Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 344

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
5
33%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
40%
Zatrudnienie Mourinho
2
13%
Awatar użytkownika
(L)egionista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)egionista » 01 gru 2006, 18:46

W Realu nie ma i nic na to nie wskazuje, że będzie dobry młody zawodnik.W Realu są młodzi ale przeciętni zawodnicy do przeciętnych klubów.Jak narazie lepszą szkółke ma Barcelona i to trzeba przyznać naszym miłym przyjaciołom :wink: ale mam nadzieje że to w nie długiej przyszłości się zmieni :wink:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2444
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 01 gru 2006, 18:50

Podstaw prawnych nie ma na tyle, że zasady głosowania zostały określone wcześniej i wszyscy wiedzieli, iż droga meilowa będzie nieważna :roll: Nie rozumiem zatem o co pretensje. Nie ma praktycznie teraz takiej możliwości, aby prezydent został zmieniony. Podlicznie teraz głośow nieważnych, czego domagało się kilku innych kandydatów (zwłaszcza Villar Mir) dopiero wywołałoby aferę i to jaką :roll: Zresztą co ciekawe zaczęli się o to ubiegać dopiero wówczas, gdy ogłoszono wyniki :!: Zastanawiające nieprawdaż :> W sumie to od jakiegoś czasu mówi się o tym coraz mniej i całe szczęście bo czego jak czego, ale kolejnego zamieszania wewnątrz klubu nam nie potrzeba 8)

EDIT:

Nie bardzo o to chodzi czy ja wierzę, czy nie wierzę w Capello. Poprostu widzę, że na każdym treningu jest kilku zawodników Castilli, więc znaczy to, że ich obserwuje. Gdyby się pojawiła jakaś plaga kontuzji (tfu!) to zapewne oni znaleźliby się nie tylko na ławce rezerwowych, lecz także w pierwszym składzie. Wówczas mogliby pokazać wszystkim swoją wartość. Tak czy siak uważam, iż gdyby byli aż tak mocni byliby w stanie się przebić w hierarchi piłkarzy Realu :]
Ostatnio zmieniony 01 gru 2006, 18:54 przez Kluchman, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 01 gru 2006, 18:52

nie. dopiero po przyslaniu glosow okazalo sie ze nie beda liczone. a calderon wygral na styk

smieszne bo prezydent realu zdobyl mniej glosow niz laporta podpisow przed wyborami :D

dlatego jego pozycja jest bardzo slaba. opozycja wie ze zrecznie manerwujac socios moze cos ugrac. tak dziala polityka. calderon akcjami z kaka, cesciem czy zepsuta komorka tylko sie oslabia

nie jest to moja wizja ale ludzi z hiszpanii. m. in. mojego kolega ze szkoly, socio realu, z ktorym mam kontakt mailowy

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 01 gru 2006, 19:01

rkoeman pisze:nie. dopiero po przyslaniu glosow okazalo sie ze nie beda liczone
Już sporo wcześniej trafiłem na takie przesłanki, tylko że być może nieoficjalne. Aż tak głęboko w sprawie nie jestem :P

Teraz już nikt nie zrobi nowych wyborów, nawet się o tym prawie przestało mówić. A głosy mailem :?: Ciekawe czy ktoś je jeszcze ma jakby co :lol: W końcu uznano za nieważne to tym bardziej nie musiały zostać zachowane :lol: Nie jestem socio, ale wydaje mi się, że wiekszość z nich zdaje sobie sprawę z rzeczy oczywistej...Rozkopywanie tej sprawy może się tylko źle odbić na wynikach drużyny, a tego chcemy uniknąć :roll:
rkoeman pisze:nie jest to moja wizja ale ludzi z hiszpanii. m. in. mojego kolega ze szkoly, socio realu, z ktorym mam kontakt mailowy
Już się nie chwal...i tak nikt tego nie sprawdzi :P

Awatar użytkownika
(L)egionista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)egionista » 01 gru 2006, 19:05

Jak narazie regularnie trenuje chyba tylko Javi Garcia, ale napewno Capello ma oko na wszystkich młodziaków i jak przyłączył do składu Javiego i De La Reda to możę i kogoś innego który będzie tego godny :wink:

Aaa bym zapomniał pierwszy trening już zaliczył Marcelo 8)

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 01 gru 2006, 19:09

(L)egionista pisze:Jak narazie regularnie trenuje chyba tylko Javi Garcia
On, De la Red, czy też w ostatnim czasie grający w zespole C Nieto no i od czasu do czasu inni jak Torres, Mata (bodajże przed rewanżem z Eciją) czy też Bueno (czy jak mu tam...wszystkich dokładnie nie znam). Tych co trenują regularnie z pierwszą ekipą jest sporo, tylko niewielu z nich znajduje się w kadrze meczowej pierwszego zespołu :wink:

Awatar użytkownika
(L)egionista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)egionista » 01 gru 2006, 19:12

RealFan no to olsniłeś mnie :P

To tym lepiej że trenuje tak wielu zawodników tylko jak ostatnio czytałem Javi Garcia powinien zrobić sobie przerwe nie pamietam dokładnie ale ponad 400 dni był bez wakacji a to może źle wpłynąc na tak młodego gracza.

jack-sub
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jack-sub » 01 gru 2006, 19:34

Na młodzieżowych MŚ, w których zwyciężyła Hiszpania zainteresował mnie Bueno (momentami przypominał mi Raula :P), ale taki Javi Garcia nie zachwycił mnie szczególnie.
Zdecydowanie bym wolał, aby wychowankowie dostawali więcej szans, bo to oni powinni być przyszłością tego klubu, ale niestety, ostatnimi czasy Real nie ma widocznie diamenciku, który może być kiedyś kręgosłupem drużyny (inna sprawa, że tak jak mówi koeman, nie dostają oni szans).

Z tymi wyborami jest cos na rzeczy. Calderon ostatnio pieprzy ze wzmożoną siłą :P
Byle się to na drużynie nie odbiło zbyt mocno. Socios jednak wszystko obserwują i widzą nerwowe zachowanie prezydenta. Ciekawe, jak się to wszystko potoczy.

Awatar użytkownika
(L)egionista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)egionista » 01 gru 2006, 19:42

Taki klub jak Real który walczy w każdym meczu na we wszystkich rozgrywkach o zwycięstwo nie maja za bardzo czasu dawać młodym szans no co innego że w Realu nie ma jakiejś młodej gwiazdki.Choć w Castilli jest paru piłkarzy na których można zwrócić uwage.Javi Garcia ma sznase grać regularnie ale najpierw(odpukać)ktoś z dwójki DM-ów będzie miał kontuzje.Zmiana polityki powinna być ale wyszukiwanie gwiazd młodych 15-16 letnich za grosze.Może utworzyć w kilku krajach szkółki piłkarskie Realu Madryt.Oczywiśćie to moje pomysły ale właśnie takie szkołki w innych krajach ma bodajże Ajax i wychodzi na tym całkiem nieźle.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 01 gru 2006, 20:08

Już się nie chwal...i tak nikt tego nie sprawdzi

nie chwale sie bo mnie klepie co inni o mnie mysla. tlumacze tylko ze ludzie w madrycie wiedza co sie dzieje i majac na uwadze dobro klubu nie wierza w pelni calderonowi

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 01 gru 2006, 20:26

rkoeman pisze:tlumacze tylko ze ludzie w madrycie wiedza co sie dzieje i majac na uwadze dobro klubu nie wierza w pelni calderonowi
Tak samo, jak mając na uwadze dobro klubu nie będą na siłę dążyli do zmian na fotelu prezydenta 5 miesięcy po wyborach :wink: Myślę, że się powoli zaczynamy rozumieć. Socios wiedzą, że Calderon puszcza wałki, jednak dążenie do zmian w zarządzie przyniesie więcej szkód niż kożyści. W związku z tym wszystkim pozostanie tak jak jest :P

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 02 gru 2006, 23:03

Już jutro dość ciężkie spotkanie na Estadio Santago Bernabeu. Do Madrytu zawita zespół Athletic Bilbao. Jak historia mówi z basmaki zawsze grało się pod górke. Gra tam były madridistas Urazaiz, gracz w podeszłym już wieku. No i fenomenalny Javier Yeste, ktory swą grą powinien trafić do lepszego klubu, ale jednek nadal jest gwiazdą Athletic. Sytuacja w tabeli ejst dosć ciekawa po dziesiejszym remisie Blaugrany.
Licze tylko i wylacznie na zwyciestwo, inny wynik nie wchodzi w gre...

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 03 gru 2006, 3:03

urzaiz to prawdziwy madridista - gral pol roku w rezerwach realu do ktorych trafil z celty vigo

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 03 gru 2006, 10:44

rkoeman pisze:gral pol roku w rezerwach realu do ktorych trafil z celty vigo
Chyba straciłem wyczucie czasu... Ismael Urzaiz grał u nas 4 zesony i zaliczył jeden mecz w pierwszej druzynie, w sezonie 92/93 przeszedł do Celty Vigo, wcześniej jeszcze był na wypożyczeniu w Albacete.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 03 gru 2006, 15:03

Wydawałoby się, że to spotkanie zostanie wygrane bez problemów. Bilbao jest dopiero 18 w ligowej tabeli z zaledwie 8 punktami na koncie. Ten mecz ma jak zwykle zresztą pewien kontekst polityczny, więc goście będą wyjątkowo zmotywowani, tym bardziej, iż klub ma tradycję podpierania swego składu na Baskach. Pomimo tej całej ambicji gości Real powinien sobie poradzić. My również mamy bodziec w postaci straty punktów przez Barcelonę, a na spotkanie LM nie musimy się szczególnie sprężać :P

Jedynym problemem może być zestawienie defensywy. Nie zagrają zawieszony Cannavaro i kontuzjowany Helguera. W związku z tym prawdopodobnie na pozycji stopera zagra Sergio Ramos, a jego partnerem będzie Mejia, który z Valencią zagrał w drugiej połowie niezły mecz :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”