Liverpool (zbiorczy) - Strona 347

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 973

Re: Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 18 wrz 2011, 15:34

Za bodajże podważanie decyzji sędziego. Bił brawa sędziemu.

Damian - tydzień temu urodziny, dziś imieniny? :lol:

Awatar użytkownika
romantyk_emil
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk_emil » 18 wrz 2011, 16:51

Liverpool w dzisiejszym meczu nie istniał . Pełna dominacja Kogutów i zasłużone zwycięstwo :) Wynik mógłby być wyższy, gdy drużyna z Modricem na czele wykorzystała chociaż połowę sytuacji, które stworzyła. Zawodnicy Liverpoolu sami są sobie winni, bo w głupi sposób łapali żółte karki. W dodatku nie widziałem w nich ducha walki. Zawodnicy Tottenhamu byli szybsi, silniejsi, zwrotniejsi już od samego początku meczu. Kryzys w The Reds trwa w najlepsze :)

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 18 wrz 2011, 16:52

I nadal te transfery LFC takie świetne? Ja naprawdę nie rozumiem, jak można było posadzić Meirelesa, a później go sprzedać i wstawić Adama i robić prawie to samo z Kuytem i Hendersonem. Szczególnie, że widać nie raz było jak dobrze się Suarezowi z Kuytem współpracuje.

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 18 wrz 2011, 16:53

Kryzys? Co najwyżej się zaczął.

Dokładnie. Narzekaliśmy, że zbyt dużo pomocników - to teraz Adama mogliśmy zastąpić Spearingiem. Henderson w ogóle grał?

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 715

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 18 wrz 2011, 17:07

Mógłby ktoś napisać ile Carroll strzelił goli i zaliczył asyst w Liverpoolu, bo czytałem od 2 bramkach jak na razie.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 18 wrz 2011, 17:57

3 bramki w oficjalnych spotkaniach. Asyst sobie nie przypominam.

Awatar użytkownika
moja_stopa
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moja_stopa » 19 wrz 2011, 12:36

wiadomo na ile Agger wypadł?

ze skrótu wyglądało to tragicznie, szybko stracona bramka, czerwona kartka, później druga i skończyło się 4-0. Adam ze Skrtelem się nie popisali, po pierwszych żółtych powinni dać sobie na wstrzymanie a grali jeszcze agresywniej.

będzie walka o top 4 niesamowita, trzeba wygrać u siebie z Wilkami w sobotę koniecznie, później przywieźć coś z Goodison i pokazać MU że jednak nie są niepokonani ;)

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 19 wrz 2011, 13:44

Nie wiadomo. Ja nawet nie wiem, co dokładnie mu się stało. Trzymał się chyba za okolice żeber. Jak się mylę, to niech mnie ktoś oświeci.

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 3
Kibicuję: Everton
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 19 wrz 2011, 14:53

Ciekawi mnie kiedy kibice - czyli chyba Wy - zaczną wieszać psy na Daglishu. Meczu ze Spursami co prawda niestety nie dane było mi obejrzeć, ale już ściągam skróty z MOTD. Ciekawy robi się ten sezon.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 19 wrz 2011, 14:55

Siłą Liverpoolu w porównaniu z tymi drużynami muszą być właśnie regularność i konsekwencja. Aguero, Dżeko czy Young oferują genialne zagrania, ale nikt nie wie, jak zareagują na siedzenie na ławce czy załamanie formy. Carroll, Adam, Downing czy Enrique może nie zawsze będą grali pięknie, ale poprzednie sezony pokazały, że są do bólu skuteczni w wykonywaniu swoich zadań.

W przeszłości wielokrotnie widzieliśmy, że demonstracja siły to jedno, a utrzymanie gardy to drugie. United i City niech sobie uprawiają swoje łyżwiarstwo figurowe tak często, jak im się uda. My będziemy grali w piłkę.
http://lfc.pl/GlosLFCpl/14

I jak tam idzie wam regularność i konsekwencja? :lol: Muszę się przyznać szczerze, że ten tekst już czytałem jakiś czas temu i juz wówczas spadłem z krzesła, LFC które właśnie przez brak tej regularności i konsekwencji min. w 2009 roku przegrało Majstra, a i w innych sezonach notowało mnóstwo głupich wpadke, nagle miałby się stać do bólu konsekwentny i regularny :mrgreen:

Cały tekst smakowity jak i inne na LFC
Na całe szczęście, mamy w szeregach osobę, która postarała się by Steven Gerrard nie został solistą. Pewien zdeterminowany Brazylijczyk poradził sobie z presją oraz nieprzychylnymi opiniami wielu kibiców i ekspertów, dzięki czemu jest dziś jednym z czołowych defensywnych pomocników w Anglii, a być może również i na świecie.
:mrgreen:
Światełko w tunelu zapaliło się z końcem czerwca, kiedy jasnym stało się, że drużyna może liczyć na spore wzmocnienia. Do klubu sprowadzono m.in. utalentowanego Hendersona, długo wyczekiwanego Charliego Adama, a z kontrowersyjnego wypożyczenia powrócił Alberto Aquilani. Dzięki temu, w głowach kibiców powoli znów było słychać melodię „The best midfield in the world…”, a co najważniejsze, słowa te wcale nie były przesadzone. Gerrard, Lucas, Meireles, Aquilani, Adam, Henderson – to mieszanka, której chyba nie trzeba komentować i która na każdym powinna zrobić wrażenie.
:lol:
http://lfc.pl/42898/kogos-tu-chyba-brakuje

ahhh ta mania wielkości ze strony fanów LFC mimo tych 20 lat.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 19 wrz 2011, 15:06

Kamil, co zarzucisz Lucasowi?
metol pisze:Ciekawi mnie kiedy kibice - czyli chyba Wy - zaczną wieszać psy na Daglishu.
Jak zaczniesz pisać poprawnie jego nazwisko.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 19 wrz 2011, 15:17

nic nie zarzucam, jest dobry rozwinął się, ale jednak imho to nie jest top światowy, półka niżej.

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 19 wrz 2011, 15:27

Czołowy w Anglii, ale BYĆ MOŻE i na świecie. No różnica jest.

Meczu komentować mi się nie chce, jestem jeszcze w szoku.
- To uraz klatki piersiowej. Przytrafił się, gdy wykonał wślizg atakując Modricia, nie wiem jeszcze jakiego rodzaju to kontuzja. Musi być bardzo bolesna.

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 3
Kibicuję: Everton
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 19 wrz 2011, 15:40

Pokornie i uniżenie przepraszam. Moje niecne zachowanie nie może być niczym usprawiedliwione, gdyż oczywiście poprzez tą celową literówkę próbowałem okrutnie urazić całą społeczność kibiców Liverpool Football Club, całą resztę szanownych Forumowiczów oraz naturalnie Jego Ekscelencję Kenny'ego Dalglish'a. Postanawiam się poprawić i już więcej nie robić literówek, tym samym nie dokonywać tak podłej obrazy uczuć niemalże religijnych bliźnich. A Ciebie, Daaaamianie proszę o zbawienną pokutę i rozgrzeszenie. Wyrzekam się tkwiącego we mnie zła.

Tak z zupełnie innej beczki widzę że użytkownik Kamil232 cierpi na tą samą przypadłość co ja, która polega na wyczytywaniu rozpraw niektórych wszystkowiedzących kibiców LFC, co nasila się przy kolejnych porażkach lub po kolejnych głośnych transferach typu Carroll. Artykułe te oczywiście chyba nie są najmądrzejsze, gdyż jak zauważył Kamil to Manchester jest do bólu skuteczny i to jego wielki plus. Ale również choćby to, że Young jest też raczej solidnym zawodnikiem, bo od paru co najmniej sezonów wiódł prym w Aston Villi i wszyscy się dziwili czemu on wciąż tam siedzi.

W mojej opinii Lucas ongiś grał dość słabo (w kontekście światowego naj) i zwykle cieszyłem się, gdy był wystawiany w derbach. Jednak ostatnio nie obserwowałem za bardzo Liverpoolu i może się coś w tej materii zmieniło, bo coraz więcej mówi się o nim w cieplejszych słowach. Ale wypowiedzi kibiców trzeba też brać przez spore sito, bo wiadomo że kibice LFC są zapatrzeni w swój zespół i mają tendencję do gloryfikowania swoich pupilów.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 19 wrz 2011, 15:44

Everon ktory nie wydal chyba funta na transfery jest w tabeli wyzej do Liverpoolu :lol: majac mecz zalegly z kogutami.

Z Ocena nowego The Reds sie wstrzymam ale juz teraz widze ze bedzie wesolo.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”