Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 347

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 27 maja 2008, 21:39

Bask byl kiedys taki czarny Anglik Ince i chyba zlego wrazenia w Mediolanie nie pozostawil po sobie?

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 27 maja 2008, 22:24

Nie pamiętam jak grał w Interze, ale samego gracza kojarzę z reprezentacji i Liverpoolu. Oczywiście są wyjątki, ale transfery Anglika do Serie A, Włocha do Premiership itd. nie bardzo mi jakoś pasują :) . Inna sprawa to, że Lampard mnie od dwóch sezonów swoją grą zupełnie nie przekonuje. Deco oczywiście ostatnie dwa lata nie może zaliczyć do bardzo udanych, ale w ostatnim sezonie przed kontuzją grał bardzo fajnie i po kontuzji też miał kilka dobrych spotkań. Już nie wspominam(bo nie wiadomo czy to prawda) o gaży Lampsa. W mediach pojawia się zawrotna suma.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 28 maja 2008, 0:01

No i wszystko powoli zdaje się zmierzać do odejścia Manciniego i przyjścia Mourinho. Trwa to trochę dłużej niż myślałem, ale raczej w tym tygodniu już wszystko powinno być jasne. Najbardziej z tych przecieków zaskakuje mnie informacja o tym, że to Moratti postanowił zwolnić Manciniego, a nie że sam Roberto zrezygnował. Tego się zupełnie nie spodziewałem.

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 28 maja 2008, 7:01

Zico_FCI pisze:Najbardziej z tych przecieków zaskakuje mnie informacja o tym, że to Moratti postanowił zwolnić Manciniego, a nie że sam Roberto zrezygnował.
Dokładnie. Do tego trzeba dodać, że panowie nie doszli do porozumienia i Moratti będzie musiał wypłacić pełną rekompensatę kontraktową Manciniemu i całemu sztabowi z nim związanemu. Sam Mancini zgarnie 30 baniek :roll:

Co do Deco to myślę, że Mou ma mu za złe, że ten nie przyszedł do Chelsea razem z nim. Dzisiejszy Deco to już nie ten sam zawodnik co z czasów gry w Porto i na początku w Barcelonie.

Kolejnym tematem jest powrót do Quaresmy. Porto żąda za niego 40 baniek, czyli tyle ile ma zapisane w kontrakcie, a Moratti ani myśli płacić więcej niż 30.

El-Polacco
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: El-Polacco » 28 maja 2008, 7:33

Zgarnie 7 mln uero. Już jego agent wypowiada się iż Mancio został zwolniony mimo że on sam chciał by jego projekt był kontynuowany :) Dziękujemy za wszystko :)

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 202

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 28 maja 2008, 7:41

Dziwne uczucia mną targają. Z jednej strony, nie da się ukryć jestem wielkim zwolennikiem zatrudnienia Jose. Roberto irytował mnie straszliwie w ostatnim czasie, ale.. Mancio, Mancio to był Inter przez cztery lata.
Inaczej sobie wyobrażałem jego odejści - zwolnienie, nigdy w życiu, po raz kolejny futbol okazał się dla mnie nieprzewidywalny.

Co do kasy to różne wersje krążą.

Pewnie niedługo mi przejdzie bo jednak logika podpowida, że pozbyliśmy się najsłabszego ogniwa. A lojalność wobec pewnych osób nie raz stawała nam na drodze do wielkości.
Sukces nie może przesłonić katastrofy jaką była przez ostatnie pół roku gra Interu. Drużyna potrzebowała nowego impulsu, nowego rozdania i ten moment jest na taką zmianę bardzo dobry.

Awatar użytkownika
Chuchu
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chuchu » 28 maja 2008, 8:12

no to juz chyba pewne ze Mourinho bedzie trenerem Interu. Juz nawet agent Mancini'ego to potwierdził. Mysle ze Jose bedzie wymagał transferu Lamparda. Mam nadzieje ze Anglik przyjdzie ale jak sie nie uda Go wykupić to płakać nie będę. Wkoncu mamy Jimeneza który jak gra, to gra bardzo dobrze, nawet z przeciwnikami pokroju Juve, Milanu czy Liverpoolu. Ciekawe czy Mourinho bedzie chciał wykupić Drogbe. Ja osobiscie bym Go nie chciał. W Interze jest przeciez Ibra który moze byc pewny gry w pierwszym składzie, obok niego mogą grać Balotelli, Suazo, Adriano i zostają jeszcze Cruz i Crespo którzy jednak po przyjsciu Portugalczyka mogą odejść.

fidelus
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fidelus » 28 maja 2008, 9:36

Wszyscy chyba"czuja sie" nieco dziwnie...mimo klasy Mou...zawsze jest ta niepewnosc...teraz mamy okres przejsciowy...nikt do konca nie wie co nas czeka...tak to juz jest ze zmianami...wiekszosc narzekala na Mancio...ale po jego odejsciu nie kazdy czuje sie z tym swietnie..oby nastapil teraz nowy..dlugi okres z Mou..a Mancio gdzie pojdzie??? Man City?? ;) QPR ??tam jest duzo kasy..i mysle,ze bedzie to liga angielska..choc nie znam do konca sytuacji w w/w klubach ;)

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 28 maja 2008, 11:14

Martin Pellegrino pisze:Sam Mancini zgarnie 30 baniek
Niby w jaki sposób? Mancini miał chyba kontrakt do 2012 i zarabiał jakieś 4 bańki za sezon. 4x4=16 to max. co może dostać Mancio odszkodowania. Poza tym nadal nie chce mi się wierzyć, że Mancini tak bardzo chciał zostać i „kontynuować swój projekt. Nie po tym co się wydarzyło po meczu z Liverpoole i później. Nie wierzę też, że Moratti tak bardzo chciał go zwolnić. Myślę, że na razie to prasa sieje sporo typowej dla siebie popeliny.

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 28 maja 2008, 11:21

Zico_FCI pisze:Niby w jaki sposób? Mancini miał chyba kontrakt do 2012 i zarabiał jakieś 4 bańki za sezon. 4x4=16 to max.
Mancini miał ponoć jeszcze 5 lat do zakończenia kontraktu, którego roczna pensja wynosiła 6 milionów euro. 5 * 6 = 30 ;)

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 28 maja 2008, 11:43

Koszty przyjścia Mourinho zaczynają iść w astronomiczne kwoty :shock:
30 mln za zerwanie kontaktu z Mancinim, pewnie dojdą do tego koszty ludzi Manciniego z zarządu + koszty umowy Mourinho no i same transfery, które raczej mało kosztować nie będą.
Razem jak się w 100 mln zamkniecie z wydatkami na Manciniego, pensje Mourinho do końca umowy i transferów jakie on wymaga to się zdziwie :wink:

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 28 maja 2008, 11:55

Wiesz, Moratti obiecał 100 milionów na transfery na 100 lecie klubu ;) Więc też się zdziwię jak zamkniemy się w 100 milionach na transfery i koszty trenerów.

Awatar użytkownika
mAstA87
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mAstA87 » 28 maja 2008, 12:24

samo przyjscie Mou +

ale mi sie podobało, że za czasów Manciniego Inter nie ściągał gwiazd, tylko ludzi pokroju Rivas, Pele, Maicon, Maxwell, Jimenez, Suazo itd. Teraz to się zacznie taniec z gwiazdami :x

Awatar użytkownika
Chuchu
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chuchu » 28 maja 2008, 12:51

mAstA87 pisze:samo przyjscie Mou +

ale mi sie podobało, że za czasów Manciniego Inter nie ściągał gwiazd, tylko ludzi pokroju Rivas, Pele, Maicon, Maxwell, Jimenez, Suazo itd. Teraz to się zacznie taniec z gwiazdami :x
i niby jakie gwiazdy przyjdą?? bez przesady. Inter napewno bedzie sie starał o Lamparda i bardzo słusznie bo taki zawodnik bedzie duzym wzmocnieniem. Mówi sie o Quaresmie ale nie sądze zeby Moratti wyłożył te 40 mln euro na Portugalczyka bo tyle żąda za niego Porto. W ataku Inter ma urodzaj: Ibra, Balotelli, Suazo, Crespo, Cruz, a jeszcze z Sao Paolo w dobrej formie wraca Adriano wiec jesli chodzi o Drogbe to kolejna plota. Tym bardziej ze Moratti w ostatnich latach zmądrzał i nie wydaje juz grubej kasy na 30-latków. Zresztą Mourinho jakis rok temu mówił, że Inter ma najsilniejszy skład w Europie i raczej tego bedzie sie trzymał.

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 202

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 28 maja 2008, 14:13

Martin Pellegrino pisze:
Zico_FCI pisze:Niby w jaki sposób? Mancini miał chyba kontrakt do 2012 i zarabiał jakieś 4 bańki za sezon. 4x4=16 to max.
Mancini miał ponoć jeszcze 5 lat do zakończenia kontraktu, którego roczna pensja wynosiła 6 milionów euro. 5 * 6 = 30 ;)
Z tego co rozumiem to raczej 4X6=24.
W kwocie 30mln podawany jest cały sztab trenerski czyli Mihajlovic itd.
Z tym, że są to wszytko przewidywania prasy, a nie oficjalne dane.

Jedną z teorii dlaczego tak się stało jest podobno fakt, że sami piłkarze bardzo naciskali Morattiego na zwolnienie Manciniego.

Moim zdaniem jednak bardziej bym sie skupił na wydarzeniach po meczu z Liverpoolem. Wtedy Mancini popełnił błąd ogłaszając swoją rezygnację, który mógł go kosztować zaufanie Morattiego. Wtedy udało się Manciniego przekonać do zmiany stanowiska. Taka sytuacja mogłaby sie jednak powtórzyć choćby w przyszłym sezonie, a może Inter zostałby w bardzo niekorzystnej sytuacji w środku sezonu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”