Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 348

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 28 maja 2008, 14:21

Chuchu pisze: i niby jakie gwiazdy przyjdą?? bez przesady
No wiesz Lampard jak przyjdzie to się taki transfer równa z wydatkiem na pensje powyżej 5 mln euro, (kto wie czy nie nawet 7) a to pensja ogromnej gwiazdy. Drogba wcale taki nierealny nie jest bo to "żołnierz" Mourinho, który lubi mieć swoich zawodników w nowym klubie (do Chelsea sprowadził z Porto Ricardo Carvalho, Paulo Ferreire i Tiago) wiec przyjście Drogby jest naprawdę bardzo prawdopodbone (zresztą też dlatego że Drogba che odejść).
Maciek (interista) pisze: Z tym, że są to wszytko przewidywania prasy, a nie oficjalne dane.
Takich danych jako oficjalnych nigdy się nie doczekasz :wink:

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 28 maja 2008, 14:31

Tiago chyba z Benfiki :P

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 28 maja 2008, 14:34

maciek_88 pisze:Tiago chyba z Benfiki :P
racja :oops: :wink:
ale teoria się nie posypała, bo każdy wie że Mourinho ma swoich ulubieńców, którzy stoją za nim i on na nich stawia...

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 28 maja 2008, 14:51

Mourinho tak, polityka skupowania Lampardów, Drogbów i innych za wielkie miliony przerabialismy juz kilka lat wstecz i powrót do niej zupełnie mi się nie podoba. Fakt to nie moje pieniadze uciekaja, ale Inter poza odswieżeniem myśli szkoleniowej, potrzebuje jedynie kosmetyki w drugiej linii, a nie rewolucji i wprowadzania ludzi Mourinho. To może mieć odwrotny skutek do zamierzonego. Niby Lampard to zawodnik wybitny, ale nie taki zawodnik jest nam potrzebny jesli chodzi styl. Drogba-Ibra nie widze tej pary na boisku razem. Obaj zbyt statyczni i jeśli chodzi o Drogbe od razu rzuca się idea długich piłek na niego :?. Tez inaczej wyobrażam sobie Inter. Deco, Hleb, Rosina, Montolivo ewentualnie Quaresma (choć niech Real buli tyle hajsu), tych piłkarzy widziałbym jako wzmocnienie składu. Srednio mi się podoba też pensja Mourinho, ale w sumie trzeba było się tego spodziewac. Podobnie jak z tym iz Jose sobie kogos zakupi, ale polityka jest prosta: polityka Maicones y Peles :P. Jedynie na playmakera mozna sypnać troche bilonu.

Na razie to spekulacje prasowe i niech tak Moratti zostanie przy obecnej polityce kupowania graczy.

fidelus
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fidelus » 28 maja 2008, 14:52

(L)oczkerson pisze:każdy wie że Mourinho ma swoich ulubieńców, którzy stoją za nim i on na nich stawia...
jak kazdy trener...chociazby Mancio i jego "przyjaciele z Lazio"..tyle,ze chyba Mou ma znajomych o wyższych umiejetnosciach pilkarskich ;)

Jesli o zakupy chodzi...to roszady raczej w pomocy..no i w napadzie...pozegnalbym crespo i suazo..jesli adriano wroci..aczkolwiek...sezon jest dlugi...i jesli mamy tym razem zawalczyc w LM :P to nalezaloby przeprowadzac roszady w skladzie z glowa...nie jestem pewien..ale czy Mourinho nie mial w swoim ostatnim sezonie z Chelsea problemow z kontuzjami..bo mial za krotka lawke??oby uczyl sie na bledach

El-Polacco
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: El-Polacco » 28 maja 2008, 15:13

Co do Drogby. W Chelsea Mou grał 1 napastnikiem tak ?? W Interze obok Ibry, światowym napastnikiem w sumie może byc Cruz to taki lis pola karnego. Crespo chyba odejdzie bo w Chelsea Mou na niego nie stawiał...Suazo to średniak, Balotelli jeszcze musi się sporo nauczyc, no i nie wiadomo co tam z Adriano. W takim wypadku (o ile Mou nie jest zaślepiony czymś :P) dojdzie do wniosku że napastnik nam nie jest potrzebny :)

Aczkolwiek wszelkie dywagacje możemy pisać po oficjalnym komunikacie o zatrudnieniu Portugalczyka :)

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 202

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 28 maja 2008, 17:20

Nierozumiem tej niechęci do transferu Drogby, osobiści z czwórki Lampard-Deco-Quaresma-Drogba w Interze najchętniej widziałbym tego ostatniego.
To, że Dider doskonale radzi sobie w pojedynkach główkowych nie oznacza, że nasza taktyka raptem ograniczy tylko się do grania długich piłek. :P

Analizując obecną sytuację naszych napastników uważam, że transfer byłby wielkim wzmocnieniem. Balotelli wciąż za młody, pokładanie tak wielkiej odpowiedzialności w tak niedoświadczonym piłkarzu to przesada. Crespo u schyłku kariery, zresztą jego pozostanie wciąż stoi pod znakiem zapytania, Cruz idealny pierwszy rezerwowy, ale podobnie jak Mario nie jest w stanie dźwignąć przez cały sezon odpowiedzialność drugiego napastnika co pokazały ostatnie miesiące, Suazo napewno nie reprezentuje umiejętności na pierwszy skład, a Zlatan nie jest klasycznym snajperem więc granie jednym napastnikiem odpada. Drogba to takie połączenie umiejętności z ogromnymi ambicjami, dla mnie to byłby transfer trafiony.

TS borys IFC
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 80

Post Wyświetl pojedynczy post autor: TS borys IFC » 29 maja 2008, 12:50

podobno moratti chce eto'o:zgon: . po co pytam? czy massimo nie zmadrzal nie pamieta jak to bylo kiedy kupowal kazdego za takie pieniadze za jakie ma przyjsc do nas kamerunczyk (50mln)? w ogole nie wiem jak on patrzy ze dostrzega potrzebe sprowadzania napastnika barcelony. jesli to mourinho chce samuela to tez nie wiem po co ale wydaje mi sie ze to moratti sie napalil a nie żoze. mamy przeciez ibre cruza crespo suazo i balotelliego a do tego wraca jeszcze adri. przyjscie e2 musi sie wiazac z odejsciem ktoregos z naszych napastnikow. pewnie bylby to ktos z trojki : adri cruz crespo, choc najpredzej bedzie to brazylijczyk, ewentualnie crespo ale on chce zostac. nie wiem nie wiem, e2 to dobry napadzior ale w tej chwili duzo bardziej potrzebny nam jest of pomocnik (chetnie widzialbym jakiegos wlocha wiec moze rosina lub montolivo a do tego moze jeszcze lampard lub quaresma). jeszcze ta cena : 50mln. mam nadzieje ze to tylko plotki.

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 29 maja 2008, 13:31

Spokojnie.

Prasa już nam kupiła w tym okienku Drogbę, Eto, Quaresmę, Carvalhio, Lamparda, Deco, Essiena, Hleba, Konko, Inlera...

A o zwolnieniu Manciniego zadecydował ponoć sam boski Dego Armando Maradona :lol:

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 29 maja 2008, 14:01

TS borys IFC pisze: po co pytam? czy massimo nie zmadrzal nie pamieta jak to bylo kiedy kupowal kazdego za takie pieniadze za jakie ma przyjsc do nas kamerunczyk
mourinho każdy transfer jaki zrobił do Chelsea to było zapłącenie ceny jaka dany klub chciał za pilkarza (np. Essien,Szewczenko), więc bedzie powrót do przeszłości

o transferze Etoo do Interu mówi sie w hiszpanii w kontekście wymiany Ibrahimovic za Eto

Quaresma spokojnie moze do was przyjść bo Real sobie odpuścił ten transfer z tego co widać. Oczy hiszpanów są zwrócone na innego portugalczyka :roll:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 731

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 29 maja 2008, 14:20

mourinho każdy transfer jaki zrobił do Chelsea to było zapłącenie ceny jaka dany klub chciał za pilkarza (np. Essien,Szewczenko), więc bedzie powrót do przeszłości
nie jestem pewny w 100% ale Mourinho nie nalegal bardzo na Szewczenke to bardziej robota Romka...co do Essiena to byl wart tej kasy to chyba bylo okolo 35 mln.w Lyonie gral swietnie w Chelsea sie jeszcze rozwinal.dotego jezeli dolozymy jego wiek to mozna uznac ze to jeden z lepszych transferow Chelsea za czasow Romka...

co do Eto'o to wydaje mi sie ze Interowi nie potrzebny.zostawcie go nam..Ibrahimovic Balotelli Adriano[?] Suazo plus Cruz daja najlepsza grupe napastnikow we Wloszech w jednym klubie..dotego po co hamowac rozwoj Balotelliego..bo przyjscie Eto'o napewno zabierze mu kilkadziesiat minut na boisku.

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 29 maja 2008, 14:29

mete z Szewczenką masz racje. taka moja niedokładność :P zamiast niego wstawie tu Paulo Ferreire oraz Asiera Del Horno i teoria sie sama broni :wink:

Garibaldi
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Garibaldi » 29 maja 2008, 17:03

na miejscu Interu bardzije obawialbym sie zeby ten sklad ktory maci zostal,ciekawe ilu z obecnych zawodnikow to zolnierze manciniego(napewno paka z Lazio);jak przyjdzie mourinho napewno bedzie wiedzial jak wydac pieniadze morattiego

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 29 maja 2008, 20:11

Mamy oficjalne potwierdzenie odejścia Manciniego.

http://inter.it/aas/news/reader?N=41413&L=it

Nie jest, jak dla mnie, zbyt jasne z tego komunikatu czy Mancini został zwolniony czy sam odszedł.

W mediach pojawiła się nowa lista Mourinho :lol:
1. Hamsik
2. Inler
3. Capel
4. Hleb
Ostatnio zmieniony 29 maja 2008, 20:29 przez Maciek (interista), łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 29 maja 2008, 20:26

Wydaje mi się, że jednak zwolnienie. Szkoda, że nie ma porozumienia stron. Życie.

Maciek (interista) pisze:W mediach pojawiła się nowa lista Mourinho
1. Hamsik
2. Inler
3. Capel
4. Hleb

po co nam oni ?! przecież mamy Eto, Quaresme, Deco, Lamparda, Essiena i Drogbe :evil:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”