Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 342

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
35%
2
5
25%
3
1
5%
4
3
15%
Poniżej 4
4
20%
Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2273
Kibicuję: AC Milan

Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 08 sty 2010, 16:08

Schalke puści Rafinhe za 14 mln donoszą niemiecki media.

Ostatnio tutaj dyskutowaliśmy o nim, ciekawi mnie czy Juve wyłoży taką kasę na bocznego obrońce ? Będą żałować grosza czy planują jakieś zakupy ?

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 08 sty 2010, 16:14

Wrócił Bettega, więc jest nadzieja, że nie będą głośno paplac językami kogo będą starac się kupic a kogo nie.
Jakiś obrońca by się przydał, bo odeszło 2 na zimę a nikt nie doszedł. Ferrara powiedział jednak, że zakup defensora nie jest planowany, ale jeżeli odejdzie Tiago (co właśnie się dzieje), to ma dojśc jakiś pomocnik. Dzisiaj pojawiają się plotki o Foggi, wcześniej Gago, Ledesma, D'Agostino. Zobaczymy co z tego wyjdzie.

sjamek18
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sjamek18 » 10 sty 2010, 12:13

Dzisiaj trzeba to wygrać z Milanem nie ma wyjśćia, a jak nie to arrivederci Ciro:)

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 11 sty 2010, 9:35

Na wczorajszym meczu podobno na trybunach był Conte.
Jest możliwy jego angaż jako trenera po popisach Ferrary? :wink:

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 11 sty 2010, 11:03

Wilmore pisze:Na wczorajszym meczu podobno na trybunach był Conte.
Jest możliwy jego angaż jako trenera po popisach Ferrary? :wink:
Z tego co wyczytałem, to trener prowadzący w jednym sezonie klub z Serie A nie może potem prowadzic innego, ale za prawdziwośc tej informacji nie ręczę.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 11 sty 2010, 20:14

- ostra wymiana słów między Ferrarą a Maifredim. Mina Bettegi w pierwszych sekundach filmu mówi wszystko.

http://www.juvepoland.com/news.php?id=14913
Po wczorajszym meczu przed mikrofonami dziennikarzy Controcamp stanęli Ciro Ferrara (na zdjęciu) i były trener Juventusu, Gigi Maifredi. W trakcie wywiadu doszło do spięcia między jednym a drugim.

Zaczęło się od tego, że w trakcie wywiadu Ferrara wyśmiał pewne, jak to określił, "głupie wypowiedzi" Maifrediego. Ten odparował do Ferrary: "Ty lepiej siedź cicho, fenomenie". Były trener Bianconerich podkreślał, że jego zdaniem z piłkarzami, których Ferrara ma do dyspozycji, Juventus powinien bezapelacyjnie wygrać scudetto. Ferrara skomentował to z kolei: "Kiedy słyszę takie komentarze od kolegów po fachu, ręce mi opadają". Maifredi z kolei odparł na to: "Głupota pojawia się wtedy, kiedy nie upewniasz się, czy dobrze zrozumiałeś to, co się do ciebie mówi. To trochę niedojrzałe". Wywiad nie trwał już zbyt długo, bo Ferrara rzucił tylko: "Nie będę na to odpowiadał, bo nie chcę tracić czasu na gadki z Maifredim". Jak widać, Ciro też czasem puszczają nerwy...
Wg raportów dzisiaj odbyło się spotkanie z Ciro i został poproszony o dymisję, lecz odmówił. Ma on poprowadzic Juventus w środę a Napoli a jednocześnie trwają rozmowy z Hiddinkiem, które potwierdza federacja rosyjska. Na razie nic pewnego, więc i nie ma co się podniecac doniesieniami prasowymi.
Przecież walczą profesjonaliści między sobą, trzeba mieć trochę szacunku do siebie, w końcu co Poulsen zrobi Pirlo, to ktoś może zrobić kiedyś Poulsenowi.
Zrobił Gattuso. Od 30 do 50 dni przerwy w graniu.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 11 sty 2010, 20:48

Kontuzja Poulsena bardzo przykra, bo z otwartym złamaniem kości strzałkowej mogą być problemy i komplikacje. Swoją drogą teraz nasza pomoc wyglądać będzie wręcz kosmicznie. Marchisio będzie pauzował w meczu z Napoli i w drugiej lini zostaliśmy z Felipe Melo, Salichamidzicem oraz De Ceglie. 4 pewnie będzie uzupełniał Marrone z primavery, bo nie wyobrażam sobie by z Napoli po którym spodziewam się w ofensywie znacznie więcej niż po wczorajszym Milanie zagrać z 1 defensywnym pomocnikiem. Z Melo w dodatku, który powinien zostać odsunięty od pierwszej 11. Wystawianie go aktualnie nie ma najmniejszego sensu, ani to nie pomaga drużynie, ani jemu samemu w dojściu do formy.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 11 sty 2010, 21:26

Ma ktoś link do tego kopnięcia Ronaldinho ?

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6662

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 11 sty 2010, 21:50

Fatalnie wyglądała kontuzja Poulsena. Fatalnie wyglądała gra Juventusu. Fatalnie wyglądają perspektywy na przyszłość. Fatalnie...

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 12 sty 2010, 0:12

Łukasz_ pisze:Ma ktoś link do tego kopnięcia Ronaldinho ?
Ciężko może byc, bo nie dostał za to ukarany a w tym też wielkiej brutalności nie było, aczkolwiek żółta kartka jak najbardziej się należała.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 12 sty 2010, 13:33

Obrazek

I nie wracaj :)

Na 14:00 zaplanowana jest konferencja prasowa. Sprobujmy zgadnąc co zostanie powiedziane - "Wierzymy w Ciro i nasz 5-letni projekt (przemieniania Juventusu z klubu pilkarskiego w klub drwali)"?

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 12 sty 2010, 16:06

A nie chcą razem z Tiago w pakiecie Secco, Ferrary (solidny obrońca :roll: ) i Blanca? Sam Bettega powinien wystarczyć chociaż w niego też narazie podchodzę z dystansem. Do 11 stycznia mieliśmy wiedzieć co się stanie z Ciro i po porażce 0:3 nadal cisza. Raz czytam, że
Zoff ma zostać trenerem, za chwile Hiddink potem okazuje się, że Holender jest za drogi ehh.. nienawidzę takich telenowel. Chcę konkretów i to jak najszybciej, okienko jest jeszcze otwartę i Hiddink gotowy. Wiem, że Juventus wydał ponad 50mln na transfery, ale jeśli chcą odzyskać dobre imię niech inwestują, nie wierzę w to, że ich nie stać.

Najlepiej niech Moggi wróci bo chociaż kupował z głową. Blanc narazie zawodzi na całej linii i wydaje mi się, że jeśli tacy ludzie będą rządzić w Juve, to klub będzie spadał coraz niżej...

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 12 sty 2010, 16:11

Najlepiej niech Moggi wróci bo chociaż kupował z głową.
A czy przypadkiem nie właśnie przez to jego kupowanie nie dostał on zakazu działania w sporcie?
Nie mam pojęcia, jak dalej wyglądała jego sytuacja.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 12 sty 2010, 16:15

Wilmore pisze:
Najlepiej niech Moggi wróci bo chociaż kupował z głową.
A czy przypadkiem nie właśnie przez to jego kupowanie nie dostał on zakazu działania w sporcie?
Nie mam pojęcia, jak dalej wyglądała jego sytuacja.
Idiotów się nie sieje, sami się rodzą, jak nie masz pojęcia to po co tu wchodzisz? Zresztą marna prowokacja.

Właśnie wyczytałem, że Ferrara dostał ultimatum (kolejne) - jeśli dzisiaj przegra to wylatuje. Mam nadzieję, że przy wygranej również pożegna się z Turynem bo z tego co mi wiadomo Guus jest gotowy na przejęcie Bianconerich

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 12 sty 2010, 16:19

Zresztą marna prowokacja.
Tak, wciąż boli to 0:3 widzę.
Widzisz, taka rzeczywistość Waszego klubu, że pytanie na temat sytuacji jednego z Waszych byłych pracowników od razu jest odbierane jako prowokacja.
Pytam się o Moggiego, bo pomijając sukcesy w kupowaniu sędziów jako dyrektor Juventusu był naprawdę sprawny i jego powrót razem ze ściągnięciem Hiddinka mógłby być wspaniałą inwestycją dla Waszego klubu, co mnie z oczywistych względów interesuje. A pytam się o jego zakaz, bo kiedyś podobno taki dostał, nie wiem sam, czy obowiązuje, bo jeśli nie, to na miejscu Waszego zarządu ściągnąłbym go w obecnej sytuacji do zarządu i powierzył mu część, uszczuploną o kontakty z sędziami, dawnych obowiązków, żeby ratować, co się da.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”