AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 342

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 14 sty 2008, 6:49

Dla mnie mecz weekendu 8) Przebił nawet Manu z Newcastle :)
Zacięta gra w pierwszej połowie, w drugiej zaś dobicie Napoli.
Aż nie mogłem wierzyć patrząc na Ronaldo :P I ta jego czupryna :lol:

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 14 sty 2008, 9:06

Gratulacje za przełamanie twierdzy :)

Ronaldo może ważyć 120 kg ale gdy gra to zawsze jest jednym z nagroźniejszych napastników świata. Pato przy odrobinie szczęścia mógł się pokusić o hattricka, jednak debiut wypadł prawie jak na zbawcę przystało.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 14 sty 2008, 13:23

Ja mam takie pytanie w celu upewniania się. Mianowicie jak Pato nie był zgłoszony do Ligi Mistrzów w innym klubie to teraz w fazie pucharowej może normalnie grać ?

Awatar użytkownika
Fler
Pseudoforumowicz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fler » 14 sty 2008, 14:04

Co do wczorajszego meczu Milanu z Napoli to mimo wszystko jaki Ronaldo by nie byl nie wazne ile wazy ale jak omijaja go kontuzje i jesli moze trenowac,grac to daje naprawde duzo zespołowi a co debiutu Pato to palce lizac Milan zrobil naprawde udana tranzakcje juz w debiucie młody brazylijczyk pokazał klase

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 920

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 14 sty 2008, 14:16

Łukasz_ pisze:Ja mam takie pytanie w celu upewniania się. Mianowicie jak Pato nie był zgłoszony do Ligi Mistrzów w innym klubie to teraz w fazie pucharowej może normalnie grać ?

Oczywiście, że może :)

Awatar użytkownika
Mates
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mates » 14 sty 2008, 14:33

Łukasz_ pisze:Ja mam takie pytanie w celu upewniania się. Mianowicie jak Pato nie był zgłoszony do Ligi Mistrzów w innym klubie to teraz w fazie pucharowej może normalnie grać ?

Tak, moze. oczywiscie jesli go zglosza:p

Swietny mecz. Z przyjemnoscia ogladalo sie Milan, ktory gra swobodnie w ofensywie. Ja zwracam uwage na gre Pirlo-kolejny swietny mecz, jedna z jasniejszych postaci na boisku. Teraz tylko trzeba utrzymac forme i modlic sie zeby naszych omijaly urazy.

Tak odbiegajac od meczu. Bardzo podobalo mi sie to co powiedzial w studiu komentator Canal+. Stwierdzil mianowicie, ze najwiekszym talentem Milanu jest Carlo Ancelotti. Bardzo odwazna teza, ale moze ma cos wspolnego z rzeczywistoscia.

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 920

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 14 sty 2008, 17:17

Ja się będę upierał, że talent Carlo niech się rozwija, ale już w innym klubie.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 14 sty 2008, 17:26

Nebula czy możesz podać jakieś konkretne argumenty ? Nie chce zwolnienia Carlo bo wykonuje u nas dobrą prace. Jego odejścia chciałem tylko po finale LM w 2005.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 14 sty 2008, 17:48

Ja się będę upierał, że talent Carlo niech się rozwija, ale już w innym klubie.
ja jestem zdania ze Milanowi sa potrzebni tylko nowi pilarze.co Carlo mial zrobic skoro przez pol roku mial dwojke napastnikow??[/quote]

Przypulg
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przypulg » 14 sty 2008, 21:12

Czy byliśmy wczoraj świadkami narodzin nowego Gre-No-Li (Ka-Pa-Ro) ?
Oby Ronaldo omijały kontuzje, a będzie lepiej niż 4 miejsce w lidze

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2415
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 14 sty 2008, 21:20

Przypulg pisze:Oby Ronaldo omijały kontuzje, a będzie lepiej niż 4 miejsce w lidze
Bardzo odważna teza. Do Juve Milan traci 15 pkt. Odrobić tyle w pół sezonu to baaaardzo ambitne podejście, o ile możliwe do zrealizowania. Ja bym się wstrzymał i zobaczył jak Milan zagra w następnych spotkaniach. Jeden naprawdę dobry mecz niczego jeszcze tak naprawdę nie mówi. A nawet jeśli Milan faktycznie zacznie regularnie zdobywać punkty nie oznacza to, że zajdzie wyżej niż na 4 miejsce. Straty punktowe są poważne...

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 786

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 14 sty 2008, 21:26

RealFan pisze:
Przypulg pisze:Oby Ronaldo omijały kontuzje, a będzie lepiej niż 4 miejsce w lidze
Bardzo odważna teza. Do Juve Milan traci 15 pkt.
Mają mecze zaległe.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1301

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 14 sty 2008, 22:42

Bardzo odważna teza. Do Juve Milan traci 15 pkt
Oczywiście są 3 mecze zaległe ale też nie przesadzajmy.Milan w tej chwili niech na spokojnie goni 4 miejsce.Juve będzie bardzo trudno dogonić bo oni grając bardzo słabo potrafią wygrywać a Rossoneri niestety nie.Druga sprawa że juz takie wyskoki Milanu były w tym sezonie i trzeba poczekać co pokażą za tydzień w mega ważnym meczu na wyjeździe z Udinese.Jak dzisiaj można było przeczytać Silvio już przestał kochać Ronniego i teraz Bogiem Mediolanu jest Pato.Troche to denerwujące bo jeżeli Berlusconi po 1 meczu popad od skrajności w skrajność wydaje się że tak naprawde on sam nie wie co gada i papla to co mu ślina na język przyniesie...
Wydaje mi się że w tym sezonie Serie A jest przegrane, trzeba wywalczyć te 4 miejsce i skupić się na LM bo uważam że jeżeli pokonamy Arsenal znowu będziemy w stanie osiągnąć conajmniej finał...A Paolo przecież chce pożegnania w Moskwie więc trzeba spełnić jego życzenie:wink: :roll:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2415
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 14 sty 2008, 23:16

maciek_88 pisze:Mają mecze zaległe.
Oczywiście, ale to jeszcze nic nie zmienia. Wiele będzie zależeć, czy utrzymają długo taką grę w ofensywie jak z Napoli. Jeśli to był tylko wybryk natury to te trzy zaległe spotkania są bez znaczenia. Trzeba też pamiętać, że to wcale nie jest dla Milanu wygodna sytuacja, bo oni na pewno chcą znów powalczyć w Champions League, a do tego mają dodatkowo napięty terminarz w lidze przez te mecze zaległe. To tylko utrudni przygotowania do każdego kolejnego pojedynku i spowoduje, że trudniej będzie utrzymać formę, jeśli ta faktycznie nadchodzi. Tego jeszcze stwierdzić nie można. Przy takim ścisku bardzo łatwo się potknąć. Juventus ma pod względem terminarza znacznie lżej, a to może nie być bez znaczenia. Straty punktowe są poważne głównie z tego punktu widzenia. Nikt też nie zagwarantuje, że Milan to co stracił w lidze przez KMŚ wygra. Naprawdę ciężko będzie o wyżej niż 4 miejsce, choć wszystko w nogach i głowach graczy Milanu.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 14 sty 2008, 23:37

Po jednym dobrym meczu nie można od razu mówić o wielkiej pogoni. Klub z Turynu jest na dzień dzisiejszy do dogonienia biorąc pod uwagę nasze zaległe mecze. Zobaczymy co pokażemy następnych 2 meczach, wtedy można będzie zacząć pisać szerzej o tym czy damy rade zająć miejsce w 3 bo jeżeli chodzi o 4 to jestem spokojny.
RealFan ma rację bo przez zaległe mecze mamy napięty terminarz a Liga Mistrzów to w tym sezonie znów rzecz najważniejsza. To dobrze, Maldiniemu należy się pożegnanie w Moskwie i wiem że nas na to stać. Nikt nie obronił jeszcze trofeum więc ktoś musi być pierwszy, kto jak nie Milan. Bayern ?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”