Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 346

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Re: Reprezentacja Polski (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 14 lis 2009, 17:04

o tu..
Kamil232 pisze:Valdes - D.Alves, Puyol, Piquet, Abidal - Keita, Iniesta (66. Hleb), Y.Toure, Xavi (57. Gudjohnsen), Henry - Eto'o (73. Krkic).

Rzeczywiście straszne rezerwy. Kogo tylko brakuje Messiego?(i to dlatego że zdaje się że był na olimpiadzie) buehehhehe :lol:

Leo nie jest moim idolem wiec nie trafiles. Z Brozkiem chcesz udowodnic ze jak zagral z Barca dobrze to jest kozakiem. Ze jak w lidze Polskiej w meczach z leszczami gra na poziomie wyzszym niz leszcze a z polleszczami zawala bramke to juz jest dobry? Brozek jest byl i bedzie niespelnionym talentem. Nawet moge sie pokusic o zdanie ze bracia Brozkowie majac wielki talent nie osiagna tego co inni zwykli bracia trenujacy na dawnej "saharze"
już nie ma powołań z kosmosu za ładne oczy :wink: Liczy się to co grajek prezentuje.
czy ty wogole znasz Smude? Chyba nie i uwierz szybko poznasz a potem sam zasmiejesz sie ze swoich slow.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 14 lis 2009, 17:27

Równie dobrze można twierdzić, ze Bartek Grzelak jest lepszy od Pawła Brożka. Dlaczego? Bo Pawła nie kupił Manchester United i kupa śmiechu z niego. Nie rozumiem tego wykpiwania Brożków za cholerę. Na tle ligi są megazajebiści, czego nie można powiedzieć chyba o żadnym polskim zawodniku Legii. Nawet takie wykpiwane mecze jak trafiły się Piotrowi, obrońcy od dwóch lat, z Barceloną czy Tottenhamem nie trafiły się Wawrzyniakowi przez całą karierę obrońcy, więc na jakiej zasadzie ten drugi mógłby być lepszy? Ta dyskusja mi jak żywo przypomina udowadnianie, że w lidze Magiera jest lepszy od Głowackiego, Szala od Baszczyńskiego, a Saganowski od Żurawskiego. Oczywiście zawsze pozbawione argumentów. Zawodnicy się zmieniają, ale opinie nie, tak samo jak pozycja w lidze Wisły, ale ona nie ma znaczenia. Prawdziwi pasjonaci wykazywali nawet wyższość Radovicia nad Błaszczykowskim.
Faktem jest, że Piotr popadł w tej rundzie w przeciętność, ale na tle innych zasługuje na powołanie. Tak samo jak wyśmiewany Kosowski. Brożek z Kosowskim powinni dostać szanse w reprezentacji, nawet jeśli nie przebija się do pierwszego składu, mogą siedzieć na ławce. Co w tym jest śmiesznego? Kryterium zajebistości dla zawodników Legii jest to, że chcą ich kupować zagraniczne klubu, to jak w nich później grają nie ma znaczenia. Rzeźniczak jest lepszy od Piotra, bo chce go ktoś podobno kupić. Więc Matusiak lepszy od Pawła, bo aż dwa razy go kupili. To jak grają w reprezentacji, jak się ośmieszają (Wawrzyniak), też nie ma znaczenia. Bo i tak są lepsi. Wystarczył jeden błąd z Legią, by mówić, że w każdym meczu z leszczami zawala bramkę? Jak najbardziej.
Gdyby Dariusz Dudka grał w Legii, przy każdej okazji bym czytał o ile jest lepszy od Sobolewskiego. W dodatku jeszcze nie wyrzucili go na kopach z Auxerre, jak Wawrzyniaka z Panathinaikosu, więc to musi być prawdziwy gigant.

Ale przynajmniej patrzysz na świat z optymizmem i dużym poczuciem humoru ("Konkluzujac - Brozek do MU"). Zazdroszczę.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 14 lis 2009, 17:36

Wawrzyniakowi przez całą karierę obrońcy
Która nie trwa tyle, co jego kariera w ogóle, on jeszcze jakiś czas temu grywał jako lewy pomocnik. Wcześniej go przestawiono na lewą obronę niż Brożka. :)
lepszym od Brozka lewym obronca jest chocby Wawrzyniak
Dyskusyjne - Wawrzyniak jest lepszy w obronie, Brożek lepiej się podłącza w ataku. Dla Leo lepszy do taktyki był więc Wawrzyniak, natomiast Smudzie bardziej pasuje Brożek. :)
Rzeźniczak jest lepszy od Piotra, bo chce go ktoś podobno kupić.
Znów się ośmieszasz - gdzie ktoś coś takiego napisał? I kto stosuje takie kryterium w trakcie porównań? Wszak grają na dwóch różnych pozycjach. :wink: Chyba że bierzemy pod uwagę występy Brożka na prawej obronie. :wink:
Co przyznaję z wielką niechęcią - Brożek na lewej obronie był i będzie piłkarzem przeciętnym, natomiast przed Rzeźniczakiem wielka przyszłość i wydaje mi się, że na ten moment prawym obrońcą jest lepszym, niż Brożek lewym.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 14 lis 2009, 17:47

Wilmore pisze:Wobec naszego polskiego Włocha również - pojechał asystent? Pojechał. Doczepiacie się na siłę, że nie pojechał Leo, a tak naprawdę to jeszcze powinien go na kolankach prosić o wsparcie kadry swoją osobą. Gdyby pojechał i prosił, to byłyby pretensje, że bez Kaczyńskiego, wyrobionego paszportu i koperty dla Roberta.
Tak pojechał Dziekanowski porozmawiac z Aqufresca, jeden nie potrafil nic powiedzieć w jezyku wloskim, drugi w angielskim. Pewnie sobie pogadali. Co nie zmiena faktu, że jego matka przed kamerami przyznała, że namawiala go do gry dla Polski, ale on wybrła Italie.
Bienias pisze:Ja w Rzeziku widze jeszcze wiekszy talent niz w Kubie W. Tego talentu juz nie widze w Brozku, ktory gra w obronie. Slabiak bez przyszlosci. Szkoda czasu dla niego.
Ja nie jestem zwolennikiem Rzezniczaka, jakos nie pamietam dobrych jego wystepow w kadrze, ale patrzac na fakt, ze gral w kadrze na tej pozycji nawet Polczak i na nieurodzaj w lini defensywnej, to moze jest to jakas alternatywa.
Choć spodziewam sie, ze sam Smuda czeka na Bartczaka, kiedy ten bedzie naprawde zdrowy i gotowy w 100% i takze da mu szanse. Dzisiaj zaskoczyl przynajmniej mnie wystawiajac tam Kowalczyka, ktorego ja pamietam z GKS'u ze srodka i lewej strony defensywy. Ale ze ty widzisz talent u Wawrzyniaka to naprawde ciezko mi uwiezyc.

Co do Piotra to jesli bedzie gral tak jak dzisiaj, to Smuda mu powie, że football tak, ale football amerykanski nie.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 14 lis 2009, 17:53

Ale ze ty widzisz talent u Wawrzyniaka to naprawde ciezko mi uwiezyc.
Jarzinho > Sztab trenerski Legii i Panathinaikosu.
Kowalczyka, ktorego ja pamietam z GKS'u ze srodka i lewej strony defensywy.
Powiedz to dziennikarzom PS i samemu Kowalczykowi, któremu obecnie zaczęło przeszkadzać to, że Leo wystawiał go na lewej stronie obrony w kadrze. Zapomniał, co widać w wywiadzie z nim, że w GKS też grywał na lewej obronie, jak i na początku kariery w Rosji, ale teraz na Leo w modzie jest naskoczyć przy byle okazji.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8690
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 14 lis 2009, 17:55

Na razie wygląda to dziwnie. Kuszczak wybić piłki nie potrafi, Kokoszka nie umie dobrze jej przyjąć, Brożek co chwilę jakieś babole wali, Dudka kopie się po czole, Kuba narzeka na murawę, zamiast skupić się na grze. Na plus chyba tylko Kosowski i Jeleń.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 14 lis 2009, 17:58

Wilmore pisze:Wawrzyniak jest lepszy w obronie, Brożek lepiej się podłącza w ataku.
Wawrzyniak jest żenujący w obronie, Brożek grywał na ataku/pomocy i nic z tego nie wynika, bo w ogóle się nie podłącza do ataku. Poza tym masz rację.
Wilmore pisze:Która nie trwa tyle, co jego kariera w ogóle, on jeszcze jakiś czas temu grywał jako lewy pomocnik. Wcześniej go przestawiono na lewą obronę niż Brożka.
Błaszczykowski grał na środku pomocy, to nadużycie nazywać go bocznym.
Wilmore pisze:
piwus pisze:Rzeźniczak jest lepszy od Piotra, bo chce go ktoś podobno kupić.
Znów się ośmieszasz - gdzie ktoś coś takiego napisał? I kto stosuje takie kryterium w trakcie porównań? Wszak grają na dwóch różnych pozycjach.
A kuku:
Bienias pisze:Znowu pojawiaja sie plotki o zainteresowaniu Rzezniczakiem przez kluby europejskie. Kurcze jakies to dziwne tym bardziej ze to nie jest wymysl naszej prasy. A jeszcze dziwniejsze ze krytycy Leo uwazaja Rzeznika za slabiaka. A moze sie pomylili i chcieli megazajebistych Brozkow albo jednego? :lol:

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 14 lis 2009, 18:03

Dzisiaj zaskoczyl przynajmniej mnie wystawiajac tam Kowalczyka
ktorego nie powolal za ladne oczy co Kamil :P

Piwus jednym zdaniem Wisla jest lepsza od Legii. Zgadzam sie z toba. tylko po co napisales takiego dlugiego posta :roll:

ed: Piwus w cyt fragmencie nie porownalem ich a wysmialem Brozkow, ktorzy wyjezdzaja na zachod od malego :lol:
Ostatnio zmieniony 14 lis 2009, 18:06 przez Bienias, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 14 lis 2009, 18:03

Wilmore pisze:Jarzinho > Sztab trenerski Legii i Panathinaikosu.
Przypominam, ze Panathinaikos potrzebował lewegoo obroncy, po zakupie Wawrzyniaka scout, ktory go sprowadzil został wywalony bardzo szybko. Pewnie to przez przypadek. Nie chce sie smiac ze sztabu Legii, bo dlaczego mialbym to robić, ale oni wynalezli sobie Komorowskiego i znalezli dla niego takze argumenty za. Nie wspominajac o calym zagranicznym zaciagu, ktory przyjezdzal i wyjezdzal tak samo szybko. Grono ich jest tak wielkie jak Brazylijczykow w Pogoni swego czasu, wagon przyjechał wagon odjechał.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 14 lis 2009, 18:06

o tu..
Rozwaliłeś mnie teraz normalnie na łopatki. Może byś spojrzał wyżej do czego się to odnosi :shock: Van Basten napisał, że przeciwko rezerwom Barcy się dobrze zaprezentował to wkleiłem jakimi to niby rezerwami grali :lol:
Z Brozkiem chcesz udowodnic ze jak zagral z Barca dobrze to jest kozakiem. Ze jak w lidze Polskiej w meczach z leszczami gra na poziomie wyzszym niz leszcze a z polleszczami zawala bramke to juz jest dobry?
Napisałem już. Brożek jest jednym z najlepszych lewych obrońców w lidze do tego zagrał dobrze z Barca, wobec bidy na lewej stronie zasłużył na szansę.
Brozek jest byl i bedzie niespelnionym talentem
A co to ma do rzeczy?! Mamy grajków jakich mamy, nawet niespełniony talent Brożek jest w obecnej chwili w czubie lewych obrońców w Polsce i tyle.
ktorego nie powolal za ladne oczy co Kamil
Ile czasu Smuda miał na powołania? Jedną noc? Zdaje się, ze facet tam w Rosji gra, Franzowi podobał się jak grał w Polsce więc go wziął.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 14 lis 2009, 18:21

cloner - murawa jest taka, że z tego meczu nie będzie się dało wyciągnąć żadnych wniosków co do umiejętności piłkarzy poza tym, że ci co szybciej myślący fani Smudy przestaną wierzyć w jego cudowną zdolność przemieniania piłkarzy w wojowników. On na to potrzebuje czasu, w kadrze tego nie ma - dzisiejszy mecz ze względu na to, po czym piłkarze biegają, jest idealny dla walczaków, którzy rzucą się na rywali od początku do końca. I co? I przegrywamy z przeciętną obecnie Rumunią.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8690
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 14 lis 2009, 18:57

Katastrofa, Peszko miał 2 100% sytuacje i dwie fatalnie zmarnował.

Murawa [']

Awatar użytkownika
fejkenq
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fejkenq » 14 lis 2009, 18:59

Peszko>all

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 14 lis 2009, 19:01

Po raz kolejny widziałem dzisiaj to czego nigdy nie zrozumiem. Gra w kadrze powinna być zaszczytem i nie wiem dlaczego niektórzy sobie w jej barwach dreptają na boisku. Ale pomijając ten fakt, to na porażkę tak naprawdę dziś nie zasłużyliśmy. Remis byłby sprawiedliwszym wynikiem. Utrzymywaliśmy długimi okresami piłkę na połowie rywali, ale około 20-25 metrów od bramki Rumunów to wszystko się kończyło. Brakowało tego ostatniego podania, tego sfinalizowania akcji. Dośrodkowania w pole karne przeważnie padały łupem rumuńskich stoperów bądź bramkarza. Losy meczu mógł odmienić Peszko, ale nie wiem co zrobił w tych dwóch sytuacjach. Kuszczak miał szczęście, że jego błąd znów nie skończył się koszmarnym babolem. Ogólnie nie było ani dobrze, ani źle. Zabrakło waleczności, chęci i pomysłu na końcowe rozwiązanie akcji. Mam nadzieję, że Smuda nad tym popracuje z zawodnikami. Jeśli chodzi o samych piłkarzy to najlepszy był dzisiaj Kosowski, który potwierdził swoją wysoką formę. Kiepsko zagrali natomiast Peszko, czy Błaszczykowski. A Dudka to już chyba ma chyba nad sobą jakąś klątwę. Jak nie nieporozumienie z bramkarzem czy kiks w polu karnym (vide mecz w Bratysławie) to rykoszet, po którym pada gol. Facet ma pecha jak swego czasu Głowacki.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2263
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 14 lis 2009, 19:18

emdżej pisze:A Dudka to już chyba ma chyba nad sobą jakąś klątwę.
A mnie się wydaje, że ten chłopak nie ma talentu, po raz kolejny huja gra i nie ma kompletnie z niego pożytku.Na Słowacji też zapierdolił bramę bo jest mało zwrotny, tutaj nie potrafi konkretnie podać, nie nadaje się.Z resztą jak większość, Obraniak gdyby mógł to by w ogóle nie podawał, Kokoszka piłki przyjąć nie potrafi, słabo Kuba co mnie martwi bo w BVB gra dobrze, a jak przychodzi Repa to tnie w c*.*a.Rozczarowali boczni obrońcy bo Brożek i Kowalczyk raz czy dwa włączyli się do przodu i tyle, bardzo marnie, mam nadzieję, że znajdą się lepsi.Na plus na pewno Jeleń i jako tako Kosowski.Generalnie cudów się nie spodziewałem, ale jakiejś lepszej gry, ale tak niestety nie było.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”