oczy. tak jak wiekszosc z was. wiem jednak ze nie zbawi realu tak jak wielu sobie to roi

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 30 lis 2006, 21:42

To oświadcznie znacznie przyspieszyło porozumienie pomiędzy Lombillą a Mijatoviciem. Fernando Gago chce zdobyć z Boca Juniors mistrzostwo Argentyny (ostatni mecz 10 grudnia), a później oficjalnie odrzuci oferty z Londynu (Mourinho prosił Abramowicza o tego zawodnika), Mediolanu (Galliani szuka następcy Kaki, który być może odejdzie w czerwcu) i Barcelony (Macri był w sobotę na Camp Nou, lecz nie doszedł do porozumienia z Laportą). Gago chce być nowym Redondo i zaakceptował, poprzez Lombillę, kontrakt z naciskiem na zdobywanie tytułów. Nie wiadomo jeszcze, czy oficjalnie zostanie zaprezentowany przed sobotą 10 grudnia
WOW. Sczegolnie interesujace sa info, czy spekulacje (pogrubione)
Jesli jeszcze Barca nim sie interesowała, to nic nie wiedziałem, ze Laporta sie spotkał z jego agentem. Raczje ostatni to transfer mało real'ny. Iniesta to przyszłosć i nie potrzeba kolejnego i drogiego zawodnika. Chelsea to kolejny wymysł madryckiej prasy. Nie wiem gdzie oni sie tego doszukali. Moze w zamian miał odejsc Lamps :lol:
Szkoda, ze nie dodano, ze Kaka w czerwcu odejdzie do Realu.

Jednak do transferu widac pozostało bardzo niewiele. Bardzo interesujacy zawodnik, a przynajmneij bede wiedział, czy Barca straciła duzo nie sciagjac go, choc kilkakrotnie mowił sam mowił o Dumie Katalonii.
Chce być nowym Redondo. Chłopak nie wie co mowi, zyc w marzeniach nie jest źle, tylko, zeby sie nie skonczyło jak z zapowiedziami nowego Ronaldinho...

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2415
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 30 lis 2006, 22:52

rkoeman pisze:a wystarczy zrobic to w sposob normalny - nie oglaszac wszem kogo sie chce, w ciszy pojechac i zaczac rozmowy z klubem a dopiero pozniej mowic prasie...
Myślę, że to nie do końca tak jest w tym przypadku. Pomysł z Gago nie został tak głośno ogłoszony jak kiełbasa wyborcza. Prasa niejako wręcz śledzi poczynania takich ludzi jak Mijatovic czy Baldini. Jak oni gdzieś jadą to od razu zaczynają się spekulacje w jakim celu :roll: Gago najpierw pojawił się w prasie, a dopiero później oficjalnie w ustach działaczy Królewskich. W przypadku takich klubów jak Real, który zwykł nie próżnować podczas mercato trudno jest ukryć cokolwiek przed mediami.
Jarzinho pisze:Szkoda, ze nie dodano, ze Kaka w czerwcu odejdzie do Realu.
To pozostawiono żeby ktoś się domyślił :lol:

Takie newsy nie są warte brania pod uwagę, zwłaszcza kiedy zawierają informacje z kosmosu. O porozumieniu między Realem, a Gago pisano już ładne parę dni temu. Chelsea jest łączona z każdym kim tylko się da, więc sobie ich dodali. Barca chciało sprowadzić Gago, to dopisano to i owo, że agent nie doszedł do porozumienia z Laportą...mało prawdopodobne :roll: A od kiedy to Milan szuka następcy dla Kaki to nie wiem. Kaka zostanie na San Siro i nie ma tematu, a nawet jeśli to tego następcę już mają w postaci młodego Francuza :P Te kluby są dopisywane tylko po to, aby stworzyć pozory jaką to wielką konkurencję w batalii o Fernando Real wygrał...zresztą transferu jeszcze nie ma. Nikomu to nie pomaga :?

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 30 lis 2006, 23:18

owszem. ale dopiero teraz bedzie walne zebranie zarzadu i calderon musi sie mocno postarac bo nie bylo nowych wyborow. dlatego takie nerwowe ruchy i gadanie co slina na jezyk przyniesie

choc latwo mu tak czynic skoro wydaje nie swoja kase. na szczescie dla was socios to widza i jak bedzie brak szybkich sukcesow poleci

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”